Manchester City (zbiorczy) - Strona 220

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 sty 2018, 20:13

Kamil232 pisze: Tutaj był z wami dogadany. Jeszcze nie dawno sam pisałeś jak i większość forum że jest wasz. Nie jest tak że go kopneliscie tylko w ostatniej chwili go wam sprzatnelismy sprzed nosa.
Oczywiście że był, wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały :) Osobiście to jestem zadowolony że City nie ugięło się pod żądaniami Sancheza i jego agenta, bo jeśli byliśmy dogadani to nie powinni robić z gęby dupy a na to wychodzi jak po ofercie United chcieli podobnej kasy mimo iż przystali wcześniej na inne warunki. Nie traktuję też tego w kategoriach jakiejkolwiek porażki City. Alexis wybrał dużo większe pieniądze, jego wybór, wielu zrobiłoby na pewno podobnie. Poza tym już jakiś skandalik wybuchł z jego osobą w roli głównej, nie wiadomo oczywiście czy to prawda, ale poszło w świat :wink: IMO United nie wygrało żadnej rywalizacji z City o podpis Alexisa, bo takowej nie było. Byłaby gdyby City wyrównało Waszą ofertę i wcale nie jestem pewien czy Alexis grałby w czerwonej części Manchesteru :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sty 2018, 21:21

Obrazek

http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 67026.html

Z arta jasno wynika co pisałem już wcześniej parę razy.

U nas Alexis będzie jednym z największych. U was miałby Sterlinga i Sane do rywalizacji. On chce grać.

Chciał się poczuć doceniony dużą kasą, że rzeczywiście będzie u was jednym z największych.

I tyle z tego gadania, że zrobi wszystko by grać dla Pepa. Jak każdy piłkarz chce grać i być jednym z najważniejszych.

To, że wy mu tego nie chcieliście ostatecznie dać nie zmienia faktu, że przerznęliście o niego walkę.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 sty 2018, 21:30

Kiedyś Real był bezkonkurencyjny. Duża kasa na transfery, prestiż, a teraz jest jednym z wielu więc na pewno będzie miał ciężej niż dekadę temu

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 sty 2018, 20:48

Ponoć Laporte nasz. 57 mln. funtów, 7 baniek za sezon netto, kontrakt na 5 lub 6 lat (różnie się mówi).

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 sty 2018, 20:50

A gdzie koszta bonusów? Gdzie opłata dla agenta? Proszę napisać kwotę całego kontraktu, bonusami i resztą kosztów operacji.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 sty 2018, 21:17

Niby czemu mam to robić?Czy to ja wyliczałem koszta transferu Sancheza?Bo pewnie do tego pijesz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 24 sty 2018, 21:36

To tylko grzeczna prośba, myślałem, że teraz wszyscy będziemy wyliczali tak kwoty transferów, a nie tylko kwoty transferów do United... :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 sty 2018, 22:00

Carbon, takie wyliczenia się pojawiają, jak te dodatkowe koszta odbiegają od normy, widocznie tutaj nie odbiegają, skoro media nie podają

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 25 sty 2018, 2:23

fieldy pisze: Carbon, takie wyliczenia się pojawiają, jak te dodatkowe koszta odbiegają od normy, widocznie tutaj nie odbiegają, skoro media nie podają
raczej się pojawiają kiedy MU kupuje. Tak było z Pogbą z Falcao z Martialem i Sanchezem. Słyszał kto o tak skrupulatnym liczeniu kosztów w przypadku chociażby Coutinho? Mbappe czy VVD? czy tam obyło się bez opłat dla agentów albo czy chłopy poszli grać za darmo że już kontraktu nie liczą?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sty 2018, 5:16

cały świat przeciwko Man Utd :mrgreen:

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 25 sty 2018, 8:48

Neymara tak liczyli i chyba nadal się nie doliczyli :D
Przy transferach bezgotówkowych praktycznie zawsze jest szum o to ile dostał piłkarz i agent, w szczególności, że takie transfery wśród topowych graczy to wielka rzadkość.
Zresztą, jak robi się rekordowy transfer, a do tego dorzuca 24 miliony agentowi (przypominam, że 2 lata wcześniej za takie pieniądze Real ściągnął Kroosa :D) to nie ma co się dziwić, że wszyscy patrzą na ręce Waszemu klubowi. I nawet nie chodzi o jakiś negatywny kontekst, po prostu to ludzi ciekawi.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 sty 2018, 19:17

BeBaD pisze: Słyszał kto o tak skrupulatnym liczeniu kosztów w przypadku chociażby Coutinho? Mbappe czy VVD? czy tam obyło się bez opłat dla agentów albo czy chłopy poszli grać za darmo że już kontraktu nie liczą?
Nie wiem jak było w przypadku Mbappe ale kwestie okołotransferowe COutinho i van DIjka sa do znalezienia w necie. Zreszta o van Dijku sam pisałem w innym temacie.

Jestescie deczko przewrazliwieni na punkcie United. Robicie goscia najlepiej zarabiającym piłkarzem w lidze i dziwicie sie, ze media o tym pisza. Niebywałe.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 25 sty 2018, 19:47

masacra pisze: Nie wiem jak było w przypadku Mbappe ale kwestie okołotransferowe COutinho i van DIjka sa do znalezienia w necie. Zreszta o van Dijku sam pisałem w innym temacie.
i to jest różnica, kwestie pieniędzy z VVD itd można sobie poszukać. Kwestie kasy wokół Sancheza znajdziesz w lodówce kiedy ją otwierasz i w każdym innym miejscu. Najzabawniejsze jednak że wszędzie są inne sumy

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 sty 2018, 20:19

BeBaD pisze:
i to jest różnica, kwestie pieniędzy z VVD itd można sobie poszukać. Kwestie kasy wokół Sancheza znajdziesz w lodówce kiedy ją otwierasz i w każdym innym miejscu. Najzabawniejsze jednak że wszędzie są inne sumy
łooo matko. Ile razy mozna tłumaczyc to samo? :angry2:

Nie wpadłes na to, ze ludzie skupili sie na kwesti kasy WOKÓŁ Sancheza bo, po pierwsze nie było kwoty odstepnego, a po drugie, wiele było potek ze wszystkie inne kwoty płacone przy tym transferze bede rekordami w swoich kategoriach?
O pieniadzach wokół transferu vanDijka nikt nie gadał bo wszyscy byli skupieni (zszokowani) na kwocie samego transferu (chocby głupi przykąłd z forum, 3 strony w klka godzin w temacie o Liverpoolu, który całymi tygodniami jest na forum praktycznie nieobecny). To samo było w przypadku Coutinho. Nikt nie gadał o 13 mln za podpis dla Brazylijczyka bo wszyscy skupili sie na 160 mln dla Liverpool za transfer. Gdyby Coutinho konczył sie kontrakt i poszedł do Barcy za free to wszyscy by pisali o 30 mln (które by pewnie zarządał) za podpis.

A na ten przykład taki transfer Neymara tez został przeswietlony na wskros, bo tam wszytskie kwoty były niecodzienne.
Z drugiej strony niewielu pisało o 2 mln za podpis dla van DIjka bo w dzisiejszych czasach ani to szokująca kwota ani nawet zapadajaca w pamiec. Co innego (rzekome) 20 mln dla Sancheza. Codziennie takich pieniedzy za podpis piłkarzom sie nie płaci, to ludzi to zaciekawiło w jakis sposob. Tak samo w kregach kibicow Liverpoolu mocno komentowana była tygodniowka van DIjka, bo to rekord w tym momencie w Liverpoolu (wiecej miał tylko Suarez przez 12 miesiecy). Ale ''na zewnątrz'' te pieniądze nie zrobiły wielkiego wrazenia, bo czymze jest 180k/w przy kwotach jakie płaca kluby z Manchesteru czy nawet Chelsea? Niczym niezwykłym.

I przykłąd z Twojego podworka. Czy ludzie bardzo komentowali tygodniowke czy jakies inne kwoty '' okołotransferowe'' w przypadku transferu Lukaku? Ja do tej pory nie wiem ile Belg dostał za podpis. Bo pewnie kwota nie była warta uwagi. To samo w przypadku Lindelofa, rok wczesniej Mikitarjana etc. Z drugiej strony jak sciągacie ''za free'' Ibrahimovica, który juz w Paryzu mało nie zarabiał to wiadomo, ze ludzie skupia sie na pieniądzach dla samego piłkarza. Tym bardziej, ze wówczas tez były podejrzenia, ze bedzie to najwieksza tygodniowka w historii ligi.

Ludzie nie będa namiętnie komentowac czegos co juz spowszedniało. A z drugiej strony gdy cos dzieje sie pierwszy raz (rzekoma tygodniowka Sancheza czy kwota za podpis) to ludzi to ciekawi i wielu chce sie nt temat wypowiedziec.

Mam nadzieje, ze pomogłem w zrozumieniu ''fenomenu'' komentowania transferów United.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 sty 2018, 15:37

Sprzeczne informacje dobiegają w sprawie transferu Laporte. Trener Athletic Bilbao zapewnił, że Francuz wystąpi dziś przeciwko Eibar a oficjalna strona klubu podała kadrę na to spotkanie w której piłkarz się znalazł. Popołudniu zaś gruchnęła wiadomość, że jednak Aymeric dziś nie zagra a transfer zostanie dopięty najpóźniej w poniedziałek. W Hiszpanii od środy przebywają prawnicy City którzy mają sfinalizować całą operację. Laporte ma kosztować Obywateli 56,7 mln. funtów, tyle co jego klauzula w kontrakcie co sprawi że stanie się najdroższym piłkarzem w historii Manchesteru City. Cóż, trzeba zaczekać do wieczora choć bardziej jestem skłonny wierzyć oficjalnej stronie Bilbao aniżeli El Correo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”