Manchester City (zbiorczy) - Strona 219

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 sty 2018, 16:15

fieldy pisze: a może red o Salahu myślał? :mrgreen:
Raczej nie, bo zawsze się pojawia gdy coś miłego napiszę o grajkach City :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2018, 16:16

no ale zastanów się. nikt nigdy nie negował genialnej formy De Bruyne, a Salaha sie chwaliło głownie za bramki, a Kane ostatnio go wyprzedził, wiec wiesz... na logike...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sty 2018, 16:17

Zawsze się pojawiam gdy piszesz jakieś bzdury, tzn. zawsze gdy je zauważę, bo zapewne jest tego znacznie więcej. Daleko w poważaniu mam kogo tam z City wymieniałeś, mógł to być nawet John Zajebisty Stones, ale brak nazwiska Kane w gronie najlepszych zawodników tego sezonu to przejaw ignorancji.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 sty 2018, 16:20

red85 pisze: Zawsze się pojawiam gdy piszesz jakieś bzdury, tzn. zawsze gdy je zauważę, bo zapewne jest tego znacznie więcej. Daleko w poważaniu mam kogo tam z City wymieniałeś, mógł to być nawet John Zajebisty Stones, ale brak nazwiska Kane w gronie najlepszych zawodników tego sezonu to przejaw ignorancji.
I zawsze znikasz gdy poproszę Cię o cytat kiedy wmawiasz mi że coś napisałem :blow:

Poza tym gdzie napisałem że Kane nie jest wśród najlepszych piłkarzy ligi? Dasz cytat? Czy znowu spierdolisz?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 sty 2018, 16:26

Widzę, że dalej przeżywasz a wyjaśniłem Ci wtedy wszystko. Po raz ostatni, może w końcu przyswoisz. Jak nie okazujesz szacunku rozmówcy, kpisz z niego, to nie rób z siebie idioty i nie wymagaj od niego, że jeszcze będzie poświęcał czas na to, żeby Ci coś udowodnił.

A co do pytania no to chyba ponownie kpisz, bo przed kilkoma minutami wymieniłeś dwóch rzekomo najlepszych zawodników ligi i wśród owego duetu nie było nazwiska napastnika Spurs.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 14 sty 2018, 16:35

red85 pisze: A co do pytania no to chyba ponownie kpisz, bo przed kilkoma minutami wymieniłeś dwóch rzekomo najlepszych zawodników ligi i wśród owego duetu nie było nazwiska napastnika Spurs.
Bo uważam że Kane ciut za tą dwójką jest na przestrzeni całego sezonu co wcale nie oznacza że nie jest wśród grupy najlepszych grajków ligi obecnego sezonu. Poza tym dziś nie gra.To co miałem napisać że dziś pojedynek najlepszych piłkarzy sezonu Kane vs De Bruyne vs Salah?
red85 pisze: Widzę, że dalej przeżywasz a wyjaśniłem Ci wtedy wszystko. Po raz ostatni, może w końcu przyswoisz. Jak nie okazujesz szacunku rozmówcy, kpisz z niego, to nie rób z siebie idioty i nie wymagaj od niego, że jeszcze będzie poświęcał czas na to, żeby Ci coś udowodnił.
To po kiego wała dziś próbujesz wdawać się ze mną w dyskusję? Po co odnosisz się do moich słów cytując mnie na forum? Wrzuć mnie na ignora i nie będziesz czytał moich bzdur które i tak wydają się lepsze niż wciskanie mi że nazwałem Stonesa najlepszym obrońcą Europy. Poprosiłem Cię o cytat, zapadłeś się jak kamień w wodę a teraz twierdzisz, że coś mi wyjaśniałeś :badziewie:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 20 sty 2018, 19:36

Na Etihad miazga. Aż dziw bierze, że jest tylko 1:0. Wypady Newcastle można policzyć na palcach jednej ręki, choć tutaj i tak przesadzam :wink: Bramka zaliczona na konto Aguero, ale nie jestem przekonany czy Kun musnął piłkę. Bardzo podoba mi się Zinchenko na lewej obronie choć przy tak grającym rywalu to nie jest nic nadzwyczajnego. Ciekaw jestem jakby Ukrainiec wypadł na tle mocniejszego rywala, choćby przeciwko takiemu Liverpoolowi.

C'mon City!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 sty 2018, 19:41

W połowie pierwszej połowy było 81-19 w posiadaniu piłki, to wiele tłumaczy jak ten mecz wygląda ;) do tego nieuznany gol Sterlinga po lekkim spalonym. Newcastle przyjechało po wpierdol żeby mieć ten mecz z głowy

Moim zdaniem gol De Bruyne jednak

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 20 sty 2018, 21:47

Tomusmc pisze: Newcastle przyjechało po wpierdol żeby mieć ten mecz z głowy
Raczej przyjechali po jak najniższy wymiar kary. Postawili 10 piłkarzy przed własnym polem karnym i liczyli że wywiozą jakieś 1:1 po jednej z nielicznych kontr. Plan zrealizowali połowicznie: jedna kontra im wyszła, ale City strzeliło trzy razy zamiast raz :) Za mało jakości ma Newcastle by zagrać jak Liverpool ostatnio i wcale nie dziwota że przyjęli taką taktykę. Gdyby zdecydowali się zagrać bardziej ofensywnie i pójść na wymianę ciosów to ten mecz prawdopodobnie skończyłby się pogromem. Z resztą kto oglądał mecz to widział jak się kończyły nieliczne wycieczki czterech/pięciu piłkarzy Srok na połowę City - zazwyczaj zabójczą kontrą. Sane zrobił dziś chyba akcję miesiąca Premier League :rydzyk: A'la Messi w najlepszym wydaniu. On, De Bruyne i Sterling to przyszłość Manchesteru, są w bardzo młodym wieku a już podbijają piłkarski świat. Szczególnie Belg który ma podpisać nowy kontrakt aż na 6 najbliższych lat z tygodniówką rzędu 250 tys. funtów. Kevin w obecnym sezonie rozpierdala system, wystarczy popatrzeć chociażby na dzisiejszy mecz i już wiadomo że to jeden z najlepszych piłkarzy w Europie obecnie.

Warto wspomnieć jeszcze o Aguero który wybornie uczcił dwusetny mecz w Premier League strzelając hat-tricka. Chyba hat-tricka, bo przy pierwszej bramce są spore wątpliwości czy Kun dotknął pikę, ale wszystkie źródła podają Argentyńczyka jako strzelca. Poza tym sam Kun w pomeczowym wywiadzie stwierdził iż bramka należy do niego.

Przy okazji poinformuję iż w ostatnim czasie kontrakty przedłużyli Otamendi i Fernandinho. Dobra decyzja klubu. Teraz czekamy na De Bruyne,

C'mon City!

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 sty 2018, 19:35

De Bruyne prolonguje umowę z City do 2023 roku która gwarantuje mu tygodniówkę w wysokości 200 tys. funtów. Z bonusami i prawami do wizerunku kwota ta może przekroczyć nawet 250 tysięcy. To czwarty zawodnik City po Otamendim, El Mago i Fernandinho który w ostatnim czasie przedłużył kontrakt z City. Z innych wieści to ponoć jesteśmy blisko tego Freda z Szachtara.

Obrazek

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sty 2018, 19:36

A Alexis kiedy podpisze?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 sty 2018, 19:39

Kamil232 pisze: A Alexis kiedy podpisze?
Co sugerujesz? Że przegraliśmy z Wami rywalizację o jego podpis?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sty 2018, 19:39

Tak 8)

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 sty 2018, 19:49

City było stać na wywalenie podobnej kasy na kontrakt Sancheza, chyba tego nie zamierzasz kwestionować? Poza tym to nie było tak, że Alexis wybierał City czy United. Byliśmy dogadani z Chilijczykiem i jego agentem, do ustalenia pozostawała kwestia dogadania się z Arsenalem. Wtedy pojawiła się oferta United mlekiem i miodem płynąca dla piłkarza i menadżera po której zażądali podobnych warunków od Obywateli na co nie przystaliśmy i odpuściliśmy Sancheza nie ze względu na koszta a ze względu iż złamali dane słowo. To tyle jeśli chodzi o walkę pomiędzy City i United o Alexisa której tak na prawdę nie było :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sty 2018, 19:58

Nie musisz mi tego pisać bo to znam.

Tylko jak my odpuściliśmy sobie Teveza a wy go wzięliście to były banery na cały Manchester.

A tam to my go kopnelismy w tyłek.

Tutaj był z wami dogadany. Jeszcze nie dawno sam pisałeś jak i większość forum że jest wasz. Nie jest tak że go kopneliscie tylko w ostatniej chwili go wam sprzatnelismy sprzed nosa.

Jak Lukaku Chelsea.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”