Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 lip 2006, 17:47

(L)egionista pisze:a najbardziej niespodziewanym to myśle że transfer Rosickyego do Arsenalu.

hmm, a dlaczego taki niespodziewany :roll: już od dłuższego czasu mówiło się o przejściu Rosicky'ego do Londynu, więc przynajmniej raz plotki się potwierdziły 8)

a teraz troszkę z innej beczki:

http://www.tribalfootball.com/article.php?id=4846 skoro nawet na tribalu o tym piszą 8)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 lip 2006, 16:32

Duff przeszedł do Tottenhamu.
A na stronie głównej nawet nie ma newsa z tej okazji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2006, 12:27

Kilka dni temu czytałem newsa na stronie głownej, ze Kuszczak przeszedł do ManU.
Dziś WBA odrzuciło kolejną ofertę ManU za Kuszczaka.
Chcieli oddać Polaka za jakies 2 mln + dostać ich młodego bramkarza i wypozyczyć Rossiego. Na to nie poszedł Ferguson i tak Tomek zostaje póki co w Championship league.

Nie wiem czy juz kupili Pascala Z. ? Bo jesli tak to chyba będa chcieli pozbyć się kuszczaka, wiec pewnie w końcu odejdzie. Czy do ManU ? zobaczymy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2006, 13:20

Marco_Van_Basten pisze:Duff przeszedł do Tottenhamu.
A na stronie głównej nawet nie ma newsa z tej okazji.
Jest tylko taki problem, że ja wczoraj widziałem newsao tym, że Duff podpisał nową umowę z Chelsea...choć faktycznie od jakiegoś czasu mówiło się o jego przejściu do Spurs. Coś mi tu wyraźnie nie gra, bo skoro podpisał nową umowę, to nie mógłby chyba tego samego dnia podpisać kolejnej z Tottenhamem :roll:
fieldy pisze:Nie wiem czy juz kupili Pascala Z. ? Bo jesli tak to chyba będa chcieli pozbyć się kuszczaka, wiec pewnie w końcu odejdzie. Czy do ManU ? zobaczymy.
Pascal Z. jest już piłkarzem West Bromwich. Wydaje mi się, że teraz klub chce tylko podbić cenę za Kuszczaka. Wiadomo, że ta oferta z dwoma piłkarzami na wymianę by nie przeszła, bo ManU nie pozbędzie się Rossiego. Ostatnio mówiło się o jego wypożyczeniu, w końcu podpisał nową umowę i sprawa ucichła. Sprzedaż tym bardziej nie wchodzi w grę. Nie wiem czemu Fergie nie chce wyłożyć tych 4 mln funtów za Tomka. Taki wielki majątek to chyba nie jest...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lip 2006, 15:34

Cris7 pisze:Wydaje mi się, że teraz klub chce tylko podbić cenę za Kuszczaka
hehe, w końcu im Ferguson wała wytnie i kupi sobie innego bramkarza 8)
Cris7 pisze:Nie wiem czemu Fergie nie chce wyłożyć tych 4 mln funtów za Tomka. Taki wielki majątek to chyba nie jest...

No wiesz, 4 miliony funtów za rezerwowego bramkarza to troszkę grosza jednak jest, tym bardziej, że ostatnio Ferguson zbyt mocno kaską nie szasta
fieldy pisze:wiec pewnie w końcu odejdzie. Czy do ManU ? zobaczymy
To już nawet nie chodzi o to żeby grał w tym Manchesterze, byle grał w Premiership bo wiadomo, że tylko tam może się jeszcze bardziej wypromować i grać na wysokim poziomie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2006, 16:24

Cris7 pisze:Wiadomo, że ta oferta z dwoma piłkarzami na wymianę by nie przeszła, bo ManU nie pozbędzie się Rossiego
oczywiste, jest że nie sprzeda Rossiego, tym bardziej do 2 ligowego WBA.
Rossi miał być wypozyczony [wg tych plotek] a sprzedany [czy też wymieniony] miał być bramkarz Luke Steele [chyba tak się pisze]

Rossiego mogliby wypozyczyć, w pierwszym składzie sobie za duzo nie pogra, a talent ma przeogromny, te jego ststystyki robią wrażenie [choć tylko w rezerwach ManU, czy wcześniej Parmy]
Juz dawno mówiono, że z Lupolim beda wrogami w Premireship a przyjaciółmi w kadrze włoch :P

4 mln za Kuszczaka nie wchodzą w grę, max to bedą jakieś 2 mln. Nikt więcej za niego raczej nie da. Nie ma aż tak wielkiego nazwiska, wpadka z Kolumbią też pozytywnie na cenę nie wpływa :P
Biorąc pod uwagę jeszcze, ze przez ten sezon miałby być zmiennikiem Edwina - to w ogóle nie ma mowy o zbyt wysokiej kwocie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lip 2006, 18:27

MU ponoc zlozylo druga oferte,ktora zostala odrzucona :P
Co do Rossiego to nie wiem skad sie pojawil taki temat... ma byc nastepca Ruda :roll: Jak narazie to wszystko jest OK, MU sie nic nie wzmacnia a oslabia, RvN opusci MU i wciaz nie wiadomo co z C.Ronaldo 8) Tyle ze jak ich sprzedadza to dostana nie mala sumke :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2006, 18:37

guru pisze:Tyle ze jak ich sprzedadza to dostana nie mala sumke Confused :?
co z tego, ze kasa za transfery wpłynie ? Przeciez wszystko pójdzie na spłate kredytu glazera, który zaciągnął, aby kupić ManU.
Wielkich pieniędzy na transfery wydawać nie będą. Na pewno nie za panowania rodu Glazerów.
Nie wiem czy odejście Ruuda w takiej dyspozycji to rzeczywiście osłabienie. Pierwsze sezony na OT miał wysmienite, ostatnio mu juz nie idzie, miał lepsze okresy, gorsze, jak każdy [z tym, ze chyba tych gorszych więcej]
gdyby Saha odszedł - straciliby więcej. A tak mają w dalszym ciągu duet Saha - Rooney, nie wiem czy na ławce siedziec bedzie Rossi - chyba za wcześnie dla niego, specjalnie się nie orientuje jakich tam mają jeszcze napastników, Smitha przekwalifikowanego na DM w dodatku całego połamanego.

Pat bardzo przydałby się ManU - teraz kiedy Scholes oślepł [czy coś :P] kiedy odszedł Roy, kiedy noge złamał Smith - nie mają nikogo :!: na środek pomocy, bo chyba nawet Fletcher, który grał chyba z początku na prawej pomocy, miał zostać sprzedany, czy wypozyczony [pewnie się dowiemy od kibiców, których tu nie brakuje]

Dziwi mnie tylko, że Pat w ogóle z tym klubem rozmawia :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lip 2006, 18:42

fieldy pisze:co z tego, ze kasa za transfery wpłynie ?

nie wiem, nie bardzo sie orientuje w jego kredytach.
fieldy pisze:Dziwi mnie tylko, że Pat w ogóle z tym klubem rozmawia :P
ja tam tego nie traktuje powaznie, prasa nie ma co pisac :roll: Pat by tego nie zrobil, bardziej realne rozwiazanie jest przejscie Pata do Interu :?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2006, 22:10

fieldy pisze:Dziwi mnie tylko, że Pat w ogóle z tym klubem rozmawia :P
A ten klub z nim :wink: Widać, że Fergie jest zdesperowany sięgając po piłkarzy znienawidzonych w Manchesterze. Szkot nie ukrywa, że chce wykorzystać sytuację w Turynie.
Wielkich transferów(tzn. wielkich pieniedzy na nie wydanych) nie przewiduje z przyczyn które wymienił fieldy. Nawet nie wiadomo jakie kwoty zostały udostępnione Gilowi na zakupy. Glazer zapowiadał, że sypnie gotóweczką, ale to była chyba taka giertychowo-maturalna zagrywka, aby przysporzyć sobie sympatyków. No cóż...chyba mu się nie udało(protest który podpisało kilkaset tysięcy fanów mówi sam za siebie). Będziemy mogli liczyć na Carricka albo Vieirę(oby udało się ściągnąc tego pierwszego :wink: ) no i raczej Kuszczaka.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lip 2006, 22:23

Dziś podczas meczu Polaków [eurosport] komentator angielski powiedizął, ze Duff przeszedł do Chelsea. Na stronce oficjalnej nic nie ma, nie wiem dlaczego, ale jak na eurosporcie mówią, ze przeszedł to ja im wierze :lol:
Widać, Spurs się nie zrazili nieudana końcówką sezonu :P i dokonali poważnych wzmocnień.
- wyrzucili Rasiaka
- kupili Berbatova, Duffa, Zokorę :shock: to są bardzo dobrzy piłkarze, ciekawe co się z tego urodzi.

P.S. John Obi Mikel dostał pozwolenie na pracę w angli.
Kolejny nabytek Chelsea :?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lip 2006, 22:29

Ze strony Spurs też nie widzę oficjalnego potwierdzenia. Na stronie nie ma nic konkretnego. Ale skoro Duff przeszedł już testy medyczne, to wydaje się być wszystko ustalone. Nurtuje mnie tylko cały czas skąd ktoś wytrzasnął wiadomość o nowej umowie z Chelsea :roll:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lip 2006, 22:57

fieldy pisze:- kupili Berbatova, Duffa, Zokorę to są bardzo dobrzy piłkarze, ciekawe co się z tego urodzi
Co się urodzi? Zapewne będą mieszać w tabeli. Kto wie, może nawet zagrożą wielkiej czwórce 8) Na walkę o mistrzostwo to chyba jednak za mało, ale może tym razem eliminację Ligi Mistrzów wykrecą :) (byle nie kosztem Arsenalu 8) )

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lip 2006, 14:02

fieldy pisze:Dziś podczas meczu Polaków [eurosport] komentator angielski powiedizął, ze Duff przeszedł do Chelsea.
Ja juz nic nie rozumie, Duff przeciez gra w CFC, nie wiem czy to Ty sie pomyliles czy komentator ale zapewne chodzilo Ci o Tottenham...
fieldy pisze:P.S. John Obi Mikel dostał pozwolenie na pracę w angli.
Kolejny nabytek Chelsea :?
Niestety...juz o tym transferze na poczatku okna slyszalem, trzeba przyznac ze MU dobrze wyszlo na tym transferze...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lip 2006, 14:06

guru pisze:Ja juz nic nie rozumie, Duff przeciez gra w CFC, nie wiem czy to Ty sie pomyliles czy komentator ale zapewne chodzilo Ci o Tottenham...
ja się pomyliłem, miałem na myśli Spurs oczywiście.
A co do Mikela ... dlaczego ManU dobrze na tym wyszło ? przecież poszedł do Chelsea.

Dziś pojawiła się informacja, że Cole miałby iść do Chelsea za jakieś 16 [??] mln funtów. Jestem na TAK

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”