Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 01 wrz 2005, 16:41

I co z tego że Rasiak przeszedł do Tottenhamu? Moim zdaniem "koguty" jeszcze tego pożałują, że wydali na niego (ponoć) aż 2 mln funtów... :twisted: Myślę, żę i tak zawsze będzie 4 napastnikiem(tylko, a zarazem aż :roll: ), zaraz za Mido, Defoe i Keanem... Czyli pewnie dużo sobie nie pogra. No i dobrze :twisted:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 01 wrz 2005, 17:09

Och tak, nareszcie w Tottenhamie mamy gwiazdę światowego formatu :!: Tak długo na to czekałam... :lol:

Tego się, powiem szczerze, nie spodziewałam. Taki błąd! Już myślałam, że koniec z transferami, że ostatniego dnia ewentualnie kupią jakiegoś obrońcę... ech... zachciało im się napastników. Może Rasiak zastąpi Mido, który jest taki żywy? Przecież Polak to oaza spokoju. :lol: :lol:

Nie mniej jednak życzę mu wszystkiego dobrego, bo przecież nie może się zbłaźnić w moim ulubionym klubie. :P

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 01 wrz 2005, 17:15

W Derby też niby miał być rezerwowym :roll:

Poradzi sobie w Tottenhamie. Trójka Keane, Defoe, Rasiak to będzie coś :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 01 wrz 2005, 17:18

proevo pisze: Poradzi sobie w Tottenhamie. Trójka Keane, Defoe, Rasiak to będzie coś
A co z Mido, powiedz, bo nie wiem... czyżby został on dożywotnio zdyskwalifikowany za ten nikczemny akt przemocy w meczu z Chelsea? Nie orientuję się widocznie. :roll:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 01 wrz 2005, 18:31

Nie no nie ma co narazie oceniać transferu.Wstrzymajmy sie narazie :lol: Co prawda dla mnie to on wcale nie jest gwiazdą a co najwyżej średniakiem ale przccież tacy też czasem coś grają.Weźmy chćby Vieriego wg mnie to on nigdy nic nie grał a bramy ładował.Może z Gregiem podobnie będzie chociaż wsumie to wątpie.Grzesiu :king:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 01 wrz 2005, 20:36

Ciekawy jestem czy ten nowy nabytek Totenhamu cos wogóle sobie pogra , przecierz oni maja dobrych napastników no a napewno oninie są gorsi od Rasiaka . Wydaje mi się że Rasiak nie będzie wychodziłw pierwszej 11 . Aczkolwiek mam nadzieje że się myle .

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 01 wrz 2005, 20:47

sadze ze rasiaka troche poniosla fantazja. w derby bardzo dobrze sobie radzil a w spurs chyba nie ma szans na gre w pierwszym skladzie. bedzie wchodzil z lawki i to jeszcze w koncowkach. wedlug mnie niepotrzebnie odchodzil. ale moze uda mu sie.... pozyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 01 wrz 2005, 20:51

Dzis ten temat wrze :lol: nowa gwiazda Premiership :!: :wink:

Jeszcze zaskoczy wszystkich - Zobaczycie. :twisted:

Nie od dziś wiadomo że Jol nie może wystawic jednoczenie Defoe i Keanem bo sie nie lubią za bardzo delikatnie mówiac. Tak ja wcześniej było z Kanute. Czemu odszedł niby tylko dla tego ze był rezerwowym ? watpie. Ostatnio duet Mido Defoe grał nonstop w pierwszym składze. A Keane grzał ławe nawet nie wchodząc. [patrz mecz z Chelsea czerwona dla Mido Jol trzyma Keana na ławei do konca.]

W popszednim sezonie gdy Santini zostawił "Koguty" Martin Jol potrafił w przerwie zmienić atak Defoe - Kanute na Mido - Keana. I Rasiek po gra jak nic bo chyba lepiej nie mógł trafić.

Nie grozi walka o utrzymanie nie "grozi LM" też co prawda ale on tam może dobrze sie zaprezentowac. I o UEFA powalcza jak nic. Po tych transferach [choć ostatno Edman odszeło] beda groźni. :twisted:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 wrz 2005, 20:54

Ta wiadomość zaskoczyła dzisiaj nie tylko mnie, ale trzeba przyznać, że Rasiak ma klasę w pewnym sensie bo przeszedł do bardzo dobrej drużyny. Gdy chodziły plotki o Rasialdo, że ma przejść do Premiership to zdecydowanie myślałem, że pójdzie do zespołów z niższej półki, a to taka niespodzianka. No nic życzę jak najlepiej naszemu polakowi w najlepszej lidze w Anglii.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 wrz 2005, 0:27

Tomus widzisz cała Polska sprzedawała Maćka do każdego klubu który był w temacie. Franek odzszedł kuchenymi dzwiami :roll: a na koniec okna mam nasz hitowy transfer bo nawet może sie zastanawiec czy Rasiek lepiej nie trafił niż Żuraw i Boruc ? Jeśli chodzi o Champions League to na pewno nie ale liga jak najbardziej.

Powalczy i zaskoczy jestem pewne że lepiej nie mogł tak trafić. Jak wykorzysta gra głowa to już bedzie dobrze bo i Defoe i Mido nie są spacjalistami w tej kwesti a Premiership takimi napastnikami stoi.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 02 wrz 2005, 14:15

*_For_zaza_Milan_* pisze:nawet może sie zastanawiec czy Rasiek lepiej nie trafił niż Żuraw i Boruc ? Jeśli chodzi o Champions League to na pewno nie ale liga jak najbardziej.
Z jednej strony tak, ale patrząc na to z perspektywy wielkości tych klubów, to raczej nie. Według mnie transferu Rasiaka oceniać jeszcze nie można, bo tak na prawdę jeszcze niczego nie pokazał. Zapowiada on tylko walkę o wysokie miejsce w lidze i miejsce w pierwszym składzie. :lol: Według mnie Jol chciał, by mieć do dyspozycji dwie pary napastników. Na tym to polega.

Jeżeli chodzi o porównywanie Tottenhamu do Celtiku, to trzeba przyznać, że ona zespoły się od siebie za wiele nie różnią. Tottenham od kilku dobrych lat jest w pierwszej dziesiątce Premiership, choć z takimi piłkarzami powinien być w czołówce. Celtic ma tak specyficzną sytuację, że jest w swoim kraju zawsze na topie, ale tylko i wyłącznie dlatego, że nie ma tam zbyt wygórowanego rywala, oprócz Rangerów.

*_For_zaza_Milan_* pisze: Powalczy i zaskoczy jestem pewne że lepiej nie mogł tak trafić. Jak wykorzysta gra głowa to już bedzie dobrze bo i Defoe i Mido nie są spacjalistami w tej kwesti a Premiership takimi napastnikami stoi.

Całkowicie się zgadzam, żaden większy klub od Tottenhamu się nim nie interesował. Mido jest stosunkowo wysoki, i czasem mu się uda głową coś ustrzelić, ale rzadko... i to jest problem napastników 'Spurs': nie wykorzystują wszystkich swoich atutów. :?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 wrz 2005, 14:38

Aniu można ich porównać i nie można :wink: [chodzi o kluby] bo jak weź miemy tylko Celtic i Rangersów jako zawsze mistrz - lider - faworyt to wyjdzie że nie ma porównanie do Premiership i Tottenahmu. A co bedzie ja przyłącza dwa wielkie kluby do Premiership ?? :D Co prawde historia ale chyba nie tak daleka. :twisted:

Pamietasz rozmawialiśmy po meczach Tottenhamu o grze Defoe i Mido. Teraz przyszedł nie tyle konkurent co potrzebny gracz który stylem pasuje. Brakujace ogniwo może ? okaze sie :) "Czołg" typowy na Premiership. Słusznie zauwazyłeś że nie wykorzystują wszystkich atatów. Defoe potrafi wkrecić w ziemie każdego obrońce a Mido wykończyć badz dograć celnie. Ale jednak sa podobnimy napastnikami. Brakowało takiego własnie "Czołgu" który jeszcze w powietrzu powalczy. Bo na moje oko Keane jakoś nie robi tego najlepiej mimo swojej postury i warunków. On by chciał i wkrecać w ziemie i taranować :wink: :lol:

Jak to Londyńczcy mówią prawdziwe derdy to te pojedynki "Koguty kontra Kanonierzy" :twisted: i życze mu by zagrał wtakim meczu derbowym jak rok temu :twisted: 5;4

POZDRAWIAM :)

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 02 wrz 2005, 15:35

Bardzo zaskoczyła mnie wiadomość o transferze Rasiaka do Tottenhamu. Jeszcze wieczorem czytałem, że zostaje w Derby, a tu nagle transfer do Spurs. Uważam, że to kolejny milowy krok w jego karierze. Rasiak jest piłkarzem, który potrafi grać w Anglii, co udowodnił w Derby. Wierzę, że wywalczy miejsce w pierwszym składzie i zdobędzie te 10 bramek w nadchodzącym sezonie.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 02 wrz 2005, 19:37

No może walnie.Miejmy nadzieje.Sam się z niego śmiałem a tu kto wie czy w tej chwili nie ma najlepszego klubu z reprezentacji całej.Niby liverpool Jurka ale nie jestem przekonany czy w tym sezonie spurs nie są mocniejsi(mam nadzieję że są)a poza tym wwiadomo jaki status ma tam Dudek.A ci kolesie co z Grzesiem będą grali razem to przecież klasa światowa(Pitbull,Jenas,Defoe) :P

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 02 wrz 2005, 20:11

Zgadzam się z Ajgorem (i po części z wami wszystkimi) . Grzesiu dostał się do całkiem niezłego klubu ligi Angielskiej i nabierze tam wprawy oraz umiejętności. Jeżeli ktoś mówi że Rasialdino nie jest tam potrzebny to albo się myli albo nie lubi Grześka.Tak naprawde to tylko działacze Tottenhamu wiedzą po co im Polak. Ja nawet przed tym trasferem nic do niego miałem, i dziwiłem się dlaczego inni forumowicze wręcz go nie nawidzą :think: :shock: Ja teraz chciał bym żeby Rasiak rozstrzelał się w Angli i tym wszyskim sceptykom miny zżędły. Moim zdaniem to żaden problem że Rasiak ma potencjalnie "silniejszych" konkurentów w napadzie. Jeżeli dobrze wkomponuje się w zespół, będzie wypełniał dobrze wskazówki dostane przez trenera i strzeli pare bramek to nie będzie mósiał martwić sie o miejsce w składzie.. A wręcz przeciwnie wszyscy zobaczą że Polak ma Moc :!: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”