Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2858

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sty 2026, 15:09

Ja lubię Dorgu, bo gość ma niebywałą wydolność, jest szybki, takie małe TGV na boku, tylko on miał problem z kopaniem piłki. Mam wrażenie, że od pewnego czasu tutaj robił spore postępy i naprawdę od jakiegoś czasu ciężko się go czepiać.

To nie jest obrońca, ale fajnie, że po zmianach znalazło się dla niego miejsce, w którym wygląda lepiej.

Btw nie ma co wyciągać daleko idących wniosków po pierwszym meczu Carrasa, ale może czasem wystarczy dać piłkarzom grać na normalnych pozycjach bez kwadratowych kół i się okaże, że jednak ten skład taki [ch**] nie jest. Nie wiem, nie znam się, ale może :think:

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 981

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 sty 2026, 15:11

No ja jednak trzymam rączki na kołderce, bo przez większość meczu powinni grać w 10 i wcale tak dobrze by to mogło nie wyglądać. Niemniej doceniam starania Dorgu, Bruno, Mbeumo.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sty 2026, 15:15

dias pisze:
17 sty 2026, 15:11
Dorgu, Bruno, Mbeumo
ja do bohaterów dodałbym dziś parę obrońców, bo dziś bezbłędni praktycznie + Mainoo, który ma dziś swój redemption. On niesamowicie uspokaja grę w środku, nawet jeśli to są często proste podania. Ale zawsze wszystko w punkt.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 sty 2026, 15:18

Amad, dlaczego ?! Dobijcie ich.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 17 sty 2026, 15:21

Nokaut

Matsuyama
Skład B
Skład B
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matsuyama » 17 sty 2026, 15:22

Obrazek

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 sty 2026, 15:22

Dobili :)

E: I [k****] znowu spalony :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 17 sty 2026, 15:22 przez dias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 sty 2026, 15:22

Niesamowita zmiana Cunhy. Niesamowity mecz.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 sty 2026, 15:26

Duma, serio. Zapierdzielali WSZYSCY, nawet ten debil Dalot starał się jak mógł, a że nie zawsze potrafi to już wina niebios. W końcu widziałem drużynę.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sty 2026, 15:28

Widać jakim hamulcowym był Amorim.

Piękny mecz, pokazujący że jest głębia składu i trzeba tylko pilnować by były morale. Po profesorsku rozpykane City.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sty 2026, 15:28

Nie chcę grzać nastrojów, bo to tylko jeden mecz i weryfikacja dopiero przed nami, ale powiem wam, że tak dobrego meczu w naszym wykonaniu na tym poziomie to nie widziałem od naprawdę dawna.

My wygrywaliśmy z City nawet rok temu, ograliśmy Liverpool nie tak dawno, ale to były mecze, w których rywale mieli swoje okazje, a my umieliśmy się cofnąć i ukuć, choć spotkania były na styku.

Dziś po stronie City było tylko posiadanie, ale nie ma wątpliwości, kto był dziś lepszy. 2-0 to najniższy wymiar kary, no piękna sobota.

[ch**] tam, co dalej, na nic się nie nastawiam, po prostu tym razem cieszę się chwilą. Chwilo trwaj!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 sty 2026, 15:33

Ten mecz to dla kibicow United podejrzewam takie uczucie jakby bardzo dlugo byli pod woda i w koncu wychylili sie nad powierzchnie i zaczerpneli powietrza.
Naprawde dobry wystep MU City zneutralizowane jakby bez planu. W pelni zasluzone zwyciestwo.
I tylko nalezy dodac ze asyste drugiego stopnia przy tym wszystkim mial sedzia bo grajac w 10 tak dobrze by nie bylo.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 sty 2026, 15:38

Mr.Chris pisze:
17 sty 2026, 13:50
Strasznie napompowani dzisiaj jesteśmy. Jest w tym trochę pozytywu, bo taktycznie ani technicznie tego nie wygramy.
Trochę się tu pomyliłem, bo taktycznie dzisiaj top. Zablokowaliśmy niemal wszystko co City mogło rozegrać, wyeliminowaliśmy szybko skrzydła i Haalanda a bez KdB już nie są aż tak groźni w środku. Niemniej, największy wkład w sukces miało dzisiaj to, że my graliśmy derby, a City wyglądało jakby to był dla nich "kolejny czwartek". Z początku trochę chaosu i szczęścia przy mocno agresywnej grze, ale koniec końców się udało. Brawa dla Carricka i całej drużyny, dzisiaj mają prawo świętować i każdy dołożył do tego cegiełkę oraz stworzyli emocje jak z najlepszych czasów za Ole.

Ale jutro zaczyna się kolejny dzień i daleko mi do jarania się Carrickiem, pomimo, że zaskoczył mnie bardzo pozytywnie i nie spodziewałem się aż takiej przemiany taktycznej w kilka dni.
piotrcies pisze:
17 sty 2026, 15:09
Ja lubię Dorgu, bo gość ma niebywałą wydolność, jest szybki, takie małe TGV na boku, tylko on miał problem z kopaniem piłki. Mam wrażenie, że od pewnego czasu tutaj robił spore postępy i naprawdę od jakiegoś czasu ciężko się go czepiać.
Robi, robi. Od początku mówiłem, że jest zbyt młody i zbyt fizyczny, żeby go skreślać. Chłopak ma dopiero 21 lat i bardzo duży potencjał. Dalej nie uważam go za zawodnika podstawowego składu przy 4-2-3-1, ale mam nadzieję, że za parę lat będzie z niego naprawdę dobry boczny obrońca w stylu Dumfriesa albo Valencii, bo jako skrzydłowego go nie widzę w obecnym footballu.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 sty 2026, 16:07

„Nie może grać razem z Bruno”

[STATYSTYKI]

🔴 Mecz Kobbiego Mainoo w liczbach przeciwko Manchester City:

50 kontaktów z piłką

34 próby podań

31 celnych podań

3 próby odbioru

2 udane odbiory

2 przechwyty

2 wybicia

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sty 2026, 22:03

Glasner się wkurwił i odpalił się na konferencji po porażce z Sunderlandem, najeżdżając na władze Palace. Dla mnie publiczna krytyka managera, zwłaszcza gdy ten ma słabe wyniki (jak ostatnio Palace) to zawsze redflag, gość nie jest Conte, żeby móc strzelać fochy, bo takich wyników jeszcze nigdy nie dowoził.

Jak swego czasu wydawał mi się sensownym wyborem, tak obecnie mam nadzieję, że nikt go nie bierze pod uwagę u nas. To jest ok trener, ale widać, że nie radzi sobie z kryzysem, no mam nadzieję, że u nas nie jest już brany pod uwagę wbrew wszystkim plotkom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”