Premier League 2013/2014 - Strona 24

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: Premier League 2013/2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 21 kwie 2014, 23:52

W Europie, serio? Bayern, Real, Atletico, Juventus, nawet PSG i ew. City grają milej dla oka.
po czym dodałeś
Borussia nie jest liderem, a gra naprawdę świetnie i aż chce się to oglądać. Czasami głupie błędy w obronie powodują, że można facepalm przed ekranem zrobić, ale gra Reus'a i Mkhitaryana to rekompensuje. Do tego bym Wolfsburg dołożył,
Masz ty w ogóle pojęcie o czym piszesz?
I tu racji nie masz, bo coraz ładniej poczynają sobie jako ultras
średnio mnie obchodzą jakieś typy z racami. fakty są takie, że volkswagen musi rozdawać swoim pracownikom bilety na mecze.
Pisałem, ładnie dla oka grali jesienią, potem coś odpuścili
nie, nie grali.
efektywnie
super, teraz napisz co to ma wspólnego z EFEKTOWNOŚCIĄ o której cały czas piszesz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 21 kwie 2014, 23:54

Carbon pisze:Pisałem, ładnie dla oka grali jesienią, potem coś odpuścili, zaczęły się kontuzje i te sprawy... Co do nieodpuszczania meczów to to samo - chyba tylko "The Special One" mógłby z tym coś zrobić, a wiadomo że teraz jest nie do ruszenia.
Widziałem jakąś połowę spotkań PSG w tym sezonie i obszerne skróty pozostałych - teoretycznie można napisać, że widziałem wszystkie. Wymień mi te mecze z jesieni, w których grali efektownie. Poza pojedynczymi, które trafiają się od czasu do czasu, wszystkie wyglądają tak samo. PSG sobie klepie, często bez jakiegoś większego pomysłu, a przeciwnik tylko prosi o jak najmniejszy wymiar kary i liczy na ewentualne kontry, bo w Paryżu mają tendencję do odpuszczania. Bramki im wpadają, bo wpadać muszą, skoro mają o jakieś 2-3 klasy lepszych grajków. Tylko, że to nie ma absolutnie nic wspólnego z efektownością. Efektywność, jak w przypadku chociażby Juventusu.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 kwie 2014, 23:55

Carbon pisze:Ale i tak grają w Bundeslidze efektywnie.
Od mistrzostwa miejsca BL - 8,15,11,7,12.Ponadto zarobki Diego to około 9 mln €, inni wirtuozi jak Trasch,Lakic po 3 mln €,a Kyrgiakos w granicach 2 mln € zarabiali.Więc patrząc całościowo to ktoś w Wolfsburgu upadł jakiś czas temu na głowę co przełożyło się na straty finansowe i słabe wyniki sportowe.Teraz mają dobry duet na ławce więc idzie wszystko w dobrą stronę, ale ja takich klubów nie lubię i raczej nie będę im nigdy kibicować.
Carbon pisze:Mają kibiców, o nich się nie martw. Na przykład na mecz z Bayernem był komplet publiczności.
Ojapierdole.To żeś dojebał argumentem, teraz to ja nie wiem jak odpowiedzieć.Wyobraź sobie, że w Niemczech jest tak, że nieważne gdzie gra Bayern to tam biletów na mecz nie ma miesiąc przed - niestety coś o tym wiem bo chciałem isć na Bayern jak grali we Frankfurcie, ale musiałem obejść się smakiem.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 0:00 przez Enjo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 kwie 2014, 0:01

Sprawdziłem dokładniej.
No patrz jaki postęp zrobiłeś. Pierwszy raz coś sprawdziłeś bez uprzedniego wypisywania bzdur.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 kwie 2014, 0:07

Biały pisze:
W Europie, serio? Bayern, Real, Atletico, Juventus, nawet PSG i ew. City grają milej dla oka.
po czym dodałeś
Borussia nie jest liderem, a gra naprawdę świetnie i aż chce się to oglądać. Czasami głupie błędy w obronie powodują, że można facepalm przed ekranem zrobić, ale gra Reus'a i Mkhitaryana to rekompensuje. Do tego bym Wolfsburg dołożył,
Masz ty w ogóle pojęcie o czym piszesz?
Tak. Ale nie chce mi się po raz enty pisać tego samego. Wolfsburg gra mile dla oka, Borussia też. Jeśli miałbym porównywać EFEKTOWNOŚĆ gry do Liverpool'u mógłbym podać przykład Borussii w Bundeslidze. Ale ciężko to porównać w stosunku do całego sezonu, bo i "The Reds" zdarzały się wpadki - przykład pierwszy z brzegu to mecz z Hull City.

Biały pisze:
I tu racji nie masz, bo coraz ładniej poczynają sobie jako ultras
średnio mnie obchodzą jakieś typy z racami. fakty są takie, że volkswagen musi rozdawać swoim pracownikom bilety na mecze.
Ultrasi to nie kibice, ktoś kto rozdaje bilety(skąd ta informacja? ŚMIESZNIE) też nie jest kibicem. To kto przychodzi na stadiony i według Ciebie jest kibicem danego klubu? Ktoś kto kupuje kiełbasę, piwo i ogląda mecz z zadartym wąsem?

Biały pisze:
Pisałem, ładnie dla oka grali jesienią, potem coś odpuścili
nie, nie grali.
Hallelujah, Biały napisał, trzeba się go słuchać. Po co cała ta wymiana uprzejmości skoro i prowokowanie, skoro teraz jesteś pewny że nie grali? Nie rozumiem tego. PSG GRAŁO MILE DLA OKA JESIENIĄ POPRZEDNIEGO ROKU, KONIEC.

Biały pisze:
efektywnie
super, teraz napisz co to ma wspólnego z EFEKTOWNOŚCIĄ o której cały czas piszesz.
To że gra efektywna jest w 80% efektowna, tak jak w przypadku "Wilków".
Biały pisze:
Sprawdziłem dokładniej.
No patrz jaki postęp zrobiłeś. Pierwszy raz coś sprawdziłeś bez uprzedniego wypisywania bzdur.
Też jestem z siebie dumny, aż screena zrobiłem.

EnJoy pisze:
Carbon pisze:Ale i tak grają w Bundeslidze efektywnie.
Od mistrzostwa miejsca BL - 8,15,11,7,12.Ponadto zarobki Diego to około 9 mln €, inni wirtuozi jak Trasch,Lakic po 3 mln €,a Kyrgiakos w granicach 2 mln € zarabiali.Więc patrząc całościowo to ktoś w Wolfsburgu upadł jakiś czas temu na głowę co przełożyło się na straty finansowe i słabe wyniki sportowe.Teraz mają dobry duet na ławce więc idzie wszystko w dobrą stronę, ale ja takich klubów nie lubię i raczej nie będę im nigdy kibicować.
Chodziło mi raczej o bieżący sezon. Zarobki są przesadzone, ale stać ich, kto im tego zabroni?
EnJoy pisze:
Carbon pisze:Mają kibiców, o nich się nie martw. Na przykład na mecz z Bayernem był komplet publiczności.
Ojapierdole.To żeś dojebał argumentem, teraz to ja nie wiem jak odpowiedzieć.Wyobraź sobie, że w Niemczech jest tak, że nieważne gdzie gra Bayern to tam biletów na mecz nie ma miesiąc przed - niestety coś o tym wiem bo chciałem isć na Bayern jak grali we Frankfurcie, ale musiałem obejść się smakiem.
Chciałem jedynie porównać jak takie rzeczy w Anglii mają się w stosunku do Niemiec. Skoro Biały tak bardzo czepia się kibiców, to powinien wiedzieć, że jak na to miasto, to Wolfsburgowi idzie dobrze, a Liverpool nie zgromadziło kompletu na meczu z City, największym rywalem w drodze o mistrzostwo Anglii. Zaraz zacznie się narzekanie o rozdawanych biletach.
janop pisze:Czepiacie się. Carbon widział van Gaala na ławce Bayernu w zeszłym sezonie, więc powyższe rzeczy pewnie też.
I jeszcze widziałem jak potrójną koronę z tym zespołem zdobywam, tak dodam od siebie.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 22 kwie 2014, 0:11

Carbon pisze:To że gra efektywna jest w 80% efektowna,
Możesz to rozwinąć?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 kwie 2014, 0:13

Rzadko piszę o tej godzinie i błędy merytoryczne zdarzają mi się nadzwyczaj często.
Chodziło mi tutaj o to, że jeśli drużyna gra efektywnie, tj. strzela gole i wygrywa, to istnieje 80% szansa, że ich gra jest w miarę efektowna.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 22 kwie 2014, 0:14

Carbon pisze:Rzadko piszę o tej godzinie i błędy merytoryczne zdarzają mi się nadzwyczaj często.
Chodziło mi tutaj o to, że jeśli drużyna gra efektywnie, tj. strzela gole i wygrywa, to istnieje 80% szansa, że ich gra jest w miarę efektowna.
No ok. Tylko skąd ta liczba 80%?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 kwie 2014, 0:17

mógłbym podać przykład Borussii w Bundeslidze
Mógłbyś, ale byłoby to potwierdzeniem, że internetowa nienawiść do Liverpoolu ogranicza cię w kwestii intelektualnej.

Hallelujah, Biały napisał, trzeba się go słuchać. Po co cała ta wymiana uprzejmości skoro i prowokowanie, skoro teraz jesteś pewny że nie grali? Nie rozumiem tego. PSG GRAŁO MILE DLA OKA JESIENIĄ POPRZEDNIEGO ROKU, KONIEC.
no [k****], jestem ciekaw czy gdyby jeszcze 1410 osób napisałoby ci, że psg wcale nie grało efektownie podając milion innych argumentów, które jeszcze nie padły w tym temacie to czy w końcu byś zrozumiał, że to co próbujesz tutaj wmówić niewiele ma wspólnego z rzeczywistością.
Chciałem jedynie porównać jak takie rzeczy w Anglii mają się w stosunku do Niemiec. Skoro Biały tak bardzo czepia się kibiców, to powinien wiedzieć, że jak na to miasto, to Wolfsburgowi idzie dobrze, a Liverpool nie zgromadziło kompletu na meczu z City, największym rywalem w drodze o mistrzostwo Anglii. Zaraz zacznie się narzekanie o rozdawanych biletach.
skoro już podałeś przykład liverpoolu to przytocz jeszcze przykład z ligi burgundyjskiej- będzie to miało równie wiele wspólnego.
To że gra efektywna jest w 80% efektowna, tak jak w przypadku "Wilków".
większość klubów, które tutaj wymieniasz pomimo efektywności niewiele mają wspólnego z efektownością. Efektywność nie ma nic wspólnego z efektownością i dopóki tego nie zrozumiesz nie powinieneś raczej kontynuować tej dyskusji.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2014, 0:21 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 kwie 2014, 0:21

Sesto Elemento pisze:
Carbon pisze:Rzadko piszę o tej godzinie i błędy merytoryczne zdarzają mi się nadzwyczaj często.
No ok. Tylko skąd ta liczba 80%?
Nie wiem, tak na oko to obliczyłem. Przykładów za wiele chyba nie mam. Chelsea, Barcelona, Arsenal (ojoj, za to to dopiero zostanę zjechany)?
Biały pisze:
no [k****], jestem ciekaw czy gdyby jeszcze 1410 osób napisałoby ci, że psg wcale nie grało efektownie podając milion innych argumentów, które jeszcze nie padły w tym temacie to czy w końcu byś zrozumiał, że to co próbujesz tutaj wmówić niewiele ma wspólnego z rzeczywistością.
No więc napiszę po raz ostatni i więcej nie mam zamiaru - PSG grało według mnie mile dla oka jesienią. I nie rozumiem tych argumentów, bo serio nie obchodzi mnie to czy jakiś szejk chce zwolnić trenera, bo ten nie umie zmotywować odpowiednio swoich piłkarzy.
Biały pisze:skoro już podałeś przykład liverpoolu to przytocz jeszcze przykład z ligi burgundyjskiej- będzie to miało równie wiele wspólnego.
Chyba musiała zaboleć rzeczywistość, a to mój sukces.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 kwie 2014, 0:24

PSG grało według mnie mile dla oka jesienią.
Dalej nie rozumiesz, że równie dobrze według ciebie mogą istnieć kosmici, ale jeżeli nie poprzesz swojego zdania żadnym argumentem to ta opinia jest gówno warta?

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 22 kwie 2014, 0:25

Carbon pisze:Nie wiem, tak na oko to obliczyłem. Przykładów za wiele chyba nie mam. Chelsea, Barcelona, Arsenal (ojoj, za to to dopiero zostanę zjechany)?
Aha czyli sorry ale w dupę można sobie coś takiego wsadzić. Statystyka to coś bardzo potężnego, ludzie przeprowadzają wiele badań zanim wystawią prawdopodobną ocenę. Ty sobie to wyliczyłeś, to trochę słabe i tylko obniża loty Twoich argumentów.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 kwie 2014, 0:32

Biały pisze:
PSG grało według mnie mile dla oka jesienią.
Dalej nie rozumiesz, że równie dobrze według ciebie mogą istnieć kosmici, ale jeżeli nie poprzesz swojego zdania żadnym argumentem to ta opinia jest gówno warta?
Ależ proszę:
1) Posiadanie piłki na poziomie ok. tych 60-65% w każdym meczu.
2) Kreowanie sobie sytuacji akcjami ze środka pola.
3) Częste schodzenie także na skrzydła.
4) Oddawanie multum strzałów na bramkę, wręcz bombardowanie pola karnego przeciwnika.
5) Posiadanie zawodników, którzy umieją pójść w drybling z przeciwnikiem - Moura czy Verratti.
6) SKUTECZNOŚĆ, czyli chyba coś co jest najważniejsze.
Do tego ostatniego podczepiłbym też grę w Lidze Mistrzów, na najwyższym poziomie i gniecenie rywali.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 22 kwie 2014, 0:35

:lol: No, to zdecydowanie świadczy o efektowności. Szkoda czasu na tego typu bzdury. Nie wysilaj się z odpowiedzią.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 22 kwie 2014, 0:37

1) Posiadanie piłki na poziomie ok. tych 60-65% w każdym meczu.
2) Kreowanie sobie sytuacji akcjami ze środka pola.
3) Częste schodzenie także na skrzydła.
4) Oddawanie multum strzałów na bramkę, wręcz bombardowanie pola karnego przeciwnika.
5) Posiadanie zawodników, którzy umieją pójść w drybling z przeciwnikiem - Nani czy Januzaj.
6) SKUTECZNOŚĆ, czyli chyba coś co jest najważniejsze.

I czemu oni tego Moyesa chcą zwalniać. Niezrozumiałe :badziewie:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”