Manchester City (zbiorczy) - Strona 389

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
13%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
50%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
3
38%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Manchester City (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 18 sty 2025, 11:07

Dziwny to sposób podawania kwot, jak w jednym zdaniu masz netto i w nawiasie brutto. :badziewie:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 sty 2025, 11:11

W Anglii zawsze się podaje pensje brutto. Po prostu przeliczyłem z tych 10 mln € netto na sposób w jaki podaje się w Anglii.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 209

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 18 sty 2025, 11:15

(L)oczkerson pisze:
18 sty 2025, 10:33
10 mln € netto. Ja przeliczając pensje ze sposobu w jaki się ją padają np we Włoszech i w Anglii używam tej stronki:
https://www.capology.com/club/manchester-city/salaries/
Można w niej zmieniać waluty i lub to czy kwoty są podawane brutto czy netto. Wg niej w City 10 mln € netto jakie zarabiają Bernardo Silva i Grealish odpowiada 300'000 funtów tygodniowo brutto

i jeszcze rzeczony twit:
Pensje City są potężnie zaniżone w tych danych z Capology. Ale te 10 milionów to w cholerę dla takiego ziutka z Bundes.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 18 sty 2025, 11:31

20 goli, 14 asyst w połowie sezonu to jest kosmos w jego wykonaniu. Niech mu się wiedzie. Pewnie wejdzie w buty Alvareza, tj. 12 do grania

Jak Leao robił staty typu 12 goli 11 asyst to było wooow, 150 mln!

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 sty 2025, 12:03

City liczy,że jak już ma swojego"Salaha", to zaczną teraz grać jak Liverpool 😉

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 sty 2025, 12:09

Pisałem już pewnie wielokrotnie że śmieszą mnie te porównywania piłkarzy ze względu na ich narodowość, kolor skóry czy inne cechy wizualne. O Marmoushu wszędzie czytam że to nowy Salah (ma nawet podobne ruchy i styl gry!), Krzysztof Piątek był nowy Lewandowskim, każdy napastnik Arsenalu z 14 na plechach jest nowym Henrym, swego czasu każdy kurdupel z Argentyny był nowym Maradoną, a każdy czarnoskóry defensywny pomocnik nowym Patrikiem Vieirą (podczas gdy żaden białoskóry już nie). Teraz Arsenal dogaduje młodego Nypama z Rosenborga no i nie zgadniecie co o nim piszą - oczywiście nowy Odegaard (choć wg kompilek które obejrzałem podobieństwa kończą się na pozycji i narodowości, stylem gry zupełnie różni piłkarze).

Marmousha w ogóle nie znam, nigdy go w akcji nie widziałem, więc nie będę zaprzeczał że to nowy Salah... ale jakoś kurde wydaje mi się że nie :mrgreen: Że łatkę nowego Salaha przypięli mu ludzie którzy tak jak ja nie znają go w akcji, ale sprawdzili że jest z Egiptu i wykręca świetne cyfry, więc dodało im się dwa do dwóch.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 18 sty 2025, 12:44

jak nawiąże chociaż w połowie do Salaha z premierleague to będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1075

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 18 sty 2025, 13:36

Jak w pierwszym sezonie pobije wynik Amra Zakiego z najlepszego sezonu w Wigan (10 bramek w lidze) to już będzie przyzwoicie :wink:

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 18 sty 2025, 13:58

Nie wiem czy Omar Marmoush jest gotowy na ścisły top. Ma dość widoczne braki i trzeba go jeszcze ukształtować jako piłkarza.

Traci w cholerę dużo piłek, potrzebuję za sobą gościa który będzie za niego naprawiał błędy. Bywa chaotyczny, miewa problemy z decyzyjnością. Nie sądzę też, że na obecną chwilę jest w stanie grać w różnych stylach gry. Gra Eintrachtu jest oparta głównie na szybkich atakach inaczej to wyglądało w VfL, w City raczej też. Napastnika, piłkarza jakim jest teraz zrobiono z niego niedawno, z konieczności jak trafił do Eintrachtu. Drużyna z Frankfurtu gra w określony sposób który bardzo odpowiada Omarowi.
Zastanawiam się też czy jest gotowy mentalnie na europejski top, ale to ciężko stwierdzić.

Marmoush posiada oczywiście masę zalet i generalnie bardzo wysokie umiejętności czysto piłkarskie, więc jest to bardzo dobry materiał na światową czołówkę, ale trzeba nad nim jeszcze trochę popracować. Wszystko wyjdzie w praniu, jak to się mówi.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 18 sty 2025, 15:22

Ale to chlop na 9 czy raczej na skrzydło?

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 sty 2025, 15:40

Marmoush dużo biega, jest mobilny.

Jedyne co mi nie pasuje w tym transferze to to, że we Frankfurcie Egipcjanin wraz z Ekitike najlepiej czuli się kied mieli dużo przestrzeni, kiedy mogli atakować po przejęciu.
W City będzie o to ciężko bo oni wymieniają piłkę i nie jestem pewny że Marmoush pokaże swoje atuty i z tego co jest znany.

Swoją drogą, Eintracht umie w szukanie nieoczywistych piłkarzy - Omar niczym specjalnym nie wyróżniał się w Wolsburgu, oddali go za małe pieniądze a dziś ten idzie za 75 m€.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 sty 2025, 15:46

Enjo pisze:
18 sty 2025, 15:40
Swoją drogą, Eintracht umie w szukanie nieoczywistych piłkarzy - Omar niczym specjalnym nie wyróżniał się w Wolsburgu, oddali go za małe pieniądze a dziś ten idzie za 75 m€.
Muani przyszedł za darmo i po roku poszedł za 95. To jest dopiero majstersztyk. Nie wiem czy był w historii piki lepszy biznes.

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 18 sty 2025, 16:33

Tam świetną pracę wykonuję Markus Krösche. No i sprowadzani starannie trenerzy Adi Hütter, Oliver Glasner, Dino Toppmöller.

Z piłkarzy następni w kolejce są Hugo Ekitike i Nathaniel Brown.

Eyesmon pisze:
18 sty 2025, 15:22
Ale to chlop na 9 czy raczej na skrzydło?
Na pewno nie 9, ale to wszystko zależy w jaki sposób gra drużyna w której występuję Egipcjanin. On może grać również na 10.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 18 sty 2025, 18:04

Enjo pisze:
18 sty 2025, 15:40
Ekiteke też ma w tym sezonie 12 g/a w 17 meczach, a można założyć że po odejściu Egipcjanina te cyferki mogą być jeszcze lepsze. Nie jest to piłkarz znikąd (jakieś 3 lata temu był na niego duży hype, bardzo mi się podobał), ale jednak trafił jako odpad z PSG który tam sobie nie poradził, a wszystko idzie w takim kierunku że za chwilę też pójdzie za ciężką kasę gdzieś dalej.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 145
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 18 sty 2025, 18:22

Jest jeszcze Hugo Larsson. Środkowy pomocnik, bardzo mocna fizycznie 8. Dużo pracuje w defensywie, wygrywa pojedynki fizyczne, dobra technika i ma całkiem niezły przegląd pola. Jednak jeśli chodzi o gre do przodu to wciąż ma ogromny margines rozwoju. Potencjalnie dominujący, silny fizycznie, kompletny box to box.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”