Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 kwie 2022, 19:35
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2022, 19:42
Ja podobnie.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 kwie 2022, 19:50
Rangnick nigdy nie miał zostać trenerem na dłuższą metę. Dostał posadę do końca sezonu, bo pewnie wierzyliśmy, że przygotuje zespół do grania bardziej nowoczesnej piłki, ale on docelowo miał u nas pełnić taką funkcję jak w Lokomotiwie - miał być konsultantem zarządu poprzez swoją firmę, nawet niezatrudniony w United. I taką funkcję ma pełnić, chodzi o przekazanie pewnego know-how niedoświadczonemu pionowi dyrektorskiemu. Do tej pory u sterów mieliśmy więcej ludzi od biznesów, teraz ma być też grupa ludzi od projektu sportowego.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 kwie 2022, 19:51
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 kwie 2022, 19:56
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 kwie 2022, 20:02
W momencie zwolnienia Solskjaera nie było na rynku żadnych "atrakcyjnych" nazwisk. Same wynalazki, emeryci i strażacy. Każdy sensowny szkoleniowiec miał pracę w swoim klubie i żaden nie miał zamiaru w środku sezonu rzucać swojej roboty dla gaszenia pożaru w burdelu jaki nadal panuje w MU. Tu nie było z kogo wybierać. Jedynym porządnym nazwiskiem na rynku, które można było zgarnąć był Conte - toczyły się tutaj burzliwe dyskusje na temat jego kandydatury. Oczywistym było, że każdy trener jaki trafi na OT, jakiego by nie miał CV, nie zgodzi się na rolę strażaka do końca sezonu i będzie chciał zostać na dłużej, dostać okres przygotowawczy, kasę na transfery, itp więc nie mając żadnego wyboru trzeba byłoby wiązać się na dłużej z kimś kto nie byłby brany pod uwagę w normalnych okolicznościach.
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 kwie 2022, 20:11
ja po latach dostawania w pysk po każdym zajaraniu się zmianami, patrzę głównie na znaki zapytania, a tych u Tego Haga jest kilka.Morrow pisze: ↑06 kwie 2022, 20:02@piotrcies Co do jarania się ten Hagiem, to po tylu latach kompromitacji, pompowania balonika i rozczarowań, myślę, że nawet jakby na ławce United siedzieli Klopp z Guardiolą, to i tak patrzyłbym na to z nieufnością. W tym klubie w tej chwili jedyną rzeczą jaka by mnie zaskoczyła byłby sukces. Zakładam, że ten Hag też tu z miejsca nic nie zmieni, pytanie ile czasu i cierpliwości dostanie ale nawet mimo nieuchronnych porażek, może przynajmniej sprawi, że na grę tej drużyny da się patrzeć bez ciągłego ziewania i wkurwiania się.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 kwie 2022, 20:36
Z różnych wypowiedzi różnych osób, które jakoś w głowie mi się +/- trochę kleją w całość, rozumiem, że jest on łącznikiem między głównym zespołem a akademią. Współpraca zarówno z szefem akademii, jak i wspomnianym Murtoughiem czy managerem zespołu, żeby przewidywać jakich zawodników o jakim profilu będziemy potrzebowali w danej przyszłości (np. za 5 lat) i jakich możemy wyprodukować, żeby ustalić długoterminowe cele transferowe.
Nie.
Tak.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2022, 20:49
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 06 kwie 2022, 21:35
Z jednej strony tak, ale z drugiej warto pamiętać, że podobno ten Hag na spotkaniu z ludźmi z Old Trafford wykazał błędy Guardioli z pierwszego sezonu w City polegające na niewłaściwym podejściu do pracy w Premier League. Nie znam dokładnej treści wspomnianej rozmowy, ale pozwala to mieć nadzieję, że Holender wie, na co pisałby się podpisując kontrakt.
Ale zanim to zrobili, wygrali grupę pełną drużyn na swoim poziomie, po drodze wsadzając piątkę Sportingowi na ich stadionie i czwórkę Borussii u siebie. W sezonie 2018-19 otarli się o finał Ligi Mistrzów, pokonując po drodze Real i Juventus, odpadając z Tottenhamem jedynie ze względu na zasadzę bramek na wyjeździe i dzień konia Lucasa Moury.
Quercus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 kwie 2022, 21:49
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 kwie 2022, 2:21
być może, szczerze nie mam pojęcia, co tam było podczas tego spotkania, bo co źródło, to inna informacja. Ja z kolei czytałem, że nie powalił podczas rozmowy rekrutacyjnej, a rok temu ponoć w ten sposób przewalił rekrutację w Tottenhamie kosztem Espirito Santo.
super, że wygrał grupę, po tym wyczynie też byłem nim mocno zauroczony, ale efekt końcowy jest przyzwoity, bez fajerwerków. 1/8 LM to nie jest wynik, który powala na kolana, po prostu dobry rezultat.Quercus pisze: ↑06 kwie 2022, 21:35Ale zanim to zrobili, wygrali grupę pełną drużyn na swoim poziomie, po drodze wsadzając piątkę Sportingowi na ich stadionie i czwórkę Borussii u siebie. W sezonie 2018-19 otarli się o finał Ligi Mistrzów, pokonując po drodze Real i Juventus, odpadając z Tottenhamem jedynie ze względu na zasadzę bramek na wyjeździe i dzień konia Lucasa Moury.
ok, na pewno to plus, że coś w życiu wygrał. Niemniej to wciąż Eredivisie, rywalizacja z PSV czy Feyenoordem nie może się równać z rywalizacją z City, Chelsea, Liverpoolem czy Arsenalem. Dla gościa, który jedyną przygodę poza krajem miał w rezerwach Bayernu, to będzie duży przeskok. Nie twierdzę, że sobie nie poradzi, ale jednocześnie mam obawy, że ten przeskok będzie trudny. Patrzę, jak wyglądają kariery osób z Eredivisie w ostatnich latach i to tak generalnie dupy nie urywa. Bosz jako trener zrobił finał LE z Ajaxem, a potem się okazało, że poza Holandią to on niczego nie osiągnął; piłkarze też często zawodzą - Ziyech, VDB, wcześniej Depay, który poodbijał się od co lepszej ekipy, Sanchez etc. De Ligt w ogóle szedł z łatką gościa, który w rok-dwa będzie najlepszym obrońcą świata, a tego nie potwierdza, Frenkiego też Barcelona miała sprzedawać, choć on akurat najprędzej udowodni swoją jakość, bo trafił do klubu, który z graczy jego rodzaju wyciąga potencjał. Niemniej te transfery z Holandii to tak nie zawsze dają radę i to też budzi moje obawy.
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 07 kwie 2022, 6:41
M.in. dlatego, że Pochettino objął PSG i po 1,5 roku niby wpadnie pierwszy tytuł w Ligue 1, tylko przez ten czas Argentyńczyk nie wymyślił wiele więcej niż gała do Mbappe i zobaczymy co się stanie. Rok temu od momentu przejęcia PSG przez Pochettino, Paryżanie mieli mniej bramek w lidze od Monaco i tyle samo co Lyon, a w tym sezonie - mają tyle samo bramek co Rennes. Ja w tym sezonie ze względu na Mbappe zacząłem nawet oglądać raz na jakiś czas PSG i abstrahując od rozczarowujących wyników, na to po prostu ciężko się patrzy.
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 kwie 2022, 12:13
i to jest największy minus Pochettino, nie brak trofeów, bo te zrobi na tym poziomie, ale właśnie styl gry. Tylko problem w tym, że ciężko coś ciekawego sklecić w Paryżu, bo ten materiał to taki mimo nazwisk dość średni - Messi, który ma już z górki i przez większość sezonu wygląda jak emeryt, na Neymara ciężko liczyć, bo gość ma coś z psychiką, Di Maria kolejny emeryt, tylko Mbappe daje radę, a on i tak myślami już pewnie gdzieś indziej. Pomoc poza Verattim to skład węgla i papy. Imo łatwo się na tym PSG przejechać, na pewno nazwiska lepsze niż realny stan tej drużyny.
niby tak, ale kogo tam miał Tuchel w tej Lidze Mistrzów? Dortmund w 1/8, Atalantę w 1/4, Lipsk w 1/2. Przecież jakby na tej ścieżce się wyłożył, to by była niezła siara. Pochettino zrobił sezon później półfinał, tyle że w 1/8 eliminował Barcę, w 1/4 Bayern (bez Lewego, ale wciąż Bayern), w 1/2 odpadając z City. Nie uważam, żeby ten finał Tuchela przy tej ścieżce był wynikiem dużo lepszym niż półfinał Pocha sezon później.
piotrcies
szmagel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio