Manchester City (zbiorczy) - Strona 216

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2017, 21:04

Uraz.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2017, 23:23

18 zwycięstwo w lidze z rzędu stało się faktem.To jest [k****] nieprawdopodobne, przed sezonem nawet przez głowę mi nie przeszło że aż tak w grudniu będziemy zamiatać ligą:

Obrazek

Newcastle postawiło dziś na prawdę trudne warunki.Pierwsza połowa to zupełna dominacja City,ale po przerwie podjęli walkę a już ostatnie 15-20 minut zagrali na prawdę bardzo dobrze i mogli strzelić na 1:1.Nie wiem czy to było założenie Beniteza i taka była taktyka Newcastle czy zwyczajnie tak ten mecz się ułożył,ale City pozwoliło sobie na zbyt wiele chaosu i przypadku w grze w drugiej połówce.Brakowało mi tego spokoju i wyrachowania ze strony piłkarzy Pepa czym imponują od początku sezonu.Sterling znowu z bramką,znowu z bramką która daje trzy punkty a asysta Kevina kapitalna :rydzyk: Ależ mieliśmy farta że grajek tej klasy zawitał do Manchesteru.Kocham gościa :love: Nie lubię mówić o arbitrze,ale te polowania na kości na piłkarzy City w końcu przyniosą efekt(nie daj Boże :pray: ).Czas by ktoś w końcu dostał po uszach,bo Gundogan mógł dziś zapłacić najwyższą cenę.

O Kompanym nawet nie mam sił pisać,bo się zaraz popłaczę......

C'mon City!!!

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 gru 2017, 23:26

ryba_82 pisze: Ależ mieliśmy farta że grajek tej klasy zawitał do Manchesteru.
Daliście za niego Wolfsburgowi 74 bańki. W 2015r. to nie były frytki tylko bardzo konkretna suma, to był zdaje się najwyższy transfer tamtego okienka także...ten, tego - gra na miarę kwoty, którą wtedy za niego zapłacono ;)
Przekocur. Nie widzę lepszego pomocnika od niego jeśli chodzi o jego pokolenie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 gru 2017, 23:35

MazurXIII pisze: Daliście za niego Wolfsburgowi 74 bańki. W 2015r. to nie były frytki tylko bardzo konkretna suma.
A czy ja twierdzę że Kevin przyszedł do nas za grosze?Mieliśmy fart że takiego grajka w ogóle pozyskaliśmy.On był/jest wart tego co LFC zapłacił za Van Dijka + kwoty wydanej za Pogbę przez Man Utd.Co gość gra to kosmos,oby tylko go nie połamali :pray:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 gru 2017, 23:42

Pogba jest przereklamowany. Tak jak wszyscy klienci Raioli (może poza Ibrą, chociaż tylko jeden puchar pocieszenia - UEFA - jak na taki PR to mało).
Za De Bruyne natomiast stały bardzo konkretne liczby (rekord asyst w Bundes). Gdyby koleś był Brazylijczykiem i grał w takim Realu czy Barcy - gwarantowane top 3 ZP.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2017, 0:09

ryba_82 pisze:
MazurXIII pisze: Daliście za niego Wolfsburgowi 74 bańki. W 2015r. to nie były frytki tylko bardzo konkretna suma.
A czy ja twierdzę że Kevin przyszedł do nas za grosze?Mieliśmy fart że takiego grajka w ogóle pozyskaliśmy.On był/jest wart tego co LFC zapłacił za Van Dijka + kwoty wydanej za Pogbę przez Man Utd.Co gość gra to kosmos,oby tylko go nie połamali :pray:
Boże. Ty masz chyba kompleks tego Pogby, co jest mega śmieszne biorąc pod uwagę wydarzenia z tego sezonu.

Jest mega łatwo błyszczeć w takiej maszynce jak ta Guardioli. Pogba póki co sprawia, ze ta mizernie naoliwiona maszyna Mourinho wygląda czasami jak konkretnej jakości sprzęt.

Sam zresztą w innym temacie piszesz, że w gruncie rzeczy to transfery powinno się oceniać po kilku latach, tak? No to poczekajmy. Jesli ktoś myśli, że wsadziłby takiego KdB do United i pokazywałby znacznie więcej od Pogby to jest naiwny...mówiąc delikatnie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 gru 2017, 0:18

red85 pisze: Jest mega łatwo błyszczeć w takiej maszynce jak ta Guardioli.
Już to kiedyś słyszałem z Twoich ust jeśli chodzi o Stonesa :) Następnym razem jak pochwalę Aguero lub Jesusa to też podobnie odpowiesz?Bo jak u Guardioli łatwo jest błyszczeć pomocnikom i obrońcom to i napastnikom pewnie też :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2017, 0:24

Oczywiście.

Jesli ci dwaj taki a nie inny poziom bedą prezentowali dluzej niz kilka miesięcy i klasę bedą potwierdzali na wielu frontach, to bedzie można powiedziec cos więcej.

Pepa mam za genialnego trenera, przy którym zdecydowana większość grajków potrafiących grać piłką wygląda fenomenalnie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 gru 2017, 0:33

Jeśli chodzi o Aguero i De Bruyne to obaj nie tylko u Pepa błyszczeli.Stones okay,musi potwierdzić klasę jak wróci po kontuzji.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2017, 0:38

Aguero owszem, choć do światowego topu zawsze czegoś brakowało. KdB jest w tym sezonie level wyżej niz to co prezentował do tej pory i czas pokaże, czy to bedzie dla niego cos więcej niz „wyskok”.

W każdym razie mega śmieszne jest mówienie w jednym temacie, ze właściwie transfery powinni być oceniane po latach, a w drugim, ze ktos jest więcej warty niz ten co został kupiony dzisiaj i niewiele ponad rok temu. Bądźmy poważni.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 gru 2017, 1:47

To w obie strony działa. Pep ma znakomity skład do grania swojej piłki, ale ci poszczególni zawodnicy błyszczą tak bardzo dzięki temu jaki system gry wprowadził tam Pep. Oczywiście Sane, Sterling, De Bruyne, Silva to znakomici zawodnicy, ale oni dominują tak bardzo właśnie dzięki temu, że mogą grać obok siebie, i pod wodzą Guardioli - nie przez przypadek gra City w porównaniu do tamtego sezonu to niebo a ziemia, pomimo tego, że przecież Bernardo Silva jest rezerwowym, podobnie jak Danilo, a Mendy się połamał - z nowych nabytków grają regularnie tylko Ederson i Kyle Walker. Jak to sobie człowiek uświadomi to świetnie widać jak wybitną robotę na razie robi tam Pep. :)

Pomimo tego, że kibicuję Guardioli w tym sezonie, to jednak mam obawy, czy wzorem sezonów w Bayernie, nie zakończy się rozczarowaniem w końcówce sezonu. Ale zobaczymy, ligę mają już wygraną, nawet jak zdobędą 30 punktów w ostatnich 18 meczach to powinno dać to im tytuł.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 gru 2017, 16:17

Wczoraj już mi się spać chciało,więc nie rozpisywałem się,ale pewne kwestie trzeba sprecyzować.
red85 pisze: W każdym razie mega śmieszne jest mówienie w jednym temacie, ze właściwie transfery powinni być oceniane po latach, a w drugim, ze ktos jest więcej warty niz ten co został kupiony dzisiaj i niewiele ponad rok temu. Bądźmy poważni.
Co Ty próbujesz insynuować?Pokaż cytat w którym napisałem że KdB jest więcej wart niż Pogba bo chyba do tego zmierzasz.Napisałem jedynie,że dla mnie gość jest wart ceny wydanej za Pogbę i VvD.To nie jest to samo drogi redzie,więc kto tutaj nie jest poważny?
red85 pisze:Sam zresztą w innym temacie piszesz, że w gruncie rzeczy to transfery powinno się oceniać po kilku latach, tak? No to poczekajmy. Jesli ktoś myśli, że wsadziłby takiego KdB do United i pokazywałby znacznie więcej od Pogby to jest naiwny...mówiąc delikatnie.
Kolejna próba manipulacji.Kto tutaj pisał o tym że De Bruyne lepiej prezentowałby się w United niż robi to obecnie Pogba?
red85 pisze:Boże. Ty masz chyba kompleks tego Pogby, co jest mega śmieszne biorąc pod uwagę wydarzenia z tego sezonu.
Hehehe, tutaj to już mnie rozbawiłeś.Pogbę przywołałem po śmieszkowaniu Twoich kolegów po szalu jak to inny klub wydał krocie na transfer a szybko zapomnieli że ich United biło rekord transferowy za wychowanka którego wcześniej oddali za free.Do tego jego gra dupy nie urywa.Do tych kompleksów to bliżej Tobie jednak gdy tak często umniejszasz piłkarzom City pisząc że "łatwo jest błyszczeć u Guardioli".Chyba boli oglądanie pleców lokalnego rywala przez kilka lat.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2017, 16:41

ryba_82 pisze: Kolejna próba manipulacji.Kto tutaj pisał o tym że De Bruyne lepiej prezentowałby się w United niż robi to obecnie Pogba?
O jakiej Ty manipulacji prawisz? Ja przecież nie twierdziłem, że ktoś tak wypisał. Chciałem jedynie pokazać, że Pogba jak na zespół, w którym przyszło mu grać, odwala kawał dobrej roboty i trudno sobie nawet wyobrazić, że tak wychwalany ze wszystkich stron (słusznie) KdB, potrafiłby w tej drużynie zdziałać dużo więcej.
ryba_82 pisze: Hehehe, tutaj to już mnie rozbawiłeś.Pogbę przywołałem po śmieszkowaniu Twoich kolegów po szalu jak to inny klub wydał krocie na transfer a szybko zapomnieli że ich United biło rekord transferowy za wychowanka którego wcześniej oddali za free.Do tego jego gra dupy nie urywa.Do tych kompleksów to bliżej Tobie jednak gdy tak często umniejszasz piłkarzom City pisząc że "łatwo jest błyszczeć u Guardioli".Chyba boli oglądanie pleców lokalnego rywala przez kilka lat.
To nie nazywa się kompleks tylko konsekwencja. Przez lata uważałem Pepa za szkoleniowca wybitnego, który potrafi sprawić, że pewien typ zawodnika wygląda w jego drużynie fenomenalnie. Teraz mam nagle zmienić zdanie bo to się nie podoba Rybie ? :) Nie, nie.

To co gra od początku sezonu MCity to kosmos, ale upatruję w tym przede wszystkim zasługi Pepa. Co do indywidualności to wolałbym się jednak wypowiedzieć szerzej jak potwierdzą klasę na nieco dłuższym dystansie - co przecież zaznaczyłem wcześniej.

Mało mnie obchodzi co mają do powiedzenia ci śmieszni ludzie szydzący z kwot transferowych, ale nie pisz bzdur o jakimś oddaniu wychowanka jak zrobiliśmy wszystko, żeby u nas został. prędzej Wy oddaliście Sancho niż my Pogbę. A Twoje częste nawiązywanie do tego ostatniego jest po prostu zabawne. Tyle.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 28 gru 2017, 16:57

red85 pisze: To nie nazywa się kompleks tylko konsekwencja. Przez lata uważałem Pepa za szkoleniowca wybitnego, który potrafi sprawić, że pewien typ zawodnika wygląda w jego drużynie fenomenalnie. Teraz mam nagle zmienić zdanie bo to się nie podoba Rybie ? Nie, nie.
Taki KdB od momentu transferu do City prezentuje się bardzo dobrze,w Wolsburgu też sobie nieźle poczynał.Ten sezon ma wręcz fenomenalny a Ty wyjeżdżasz z tekstem,że "u Guardioli jest łatwo błyszczeć" po moich pochwałach nad jego grą czym jednocześnie ujmujesz temu De Bruyne.Gość gra kosmiczny sezon,więc na pochwały zasłużył i to nie tylko zasługa Pepa,bo że Belg jest topowym pomocnikiem udowodnił już nie raz i nie tylko pod skrzydłami Guardioli.
red85 pisze: A Twoje częste nawiązywanie do tego ostatniego jest po prostu zabawne.
Podobnie jak Twój tekst "u Guardioli jest łatwo błyszczeć" po pochwałach względem piłkarzy City.
red85 pisze: Mało mnie obchodzi co mają do powiedzenia ci śmieszni ludzie szydzący z kwot transferowych, ale nie pisz bzdur o jakimś oddaniu wychowanka jak zrobiliśmy wszystko, żeby u nas został. prędzej Wy oddaliście Sancho niż my Pogbę.
Jak dobrze pamiętam to Pogba chciał więcej grać i podwyżki na co pierwsze nie przystał Ferguson.Sancho strzelił focha i odmówił podpisania nowej umowy bo Pep nie zabrał go na przedsezonowe tournee gdy ten miał w nogach jakiś młodzieżowy turniej.Z niewolnika nie ma pracownika,więc droga wolna.Na moje to oba kluby postąpiły bardzo dobrze że nie uległy szantażom.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2017, 23:28

City pod wodzą Guardioli notuje kosmiczną jesień - najlepszą w historii Premier League. Nikt tak dobrze nie grał w tej lidze na tym etapie, można śmiało napisać, że dotyczy to nie tylko dorobku punktowego ale i jakości tej gry. To jak ekipa Guardioli rzuca się rywalom pressingiem do gardeł musi budzić podziw. Tego nikt im nie odmawia, bo robią w tej chwili rzeczy wielkie. Rzadko się zdarza żeby zespół tak zdecydowanie zaklepał sobie mistrzostwo na półmetku ligi a wszyscy się zgodzimy, że tutaj jedynie jakiś kataklizm mógłby odebrać Obywatelom tytuł. Niezależnie jak ten sezon się dalej potoczy, jeśli chodzi o rozgrywki ligowe, to niemal wszystko wskazuje, że to będzie wielki triumf Guardioli. Wydał fortunę ale zarówno grą jak i wynikami obronił wszystkie swoje decyzje i wydane euro.

Paradoksalnie, w opozycji do tego co napisałem wyżej, mimo tej kosmicznej gry i rekordów, to ciągle wcale nie musi być aż tak wielki sezon Guardioli i City jak niektórzy by sobie marzyli. To znaczy Pep i Obywatele, klepiąc to mistrzostwo, czy z rekordami, czy bez, się obronią i będą powody do zadowolenia oraz przybijania sobie piątek. Tak świetną grą i wynikami na półmetku sezonu, ta ekipa jednak sama sobie bardzo wysoko postawiła poprzeczkę i samo mistrzostwo będzie spełnieniem oczekiwań ale wcale nie musi być IMO wystarczające żeby triumf był w pełni zadowalający co zaraz rozwinę.

Odpowiedzmy sobie szczerze, po co sprowadzono Guardiolę? Po sukces w Europie. Mistrzostwo Anglii i półfinał LM dał już Pellegrini. Samego misia zapewniał też Mancini. To City już mieli. I choć gra, system i wyniki Guardioli robią kolosalne wrażenie to jeśli, nawet przy najbardziej efektownym mistrzostwie Anglii w historii, po Ligę Mistrzów sięgnie w tym roku jakiś inny angielski zespół, a jest ich przecież w 1/8 jeszcze 4 poza City, to ta kapitalna gra i wyniki Obywateli, zejdą nieco na dalszy plan a największą glorię przywłaszczy sobie ktoś z konkurentów, co pewnie teraz jest mokrym snem takiego Mourinho. Oczywiście, równie możliwy jest wariant gdzie Guardiola odbija sobie z nawiązką, tę różnie postrzeganą przygodę z Bayernem, i zgarnia z City, w kosmicznym stylu, potrójną koronę w drugim sezonie, zamykając usta wszystkim swoim krytykom. Mimo, że liga wydaje się już rozstrzygnięta, to cholernie ciekawie z tej perspektywy zapowiada się dla mnie klubowa wiosna.

Na koniec sobie zostawiam De Bruyne. I zgadzam się po trochu z wami obydwoma. Belg był już świetnym piłkarzem przed przyjściem Pepa, on zarówno w Bundeslidze, jak i w City przed erą Guardioli był świetnym asystentem i regularnym kandydatem do 11 sezonu a jego liczbom nie dało się nic zarzucić. Nie był jednak też kimś w rodzaju lidera. Statystyki świetne ale dla mnie to był (jest?) trochę taki Ozil na sterydach a nie gracz, który bierze na siebie zespół w trudnych momentach. I tak jak zgadzam się z redem, że taktyka Guardioli, znakomicie eksponuje ogromne, czego nie da się ukryć, umiejętności Kevina, a on sam w tej chwili wydaje się znacznie lepszy niż był dotychczas, i jest obok Salaha na ten moment głównym kandydatem do MVP sezonu, tak nadal nie wiem na ile to będzie gracz, który pociągnie City i Belgię kiedy mecz nie ułoży się po myśli i wszystkie oczy będą zwrócone na niego żeby dał zespołowi coś ekstra jako jego największa gwiazda. To kolejny powód, dla którego nie mogę się doczekać wiosny i będę się mu uważnie przyglądał. W Manchesterze mam inne preferencje ale na MŚ nie pogniewałbym się jakby De Bruyne, Hazard czy Lukaku wreszcie zagrali i zrobili wynik na miarę potencjału jaki posiadają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”