FA Cup (Puchar Anglii) - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po Puchar ?

Hull
0
Brak głosów
Arsenal
9
32%
Chelsea
9
32%
Manchester
7
25%
Everton
3
11%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 lut 2008, 16:58

Oj coś za dużo nagle tych kontuzji się robi :wink: Chyba Wenger pokazuje w tym wypadku co jest dla niego priorytetem.

Co do Eboue to nie widzę sensu pchać go do pomocy, skoro jest dziura w defensywie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2008, 17:01

Cris7 pisze:Co do Eboue to nie widzę sensu pchać go do pomocy, skoro jest dziura w defensywie.
No ja też nie, ale został już tam wypchnięty na początku sezonu i obawiam sie, ze już tam zostanie. W obliczu kontuzji Sagny, może przecież grać Hoyte na prawej obronie, a Traore na lewej.
Wtedy Hleb nie musiałby grać na skrzydle [tylko Eboue] a byłby do dyspozycji w środku, lub jako wysunięty pomocnik.
W ogóle ciężko cokolwiek powiedzieć, jak nie wiadomo kto zagra, a kto nie.

Wystarczy, ze wypadnie jeden gracz i już każdy może powędrować gdzie indziej. Jak Cesc z Blackburn, kiedy wyszedł na prawej pomocy :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 lut 2008, 17:12

Tyle, że w odróżnieniu od Cesca Hleb bardzo dobrze prezentuje się na skrzydle. A na lewej może chyba zagrać Eduardo, choć nie wiem czy to najlepsza opcja dla niego :P

Szczerze wątpię, aby Wenger wystawił na bokach Hoyte i Traore. Albo zagra jeden z nich albo nawet żaden, no nagle zmartwychwstaną Sagna lub Glichy. Już nie takie rzeczy się przecież widziało :wink: Zresztą, przekonamy się jutro o wszystkim.

W United jest dużo mniej znaków zapytania. Pewności nie ma tylko przy środku pola, gdzie Ferguson stosuje rotację(wiem, dziwnie to brzmi). Sądzę jednak, że zobaczymy Paula i Owena. Z kolei z Lyonem zagra wtedy Carrick. I będzie wszystkim ok.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2008, 17:15

Cris7 pisze:Albo zagra jeden z nich albo nawet żaden, no nagle zmartwychwstaną Sagna lub Glichy.
Sagna nie musi zmartwychwstać, ma kłopoty osobiste [podobno]

Cris7 pisze:A na lewej może chyba zagrać Eduardo, choć nie wiem czy to najlepsza opcja dla niego
może zagrać na lewym skrzydle, ale wtedy:
a) nie będzie strzelał
b) bedzie sytuacje, w której zagramy bez napastnika :] Ade i Robin kontuzjowani. Eduardo na skrzydle + sam Nicklas z przodu ?Nie wydaje mi się :lol:

Ciągle wierzę, ze Wenger udaje i przed meczem wszyscy wróca do zdrowia :lol:

Niestety Sagna także na mecz z Milanem nie wróci.
Spora strata.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 lut 2008, 10:44

Kadry na mecz:

Manchester United:
Van der Sar, Kuszczak, Brown, O'Shea, Simpson, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Nani, Park, Scholes, Ronaldo, Anderson, Carrick, Hargreaves, Giggs, Tevez, Rooney, Saha, Welbeck

Arsenal Londyn:
Lehmann, Fabianski, Senderos, Hleb, Fabregas, Flamini, Adebayor, Eduardo, Bendtner, Traore, Song, J Hoyte, Gilberto, Gilbert, Randall, G Hoyte, Lansbur

Tak wyglądają kadry na dzisiejszy mec V rundy FA Cup między Manchesterem United, a Arsenalem Londyn. Nie ma jednak ani Eboue ani Toure wiec na bokach obrony zagrają najprawdopodobniej Traore i Hoyte. Natomiast tak jak się wszyscy spodziewali do składu Manchesteru wrócili Saha, Rooney i Evra, a także mamy powołanego z rezerw Welbecka.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 lut 2008, 15:53

:shock:

No to mamy niezły burdel w obronie. Hoyte-Sendi-Song-Traore. Jeszcze na bramce Lehmann. :x Nie wiem co zdołamy ugrać tym składem, ale modle się tylko o to, żeby nie było takiego blamażu jak z Tottenhamem... :?

na awans nie liczę

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 lut 2008, 15:57

guru pisze:Song
Z tego co wiem to Song miał nie grać. Coś się zmieniło?

Nie powiem, skład mamy interesujący :P . Wenger ewidentnie FA Cup odpuszcza, oby to się opłaciło...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 16 lut 2008, 16:07

A co z Gallasem sie dzieje?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 lut 2008, 16:12

Rzeczywiście wasza sytuacja wygląda bardzo źle. Rozsypana obrona, ale też i po części ofensywa, choć o tym wiedzieliście już wcześniej. Jeśli Diabły dzisiaj tego nie wykorzystają można ich śmiało nazwać frajerami.

Dam wam miłą informację. Ferguson na przedmeczowej konferencji mówił, że zapewne w obu składach nie wyjdą podstawowe jedenastki, zajdzie kilka zmian. A więc nie jestem już taki pewien składu United. Wcześniej zastanawiałem się nad środkiem pomocy. Teraz boję się, że od pierwszej minuty wyjdzie Nani, który ostatnio mocno mnie rozczarowuje. Albo O'Shea. Choć z drugiej strony rozumiem, że CL jest ważna, dla mnie również ma ona duże znaczenie.

Ciekawe, czy na ławce usiądzie Welbeck. Raczej wątpię, zwłaszcza że wraca Saha. Ale chciałbym w końcu zobaczyć w akcji tego chłopaka. Może w następnej rundzie(a co! :wink: )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 lut 2008, 16:12

mistyk pisze:A co z Gallasem sie dzieje?

Nie mam pojęcia. Pewnie Wenger nie chce ryzykować i trzyma go na Milan.
Z tego co wiem to Song miał nie grać. Coś się zmieniło?
W kadrze jest, to może zagra.

Wenger odpuszcza FA Cup. Ważny puchar, ale LM jest ważniejsza. Jak obejdzie się bez kompromitacji, to będę zadowolony.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 lut 2008, 16:12

Z moich informacji wynika że to właśnie Gallas będzie grał na środku obrony, a nie Song.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2008, 17:29

Song jest kontuzjowany, a Randall wypożyczony, skąd ta kadre wziąłeś majer13

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 lut 2008, 17:30

To mi nie wygląda na poprawną kadre Arsenalu, byłem pewien ze sa w kadrze Toure Eboue i Gallas.
Bardzo ciekawy jestem jakie składy wybiegną. Jesli Ferguson bedzie kogos oszczedzal to raczej tylko Giggsa i Scholesa. Ewentualnie Teveza jesli Saha jest zdolny do gry.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 lut 2008, 17:34

fieldy pisze:Song jest kontuzjowany, a Randall wypożyczony, skąd ta kadre wziąłeś majer13
Z devilpage.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2008, 18:41

Jens Lehmann

Hoyte, Toure, Gallas, Traore

Eboue, Cesc, Gilberto, Hleb

Edurado, Nicklas

na ławce:
Flamini, Adebayor, Fabian, Senderos, Clichy.

Cesc'a zgaduje, bo jeszcze sie nie pojawił. Jest tylko 10, ale zaraz bedzie wszystko jasne

ManU:
Edwin
Brown, Vidić, Rio, Evra
Flecher, Carrick, Nani, Anderson
Rooney, Park

mówiłem, że Eboue na obronie nie zagra. Wypada wierzyć, że Traore da sobie radę. Gra Rooney, nie gra Ronaldo - zobaczymy czy czy ManU dalej bedzie wygrywało z Rooneyem :]

:shock: Liverpool odpadł z Pucharu Anglii :zgon:
Rafa za ta rotację powinien polecieć :roll:
Ostatnio zmieniony 16 lut 2008, 19:00 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”