Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2801

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 sie 2025, 23:45

piotrcies pisze:
29 sie 2025, 23:09
Tak, bo byli angielscy piłkarze słyną z celnych i mądrych analiz.
Cóż, do analiz administracji światapiłki trudno dorównać ;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 sie 2025, 23:49

Staram się nie analizować danych z tyłka:)

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 29 sie 2025, 23:58

No, ale to zależy o czym mówimy.

Wiadomo, że jak masz w kadrze jakiegoś, nie wiem, Lukę Modricia, to możliwe, że coś podpatrzysz, będziesz bardziej zapieprzać, lepiej się prowadzić, i tak dalej. I potem stwierdzisz, że dużo dało Ci granie obok tego Modricia. Ale jakby posiadanie w składzie mentora Modricia robiło tak dużą różnicę, to typ byłby wart 5 razy tyle ile jest, i raczej nie grałby w Milanie za drobniaki, tylko United by mu zapłaciło 30 mln za mentoring Mainoo. Można tutaj wstawić też jakiegoś Oliviera Giroud: dalej mistrz świata, setki bramek na top poziomie, żeby nie było tak abstrakcyjnie i górnolotnie.

Za to jak Realek rzucał na głęboką wodę tych wszystkich Viniciusów, to wprawdzie były z niego żarty w pewnym momencie dosyć namiętne, ale jednak obok biegali Benzema, Ramos, Modric czy inny Kroos, i to na nich spoczywała tak naprawdę presja. Więc ten Vinicius mógł 'bezkarnie' kopać się po czole, bo tam Real i tak wygrywał jakąś ligę czy robił półfinał LM. Teraz wchodzi jakiś Mastantuono i gra przeciętnie w debiucie: ale go wszyscy chwalą za "energię" (zagrał ordynarnie przeciętnie), bo oczywiście meczyk wygrany. W Manchesterze czegoś takiego oczywiście nie ma - a jak próbowali kupić tych Casemirów, Varane'ów i Cristianów, to trochę nie pykło - i to z perspektywy takiego Hojlunda (i generalnie każdego młodego gracza) to rzeczywiście jest realny problem. W tym kontekście brak liderów faktycznie u bardziej wątłego mentalnie gracza może być dużym problemem i zahamować rozwój, tzn. mogę sobie to wyobrazić.

Ale też faktycznie nie ma co dzielić na czworo, bo można przekonywać o potężnym Antonym (wielką gwiazdą Betisu swego czasu był Nabil Fekir i nie przypominam sobie żeby wtedy było to wielkim wyznacznikiem jakości) - ale nie wiem kto z tych unitedowskich flopów był gwiazdą w innym top klubie. Za to wiem, że trenerzy United po odejściu z Manchesteru wygrali na ten moment łącznie dwie Ligi Konferencji. W tej erze post-fergusonowskiej rzecz jasna.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 0:04

piotrcies pisze:
29 sie 2025, 23:49
Staram się nie analizować danych z tyłka:)
Chyba się pogubiłem. O jakiej analizie danych my w ogóle mówimy? :P Mentoring to nie kwestia danych, ale wielu lat działania sportu. To nie jest wymysł z FMa, gdzie przypisywałeś zawodników do konkretnej grupy lub łączyłeś w pary mentor - uczeń jak w starszych wersjach. To zjawisko, które istnieje od dawien dawna i jest na jego temat masa prac naukowych.

Hojlund ma problemy z odnalezieniem się na boisku, to fakt. Czy dobry wzór by mu w tym pomógł? Moim zdaniem tak, Twoim nie. Czy by to uczyniło z niego gwiazdę? Wątpię, ale na pewno by mu pomogło w rozwoju. To sytuacja, gdzie prawdopodobnie nigdy nie dowiemy się rozwiązania. Może w jakiejś książce za kilkanaście lat.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 sie 2025, 0:09

No popatrz, głupie duże kluby, zamiast trzymać utalentowanych juniorów, żeby podglądali doświadczonych kolegów, to starają się często wypożyczać młodzież, żeby ci łapali minuty, nawet w słabszych klubach, gdzie nie ma kogo podglądać. Głupole z tych klubów.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 0:12

piotrcies pisze:
30 sie 2025, 0:09
No popatrz, głupie duże kluby, zamiast trzymać utalentowanych juniorów, żeby podglądali doświadczonych kolegów, to starają się często wypożyczać młodzież, żeby ci łapali minuty, nawet w słabszych klubach, gdzie nie ma kogo podglądać. Głupole z tych klubów.
Znasz słowo balans?

Poza tym, do [ch**], ja nigdzie nie piszę, że to jest remedium na wszystko tylko to czego akurat teraz moim zdaniem brakuje temu jednemu zawodnikowi.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 sie 2025, 0:15

Znasz słowo ogranie?

Regularna gra >>> oglądanie jakiegoś starego capa na boisku.

I żeby nie było. Oczywiście na plus by było, jakby sobie grał u boku jakiegoś Lewego, trenował z nim, a w weekend wychodził w pierwszym składzie.

Ale hierarchia jest taka:
1. Gra regularna i ewentualnie mentor w szatni (bo to nie zaszkodzi)
2. Gra regularna bez mentora
3. Mentor bez regularnej gry.

Nic nie zastąpi doświadczenia zdobywanego na boisku, żadne oglądanie kolegi na treningu, lol

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 0:17

Ale czy ja gdziekolwiek napisałem, że jest inaczej? Napiszę po raz ostatni. UWAŻAM, ŻE W TYM JEDNYM KONKRETNYM PRZYPADKU, PRZYDAŁBY SIĘ MENTOR.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 sie 2025, 0:19

Nie. Przydałaby się regularna gra w dobrze funkcjonującej drużynie.

Niech idzie do Napoli i zobaczymy, kto ma rację. Tam nie będzie mentora, ale będzie zgrany zespół.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 0:23

piotrcies pisze:
30 sie 2025, 0:19
Nie. Przydałaby się regularna gra w dobrze funkcjonującej drużynie.
Ale ja nigdzie nie napisałem, że tak nie jest. Napisałem wręcz coś odwrotnego :D
Mr.Chris pisze:
29 sie 2025, 21:14
United mu tego nie dostarczy
piotrcies pisze:
30 sie 2025, 0:19
Niech idzie do Napoli i zobaczymy, kto ma rację. Tam nie będzie mentora, ale będzie zgrany zespół.
Nie wiem coś Ty się tak przysrał dzisiaj. Rozmawiamy o United, czy o Napoli? Jest teraz piłkarzem United, czy Napoli? Przez dwa ostatnie lata grał w United, czy w Napoli? Wypisujesz masę rzeczy, o których nie mówiłem i dodatkowo próbujesz mi tłumaczyć rzeczy, których nigdy nie negowałem.

Co do mentora, to będzie miał Lukaku. Można o nim wiele złego powiedzieć, ale umie się znaleźć w sytuacji strzeleckiej.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 30 sie 2025, 0:23

Lukaku o kulach z pewnością świetnie będzie mu pokazywał ustawienie na treningach.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2025, 8:09

Mr.Chris pisze:
29 sie 2025, 16:26
piotrcies pisze:
29 sie 2025, 15:52
Amorim powiedział, że wieczorem po Grimsby chciał odejść, ale rano już nie chciał. I to nie pierwszy raz, że coś takiego gada, chłop ma jakąś dwubiegunówkę jak nic.
Nie no, nie przesadzajmy z ciężkimi chorobami. Typ miał doła i czuł, że piłkarze go zawiedli i że to nie ma już sensu. Nigdy nie miałeś tak, że robisz coś trudnego i nie wychodzi, chociaż zajebiście się starasz? To może przytłoczyć, zwłaszcza jak wcześniej to wychodziło. To też człowiek, a jak na Portugalczyka przystało, emocjonalny.
A tu jaka odklejka piękna :D Amorim inkasuje miliony za prowadzenie United, a ten wyjeżdżą że może być przytłoczony przecież ZWŁASZCZA JAK WCZEŚNIEJ TO WYCHODZIŁO. No co za piaskownica :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 sie 2025, 10:06

Bassu pisze:
30 sie 2025, 8:09
ZWŁASZCZA JAK WCZEŚNIEJ TO WYCHODZIŁO
W sensie w Sportingu, nie w United.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 sie 2025, 11:29

No i? Co to za argumentacja jego wypowiedzi. Jest człowiekiem i ma prawo do swoich emocji ale jak staje przed mikrofonem to ma obowiązek ogarniać wywiad. Nawet jak myśli to co myśli, każdy patrzy na jego słowa a najbardziej szatania. Wstyd.

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 30 sie 2025, 12:00

Dobrze, że Bassu nie wie, gdzie Amorim mieszka. Inaczej rano dostawalibyśmy posty, że Amorim po wstaniu uderzył w porcelanę nie tak jak trzeba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”