Kto zostanie królem strzelców w Premiership w sezonie 06/07? - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto faworytem do tytułu króla strzelców Premiership sezonu 06/07?

Louis Saha
8
8%
Wayne Rooney
8
8%
Darren Bent
2
2%
Dymitar Berbatov
6
6%
Thierry Henry
36
35%
Andrij Shevchenko
12
12%
Yakubu Ayegbeni
3
3%
Dirk Kuyt
4
4%
Peter Crouch
9
9%
Didier Drogba
16
15%
Awatar użytkownika
Strzała
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strzała » 30 sie 2006, 14:47

Wydaje mi się że Andriy Shevchenko zdobędzie koronę najlepszego strzelca ligi angielskiej a nie Thierry Henry. Może najpierw czemu Henry nie - teraz będzie zazwyczaj próbował strzelać bramki z stałych fragmentów gry rzuty wolne 20 i 16 metr to okolice w których jest bardzo niebezpieczne, mniej będzie strzelał pewnie bramek z normalnej gry, odeszedł Pires, Brgkamp (choć nie był pomocnikiem ale także grał do niego świetne piłki) i jeszcze trochę mniej wartościowych zawodników, ale oni także tworzyli linię pomocy i pomagali mimo wszystko Thierrr'iemu w strzelaniu bramek. A teraz o "Szewie" - ma lepszą linię pomocy, potrafi lepiej niewątpliwie grać głową niż Henry, ale technikę ma gorszą. Mimo wszystko potrafi pokazać, że potrafi strzelać gole i to najlepszym achowcom z całego świata, tak jak powieedziełem ma lepszychn zawodników, którzy dogrywają mu piłki, i on jest zawsze groźny, gdy jest jedno podanie to może też tak rozegrać piłkę, że ona jeszcze wróci do niego na czystą pozycję, oto przykład, w meczu o tarczę też podał i zaraz zawodnik mógł mu podać, aby on znalaż się na czystej pozycji.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 30 sie 2006, 14:51

Strzala
A czy Arsenal ma teraz slaba linie pomocy?wrecz przeciwnie...Rosicky, Cesc, Hleb, Gilberto.Swietni zawodnicy.No i czy Henryk sam sobie nie umie wypracowac sytuacji?otoz sie mylisz. Henry to jeden z niewielu pilkarzy, ktory moze sam wygrac mecz biegnac od swojego pola karnego i mijac jak tyczki rywali. Czy Sheva jest lepszy?nie da sie tego ocenic.Jak pisalem wczesniej Ukrainiec raczej nie wygra bo Chelsea snajperow nie miala i ich styl zaklada strzelanie bramek przez zawodnikow kazdej formacji.Do tego dochodza takie czynniki jak rzuty wolne i karne, ktorych Sheva nie wykonuje, a wykonuje Titi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2006, 14:57

Strzała pisze:Może najpierw czemu Henry nie - teraz będzie zazwyczaj próbował strzelać bramki z stałych fragmentów gry rzuty wolne 20 i 16 metr to okolice w których jest bardzo niebezpieczne, mniej będzie strzelał pewnie bramek z normalnej gry, odeszedł Pires, Brgkamp (choć nie był pomocnikiem ale także grał do niego świetne piłki) i jeszcze trochę mniej wartościowych zawodników, ale oni także tworzyli linię pomocy i pomagali mimo wszystko Thierrr'iemu w strzelaniu bramek
prosze - wymień te trochę mneij wartościowych zawodnikó, którzy odeszli z Arsenalu i juz niebedą podawać do Henry'ego.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2006, 22:53

To co napisał(a) strzała jest po prostu śmieszne. Że niby Thierry będzie teraz zdobywał bramki jedynie ze stałych fragmentów gry? :lol: Po przeczytaniu czegoś takiego nawet nie mam pojęcia jak to zdementować. Jeez :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 31 sie 2006, 0:20

prosze - wymień te trochę mneij wartościowych zawodnikó, którzy odeszli z Arsenalu i juz niebedą podawać do Henry'ego.
Może chdziło mu o Reyesa który odchodzi do Madrytu :P ;) Tylko Atletico czy Real...

Awatar użytkownika
AnYa
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AnYa » 03 wrz 2006, 19:07

Krolem strzelcow moze byc tylko i wylacznie Thierry Henry :) To jest mistrz pola karnego i wszystko wskazuje na to ze w tym sezonie znow bedzie strzelal az milo :D Zagrozic mu moze Luis Saha jesli bedzie wystawiany w pierwszym skladzie lub Rooney. Wysoka forme moze prezentowac tez Szewa. Ale moim faworytem jest wlasnie Heniek.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 wrz 2006, 11:36

Warto już teraz nieco odświeżyć temat. Po sześciu (dla niektórych pięciu :P) górna część klasyfikacji strzelców prezentuje się następująco:

1. Johnson - 5 Everton
2. Zamora - 5 West Ham
3. Drogba - 4 Chelsea
4. Kanu - 4 Portsmouth
5. Lampard - 4 Chelsea
6. Bent - 3 Charlton
7. Doyle - 3 Reading
8. Angel - 2 Aston Villa
9. Barton - 2 Man. City
10. Bullard - 2 Fulham
11. Cahill - 2 Everton
12. Giggs - 2 Man. United
13. Henry - 2 Arsenal
14. Hulse - 2 Sheffield Utd.
15. Kuyt - 2 Liverpool

(źródło: Gunners.pl)

I ku mojemu zaskoczeniu na pierwszym miejscu znajduje się Andrzej :shock: Szczerze mówiąc nie spodziewałem się aby był w stanie namieszać w wyścigu po Złotego Buta, jak widać, myliłem się. Taką samą liczbę bramek ma kolejny czarny koń tej klasyfikacji- Bobby Zamora. Mój faworyt znajduje się dopiero na 13 miejscu, ale jak powszechnie wiadomo, na początku sezonu był kompletnie bez formy. Wczorajszy mecz pokazał, że Thierry powoli zaczyna ponownie pokazywać to do czego przyzwyczaił nas przez poprzednie pięć sezonów :wink: Dziwi mnie jedynie brak Louisa Sahy, który w oczach kibiców Manchesteru był zapowiadany jako główny pretendent do tego tytułu :roll:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 24 wrz 2006, 11:54

RóżA pisze:(...)Po sześciu (dla niektórych pięciu Razz) górna część klasyfikacji strzelców prezentuje się następująco:

1. Johnson - 5 Everton
(..)

I ku mojemu zaskoczeniu na pierwszym miejscu znajduje się Andrzej Shocked Szczerze mówiąc nie spodziewałem się aby był w stanie namieszać w wyścigu po Złotego Buta, jak widać, myliłem się.(...)
Co w tym takiego dziwnego, że AJ jest pierwszy? Przecież 2 lata temu Andrzej w Crystal Palace zdobył 21 i został vice-królem, tuż za Thierrym Henrym. Wynik tym bardziej imponuje, bo klub Johnsona spadł z ligi i moim zdaniem jest to świetny wynik. Ale już wcześniej było wiadome, że Andy jest świetnym napastnikiem i świetnym piłkarzem, który zdobywa mase goli. Na dodatek on rozegrał o jeden mecz mniej niż Zamora i dziś być może uda mu się powiększyć stan konta :wink: Kto wie może Andy faktycznie porządnie namiesza w klasyfikacji strzelców w tym roku, tak jak w sezonie 04/05? Będe trzymał kciuki.

Damien22
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damien22 » 24 wrz 2006, 12:24

To kto zostanie królem strzelców dopiero się rozstrzygnie. Widać, że brakuje jeszcze polotu Thierry'emu Henry czy Shevie, ale z czasiem powinni się rozkręcić. Didier Drogba ma też duże szanse, gdyż juz w pełni zaaklimatyzował się na Wyspach ...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 wrz 2006, 12:27

Damien22 pisze:Widać, że brakuje jeszcze polotu Thierry'emu Henry czy Shevie

Thierry po prostu nie złapał jeszcze swojej optymalnej formy po Mistrzostwach Świata, lecz już po ostatnim meczu widać, że powoli wraca do swojej dawnej dyspozycji. Sytuacja Shevczenki jest zupełnie inna- on po prostu jeszcze się nie zaaklimatyzował w Anglii. I zapewne taki stan rzeczy potrwa przynajmniej do połowy sezonu :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 wrz 2006, 1:08

RóżA pisze:I ku mojemu zaskoczeniu na pierwszym miejscu znajduje się Andrzej Shocked

:roll: nie wiem dlaczego jestes zdziwiony tak jak metol napisal w Crystal palace 21 strzelil i byl tuz za Henrym. Teraz gra w Evertonie, ktory jest duzo lepsza druzyna od Crystal Palace :wink: Jak ominal go kontuzje to jest jednym z dwoch faworytow na krola strzelcow 8)

RóżA pisze:10. Bullard - 2 Fulham
Bullard to juz sobie nie postrzela przez jakis czas :? Ah te jego wolne...
RóżA pisze:Taką samą liczbę bramek ma kolejny czarny koń tej klasyfikacji- Bobby Zamora.

Ja wiem czy taki czarny kon, po tym co prezentuje ostatnio West Ham to dobrze bedzie jak sie w lidze utrzymaja :? Po przyjsciu Teveza i Mascherano WH zamiast grac lepej gra gorzej :shock: Konkurencja w ataku jest duza wiec zobaczymy...

Za pare kolejek na czele bedzie henry, tam gdzie jego miejsce jest :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 wrz 2006, 8:53

guru pisze:nie wiem dlaczego jestes zdziwiony tak jak metol napisal w Crystal palace 21 strzelil i byl tuz za Henrym

Może jestem zdziwiony dlatego, że jak na razie zagrał tylko jeden tak udany sezon. Resztę mógł zaliczać do średnich. Jak na razie radzi sobie bardzo dobrze, zobaczymy czy będzie w stanie utrzymać dzisiejszą formę do końca sezonu.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 wrz 2006, 20:58

RóżA pisze:
guru pisze:nie wiem dlaczego jestes zdziwiony tak jak metol napisal w Crystal palace 21 strzelil i byl tuz za Henrym

Może jestem zdziwiony dlatego, że jak na razie zagrał tylko jeden tak udany sezon. Resztę mógł zaliczać do średnich. Jak na razie radzi sobie bardzo dobrze, zobaczymy czy będzie w stanie utrzymać dzisiejszą formę do końca sezonu.
Otóż nie zgodzę się z Tobą. Nawet gry grał w The Championship to był zawsze w cisłej czołówce najlepszych strzelców, bywał tam też najlepszy. W Premiership był vice-królem gdy grał w Palace i wtedy już było pewnie, że jest to piłkarz niebanalny. Najłatwiej jest strzelać bramki w klubie takim jak MU czy Arsenal, a w CP nie miał praktycznie wsparcia a już napewno nie takiego jakie ma Henry.

Na dodatek Andrzej strzelił dziś swoją 6 bramkę w tym sezonie i jest samodzielnym liderem w klasyfikacji najlepszych strzelców Premiership. 6 bramek na 7 mecz to świetny wynik. :wink: Jeśli AJ utrzyma tą formę to kto wie... Być może Henry pierwszy raz od iluś-tam nie dostanie korony najskuteczniejszego piłkarza w Premier League? To była by wielka niespodzianka, ale Francuz ma jeszcze 30 meczy na wejście w odpowiedni rytm i formę :wink:

Zamora będzie miał jutro szanse na dogonienie AJ'a lecz jeśli spojrzeć na formę WHU to wątpie, żeby w ogóle zdobyli jakąś bramkę :roll: :twisted: Miejmy nadzieję, że nie strzeli.

Dziś Drogba również zdobył swoją 5 bramkę i wygląda na to, ze będzie sie liczyć w wyścigu po koronę. No i zawsze jest ten Bent, który zdobyl też bramkę z Arsenalem.

A tak prezentuje się pierwsza 5-tka:

A. Johnson-Everton - 6
D. Drogba-Chelsea - 5
B. Zamora-West Ham - 5
D. Bent Charlton - 4
F. Lampard-Chelsea - 4

A wg. Was kto jest faworytem?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 wrz 2006, 21:14

metol pisze:Otóż nie zgodzę się z Tobą. Nawet gry grał w The Championship to był zawsze w cisłej czołówce najlepszych strzelców, bywał tam też najlepszy. W Premiership był vice-królem gdy grał w Palace i wtedy już było pewnie, że jest to piłkarz niebanalny.

Mimo wszystko gra w The Championship sporo się różni od Premiership. Jako przykład można podać naszego rodaka- Rasiaka. W The Championship radzi sobie znakomicie, ale gdy przychodzi mu grać z lepszym rywalem zapuszcza korzenie na boisku i stoi jak drzewo. Najwidoczniej Andrew potrafił o wiele lepiej przystosować się do wyższego poziomu gry :wink:
metol pisze:A wg. Was kto jest faworytem?

Ja nadal wierzę w Thierry'ego :P Ale warto również odnotować dwie bramki Robina, który cały czas jest w znakomitej formie. Kto wie, może jeszcze uda mu się zamieszać w klasyfikacji strzelców :roll: :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 30 wrz 2006, 21:31

RóżA pisze:
metol pisze:Otóż nie zgodzę się z Tobą. Nawet gry grał w The Championship to był zawsze w cisłej czołówce najlepszych strzelców, bywał tam też najlepszy. W Premiership był vice-królem gdy grał w Palace i wtedy już było pewnie, że jest to piłkarz niebanalny.

Mimo wszystko gra w The Championship sporo się różni od Premiership. Jako przykład można podać naszego rodaka- Rasiaka. W The Championship radzi sobie znakomicie, ale gdy przychodzi mu grać z lepszym rywalem zapuszcza korzenie na boisku i stoi jak drzewo. Najwidoczniej Andrew potrafił o wiele lepiej przystosować się do wyższego poziomu gry :wink:
Oczywiście, że Premiership znacznie różni się od Championship, ale przypominam, że w obu tych ligach Andy zawsze jest w czołówce klasyfikacji do króla strzelców w przeciwieństwie do Rasiaka, który w Tottenhamie nie zdobył ani bramki. AJ w sumie w dwa sezonu w Premier League zdobył 27 bramek (21 goli w sezonie 04/05, a 6 w tym sezonie)

RóżA pisze:
metol pisze:A wg. Was kto jest faworytem?

Ja nadal wierzę w Thierry'ego :P Ale warto również odnotować dwie bramki Robina, który cały czas jest w znakomitej formie. Kto wie, może jeszcze uda mu się zamieszać w klasyfikacji strzelców :roll: :wink:
O Henrym pisałem i chyba wszyscy zdają sobie sprawę, że on jeszcze namiesza w Premiership nie mało. A RvP... On nigdy specjalnie dużo bramek nie strzelał, ale dzisiaj pokazał, że jest dobrym piłkarzem, który potrafi zdobywać bramki. Co prawda wątpie, żeby zmieścił się w pierwszej 5, ale kto go tam wie. On jest nie równy - marnuje często dość proste sytuacje, ale potrafi również strzelić tak jak dziś (2 bramka - miód :D ). Ale jak już mówilem wątpie, żeby strzelił więcej niż 15 bramek. To jest piłkarz, który dużo rozgrywa, drybluje, często gra na pomocy i nie jest to klasyczny snajper jak np. Bent. Dlatego wątpie, choć jak już mówiłem - kto go tam wie. I Lampard czy Cahill jako pomocnicy potrafią zdobywać masę goli, więc czemu on by nie mógł? :roll: :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”