Aston Villa F.C. (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Aston Villa Birmingham (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 sie 2010, 18:41

No, ale też sukcesy Romek ma dużo większe

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 18:46

Jezu ... Chodziło o to że ta drużyna była budowana krok po kroku i nie miały miejsca wydarzenia typu wymieniamy całą kadrę za gruby haj. O'Neill zrobił solidby zespół za rozsądną kwotę, a jeśli by wydał tyle kasy co chociażby City to pewnie też miałby drużynę na mistrzostwo. Mój szacunek Villa zyskała za to że zbudowali solidny zespół za wcale nie duże pieniądze (Chelsea, City, Tottenham). Poziomem The Villans odbiega niewiele a pieniędzy jednak mniej wydali, a z Tottenhamem czy City w zeszłym sezonie prawie do końca walczyli o LM.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 sie 2010, 18:49

majer13 pisze:Pisząc arcy wielkie pieniądze miałem na myśli kwoty jakie inwestował Roman a teraz Szejkowie na budowanie zespołów. Tu nie było kupujemy 20 zawodników za łączną sumę 0,7 mld funtów i zobaczymy co z tego będzie tylko rozsądne kwoty za rozsądnych zawodników
Czytałem komentarze na stronie Aston Villi odnośnie zwolnienia O'Neilla i tam obok zdenerwowania, że zdecydował się na taki ruch na chwilę przed startem sezonu zarzucał mu prawie każdy dwie rzeczy; wąską kadrę i przepłacanie za większość zawodników. Osobiście nigdy nie zauważyłem, że AV płacili za jakiegoś zawodnika ogromnych pieniędzy w stosunku do jego umiejętności czy renomy.
Zarzucano mu też przywiązanie do nazwisk i brak rotacji, ale jakby tak się zastanowić to mimo wszystko z tym zespołem szanse na osiągnięcie więcej niż O"Neill są niewielkie. Zrobił on tam na prawdę dobrą robotę, zespół miał wyniki a i gra była miła dla oka. Gdyby więcej zmienników mieli to kto wie jakby to wyglądało w rundach rewanżowych.
Osobiście mam nadzieję, że zespół nie rozleci się po zmianie trenera, a i najważniejsi zawodnicy nie odejdą (mówi się, że sporo piłkarzy jest niezadowolonych bo O'Neill był tam dość lubiany). Już słyszałem plotki o odejściu Friedela, Younga, Reo-Cokera, Milnera, Petrova i Agbonlahora... sporo jakby nie patrzeć gdyby się potwierdziło.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 19:12

myślę, że pasuje tu fragment dzisiejszej notki na blogu Michała Okońskiego
Po czwarte, jakkolwiek był wielkim motywatorem, cieszącym się mirem piłkarzy i kibiców, robił też błędy – zwłaszcza, niestety, dotyczące wydawania nieswoich pieniędzy. Stuart James zwraca uwagę, że w zasadzie niegrający w ubiegłym sezonie Shorey, Reo-Coker, Sidwell, Beye, Davies i Luke Young zarabiali łącznie blisko ćwierć miliona funtów tygodniowo (w sumie na pensje szło 71 milionów, aż o 11 milionów więcej niż np. w Tottenhamie i o 21 milionów więcej niż w Evertonie). A dziennikarze „Daily Mail” obliczają, że w ciągu czterech lat O’Neill wydał na transfery ponad 120 milionów, odzyskując z tej kwoty jedynie jedną trzecią.
http://okonski.blog.onet.pl/Villa-bez-O ... 12291318,n

jasne, Spurs wydawali więcej, ale też znacznie wiecej zarabiali na tych, których już nie chcieli, co pokazuje tabelka wrzucona wcześniej. Ogólnie wychodzi mniej wiecej na to samo (Spurs i Villa) ale o Villi często się mówi, ze dobrze dysponują kasą, a o Spurs, że są strasznie rozrzutni i tracą, a tu widać, że jest to porównywalne.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 sie 2010, 20:11

Nie chodziło mi oto czy są na plus na minus tylko jak pożytkują pieniądze na transfery. Mało mnie obchodzi kogo sprzedawali i za ile oraz jakie kontrakty mieli zawodnicy - jeśli chodzi o same transfery to na tle innych czołowych zespołów z Anglii (poza Arsenalem) Villa wypada co najmniej dobrze ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 sie 2010, 14:52

http://uk.eurosport.yahoo.com/15082010/ ... a-job.html

:haha:
Ciekawe jakby go przyjmowali kibice na angielskich stadionach :mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 sie 2010, 15:06

Mysle ze nie sa na tyle bezmyslni by go zatrudnic.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2010, 15:01

Nie układa się mecz z Newcastle. Najpierw Carew fatalnie przestrzelił karnego, chwilę później strzał życia Bartona i Sroki objęły prowadzeni, moment temu Young wyrównał, ale sędzia spalonego odgwizdał, którego nie było.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 sie 2010, 15:07

No i po meczu ... Dziwnie się zaczyna ten sezon PL co chwile jakieś wyniki 8:0 a drużyny grają strasznie w kratkę ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sie 2010, 16:35

ale żenada. Co prawda sędzia im zabrał bramkę, ale i tak dostać po dupie od beniaminka, stracić 6 goli i nie strzelić żadnego, to mistrzostwo świata. 1 celny strzał oddali na bramkę Srok (strzelili 2 razy). A gospodarzy chyba 14, czy 15 celnych, na 20 ogólnie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sie 2010, 17:29

Odejście O'Neilla zaczyna dawać się we znaki (z WHU wygrali, ale wczorajszy mecz Londyńczyków z Boltonem pokazuje, że to nie jest coś szczególnie trudnego).

Dzisiaj gra Srok naprawdę mogła się podobać. Nie popełniali błędów (a przynajmniej znacznie ograniczyli ich ilość w porównaniu do spotkania z United tydzień temu), w ich grze widać było zaangażowanie i wolę walki. Z najlepszej strony pokazał się bez wątpienia Andy Carroll, który strzelił 3 bramki (3 hat-trick w 2 kolejce, nieźle) i popisał się świetną asystą przy pierwszej bramce Nolana.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 kwie 2012, 10:48

http://www1.skysports.com/football/news ... in-McLeish

McLeish zupełnie sobie nie radzi w Aston Villi,z drużyny z górnej połówki tabeli grającej fajną piłkę i walczącej o puchary(swego czasu mówiło się nawet o walce o LM) zrobił ekipę ultra defensywną,która walczy o utrzymanie(3pkt. nad strefą spadkową) a szefostwo klubu wyraża pełne poparcie dla niego i jego pracy.Dziwna sprawa.Chyba,że to bajka dla mediów a po sezonie McLeish i tak wyleci,bo ja osobiście to nie widzę przyszłości dla Aston Villi ze Szkotem na ławce trenerskiej.Zakładając czarny scenariusz,że Aston Villa spadnie to McLeish stałby się pierwszym trenerem na świecie(?),który spuściłby dwa kluby z jednego miasta do niższej ligi.Niezły punkt do CV :roftl3:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 kwie 2012, 10:55

O lidze mistrzów to się mówiło z Millnerem, Youngiem czy Petrovem w składzie, więc ciężko powiedzieć że to McLeish spuścił ich do tego poziomu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 kwie 2012, 11:11

sickstick pisze:O lidze mistrzów to się mówiło z Millnerem, Youngiem czy Petrovem w składzie, więc ciężko powiedzieć że to McLeish spuścił ich do tego poziomu.
:angry2:
Zaznaczyłem tylko,że nie tak dawno Villa walczyła nawet o LM,ostatni sezon również nie był wybitny w ich wykonaniu,ale mimo wszystko byli drużyną środka tabeli a nawet górnej połówki.W obecnym sezonie dają tyłka nagminnie a główną przyczyną według mnie jest osoba McLeisha i jego rewelacyjna taktyka murowania bramki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 maja 2012, 20:35

Były napastnik Manchesteru United, Ole Gunnar Solskjaer jest głównym kandydatem do objęcia wolnej posady menadżera Aston Villi, donoszą angielskie media.

Klub z Villa Park rozstał się w poniedziałek z Alexem McLeishem, po tym jak prowadzona przez niego drużyna zakończyła sezon z najsłabszym dorobkiem punktowym w historii swoich występów w Premier League. Podopieczni McLeish na koniec kampanii mieli zaledwie dwa oczka przewagi nad strefą spadkową.

Solskjaer po krótkim okresie prowadzenia rezerw Manchesteru United, objął posadę trenera w norweskim Molde i w swoim debiutanckim sezonie sięgnął po mistrzostwo Norwegii, będące również pierwszym tytułem w historii klubu.

Obecnie Norweg jest wymieniany jako faworyt do przejęcia wakatu w Villi, chociaż godnymi kandydatami są menadżerowi Norwich City Paul Lambert i Wigan Athletic Roberto Martinez.

Jak donosi Daily Mail nowego trenera drużyny z Villa Park mamy poznać jeszcze przed mistrzostwami Europy, a szanse byłego gracza United na objęcie Aston Villi są bardzo duże.
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... er-league/

Chociaż dail mail to szmatławiec, ale oby było coś na rzeczy.

20LEGEND znowu w Premier League :pray:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”