Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2034

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 213
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 22 mar 2021, 11:13

Niestety kontynuujemy bezbarwną grę, a Ole kontynuuje swoje niezrozumiałe decyzje. Wczorajszy skład i 4 zmiany na raz to chyba zagadka, której on sam nie potrafi rozwiązać. Ja rozumiem, że to FA Cup i super, że w końcu szanse dostali rezerwowi, ale po co zmieniał Pogbe, który palił się do gry po dobrym występie z Milanem i który z Bruno mógł odmienić ten mecz? Kolejny słaby występ z rzędu nie napawa optymizmem na nadchodzące spotkania.

Fred za swoje dwa karygodne błędy z pierwszej połowy powinien obierać ziemniaki na obiad dla całej drużyny do końca roku.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 22 mar 2021, 12:11

Fred zjebał po całości ale Matic wcale nie grał lepiej, środek pola to wczoraj kryminał, tyle przestrzeni co zostawiali lisom to niepojęte. Ofensywa zresztą to samo ale do tego się juz przyzwyczaiłem. No Bruno no fun, a że chłop już jedzie na oparach (rok temu w końcówce było to samo) to nawet jego wejście niewiele dało. Wygląda na to że znowu zakończymy sezon z niczym bo awans do LM to raczej nie jest powód do jarania w takim klubie. Szkoda gadać bo mocno liczyłem na ten puchar, zwłaszcza że po pokonaniu Lester w 1/2 czekali na nas święci ;/

I teraz pytanie bo chodzą pogłoski że Ole ma dostać nowy kontrakt....

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 22 mar 2021, 14:03

Tak wgl to po kija puszczają Rashforda na reprezentacje? ręce opadaja

– Marcus nawet nie był bliski gry. Zdjęliśmy go z boiska w meczu z Milanem i sądził, że da radę się wykurować. Wczoraj nie mógł natomiast stanąć na nodze

– Prześwietlenie wykazało kontuzję, ale mamy graczy, którzy wracają do gry.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 mar 2021, 14:36

szmagel pisze:
22 mar 2021, 14:03
Tak wgl to po kija puszczają Rashforda na reprezentacje? ręce opadaja

– Marcus nawet nie był bliski gry. Zdjęliśmy go z boiska w meczu z Milanem i sądził, że da radę się wykurować. Wczoraj nie mógł natomiast stanąć na nodze

– Prześwietlenie wykazało kontuzję, ale mamy graczy, którzy wracają do gry.
Klasyczek w tej reprezentacji. Kiedyś Wilshsere był po roku bez grania, Wenger w klubie robił mu wielotygodniowy lekki okres przygotowawczy, a tu nagle dostał powołanie od repry i tak go zajechali ostrym programem treningowym, że nie grał w piłkę jeszcze przez kolejny rok.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 mar 2021, 19:37

Leicester City - Manchester United 3:1

Mecz, który zweryfikował wartość naszej ławki rezerwowych i mecz błędów. Jeśli grasz o półfinał FA Cup to nie oddajesz goli jak Fred. Cała drużyna nie potrafiła odpowiedzieć na ciosy rywala i niestety kolejny puchar przechodzi nam obok nosa. I to jeszcze ten, na który czekałem najbardziej. Szkoda strzępić ryja już na nasz środek pomocy. To co się wydarzyło z VDB jest niepojęte, nie do wytłumaczenia i nie do zrozumienia. Gość zachowywał się na boisku jakby nigdy nie grał w piłkę, marnuje wszystkie okazje jakie dostaje, zawodnicy widać że go nie szukają na boisku i szykuje się wtopa transferowa jeśli ktoś go szybko nie pozbiera. Przypomina mi się Depay i Di Maria, chociaż tamci mieli minimalne przebłyski.

Prawda jest taka, że jak się traci bramki bo indywidualnych błędach z takim rywalem, to nie ma co liczyć na przejście dalej. Fred zawalił mecz na całej linii, podobnie Matic. Nie było gry kombinacyjnej, walki, odpowiedzialności. Długo by wymieniać. Poza tym - jak to jest, że Ole wypuszcza zajechanych zawodników na rewanż LE z Relem S, a w meczu gdzie stawką jest awans wszyscy ważni na ławkę. To się kupy nie trzyma i jeśli nagle jest taki miłosierny, to może niech wybiera inne mecze, bo jak dla mnie Norweg znowu zjebał sprawę z ustawieniem. A potem trzeba było wpuszczać 4 zawodników na raz i gonić wynik. Strasznie to słabe i Ole na tę chwilę nie robi progresu jako trener. Z taką grupą piłkarzy powinien przejść Leicester, bo to było wczoraj do ogrania. Inna sprawa, że bez napastnika z krwi i kości trudno mówić o sukcesach. Ani Martial ani Cavani nie dadzą nam tej jakości, a Rashford został zajechany na amen. Szkoda mi zawodników, bo gramy prawie codziennie i skoro nie mamy kadry na puchar Anglii, to trzeba było skupić się na jednym celu a nie drobić wszędzie na prawo i na lewo a kończyć sezon bez pucharu i bez niczego.

Moim zdaniem po przerwie będzie jeszcze gorzej, wpadną pewnie jakieś kontuzje, a zespół będzie szukał formy w trudnych meczach.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 23 mar 2021, 16:13

Bassu pisze:
22 mar 2021, 19:37
wpadną pewnie jakieś kontuzje,
Greenwood już wycofany z repry

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 23 mar 2021, 17:16

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 24 mar 2021, 22:04

Butt odchodzi z klubu, podobno mocna różnica zdań z naszym nowym dyr sportowym :roll:

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 25 mar 2021, 13:29

No i Rashford wraca do Manchesteru z kontuzją (nic dziwnego skoro na zgrupowaniu pojawił sie kulawy). Ja pierdziele co oni tam sobie myśleli kiedy go puszczali? banda debili.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 25 mar 2021, 16:48

szmagel pisze:
25 mar 2021, 13:29
No i Rashford wraca do Manchesteru z kontuzją (nic dziwnego skoro na zgrupowaniu pojawił sie kulawy). Ja pierdziele co oni tam sobie myśleli kiedy go puszczali? banda debili.
Właśnie nie kumam za bardzo Brytoli. W prasie ang piszą, że pojechał na zgrupowanie zrobić szczegółowe badania, ale przecież mogli to ogarnąć już w klubie i wysłać wyniki do repry. Ciekawe co z Greenwoodem, bo jeśli uraz na dłużej to z "napastinków" mamy Martiala i Cavaniego. Diallo time się szykuje jak nic, chociaż znając Ole pewnie in Mata we trust.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 26 mar 2021, 17:25

Ismaila Sarr bardzo blisko United ponoć. Zdaje się, że to prawoskrzydłowy?

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 26 mar 2021, 18:12

tak, już rok temu była o nim mowa jako alternatywa dla Sancho. Liverpool chyba też go chciał ale wzięli Jote

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 26 mar 2021, 18:43

Mam nadzieje, że oznacza to odpuszczenie Sancho i ściągnięcie Haalanda :ozob:

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 26 mar 2021, 19:16

Na Haalanda bym nie liczył, nie dość że żydki musieliby rozbić bank to jeszcze jest konkurencja bo pewnie ślinią się City, Real, Chelsea itp

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 26 mar 2021, 22:06

szmagel pisze:
26 mar 2021, 19:16
Na Haalanda bym nie liczył, nie dość że żydki musieliby rozbić bank to jeszcze jest konkurencja bo pewnie ślinią się City, Real, Chelsea itp
Wiem wiem, nie mam specjalnie wysokich nadzieji, po prostu to taki transfer marzenie zamiast bezbarwnego Martiala :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”