Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 28 maja 2006, 16:21

guru pisze:no CFC szykuje pake na nowy sezon
A Kalou chce widocznie zniszczyc swoja kariere.Prawda jest taka, ze jesli ktos idzie do Chelsea a nie jest gwiazda swiatowego formatu jak np. Ballack to mozna powiedziec, ze lawka nawet nie jest gwarantowana. Chelsea nie ma zadnych perspektyw dla mlodych graczy i pozbedzie sie kazdego bo i kazdego moga kupic. Phillips jest najlepszym przykladem co Chelsea moze zrobic z mlodymi utalentowanymi graczami. Wiec Kalou i Quaresma idzcie na Stamford jak chcecie kopac tylko na treningach.
Co do tych wzmocnien to trzeba sie bac. Ballack, Sheva...zobaczymy kto jeszcze. Co do Carlosa to niech idzie. Za 2 lata skonczy kariere a i tak pozostalu mu tylko nazwisko. Niech idzie nawet w wymianie za Del Horno. Przynajmniej Real sie wzmocni.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2006, 16:40

Berik, juz to pisalem wczorja przy newse o nim...moim zdaniem pozostac w klubie albo sie przeniesc do trche lepszego klubu ale nie od razu do giganta. W CFC to tylko Cech,Lampard i Terry maja pewne mijesce... :?
Kalou ma talent ktory jeszcze nie jest do konca oszlifowany i jak pisales CFC sie nie bedzie bawic w wyczekiwanie az bedzie kompletnym zawodnikiem tylko posadzi na lawe a skonczy tak jak SWP...

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 28 maja 2006, 16:45

Osobiste:
Po 1.
guru z niecierpliwością czekam na twoje 10 ostrzeżenie.
Do tematu:
Po 2.
Najbardziej doskwiera mi to, że nie wzmacnia się ManU. I myślę, że zostawienie Fergusona na stanowisku było błędem - który wielki klub zostawiłby trenera po takim niepowodzeniu w LM? Nie znam dokładnie sytuacji tam panującej, ale jest to dla mnie nie jasne.
Po 3.
Ciekawe transfery robi Chelsea, ale czy nie przypominają one wam polityki transferowej dawnego Realu, którego losy wszyscy znamy. Jose pragnie sprawdzać zawodników tj. Ballack(już kupiony), Sheva, Carlos - są to zawodnicy dobzi nawet bardzo, ale za 1-2 sezony ich magia może zniknąć a wtedy Chelsea może pójść śladami Realu.
Po 4.
Bardzo mnie cieszy transfer Rosickiego :). Może właśnie w Arsenalu będzie mógł pokazać pełnię swoich umiejętności.

Pzdr

@Down
1. Gratuluję następnego postu.
2.
Po 1: Ballack nie zostal kupiony, wolny transfer
No co ty :O niesamowite. Wiesz o co chodziło, więc nie będe ci tłumaczył.
3.
guru pisze:Widac ze jestes opcykany w temacie, okno transferowe jeszcze bedzie otwarte przez dlugi czas, Ferguson ma czas a tym zdaniem "I myślę, że zostawienie Fergusona na stanowisku było błędem" mnie rozwaliles
Więc napisałem, że nie wiem co tam się dzieje. Ferguson, jak dla mnie może pracować jeszcze z 40 lat, tylko mógłby zacząć coś osiągać teraz. Dla mnie ManU nie jest drużyną, która powinna walczyć o wyjście z grupy LM, ale drużyną, która powinna walczyć o wygranie całej LM.
A co do tego, że cię rozwaliłem to przepraszam ale nie odbuduję.
4.
guru pisze:nie przypomina mi to wcale polityki Realu,
Po 2: jezeli uwazasz ze Ballack i Sheva pograja jeszcze tylko 1-2 sezony to gratuluje wiedzy pilkarskiej, jedynie to 1-2 sezony moze sie sprawdzic w przypadku R.Carlos.
ty mi nie przypominasz forumowicza, ale kogo to obchodzi?
Ad. Ballacka i Shevy to pożyjemy zobaczymy.

Ostatniej twojej wypowiedzi nie skomentuję bo nie miała ona na celu zaczepienie mnie.

pozdr 2
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 17:12 przez gringo7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 maja 2006, 16:56

gringo7 pisze:Osobiste:
Po 1.
guru z niecierpliwością czekam na twoje 10 ostrzeżenie.
zanim cos napiszesz o mnie to przeanalizuj co ty napisales a mianowicie,
gringo7 pisze:Do tematu:
Po 2.
Najbardziej doskwiera mi to, że nie wzmacnia się ManU. I myślę, że zostawienie Fergusona na stanowisku było błędem - który wielki klub zostawiłby trenera po takim niepowodzeniu w LM? Nie znam dokładnie sytuacji tam panującej, ale jest to dla mnie nie jasne.
Widac ze jestes opcykany w temacie, okno transferowe jeszcze bedzie otwarte przez dlugi czas, Ferguson ma czas a tym zdaniem "I myślę, że zostawienie Fergusona na stanowisku było błędem" mnie rozwaliles
gringo7 pisze:Po 3.
Ciekawe transfery robi Chelsea, ale czy nie przypominają one wam polityki transferowej dawnego Realu, którego losy wszyscy znamy. Jose pragnie sprawdzać zawodników tj. Ballack(już kupiony), Sheva, Carlos - są to zawodnicy dobzi nawet bardzo, ale za 1-2 sezony ich magia może zniknąć a wtedy Chelsea może pójść śladami Realu.
nie przypomina mi to wcale polityki Realu,
Po 2: jezeli uwazasz ze Ballack i Sheva pograja jeszcze tylko 1-2 sezony to gratuluje wiedzy pilkarskiej, jedynie to 1-2 sezony moze sie sprawdzic w przypadku R.Carlos.
gringo7 pisze:Po 4.
Bardzo mnie cieszy transfer Rosickiego :). Może właśnie w Arsenalu będzie mógł pokazać pełnię swoich umiejętności.
Tez mnie bardzo cieszy, jest jeszcze mowa o Riberym ale to na NIEszczescie raczej plotki :?

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 maja 2006, 15:03

Wy tu gadu-gadu, a w Premiership szykuje się jeden bardzo ważny, spektakularny i stosunkowo wysoki transfer. Otóż, niedoszły Polak Andy Johnson, prawdopodobnie w najbliższej przyszłości zostanie graczem Evertonu. Piłkarz ten zostanie sprowadzony na Goodison Park za niezłą jak na klub z Liverpoolu sumę, bo aż 8,5 mln funtów. Oczywiście zakładając, że transfer ten dojdzie do skutku to będzie to najwyższy zakup The Toffees w całej historii, a historię mamy dość długą i bogatrą (w końcu Everton jest jednym z najstarszych klubów świata[założyny w 1878!])

O tego napastnika biło się kilka klubów z Premiership, między innymi Bolton czy Wigan. Zainteresowanie wyrażały również klubu z "wyższej półki" lecz one odpadły z walki o tego zawodnika kiedy tak naprawdę ta "walka" się zaczęła na dobre.
EvertonPoland.com pisze: Świetne wiadomości przynosi początek tego tygodnia. W ekskluzywnym wywiadzie dla oficjalnej strony Johnson zadeklarował chęć dołączenia do The Toffees.

"Po kilku dniach spokojnego namysłu zdecydowałem, że moja piłkarska przyszłość znajduje się na Goodison Park z Evertonem. Perspektywa gry w jednym z największych klubów brytyjskiego futbolu, była niemożliwa do odrzucenia. "- zapewnił Johnson.

Były snajper Orłów z Crystal Palace zdobył 85 goli w 154 startach w drużynie z Selhurst Park. Podczas swojego pierwszego sezonu w Premiership umieszczał piłkę w siatce 21 razy zostając wice Królem Strzelców.

Przed AJ'em jeszcze tylko testy medyczne i formalności kontraktowe. Witamy na Goodison Park !
Oczywiście w momencie gdy Everton wyłożył te 8,5 mln funtów za Anglika to wiedziałem, że Andy trafi na Goodison Park. Piłkarz ten zawsze podkreślał sympatię do klubu z Merseyside oraz podkreślał przyjacielskie stosunki z Jamesem Beattiem (napastnik Evertonu jakby ktos nie wiedział)

Oczywiście mam nadzieję, że piłkarz ten będzie grał conajmniej tak dobrze jak grał w Crystal Palace i że będzie ładował tyle bramek dla Evertonu ile strzelił w pierwszym swoim sezonie w Premiership :wink:

Pozdro

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 07 cze 2006, 18:22

Pierwszy zakup Suuthgate'a :arrow: Robert Huth w Boro...

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65080,3401618.html

osobiście nie jestem przekonany do umiejętności Hutha... nie widziałem, żeby kiedykolwiek dobrze zagrał kiedy już taką szansę otrzymał... może regularne występy mu pomogą...

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 24 cze 2006, 10:52

Również dpierwszego zakupu dokonał w tym sezonie Benitez. Craig Bellamy został piłkarzem Liverpoolu za sumę 6 mln funtów.
Znając jego hmm osobowość :lol: jest to trochę ryzykowny transfer, ale kwota nie była zbyt wygorowana więc nic dziwnego, że Benitez się skusił.

Teraz Rafa podobno planuje sprowadzic na Anfield jeszcze Kuyta i Alvesa. Ciekawe czy i te transfery dojda do skutku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2006, 12:53

Bellamy to kapitalny zawodnik i widac, że Benitez chce kogos kto bedzie operowal za Crouchem. Raczej wiekszych problemow z wywalczeniem miejsca nie bedzie mial, Moro odszedl, nie jestem pewien czy Cisse takze, bylo duzo plotek i chyba jednak zostal wypozyczony do OM. Wiec miejsca jest, tylko zeby nie robil tego co w Newcastle :wink:
Jeszcz jak do tego dojdzie Alves, to LFC bedzie mial niezla paczke tylko czy onaa wystarczy na Chelsea Romka

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 13:00

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jeszcz jak do tego dojdzie Alves, to LFC bedzie mial niezla paczke tylko czy onaa wystarczy na Chelsea Romka
Według mnie to "paczka" Liverpoolu nie wystarczy nie tylko na Chelsea, ale także, a może przede wszystkim na Man United, Arsenal czy Tottenham. Nigdy zespół oparty na Hiszpanach nie zwojuje niczego wielkiego w Anglii.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 cze 2006, 13:10

Messi E2 Ronaldinho pisze:Bellamy to kapitalny zawodnik
A jeszcze bardziej kapitalny z niego jest zdobywca kartek niz bramek. Jest to chyba jeden z najbrutalniejszych brytyjskich pilkarzy... Przez ten fakt nie raz juz oslabial swoj klub badz repre Walii...
Messi E2 Ronaldinho pisze:nie jestem pewien czy Cisse
Cisse chyba wypozyczyli do ligi francuskiej, bodajze OM ale nie dam reki sobie uciac

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 24 cze 2006, 13:28

I w Anglii znajdzie się masa lepszych napastników od niego. Bellamy to taki obieży świat, który nigdzie nie zagrzał na długo miejsca, gdyż nie jest dobrym zawodnikiem. Newcastle, Celtic, Blackburn, Liverpool, pewnie za rok jeszcze gdzie indziej.

Metal99
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal99 » 25 cze 2006, 12:25

W Anglii są z pewnością najciekawsze transfery dziś Tottenham pokrzyżował plany MU i kupił 25-letniego Zokorę za 8,5 mln funtów niezła suma ale to świetny gracz i godnie zastąpi Carrika, który zagra od nowego sezonu w Arsenalu albo United.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 25 cze 2006, 12:30

Metal99 pisze:W Anglii są z pewnością najciekawsze transfery dziś Tottenham pokrzyżował plany MU i kupił 25-letniego Zokorę za 8,5 mln funtów niezła suma ale to świetny gracz i godnie zastąpi Carrika, który zagra od nowego sezonu w Arsenalu albo United.

Oficjalnie jeszcze tam nie trafił :wink: , ale już wiadomo, że obie strony doszły do porozumienia. I chyba transfer ten oznacza, że w Lyonie zostanie Diarra (jego następcą miał być Zokora), a do United trafi Michael Carrick. Nie sądze by ten ostatni został piłkarzem Arsenalu ze względu na to, że środek pomocy Kanonierzy mają już obłożeni w postaci Gilberto Silvy i Cesca Fabregasa. Pozatym jeśli Juve zdegradują to bardzo możliwe, że Patrick Vieira wróci do Londyńczyków.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2006, 12:42

Jesli zostanie to potwierdzone oficjalnie przez kluby to znowu pokaze, ze jedni o transferach mowia inni je finalizuja :P
Napewno bedzie ogromnym wzmocnieniem drugiej lini Tottenhamu, obok Carricka, Jenasa, Davidsa. Niezle sie zapowiada wogole Spurs powaznie mysla o LM Berbatov teraz prawdopodobnie Zokora.
Jesli chodzi o Carricka, wg. mnie nie odejdzie nigdzie, a jesli juz to wybierze Arsenal Londyn :twisted:

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 25 cze 2006, 13:11

Messi E2 Ronaldinho pisze:jesli juz to wybierze Arsenal Londyn

Żeby grzać ławę :?: :roll: Jak się nie znasz na jakiejś lidze to lepiej nie nabijaj postów. Carrick przechodząc do Man United będzie miał pewne miejsce w środku pomocy, a jeżeli chodzi o Arsenal to już niekoniecznie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”