Manchester United (zbiorczy) - Strona 206

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 08 cze 2006, 17:49

Ja znowu zupełnie z kolegą Robsonem91 sie nie zgadzam. Beckham odszedł bo chciał, kłotnia wg mnie to był tylko pretekst do odejscia, on chciał byc popularny, znany na całym swiecie, a Real sprzyjał temu bardziej niz Manchester. Pozatym po odejsciu z MU grał znacznie słabiej, a juz pod koniec kariery na Old Trafford widac było wyrazny spadek formy.

Utrata Keano była konieczna, trzeba przeciez przebudowac zespół. Jedyne co budzi wątpliwosci to nagała decyzja, teraz był mecz pozegnalny i wszystko jest wmiare uporządkowane.

Jedynie decyzja co do Staama wg mnie była błędna.

Na to co bedzie z Ruudem trzeba jeszcze poczekac, chociaz on i tak pewnie by sie nie mogł pogodzi z byciem rezerwowym. Poza tym takie decyzje moze tez wymuszac nowy zarząd. Fundusze na transfery sa ograniczone, a trzeba przebudowac pomoc. To jest tak naprawde ostatni moment by sprzedac Ruuda za jakiekolwiek pieniądze.

Ferguson nigdy nie był dobrym taktykiem, zawsze pomagali mu w tym asystenci. Troche podobnie jak np. Rijkard. Terazm mamy Queiroza i prędzej jego bym wymienił niz Fergusona bo goscia nie trawie.

A jesli wam tak spieszno do zmiany trenera to spójrzcie na sytuacje Interu i Realu. Zmieniaja trenerów jak rękawiczki i mimo ze co roku wydaja grubą kase na transfery efektów nie ma. Inter od 16 lat nic zdobył. Real jest chyba w jeszcze większym dołku niz my. Ratują ich jeszcze pieniądze, a my juz nawet pieniędzy nie mamy. Ciezko jest trafic na odpowiedniego trenera. Ja mysle ze najepiej bedzie dla nas jesli Ferguson zostanie. W tej druzynie juz cos sie dzieje. Ja juz widze ze wszysko idze w dobrą strone i kształtuej sie druzyna na lata. Brakuje najwyzej jednego lub dwóch zawodników w pomocy i skład bedzie kompletny.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 08 cze 2006, 18:10

Dla mnie sprzedaż RVN-A byłaby błędem, ale nigdy nic nie wiadomo prócz Wazzy i Sahy jest Rossi, a także Alan Smith's. Bardzo możliwe, że Fergie przebudowuje zespół pod grę 4-3-3. Gdzie Rooney by pełnił rolę środkowego napastnika, a Cristiano Ronaldo plus jakiś nowy (Park J.S.) jako ofensywni skrzydłowi, coś a'la Chelsea. Zgadzam się również, że to jest ostatnia chwila do sprzedaży RVN jeśli mówimy tu jeszcze o jakiś pieniądzach. Jednak niech zawodnik, który zdobył dla zespołu 150 bramek nie odchodzi w atmosferze skandalu. Według mnie zarówno sprzedaż Stama jaki i Beckhama czy nawet Verona to nie trafione decyzje. Holedner - wiadomo, Argentyńczyk - on był u nas jeden czy dwa sezony i zdobył mistrzostwo z nami mistrzostwo a Fergie go sprzedał. Gdyby w ostatnim sezonie grał on u nas, to być może choćby w Lidze Mistrzów dalej byśmy zaszli. No a co do Beckhama.... Nigdy nie poznamy prawdy jak tam było do końca, jednak Fergie na pewno przyczynił się do tego tranferu. I tutaj nie zgodze się z Johnem Travoltą. Nie można mówić, że utracił on formę zaraz po odejściu. Innym galaktycznym też jakoś wówczas już nie szło. No a warto wspomnieć, że podczas niedawnego meczu reprezentacji Anglii, która wygrała 2-0 po dośrodkowaniach Davida, jeden z komentatorów trafnie to powiedział: "Kibice na Old Trafford widzieli dzisiaj więcej celnych dośrodkowań niż przez cały sezon". Gdy RVN był królem strzelców, to właśnie Beckham był jego głónym "asystentem". Pozatym był on typowym Diabłem, bez którego United na pewno nie osiągnęło by tak wiele. Roy Keane - już od jakiegoś czasu nie widziałem dla niego miejsca w naszej pomocy, ale nie kosztem Johna O'shea czy Darrena Fletchera. :roll: Również boli, że kapitan Diabłów odszedł z dnia na dzień i to w trakcie sezonu. Zgodzę się co do opinii o Fergim. Ja go chce u nas, ale jako managera. Natomiast potrzebujemy nowego taktyka. A Queiroza też bym zostawił, gdyż być może ma on wpływ na transfery "południowców" np. Cristiano Ronaldo.

Aha jeszcze odnośnie transferu RVN-A... Czytałem gdzieś, że Milan ponoć kupił już Suazo. Swego czasu ponoć interesowaliśmy się tym zawodnikiem. Dlatego chyba jeśli Ruud gdzieś odejdzie to może to nie być Milan.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 10 cze 2006, 11:22

No to mam bardzo dobrą i bardzo złą wiadomość.
Bardzo zła to taka, że Franck Ribery ponoć uzgodnił już swoje odejście do Lyonu. Wielka szkoda, bo ten piłkarz naprawdę byłby poważnym wzmocnieniem ofensywy United. Jak na razie jest najjaśniejszym punktem Tricolores przed Mundialem. Jak widać ATI na rynku transferowym wykazywanie taktu i delikatności jest może mile widziane ale nie przynosi efektów bo Ribery raczej nie trafi do United. A wystarczyłoby tylko się sprężyć i trochę mu namieszać w głowie jak to zrobił Aulas.

Ale jest i baardzo dobra wiadomość. Powołując się na link
Tottenham dogadał się z United i młody, bardzo obiecujący Anglik zasili MU za £14 milionów. To naprawdę świetny news bo marzył mi się ten piłkarz obok Riberego i Diarry. Zobaczycie jeszcze będzie o nim bardzo głośno. 24 lata - przyszłość przed nim :)[/url]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2006, 11:46

Jesli Michael Carrick przejdzie do MU to bedzie to ogromne wzmocnienie dla paczki Fergusona :) Jak dla mnie bedzie godnym nastepca Roy'a w drugiel lini, a juz napewno bedzie sie lepiej spisywal niz Smith, Vidic, O'Shea czy Ferdinand wystawiani doi pelnienia tej roli. Mysle ze jeszcze jeden bardzo dobry skrzydlowy grajacy bardziej pod druzyne nie pod publiczke i MU bedzie w stanie nawiazac rowna walke z Chelsea, Ribery chyba do konca nie jest jeszcze w OL i Alex moglby w ostatniej chwili go przechwycic :wink: choc znajac Fergusona i jego slamazarne ruchy wszyscy wykupia to co bylo najlepsze do wziecia a mu zostanie jakis Kleberson czy inny Djemba :) Ja chetnie na OT w barwach Manchesteru poogladalbym mlodego Lennona takze z Tottenhamu :!:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 10 cze 2006, 12:18

Z Carrickeim i tymi 14 mln to plota. Wczoraj wieczorem pojawiło sie info ze Tottnehma odrzucił oferte 10 mln funtów ( oficjalny komunikat, pojawieniu sie tego newsa) Bardzo bym chciał tego transferu ale nie wiem czy da rade go zrealizowac. Jol nie odda swojego najlepszego pomocnika.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 14 cze 2006, 18:35

Morrow ja właśnie byłem zły, że United wykazuje się grzecznością jeśli chodzi o transfery :roll: A napisałem, że byłem ponieważ Papa Diouf - prezes Marsylii zdenerwował się właśnie na "agresywnego" Aulas'a i powiedział, że Ribery będzie grał w każdym klubie, ale nie w Lyonie :twisted: . Szacunek dla niego.

Tymczasem już w sobotę pojawiła się informacja, że Carrick jest jedną nogą na Old Trafford. Zarząd Tottenhamu szybko jednak wydał oświadczenie, że odrzucił 10 milionową ofertę. Ponoć jednak w poniedziałek Czerwone Diabły złożyły ofertę w wysokości 15 mln funtów za młodego Anglika. Od tej pory w Tottenhamie jedynie Jol jest przeciwnikiem tego transferu. Dlatego miejmy nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Pewnie pojawią się głosy, że 15 mln za Carrick'a to jest za dużo. Według mnie nie... Ale niech nasz zarząd da nawet za niego 30 baniek. Bo jak tak dalej będziemy patrzyć na ekonomię to z United zrobi się już jedna wielka kiła. Pozatym chyba lepiej wydać kasę, żeby następnie po sukcesach się zwróciła, a niżeli nie wydawać, a zarazem mniej zarabiać z powodu braku sukcesów.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 cze 2006, 13:16

Jeśli Ribery nie odejdzie do OL to myśle, że albo zostanie na Stade Velodrome albo zasili United. Ciekaw jestem na ile wycenił go Pape Diouf. Czy ok. 20 mln euro przekonałoby go? Bardzo przydałby się tak uniwersalny a w dodatku młody, perspektywiczny zawodnik. Szczególnie teraz po podpisaniu nowego kontraktu z Blackburn przez M.G. Pedersena, sprowadzenie Francuza byłoby świetnym posunięciem.

Także sądzę, że kwota 20 mln funtów nie byłaby przesadą za Carricka. To zawodnik, który w niedługim czasie powinien stać się zawodnikiem pokroju Lamparda. Świetny w destrukcji, niezły w kreowaniu akcji ofensywnych, a co jeszcze wazne jest Anglikiem.
Niestety defensywny pomocnik Benfici Lisbona - Petit przyznał, że dostał ofertę od Manchesteru United. Bardzo mnie zirytowała ta infromacja, jednak gdyby wypalił transfer Carricka i Ribery, Petit mógłby zwiększyć rywalizację. Chyba, że przyjście Petita wiązałoby się z niepozyskaniem Carricka, wtedy jestem stanowczo przeciwny takiemu rozwiazaniu. Wolałbym Marcosa Senne niż Armando Petita.

Jeśli okaże się, że przyjście Michaela jest niemożlwie warto przyjrzec sie Timowi Cahillowi. Sądzę, ze Everton niezaządałby za niego wielkich pieniędzy.

Podobno Sir Alex Ferguson złożył ofertę Atletico Madryt opiewającą na sumę 25 mln funtów za Fernando Torresa. Odejście Hiszpana w lecie jest pewne. AC Milan prawdopodobnie śledzi poczyniania Fernando i jest zainteresowane sprowadzeniem młodego napastnika na San Siro. Chodzą pogłoski, że Torres już szukał sobie domu w Manchesterze. :wink:
RvN pogodził się z Fergiem, ale jesgo odejście jest nadal aktualne. Carl Heinz Rummenige powiedział, że klub ze stolicy Bawarii jest w stanie zakupić Holendra. Milan kupił Suazo, także Torres juz raczej im nie będzie potrzebny... :wink:

Sulley Muntari powiedział, że chciałby kiedyś zagrać na Old Trafford. Defensywny pomocnik reprezentacji Ghany i włoskiego Udinese już kiedys odbywał testy w drużynie Man Utd, jednak nie dostał pozwolenia na pracę. Ciekawa opcja, jeśli inne nie wypalą.

Kelrik
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kelrik » 15 cze 2006, 13:32

Wszystko to niestety jedynie przymiarki, a konkretnych ruchów braka. Jakby tego było mało rywale w Premiership się wzmacniają...boję się kolejnego słabego sezonu MU, ale mam nadzieje ostatniego Fergusona..

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 15 cze 2006, 13:41

Odnośnie transferu Torresa, to informacje o 25 milionowej ofercie za Torresa podał dziennikarz Daily Star :roll: Więc w sumie nic pewnego. Ja również chciałbym, żeby to był ostatni sezon Fergusona w roli trenera United. Mażył by mi się Carlo Ancelotti jako genialny taktyk. Guus Hiddink jest wielokrotnie wymieniany do objęcia stanowiska trenera w wielu klubach. Według mnie jednak nie sprawdza się on najlepiej w wielkich klubach.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 cze 2006, 13:50

ATI pisze:Odnośnie transferu Torresa, to informacje o 25 milionowej ofercie za Torresa podał dziennikarz Daily Star :roll: Więc w sumie nic pewnego. Ja również chciałbym, żeby to był ostatni sezon Fergusona w roli trenera United. Mażył by mi się Carlo Ancelotti jako genialny taktyk. Guus Hiddink jest wielokrotnie wymieniany do objęcia stanowiska trenera w wielu klubach. Według mnie jednak nie sprawdza się on najlepiej w wielkich klubach.
Oby to nie był żaden Włoch. Ani Ancelotti, Capello, Lippi, Trapatoni czy Mancini. Żaden! Nie sądzę, by Hiddink nadal łączył pracę z reprezentacją z trenowaniem jakiegoś klubu. Paul LeGuen wydaję mi się być najbardziej odpowiednim człowiekiem na stanowisko tenera United. Niestety podpisał niedanwo kontrakt z Glasgow Rangers i jego przyjście w przyszłym sezonie jest raczej niemożliwe.

P.S. Chciałbym żeby do United dołączyli: Carrick/Diarra + Ribery/Cahill + Torres.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 15 cze 2006, 13:51

Petit to byłby nie taki zły transfer. Nie mozna nic wygrac grajac samymi młodziakami. Doswiadczenie sie przyda, oczywiscie jesli cena nie bedzie wygurowana.

Jesli Ruud odjedzie to jest za sprowadzeniem Torresa. Ale jesli Milan jest nim na serio zainteresowany to nie ma szans.Raczej wiadomo co młody wybierze.

Mountari zagrał niezle w meczu z Włochami ale słabiej niz Essien czy Appiah. Mozna go obserwowac. To ze chce grac w United to juz duzy plus dla niego.

Za Carricka 15 mln to absolutne maximum. To jest tylko playmaker, cos ala Pirlo, strzela mało bramek, w destrukcji jest cos na poziomie Lamparda własnie. Mało uniwerslany poprrosu i gra dosc nierówno, potrafi przejsc obok meczu.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 15 cze 2006, 14:01

Heh... Manumef ja też mam często urazy nacjonalistyczne szczególnie Włosi czy Niemcy... :roll: :wink: Ale Carlo Ancelotii pokazał w Milanie, że potrafi ustawić zespół grający ładnie dla oka w piłkę. On by mógł zostać właśnie destruktorom Jose Mourinho (Carlo Ancelotii). Co do transferów oczywiście jestem za kupnem Torresa, Ribery'ego (koniecznie szkrzydłowy) Francuz grywa również jako ofensywny pomocnik, no i do tego 2 środkowych. Bardzo by mi się podobał angielski duet Nolan/Carrick :) Ale inni też są mile widziani. Fergie po prostu musi kupić kompletny środek pomocy nawet z rezerwami jak Petit. Ja osobiście z chęcią bym widział Aldo Duschera w trykocie United. Według mojej subiektywnej oceny jest to piłkarz bardzo nie doceniany. Ma problem w La Corunie ze względu na konflikt z managerem, więc w meczach z reguły wchodził z ławy. Aldo charakterem i sposobem gry bardzo przypomina Rino Gattuso. No i wystarczy spojrzeć na jego statystkyki, a dokładniej ilość asyst i skuteczność gry w destrukcji. No ale to moje zdanie :P .

Pozatym co do trenerów to tyle dobrze, że każdy chce trenować Czerwone Diabły. No i również angielscy piłkarze w przeciwieństwie do zagranicznych wręcz snią o grze dla United :D .

Aha i Suazo jednak nie przeszedł do Milanu, to była plota :roll: .

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 15 cze 2006, 21:57

Ściągniecie Torresa powinno być priorytetem... Jest to młody, utalentowany zawodnik, umie grać w piłke, a ta cena napewno nie jest ceną zaporową( 25 mln.) ten zawodnik jest tyle wart i może zostać gwiazdą mistrzostw świata w tym roku, jeżeli Hiszpania wyjdzie z grupy, a raczej wyjdzie... 8)

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 16 cze 2006, 10:30

york pisze:a ta cena napewno nie jest ceną zaporową( 25 mln.) ten zawodnik jest tyle wart i może zostać gwiazdą mistrzostw świata w tym roku,

Taka cena za Torresa może zaczynać negocjacje :). Atletico nie sprzeda go, a jeśli miely by go opylić to za jakąś dużą sumę, Atletico co prawda nie potrzebuje pieniędzy i Atletico nie będzie chciało go za żadne pieniądze oddać, Torres raczej zostanie do końca swojego kontraktu, a dopiero wtedy będzie można myśleć o tym do jakiego klubu przejdzie.

Awatar użytkownika
york
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: york » 16 cze 2006, 11:21

Pożyjemy, zobaczymy... Jeżeli ManUtd chce walczyć w lidze oraz w lidze mistrzów, to musi pozyskać kilku klasowych graczy, a Torres mógłby być jednym z nich i nie sądzę, aby Ferguson łatwo z niego zrezygnował... Podobnie będzie z Carrickem... Wątpię aby któryś z tych zawodników odmówił gry w ManUtd, jedynym problemem mogą być kluby które nie będą chciały stracić swych gwiazd i wystawią ceny zaporowe, ale trzeba walczyć o tych zawodników. Aby liczyć na sukcesy w tym sezonie, potrzeba trochę świeżej krwi, może potrzebna jest też zmiana trenera???...

Zablokowany

Wróć do „Anglia”