Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 cze 2006, 18:43
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 18:56
Rooney, van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo. Oni mieli oferty od wielu innych klubów, a wybrali United. Ronaldinho nie przyszedł do Man United i już się zrobiło wielkie halo, że Fergie nie umie robić transferów etc. Do tego Robben, Duff, Obi Mikel oni polecieli na forse czerwonego romka (jakby nie było czerwony a nie niebieskiMessi E2 Ronaldinho pisze:Naprawde jesli to jest prawda to Alex zaszaleje na rynku transferowymJak zawsze wielie zapowiedzi a zawonikow nowych o klasie swiatowej brak, jestem prawie pewien, ze MU niukogo wartosciowego nie kupi, ani Diarra, Zokora, Torres nie trafia do Manchesteru bo poprostu ktos inny im ich zgarnie, z takimi slamazarnymi posunieciami to nigdy nie beda kupowac tego co najlepsze tylko to co zostanie
Djemba, Fortune, Forlan i inni z cyklu naprawde dobrze zapowiadajacy sie zawodnicy wg. Alexa
ATI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 cze 2006, 20:31
Wyjaśnij mi w dwóch zdaniach, dlaczego doświadczony,szybki, dobry technicznie, uniwersalny, uznany w Europie piłkarz nie jest wzmocnieniemATI pisze:
Aha i nie mów mi, że Gudjonssen to jest wzmocnienie.
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 20:40
Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda.Cris7 pisze:Wyjaśnij mi w dwóch zdaniach, dlaczego doświadczony,szybki, dobry technicznie, uniwersalny, uznany w Europie piłkarz nie jest wzmocnieniemATI pisze:
Aha i nie mów mi, że Gudjonssen to jest wzmocnienie.
ATI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 23 cze 2006, 21:11
Ok, jakieś argumenty podasz, czy będzie to kolejna zupełnie bezsensowna dyskusja ? Bardzo mnie dziwi, że ISlandczyk nie jest wzmocnieniem... Ja widziałbym go w Unied zamiast rozkapryszonego Rvn10 który nie myśli za bardzo o grze w piłkę. Skoro Islandczyk jest taki słaby, to najlepszy klub w Europie i prawdopodobnie na świecie nie chciałby go pozyskać. Twierdząc, że Eidur nie jest mocnym zawodnikiem, równocześnie sugerujesz, że Barca dokonuje złych trasnferów. Skoro tak, to chciałbym, żeby Fergie dokonywał tak 'nieprzemyślanych' transferów jak działacze Barcy. Może rzeczywiście Ferguson za dużo myśli i dlatego Manchester nie zdobył praktycznie żadnego trofeum w minionym sezonie..ATI pisze:Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda. Laughing
rymownik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 23 cze 2006, 22:32
rymownik pisze:Ok, jakieś argumenty podasz, czy będzie to kolejna zupełnie bezsensowna dyskusja ? Bardzo mnie dziwi, że ISlandczyk nie jest wzmocnieniem... Ja widziałbym go w Unied zamiast rozkapryszonego Rvn10 który nie myśli za bardzo o grze w piłkę. Skoro Islandczyk jest taki słaby, to najlepszy klub w Europie i prawdopodobnie na świecie nie chciałby go pozyskać. Twierdząc, że Eidur nie jest mocnym zawodnikiem, równocześnie sugerujesz, że Barca dokonuje złych trasnferów. Skoro tak, to chciałbym, żeby Fergie dokonywał tak 'nieprzemyślanych' transferów jak działacze Barcy. Może rzeczywiście Ferguson za dużo myśli i dlatego Manchester nie zdobył praktycznie żadnego trofeum w minionym sezonie..ATI pisze:Jak dla mnie to jest patałach. Takie jest moje zdanie. Kiedyś zawsze mówiłem nie "jaki Rasiak", a właśnie "jaki Gudjohnssen". On jest całkowicie zbędny dla United. Nie umniejszam mu umiejętności technicznych, ale jego strzały to jest po prostu zazwyczaj więcej szczęścia jak rozumu. Gdypy Iceman miał zastąpić u nas RVN-a to tak jakby Sobolewski miał zastąpić Stevena Gerrarda. Laughing
ATI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 10:51
Szczegolnie ten pierwszy wymiata ostatnim czasy na boisku, Troche rozwagi w wypoowiedziach o transferach BarcySmiths'a, Rossiego
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 12:07
Messi E2 Ronaldinho pisze:Szczegolnie ten pierwszy wymiata ostatnim czasy na boisku, Troche rozwagi w wypoowiedziach o transferach BarcySmiths'a, Rossiegobo my kupujemy patalachow, ktorzy moga w Angli sie cieszyc z mistrzostwa, a dla nas wygrywaja min. Lige Mistrzow, wiec przynajmniej to mowi ostatnio o tym kto ma łeb do kupowania
Manchester kupił i Rooneya i co dostał czerwien za glupote i wypad po spotkaniach grupowych
![]()
A jesli chodzi o Eidura to o zainteresowaniu o nim bylo glosno dlugo po MUa on u nas ma byc kims narazie do wchodzenia z ławki a nie do kluczowych zawodnikow, ato Manchester potrzebuje zawodnikow do podstawowego skladu....
ATI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 13:06
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 13:25
ATI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 cze 2006, 13:30
Owszem, nie wyszli. Zapomniałeś tylko napisać, że nie wyszli z grupy w której znaleźli się uczestnicy finału LM - czyli Bayern i ManU. A z samym MU dwa razy w grupie zremisowali. A już rok później:ATI pisze:A czym była Barcelona w 1999 roku. Pytam się czym? Nawet z grupy nie wyszli
Kod: Zaznacz cały
Liga Mistrzów 1999/2000
I faza grupowa:
Grupa B:
1. FC Barcelona
2. AC Fiorentina
3. Arsenal FC
4. AIK (Solna)
II faza grupowa:
Grupa A:
1. FC Barcelona
2. FC Porto
4. AC Sparta Praga
5. Hertha BSC
1/4 finału:
Barcelona - Chelsea 6-4 (dwumecz)
1/2 finału
Valencia - Barcelona 5-3 (dwumecz)Dla porównania: Charlton - 13. miejsce, Portsmouth - 17; Osasuna - 4, Sevilla - 5. Jest co porównywać.ATI pisze:Założe się, że gdyby Barca miała w lidze Man United, Chelsea, Arsenal, Tottenham i Liverpool to by nawet nie grała w LM. Wystarczy spojrzeć na ostatnią kolejkę w Anglii: Man United - Charlton 4-0 Porstmouth - L'poll 1-3. A Hiszpania Sevilla- Real 4-3, Osasuna - Valencia 2-0. Czyli obie drużyny walczące o 2 miejsce przegrały. I wiadomo ze Premiership jest najsilniejszą ligą świata
Tak. A tylko przez spisek "układu" w tym roku PUEFA wygrała Sevilla a Barcelona LM. W ogóle, na przestrzeni ostatnich 10 lat "rozkład" trofeów (LM+UEFA) wyglądał tak:ATI pisze:I wiadomo ze Premiership jest najsilniejszą ligą świata
To co w takim razie uznać za wyznacznik siły ligi? Wpływy z praw do transmisji? Co do Realu - to chyba sam nie wierzysz, że klub który w ciągu 5 lat 3-krotnie wygrał LM mógłby grać w słabej lidze. A po za tym, o ile się nie mylę, to sytuacja Realu w Primera Division w ciągu tych 5 lat wcale nie była tak oczywista i nie odbywało się to na zasadzie "Real zgarnia mistrzostwo a conto a reszta się bije między sobą". To też chyba o czymś świadczyATI pisze:To, że Hiszpanom idzie lepiej w europejskich pucharach nie oznacza, że ich liga jest silniejsza. A pozatym to zasługa Realu a nie Barcy
iceald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 13:36
iceald pisze:Tak. A tylko przez spisek "układu" w tym roku PUEFA wygrała Sevilla a Barcelona LM. W ogóle, na przestrzeni ostatnich 10 lat "rozkład" trofeów (LM+UEFA) wyglądał tak:
Włochy: 4 (2LM - Juve, Milan; 2UEFA - Inter, Parma)
Anglia: 3 (2LM - MU, L'pool; 1UEFA - L'pool)
Hiszpania:6 (4LM - 3 Real, 1 Barca; 2UEFA - Valencia, Sevilla)
Niemcy: 3 (2LM - Borussia, Bayern; 1UEFA - Schalke)
ATI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 cze 2006, 13:41
Porównałem. I śmiem twierdzić, że gdyby Barca odpadła już w fazie grupowej LM i mogła skupić się na samej lidze - to miałaby podobną ilość punktów co Chelsea.ATI pisze:1. Chelsea Londyn 38 29 4 5 72:22 91
2. Manchester United 38 25 8 5 72:34 83
3. Liverpool FC 38 25 7 6 57:25 82
4. Arsenal Londyn 38 20 7 11 68:31 67
5. Tottenham Hotspur 38 18 11 9 53:38 65
6. Blackburn Rovers 38 19 6 13 51:42 63
1. FC Barcelona 38 25 7 6 80:35 82
2. Real Madryt 38 20 10 8 70:40 70
3. Valencia CF 38 19 12 7 58:33 69
4. Osasuna Pampeluna 38 21 5 12 49:43 68
5. FC Sevilla 38 20 8 10 54:39 68
6. Celta Vigo 38 20 4 14 45:33 64
Proszę porównaj sobie