Manchester City (zbiorczy) - Strona 217

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 gru 2017, 20:38

Obejrzałem mecz z Crystal Palace z odtworzenia.IMO najgorszy mecz w wykonaniu City w tym sezonie w Premier League.Ale ja nie o tym.[k****] ile tego będzie się pytam?Trzy mecze w lidze i cztery bandyckie faule na czerwoną kartkę na piłkarzach City.Kane,Alli,Murphy a dziś Puncheon.Ilu z nich dostało czerwo?[k****] żaden.Obraz nędzy i rozpaczy :suicide: Jebać remis z Crystal Palace, dziś dla mnie mogliśmy dostać nawet czwórkę.[ch**] mnie to obchodzi, oddam nawet ewentualnego majstra gdyby tylko to miało sprawić że De Bruyne będzie mógł cieszyć moje oko swoją grą w dalszej części sezonu.Jestem w stanie wszystko przełknąć,niesłuszne czerwo,karnego jak ten dzisiejszy po symulce Zahy,ale [k****] cztery tak bandyckie faule w ciągu trzech spotkań to nie jest coś normalnego.Ewidentnie to efekt frustracji i niemocy oraz celowe polowanie na kości piłkarzy Manchesteru City.Nie możesz rywala pokonać to go wyeliminuj w inny sposób,najlepiej łamiąc kości De Bruyne czy Sterlingowi.Oglądając mecz byłem pewien że Kevin ma złamaną nogę,mówiłem że nie ma [ch**] innej opcji nie ma a tu proszę:

Jestem w szoku.Gość idzie praktycznie o własnych siłach :jupi: Daj Boże żeby to nie było nic poważnego :pray: Nie jestem pewien ale tuż przed KdB szedł chyba Puncheon i to o kulach.Nie jestem jakoś specjalnie zawistny,ale zupełnie mi go nie żal.Jednak jest jakaś namiastka sprawiedliwości na tym świecie :wink: No i do tego Jesus przerwa od miesiąca do dwóch.Aż już myślałem,że to więzadła.....Uffff, kamień z serca......

C'mon City!!!!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2017, 20:42

Arsenal przez lata był na celowniku rzeźników, bo nie mogli ich zatrzymać niektorzy, teraz pora na City. Przyzwyczajaj się, bo coraz częściej będą takie chamskie faule

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2017, 20:48

Czytając rozżalony post Ryby byłem niemał przekonany, że mowa jest o jakimś mega brutalnym faulu. Zobaczyłem specjalnie ten incydent i...meh. Tysiące groźniejszych fauli było, sam kolega z drużyny KdB, niejaki Kompany Vincent, ma na swoim koncie brutalniejsze zagrania.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 gru 2017, 20:52

ryba_82 pisze: Jestem w szoku.Gość idzie praktycznie o własnych siłach
Wiesz, Milik też schodził z boiska o własnych siłach. To nie ma nic do rzeczy.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 gru 2017, 21:02

red85 pisze: Czytając rozżalony post Ryby byłem niemał przekonany, że mowa jest o jakimś mega brutalnym faulu. Zobaczyłem specjalnie ten incydent i...meh. Tysiące groźniejszych fauli było, sam kolega z drużyny KdB, niejaki Kompany Vincent, ma na swoim koncie brutalniejsze zagrania.
Kompany niewiniątkiem nie jest.Każdemu się może zdarzyć,nigdy nie piętnowałem piłkarzy za brutalne faule i wejścia.Ale cztery takie wejścia w ciągu trzech spotkań ligowych to jest ewidentne polowanie na kości.Jeśli dla Ciebie faul Puncheona to light i nic takiego bo widziałeś gorsze a Kompany też kiedyś ściął kogoś równo z trawą to okay,Twoja sprawa i nie mam zamiaru Cię przekonywać.W ostatnim czasie już kilka razy kopałem się z koniem i nie mam zamiaru ani ciśnienia by robić to ponownie.Swoją drogą to przypadkiem nie Ty grzmiałeś na forum po sankach Vinniego gdy nawet rywala nie dotknął?Bo liczy się sam zamiar,mógł rywala połamać itd itp.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Tobie red i wszystkim koniom.Nie piszę tego z przekąsem,życzenia z głębi serca.Serio.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2017, 21:12

Nie. Nie jest wszystko Ok. Tylko tylko, że w tym konkretnym przypadku nie ma mowa o jakiejś wyjątkowej brutalności. Bardziej faul taktyczny.

Reszty nie komentuje. Szkoda czas, lepiej zbierać sie na sylwka. Twoje przewrażliwienie na punkcie grajków City sięga nowego poziomu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 31 gru 2017, 21:14

red85 pisze: Bardziej faul taktyczny.
:beer: :roftl3: Kop się z kim innym.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 gru 2017, 21:45

Oglądałem mecz i interpretacja tego wejścia zależy od ujęcia. Na zwykłej kamerze to wyglądało na faul taktyczny, po ujęciach z innych stron i zbliżeniach zmieniłem zdanie. Dla mnie skurwysyńskie wejście Puncheona na czerwo i bana. Podobnie wypowiadali się komentatorzy. Faul taktyczny, faulem taktycznym ale tam było ewidentne polowanie na nogi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 gru 2017, 21:50

taktycznie to można za rękę pociągnąć i wytrącić z rytmu, a nie taką kose w nogi posłać. c'mon
połamał nie tylko rywala, ale i siebie

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 sty 2018, 0:09

może kompany niewiniątkiem nie jest ale jakoś nie przypominam sobie by polował na kości w sposób jak ten brytyjski kryminalista punheon czy ten plebs z tottenhamu.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 sty 2018, 0:12

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 sty 2018, 0:20

z blindem przesadził, czerwo było?
z vardym to kompany raczej po prostu się spóźnił.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 sty 2018, 0:22

Żółtą dostał jedynie.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1584

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 01 sty 2018, 9:13

W Hiszpanii nie byłoby faulu

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 sty 2018, 11:31

fieldy pisze:taktycznie to można za rękę pociągnąć i wytrącić z rytmu, a nie taką kose w nogi posłać. c'mon
połamał nie tylko rywala, ale i siebie
Oczywiście. Stąd to napisałem w poście wcześniej i nie daj się proszę zwieść cytatowi Ryby, który umyślnie rzecz jasna ominął najważniejszy fragment. Nie nazwałem tego faulem taktycznym, ale jeśli mam na szali faul cechujący się wyjątkową brutalnością, a faul taktyczny, to w moim odczuciu BARDZIEJ jest to faul taktyczny.

A co jest w mojej ocenie faulem wyjątkowo brutalnym. Ot pierwszy z brzegu przykład

Być może jednak rację ma Morrow, że do właściwej oceny sytuacji trzeba spoglądnąć na sytuację z kilku kamer. Ja widziałem z dwóch i raz jeszcze napiszę - wyjątkowo brutalny faul to dla mnie na pewno nie był. Bezmyślny, zasługujący na czerwo - już bardziej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”