Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2679

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 lut 2025, 15:50

Mainoo jednak zbyt słaby fizycznie, żeby być przyspawanym do 10tki. Lepiej to wyglądało jak się zamieniał z Bruno i sam Bruno też na tym zyskiwał, bo często ma ochotę zagrać coś ładniejszego za plecy, ale jednak będąc zbyt daleko, piłka leci zbyt długo i obrońcy sobie z tym radzą bez problemu.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 lut 2025, 16:26

piotrcies pisze:
02 lut 2025, 15:07
Kto mi podmienił Manchester?
Źle się zestarzało

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lut 2025, 16:27

masacra pisze:
02 lut 2025, 16:26
piotrcies pisze:
02 lut 2025, 15:07
Kto mi podmienił Manchester?
Źle się zestarzało
a to już sam to zauważyłem wcześniej.

Kuźwa, może faktycznie ja mam jakiś dar, żeby psuć wszystko, co pochwalę xd

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 lut 2025, 16:29

Weź zmień ten Avatar. Tak na wszelki wypadek :D
Spoiler:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lut 2025, 16:35

Kurde, źle to wygląda w przypadku Martineza, to może być koniec sezonu.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 982

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 02 lut 2025, 16:49

W przypadku Martineza to na pewno jest koniec sezonu.

Banda pajaców.q

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 02 lut 2025, 17:07

Trochę szkoda, ze beniaminki + Wolves są tak tragicznie słabi, bo przy średniej 1.07 pkt na mecz Manchester Amorima miałby spore szanse na epicka walkę o spadek hehe.

Btw, Ten Hag miał w tym sezonie średnia 1.22 pkt na mecz.

W sumie to Amorim ma luksusowe warunki do uczenia tych piłkarzyków swojego systemu. Zostało mu 14 spotkań w lidze o nic, zero presji. Nikt chyba o zdrowym zmysłach nie liczy na jakieś puchary z ligi w przyszłym sezonie, o spadek też nie trzeba się martwić. Nic tylko trenować i testować w tych trochę poważniejszych sparingach. Nie wiem na co ten chłop narzeka.

No i druga sprawa, ciekawe jakby wyglądało zdanie opinii publicznej o Portugalczyku, gdyby United rzeczywiście był zagrożony spadkiem. Bo Ange Mate nonstop zbiera cięgi za swoje betonowe podejście do futbolu. Russell Martin też nie miał łatwego życia w Southampton, ostatecznie poleciał i każdy się zgadzał, że to jego uparte granie ala prajm Guardiola tylko szkodzi drużynie. No a Ruben jest mocno teflonowy jak na razie.
Tak jak pisze, komfortowe warunki pracy. Od przyszłego sezonu to musi zacząć hulać jak rzeczywiście jest z niego taki fachowiec na jakiego się w Portugalii wykreował.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 lut 2025, 17:14

Stabilnie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 lut 2025, 17:19

piotrcies pisze:
02 lut 2025, 16:35
Kurde, źle to wygląda w przypadku Martineza, to może być koniec sezonu.
W odpowiednim momencie przyszedł Heaven. To będzie nasz jedyny lewonożny, więc na pewno trochę minut złapie.

Co do meczu, to miałem jakieś taki przeczucia, że się zbyt zmęczyli tymi pierwszymi minutami, a taki Mainoo już kolejny sezon jako pierwszy zaczyna oddychać rękawami. Chłopak powinien zostać odesłany na siłownię na najbliższe trzy miesiące, bo jego warunki fizyczne to tragedia. Ja też poszedłem trochę w tym kierunku i rowerek na drugą połowę odpaliłem, to po trzeciej serii interwałów już przynajmniej nie miałem siły być wkurwionym.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 lut 2025, 17:35

proces trwa. Nie wiem w jakim kierunku idziemy, ale Amorim musi teraz dograć sezon do końca, bo nikt go rozliczać nie będzie. Jest uparty na swoją taktykę, to wiedzieli wszyscy. Gorzej jednak, że nie ogląda potwórek meczów. Z tych jasno wynika że np. Taki Eriksen z Bruno jako operacyjnie mają bardzo duży wskaźnik dokładnych podań, otwierających pole gry także tej kombinacyjnej. Podobnie sprawy się mają z Dalotem, ten biegał przy Amorim i nie wiem, czy to pochodzenie czy jakieś inne sprawy mają tu zanczenie ale on jest najgorszym wahadłowym ligi. Aż trudno uwierzyć, że gra jeszcze w tym klubie. Sprawa jest trudna, bo do 25 minuty zdawało się że mamy kontrolę nad wszystkim i fajnie wyjdzie z tym Mainoo na 10. No a potem klasyczne United, meczenie buły i czasy jak za luja. Ta drużyna iskrę miała ostatnio z Ole na kole, od tamtego czasu jest marazm i bardzo mocna degrengolada. Sądzę, że jeszcze długi czas będziemy szorować dupą po dnie, bo tutaj ktoś (ETH) zrobił remont i teraz trzeba zrywać płytki i wszystko kłaść od nowa. Czy wystarczy konsewkwencji i cierpliwości wszystkim? Szczerze wątpie.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 lut 2025, 17:45

Bassu pisze:
02 lut 2025, 17:35
Podobnie sprawy się mają z Dalotem, ten biegał przy Amorim i nie wiem, czy to pochodzenie czy jakieś inne sprawy mają tu zanczenie ale on jest najgorszym wahadłowym ligi. Aż trudno uwierzyć, że gra jeszcze w tym klubie.
Wszechstronność, wybieganie i brak kontuzji. Jest po prostu mierny, ale dyspozycyjny. Lubię takich zawodników, ale jako rezerwowych, bo jeden człowiek na ławce może pokryć 2-4 pozycje w razie awarii, a i na słabszego przeciwnika, czy w pucharze może wyjść od pierwszej minuty. Teraz mamy okropną biedę na tej lewej stronie, ale jak przyjdzie Dorgu i będzie tylko zmiennikiem Dalota, to się wkurzę. Oczywiście nie licząc pierwszych paru tygodni na aklimatyzację i poznanie taktyki.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 02 lut 2025, 18:01

Mr.Chris pisze:
02 lut 2025, 17:45
na słabszego przeciwnika
To jest argument totalnie z dupy. Masz potwierdzenie dzisiaj - słabszy przeciwnik i przyjechał na OT jak po swoje.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 lut 2025, 18:29

Slim91 pisze:
02 lut 2025, 18:01
Mr.Chris pisze:
02 lut 2025, 17:45
na słabszego przeciwnika
To jest argument totalnie z dupy. Masz potwierdzenie dzisiaj - słabszy przeciwnik i przyjechał na OT jak po swoje.
Poprzez słabszego mam na myśli faktycznie słabszego, a nie słabszego~równego, bo nie oszukujmy się, ale obecnie jesteśmy na poziomie CP. Mam na myśli drugoligowca w pucharze albo jakaś drużynę z Rumunii, Kazachstanu, czy innej Kambodży w pucharze europejskim.
Spoiler:

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lut 2025, 21:08

I podobno na tym kończy się nasze zimowe okienko. Zespół przetrzebiony kontuzjami z brakiem głębi składu kończy okienko z jeszcze mniejszą liczbą graczy. Wzmacniamy niby wahadło, ale gościem bez większego doświadczenia, więc ciul wie, czy to będzie faktyczne wzmocnienie, a poza tym to się osłabiliśmy.

Brak słów. Myślałem, że jak ten stary pryk weźmie kilku gości z doświadczeniem w innych klubach do zarządu, to będzie widać jakieś pozytywne efekty, ale wygląda na to, że to są takie same jełopy jak ci za Glazerów.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 lut 2025, 21:19

Mr.Chris pisze:
02 lut 2025, 18:29
Tak. Wiem. Kambodża nie leży w Europie.
Kazachstan też tylko trochę, więc żadna różnica. I tak jest prawdopodobieństwo, że aktualne United tam nie wygra :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”