Manchester United (zbiorczy) - Strona 210

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 cze 2006, 18:43

Naprawde jesli to jest prawda to Alex zaszaleje na rynku transferowym :!: Jak zawsze wielie zapowiedzi a zawonikow nowych o klasie swiatowej brak, jestem prawie pewien, ze MU niukogo wartosciowego nie kupi, ani Diarra, Zokora, Torres nie trafia do Manchesteru bo poprostu ktos inny im ich zgarnie, z takimi slamazarnymi posunieciami to nigdy nie beda kupowac tego co najlepsze tylko to co zostanie :arrow: Djemba, Fortune, Forlan i inni z cyklu naprawde dobrze zapowiadajacy sie zawodnicy wg. Alexa

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 18:56

Messi E2 Ronaldinho pisze:Naprawde jesli to jest prawda to Alex zaszaleje na rynku transferowym :!: Jak zawsze wielie zapowiedzi a zawonikow nowych o klasie swiatowej brak, jestem prawie pewien, ze MU niukogo wartosciowego nie kupi, ani Diarra, Zokora, Torres nie trafia do Manchesteru bo poprostu ktos inny im ich zgarnie, z takimi slamazarnymi posunieciami to nigdy nie beda kupowac tego co najlepsze tylko to co zostanie :arrow: Djemba, Fortune, Forlan i inni z cyklu naprawde dobrze zapowiadajacy sie zawodnicy wg. Alexa
Rooney, van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo. Oni mieli oferty od wielu innych klubów, a wybrali United. Ronaldinho nie przyszedł do Man United i już się zrobiło wielkie halo, że Fergie nie umie robić transferów etc. Do tego Robben, Duff, Obi Mikel oni polecieli na forse czerwonego romka (jakby nie było czerwony a nie niebieski :lol: ). Na razie jeszcze nic nie wiadomo, bo oficjalnie okienko się jeszcze nie zaczęło. Pozatym kto jak kto, ale Sir Alex Ferguson jest mistrzem jeśli chodzi o transfery i nikt mu tego nie odbierze. To on z drink baru jakim był niegdyś Man United zrobił największą piłkarską maszynkę finansową. I piłkarze, którzy przychodzili do Man United to nie były jakieś gwiazdy, ale tam się nimi stawali (Cole, Yorke,Keano). Pozatym mamy świetną szkółkę: Neville, Beckham, Scholes, Giggs, Richardson, Bardsley itd.

Aha i nie mów mi, że Gudjonssen to jest wzmocnienie. :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 cze 2006, 20:31

ATI pisze:
Wyjaśnij mi w dwóch zdaniach, dlaczego doświadczony,szybki, dobry technicznie, uniwersalny, uznany w Europie piłkarz nie jest wzmocnieniem :roll:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 20:40

Cris7 pisze:
ATI pisze:
Wyjaśnij mi w dwóch zdaniach, dlaczego doświadczony,szybki, dobry technicznie, uniwersalny, uznany w Europie piłkarz nie jest wzmocnieniem :roll:
Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda. :lol:

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 23 cze 2006, 21:11

ATI pisze:Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda. Laughing
Ok, jakieś argumenty podasz, czy będzie to kolejna zupełnie bezsensowna dyskusja ? Bardzo mnie dziwi, że ISlandczyk nie jest wzmocnieniem... Ja widziałbym go w Unied zamiast rozkapryszonego Rvn10 który nie myśli za bardzo o grze w piłkę. Skoro Islandczyk jest taki słaby, to najlepszy klub w Europie i prawdopodobnie na świecie nie chciałby go pozyskać. Twierdząc, że Eidur nie jest mocnym zawodnikiem, równocześnie sugerujesz, że Barca dokonuje złych trasnferów. Skoro tak, to chciałbym, żeby Fergie dokonywał tak 'nieprzemyślanych' transferów jak działacze Barcy. Może rzeczywiście Ferguson za dużo myśli i dlatego Manchester nie zdobył praktycznie żadnego trofeum w minionym sezonie..

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 22:32

rymownik pisze:
ATI pisze:Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda. Laughing
Ok, jakieś argumenty podasz, czy będzie to kolejna zupełnie bezsensowna dyskusja ? Bardzo mnie dziwi, że ISlandczyk nie jest wzmocnieniem... Ja widziałbym go w Unied zamiast rozkapryszonego Rvn10 który nie myśli za bardzo o grze w piłkę. Skoro Islandczyk jest taki słaby, to najlepszy klub w Europie i prawdopodobnie na świecie nie chciałby go pozyskać. Twierdząc, że Eidur nie jest mocnym zawodnikiem, równocześnie sugerujesz, że Barca dokonuje złych trasnferów. Skoro tak, to chciałbym, żeby Fergie dokonywał tak 'nieprzemyślanych' transferów jak działacze Barcy. Może rzeczywiście Ferguson za dużo myśli i dlatego Manchester nie zdobył praktycznie żadnego trofeum w minionym sezonie..

A powiedz mi w czym Man United było gorzsze na przestrzeni ostatnich 16 lat od Barcy. Już prędzej powiem, że Chelsea jest najlepszym klubem, ale nie Barcelona. Nieuczciwym zwycięstwem z Milanem przy pomocy śedziego. :lol: Przecież Manchester United był wręcz absolutnym dominatorem od początku lat 90 w lidze angielskiej. Pozatym Manchester United jest mimo wszystko klubem medialnym, szczególnie taki wizerunek chcą wykreować Glazerzy. I jeśli chodzi o medialność to Torres a Gudjohnssen jest różnica. Pozatym Barca nie toczyła jakiejś spektakularnej walki o niego. Przecież Jose Mourinho nie jest głupi i wiedział, że Eidur jest cieńki, a ja nie chce, żeby w Manchesterze United grały odpady. Jestem pewien, że Fergie potrafi znaleźć 99 innych piłkarzy lepszych niż Eidur. Takie jest moje zdanie i nic go nie zmieni, ale można o tym dyskutować, byle by się nie kłócić. Jeśli odejdzie RVN to chcę zobaczyć w trykocie Man United Torresa. Pozatym mamy Rooney'a, Sahe, Smiths'a, Rossiego, C.Ronaldo, Ryan'a Giggs'a, Paula Scholes'a, Sylvana Eban's Blake'a i Frazera Campbella, a każdy z nich przynajmniej raz zaliczył występ w napadzie United, więc po co wydawać 10 baniek na średniaka.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 10:51

Smiths'a, Rossiego
Szczegolnie ten pierwszy wymiata ostatnim czasy na boisku, Troche rozwagi w wypoowiedziach o transferach Barcy :wink: bo my kupujemy patalachow, ktorzy moga w Angli sie cieszyc z mistrzostwa, a dla nas wygrywaja min. Lige Mistrzow, wiec przynajmniej to mowi ostatnio o tym kto ma łeb do kupowania :twisted: Manchester kupił i Rooneya i co dostał czerwien za glupote i wypad po spotkaniach grupowych :zwała:
A jesli chodzi o Eidura to o zainteresowaniu o nim bylo glosno dlugo po MU :twisted: a on u nas ma byc kims narazie do wchodzenia z ławki a nie do kluczowych zawodnikow, ato Manchester potrzebuje zawodnikow do podstawowego skladu....

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 12:07

Messi E2 Ronaldinho pisze:
Smiths'a, Rossiego
Szczegolnie ten pierwszy wymiata ostatnim czasy na boisku, Troche rozwagi w wypoowiedziach o transferach Barcy :wink: bo my kupujemy patalachow, ktorzy moga w Angli sie cieszyc z mistrzostwa, a dla nas wygrywaja min. Lige Mistrzow, wiec przynajmniej to mowi ostatnio o tym kto ma łeb do kupowania :twisted: Manchester kupił i Rooneya i co dostał czerwien za glupote i wypad po spotkaniach grupowych :zwała:
A jesli chodzi o Eidura to o zainteresowaniu o nim bylo glosno dlugo po MU :twisted: a on u nas ma byc kims narazie do wchodzenia z ławki a nie do kluczowych zawodnikow, ato Manchester potrzebuje zawodnikow do podstawowego skladu....

A czym była Barcelona w 1999 roku. Pytam się czym? Nawet z grupy nie wyszli. Takie jest twoje podejście. Człowieku w jakim Ty świecie żyjesz. Dla Ciebie liczy się tylko chwila obecna. Założe się, że gdyby Barca miała w lidze Man United, Chelsea, Arsenal, Tottenham i Liverpool to by nawet nie grała w LM. Wystarczy spojrzeć na ostatnią kolejkę w Anglii: Man United - Charlton 4-0 Porstmouth - L'poll 1-3. A Hiszpania Sevilla- Real 4-3, Osasuna - Valencia 2-0. Czyli obie drużyny walczące o 2 miejsce przegrały :lol: . I wiadomo ze Premiership jest najsilniejszą ligą świata. Oby Torres przyszedł do Man United i w grupie trafili do Barcelone, a wtedy El Nino tradycyjnie upokorzy katalończyków :lol: .

A co do Rooney'a tylko mi nie mów, że to przez czerwień w meczu z Villareal nie wyszli z grupy. Piłkarz geniusz. W jego wieku Ronaldinho był niczym. A swoją drogą lepiej się martw o E2 i Gaucho oraz ich wulgarne zachowania w stosunku do innych piłkarzy. Ronaldinho i jego ciosy łokciem w twarz przeciwników. A Eto to w co 2 meczu komuś twarz pluje. :roll:

A jeśli masz coś do Smiths'a to wiedz, że grał on z konieczności na środku pomocy, a nie w napadzie. Pozatym był jednym z najwaleczniejszych piłkarzy na boisku, ale w okolicach marca dostał paskudnego złamania nogi w 2 czy 3 miejscach i od tej pory nie gra. Bardzo możliwe, ze wróci do gry już we wrześniu. Teraz widać twoją wiedzę piłkarską. :lol:

A powiedz mi jeszcze czego Eto nie gra na WC? A Rooney np gra ? :lol:

Tymczasem dobra wiadomość napłynęła z Niemiec. Ruud van Nistelrooy oświadczył, że wróci do United jeszcze przed nadchodzącym sezonem i rozpocznie normalne przygotowania do walki z mistrzem Anglii - Chelsea Londyn.

"Nie wiem co poszło źle" - powiedział van Nistelrooy.

"Przecież w kontrakcie mam jeszcze dwa lata gry w United. Jeżeli nie zdarzy się coś nieoczekiwanego, jeżeli nikt nie powie inaczej, to na pewno wrócę do gry w United podczas przedsezonowych meczy i przygotowań" - zakończył Ruud.

Brawo dla RVN-a. Jeśli Fergie zatrzyma w składzie RVN-a nie będzie nam potrzeba sprowadzać snajpera. A wtedy wszystką kase wydać na 4 równorzędnych światowej klasy środkowych pomocników i nikt nam nie fiknie.

Choć z drugiej strony Torres też jest mile widziany :roll: :wink: .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 13:06

Tylko, ze ja bez problemu moge powiedziec, że Gaspart kupowal kazdego kto zagral jeden mecz poprostu kupowal szmelc, a ty tego nie potrafisz przyznac :P
Eto'o nie gra bo Kamerun to nie Anglia :twisted:
SMith sam przynzal, ze teraz grac bedzie tylko jako pomocnik, a jak mu to wychodzi :cry: chyba kazdy wie 8)
Premiership jest mocniejsza od La Liga moze tylko wg. czego :?:
Wg. ciebie czy statystyk LM albo Uefa, radze poszukac troche bo kiedys juz podawalem statystyki LM i Iefa na przestrzeni 10 lat :shock: i niestety jasno z nich wynikalo jaka liga odnosi najwieksze sukcesy :P

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 13:25

To, że Hiszpanom idzie lepiej w europejskich pucharach nie oznacza, że ich liga jest silniejsza. A pozatym to zasługa Realu a nie Barcy :twisted: . No i tak nie jest. A co do Smiths'a nie oglądasz Premiership to nie wiesz jak grał, a grał całkiem całkiem. Dla przykładu był zawodnikiem meczu w spotkaniu z Chelsea. A piętą achillesową do póki nie wypadli ze składu Keano i Smith's wcale nie był def. pom., a właśnie ofensywny.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 cze 2006, 13:30

ATI pisze:A czym była Barcelona w 1999 roku. Pytam się czym? Nawet z grupy nie wyszli
Owszem, nie wyszli. Zapomniałeś tylko napisać, że nie wyszli z grupy w której znaleźli się uczestnicy finału LM - czyli Bayern i ManU. A z samym MU dwa razy w grupie zremisowali. A już rok później:

Kod: Zaznacz cały

Liga Mistrzów 1999/2000
  I faza grupowa:
    Grupa B:
      1. FC Barcelona
      2. AC Fiorentina
      3. Arsenal FC
      4. AIK (Solna)
  II faza grupowa:
    Grupa A:
      1. FC Barcelona
      2. FC Porto
      4. AC Sparta Praga
      5. Hertha BSC
  1/4 finału:
    Barcelona - Chelsea 6-4 (dwumecz)
  1/2 finału
    Valencia - Barcelona 5-3 (dwumecz)
ATI pisze:Założe się, że gdyby Barca miała w lidze Man United, Chelsea, Arsenal, Tottenham i Liverpool to by nawet nie grała w LM. Wystarczy spojrzeć na ostatnią kolejkę w Anglii: Man United - Charlton 4-0 Porstmouth - L'poll 1-3. A Hiszpania Sevilla- Real 4-3, Osasuna - Valencia 2-0. Czyli obie drużyny walczące o 2 miejsce przegrały. I wiadomo ze Premiership jest najsilniejszą ligą świata
Dla porównania: Charlton - 13. miejsce, Portsmouth - 17; Osasuna - 4, Sevilla - 5. Jest co porównywać.
ATI pisze:I wiadomo ze Premiership jest najsilniejszą ligą świata
Tak. A tylko przez spisek "układu" w tym roku PUEFA wygrała Sevilla a Barcelona LM. W ogóle, na przestrzeni ostatnich 10 lat "rozkład" trofeów (LM+UEFA) wyglądał tak:
Włochy: 4 (2LM - Juve, Milan; 2UEFA - Inter, Parma)
Anglia: 3 (2LM - MU, L'pool; 1UEFA - L'pool)
Hiszpania:6 (4LM - 3 Real, 1 Barca; 2UEFA - Valencia, Sevilla)
Niemcy: 3 (2LM - Borussia, Bayern; 1UEFA - Schalke)

Chyba nie muszę komentować

Edit:
ATI pisze:To, że Hiszpanom idzie lepiej w europejskich pucharach nie oznacza, że ich liga jest silniejsza. A pozatym to zasługa Realu a nie Barcy
To co w takim razie uznać za wyznacznik siły ligi? Wpływy z praw do transmisji? Co do Realu - to chyba sam nie wierzysz, że klub który w ciągu 5 lat 3-krotnie wygrał LM mógłby grać w słabej lidze. A po za tym, o ile się nie mylę, to sytuacja Realu w Primera Division w ciągu tych 5 lat wcale nie była tak oczywista i nie odbywało się to na zasadzie "Real zgarnia mistrzostwo a conto a reszta się bije między sobą". To też chyba o czymś świadczy
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 13:58 przez iceald, łącznie zmieniany 2 razy.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 13:36

iceald pisze:Tak. A tylko przez spisek "układu" w tym roku PUEFA wygrała Sevilla a Barcelona LM. W ogóle, na przestrzeni ostatnich 10 lat "rozkład" trofeów (LM+UEFA) wyglądał tak:
Włochy: 4 (2LM - Juve, Milan; 2UEFA - Inter, Parma)
Anglia: 3 (2LM - MU, L'pool; 1UEFA - L'pool)
Hiszpania:6 (4LM - 3 Real, 1 Barca; 2UEFA - Valencia, Sevilla)
Niemcy: 3 (2LM - Borussia, Bayern; 1UEFA - Schalke)

Ale to wcale nie oznacza, że dana liga jest najsilniejsza. Świadczy o tym poziom zespołów grających w niej. Pozatym po co jakiś angielski zespół ma walczyć w Uefie, skoro lepiej mieć wyższą pozycję w lidze, bo na tym więcej zarobii. Liga angielska jest najbardziej medialną i kasiastą ligą, a zarazem najbardziej renomowaną. Z resztą jeśli młode gwiazdy Hiszpanów już grają w Anglii (Garcia, Fabregas, Reyes) czy Ci którzy deklarują, że chcą odejść do Premiership (Torres, Joaquin) mówi samo za siebie.

1. Chelsea Londyn 38 29 4 5 72:22 91
2. Manchester United 38 25 8 5 72:34 83
3. Liverpool FC 38 25 7 6 57:25 82
4. Arsenal Londyn 38 20 7 11 68:31 67
5. Tottenham Hotspur 38 18 11 9 53:38 65
6. Blackburn Rovers 38 19 6 13 51:42 63

1. FC Barcelona 38 25 7 6 80:35 82
2. Real Madryt 38 20 10 8 70:40 70
3. Valencia CF 38 19 12 7 58:33 69
4. Osasuna Pampeluna 38 21 5 12 49:43 68
5. FC Sevilla 38 20 8 10 54:39 68
6. Celta Vigo 38 20 4 14 45:33 64

Proszę porównaj sobie :lol:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 cze 2006, 13:41

ATI pisze:1. Chelsea Londyn 38 29 4 5 72:22 91
2. Manchester United 38 25 8 5 72:34 83
3. Liverpool FC 38 25 7 6 57:25 82
4. Arsenal Londyn 38 20 7 11 68:31 67
5. Tottenham Hotspur 38 18 11 9 53:38 65
6. Blackburn Rovers 38 19 6 13 51:42 63

1. FC Barcelona 38 25 7 6 80:35 82
2. Real Madryt 38 20 10 8 70:40 70
3. Valencia CF 38 19 12 7 58:33 69
4. Osasuna Pampeluna 38 21 5 12 49:43 68
5. FC Sevilla 38 20 8 10 54:39 68
6. Celta Vigo 38 20 4 14 45:33 64

Proszę porównaj sobie
Porównałem. I śmiem twierdzić, że gdyby Barca odpadła już w fazie grupowej LM i mogła skupić się na samej lidze - to miałaby podobną ilość punktów co Chelsea.

Edit:
I myślę, podobnie jak niżej pisze mawik, że powinniśmy skończyć ten temat. Bo nie dość, że zapewne każdy pozostanie przy swoim zdaniu, to w końcu jest to temat poświęcony MU a nie porównaniu lig.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2006, 14:04 przez iceald, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 24 cze 2006, 13:43

Skończcie te porównania bo i tak są bezcelowe :!: Chciałem wam zakomunikować że na oficjalnej stronce ManUtd są wzmianki o Argentyńczykach- Maxi Rodriguezie i Javierze Mascherano! gdyby tak oni przyszli do United... 8) Mascherano- i koniec kłopotów w środku pola ;-) :twisted:

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 24 cze 2006, 14:52

mawik pisze:Mascherano- i koniec kłopotów w środku pola Wink Twisted Evil

Mascherano przydałby się klubowi, ale jednak nie sądze by Manchester się wzmocnił o tego Argentyńczyka.

Jeśli chodzi o Rodrigueza to prawdopodobieństwo jego transferu jest jeszcze mniejsze niż Mascherano. Sam Rodriguez zapowiadał że chce zostać jeszcze na Vicente Calderon, a poza tym Atletico i tak by go nie puściło.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”