Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 46

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 cze 2007, 17:47

mistyk pisze:Zmylilo mnie to, ze dosyc dlugo trwala ta cala szopka zwiazana z jego transferem do Barcy.Byc moze w rzeczywistosci bylo to krocej niz mi sie zdawalo.

Szopka trwała przez prawie cały sezon. :lol: Już nawet pojawiały sie newsy, ze Henry oficjalnie stał sie piłkarzem Barcelony. Ja dobrze pamiętam jak po przegranym finale LM, Henry zaraz zasiadał do rozmów z Arsenalem w sprawie nowego kontraktu i złożył podpis. 8)

Awatar użytkownika
Dembik
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dembik » 19 cze 2007, 19:21

Dotychczasowe transfery w Premiership:

Arsenal
Przybył - Łukasz Fabiański (Legia Warszawa, kwota nie ujawniona)

Odszedł - Jeremie Aliadiere (Middlesbrough, nie ujawniona kwota transferu)

Aston Villa
Odeszli - Lee Hendrie (zwolniony), Jlloyd Samuel (Bolton Wanderers, wolny transfer), Gavin McCann (Bolton Wanderers, nie ujawniona)

Birmingham City
Przybyli - Fabrice Muamba (Arsenal, nie ujawniona), Stuart Parnaby (Middlesbrough, wolny)

Odeszli - Julian Gray (zwolniony), Bruno N'Gotty (Leicester, nie ujawniona)

Blackburn

Bolton Wanderers
Przybyli: Jlloyd Samuel (Aston Villa, za darmo), Gavin McCann (Aston Villa, nie ujwaniona)

Odeszli: Henrik Pedersen, Quinton Fortune, David Thompson, Cesar Martin (wszyscy zwolnieni), Tal Ben Haim (Chelsea, za darmo)

Chelsea
Przybyli: Steve Sidwell (Reading, za darmo), Danny Philliskirk (Oldham, nie ujawniona), Claudio Pizarro (Bayern Munich, za darmo), Tal Ben Haim (Bolton Wanderers, za darmo)

Derby
Odeszli: Seth Johnson, Paul Peschisolido, Paul Boertien, Lee Grant, Morten Bisgaard (wszyscy zwolnieni)

Everton
Out: Alessandro Pistone, Richard Wright (zwolnieni)

Fulham
Out: Claus Jensen, Tomasz Radzinski, Mark Crossley, Mark Pembridge (zwolnieni), Wayne Routledge, Jan Lastuvka, Vincenzo Montella (koniec wypożyczenia)

Liverpool
In: Krisztian Nemeth, Andras Simon (MTK Hungaria, nie ujawniona), Lucas Pezzini Leiva (Gremio, 5 mln Ł), Sebastián Leto (Club Atlético Lanús, 1,85 mln £), Andriy Voronin (Bayer 04 Leverkusen, za darmo), Gary Mackay Steven (Ross County F.C., kwota transferu nie ujawniona), Alexander Kacaniklic (Helsingborgs, nie ujawniono)

Out: Florent Sinama Pongolle (Recreativo de Huelva, 2,7 mln £), Danny O'Donnell (Crewe Alexandra, kwota do ustalenia), Mark González (Real Betis, 3 mln Ł), Jerzy Dudek, Robbie Fowler, Boudewijn Zenden (koniec kontraktów)

Manchester City
Out: DaMarcus Beasley (koniec wypożyczenia), Trevor Sinclair, Stephen Jordan, Hatem Trabelsi (zwolnieni), Sylvain Distin (Portsmouth, za darmo), Joey Barton (Newcastle, £5.8 mln)

Manchester United
In: Jonny Evans, Danny Simpson (powrót z wypożyczenia) Nani (Sporting, nie ujawniono), Anderson, (Porto, nie ujawniono), Owen Hargreaves (Bayern Munich, nie ujawniono)

Middlesbrough
In: Jonathan Woodgate (Real Madrid, £7million), Jeremie Aliadiere (Arsenal, nie ujawniono)

Out: Abel Xavier, Malcolm Christie, Danny Graham (zwolniebi), Stuart Parnaby (Birmingham City, za darmo), Mark Viduka (Newcastle United, za darmo)

Newcastle United
In: Mark Viduka (Middlesbrough, za darmo), Joey Barton (Manchester City, £5.8million)

Out: Craig Moore, Olivier Bernard, Pavel Srnicek (zwolnieni), Oguchi Onyewu (koniec wypożyczenia), Titus Bramble (Wigan Athletic, za darmo), Antoine Sibierski (Wigan Athletic, za darmo), Scott Parker (West Ham United, £7million)

Portsmouth
In: Sylvain Distin (Manchester City, za darmo), Hermann Hreidarsson (Charlton Athletic, za darmo), Sulley Muntari (Udinese, nie ujawniono)

Reading
In: Kalifa Cisse (Boavista, nie ujawniono)

Out: Steve Sidwell (Chelsea, za darmo), Greg Halford (Sunderland, Ł2.5million)

Sunderland
In: Greg Halford (Reading, £2.5million)

Out: Kenny Cunningham, Tommy Miller (zwolnieni), Jonny Evans, Danny Simpson (Manchester United, koniec wypożyczenia)

Tottenham Hotspur
In: Gareth Bale (Southampton, nie ujawniono)

West Ham United
In: Scott Parker (Newcastle United, £7million)

Wigan Athletic
In: Titus Bramble (Newcastle United, za darmo), Antoine Sibierski (Newcastle United, za darmo), Mario Melchiot (Rennes, za darmo)

Out: Arjan de Zeeuw, David Unsworth (zwolnieni), Matt Jackson (Watford, za darmo)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 cze 2007, 19:31

Dembik pisze:Odszedł - Jeremie Aliadiere (Middlesbrough, nie ujawniona kwota transferu)
:arrow:
uefa.com pisze:Middlesbrough FC have signed Arsenal FC's French forward Jérémie Aliadière for an undisclosed fee believed to be around €2.2m.
teamtalk pisze:Middlesbrough have completed the signing of Arsenal striker Jeremie Aliadiere for an initial fee of around £1.5million.
bournemouthecho.co.uk pisze:PA Sport understands the 24-year-old Frenchman has signed a three-year deal with the option of a fourth for an initial fee of around £1.5million.
:think: To jak to jest z tym Alim? Wolałbym żeby wersja uefa.com sie sprawdziła. :lol:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 19 cze 2007, 19:32

a co to za róznica, jak na uefa cena jest w euro, a na innych portalach w funtach :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 cze 2007, 19:37

No, ale guru jest z leksza niekumaty koles i jemu to wszystko jedno, typowy bozyszcze pokemenów :lol:

Do zorientowanych : co jest z Crespo ? bedzie w Chelsea ? bedzie w Interze ? Bo ten transfer Pizarro do Blues troche mnie zdziwil :wink: Aczkolwiek mam nadzieje, ze chlopak powalczy o 1.sklad :)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 cze 2007, 19:38

cloner pisze:co jest z Crespo ? bedzie w Chelsea ? bedzie w Interze ?
To, że Crespo będzie w Interze to wiadomo od dosyć dawna :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 cze 2007, 19:40

Marco_Van_Basten - a po co ten emot na koncu ? nie wiedzialem, dlatego zadalem pytanie, takie trudne dla zrozumienia ? Nie mam tyle czasu wolnego, zeby przesiadywac ciagle na necie i szukac wiadomosci o transferach :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 cze 2007, 19:43

guru pisze:Think To jak to jest z tym Alim?
Dalem trzy źródła informacji, żeby podważyć wiarygodność mojego przedmówcy.
guru pisze:Wolałbym żeby wersja uefa.com sie sprawdziła. :lol:
Nie na darmo wstawiałem tam tą emotke... :wink:
cloner pisze:No, ale guru jest z leksza niekumaty koles i jemu to wszystko jedno, typowy bozyszcze pokemenów Laughing
Tak cloner. Jestem Twoim bożyszczem.
cloner pisze:Do zorientowanych : co jest z Crespo ? bedzie w Chelsea ? bedzie w Interze ? Bo ten transfer Pizarro do Blues troche mnie zdziwil Wink Aczkolwiek mam nadzieje, ze chlopak powalczy o 1.sklad Smile
Crespo oficjalnie stal sie zawodnikiem Interu. Z tego co wiem to zerwał kontrakt z Chelsea.

Awatar użytkownika
Dembik
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dembik » 19 cze 2007, 19:48

Co do tych transferów to powoływałem się na źródło oficjalnej strony Premiership.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 19 cze 2007, 19:53

cloner pisze:Marco_Van_Basten - a po co ten emot na koncu ?
A to dlatego, że szczerze mówiąc chciałem aby ten zawodnik został w Chelsea. Spokojnie cloner to nie było skierowane w twoją stronę.

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 22 cze 2007, 0:27

Jak dla mnie Manchester United dokonał najlepszych transferów i oni wygrają wszystko co się da w następnym sezonie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 cze 2007, 0:35

el_sniezka pisze:Jak dla mnie Manchester United dokonał najlepszych transferów i oni wygrają wszystko co się da w następnym sezonie.

W ubiegłym sezonie Chelsea dokonała trzech wielkich transferów (A.Cole, Sheva, Ballack) i mieli wygrać wszystko co sie da. Stalo sie inaczej. Wygrali CC i Fa Cup. To raczej nie zadowala Romana. :lol: Dlatego z ocenami transferów można poczekać co najmniej pół roku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 cze 2007, 11:49

Postów tamtego dzieciaka komentować nie warto, bo jemu chyba się wydaje, że okno transferowe 1 lipca się zamyka, a nie otwiera :roll:

Ale z guru już mogę polemizować. Napisałeś, że w zeszłym sezonie Chelsea dokonała 3 wielkich transferów i wymieniłeś Cole'a, Shevę i Ballacka. Ale chyba porównanie moim zdaniem niezbyt trafne. Bo to co łączy sprowadzenie tych graczy na Stamford ze ściągnięciem Owena, Naniego i Andersona na Old Trafford to tylko i wyłącznie szum jaki spowodowały. I na tym się kończy.
Bo jeśli jeszcze możemy domyślać się celowości kupna Ashleya, to transfery Shevy i Ballacka były już zupełnie nieprzemyślane i niepotrzebne. I w dodatku rozbijające wszystko co Mourinho wcześniej budował. Ballack i Sheva nie dają się porównać z Nanim i Andersonem. Dogasające gwiazdy vs. młode talenty. Przyznasz, że to trochę różnica.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 cze 2007, 13:21

Napisałeś, że w zeszłym sezonie Chelsea dokonała 3 wielkich transferów i wymieniłeś Cole'a, Shevę i Ballacka
Z czego Sheva na zyczenie Wujka Romka a Ballack zeby na zlosc MU zrobic i wzmocnic i tak juz mocny srodek :]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 cze 2007, 16:04

Cris7 pisze:Ale chyba porównanie moim zdaniem niezbyt trafne.
Źle mnie odebrałeś. Ja tylko podałem klub, który był już mistrzem Anglii i dokonał kilku transferów. Ale różnica jest taka, ze Chelsea kupiła tych zawodników żeby wzmocnić wyjściową 11, a Manchester ławkę. :wink: Może tylko Owen jest bardziej przymierzany do podstawowego składu.
Cris7 pisze:I w dodatku rozbijające wszystko co Mourinho wcześniej budował.
Fakt. Pozbył sie Duffa i Gudjohnsena. To było bardzo głupie i ich strata była bardzo widoczna w tym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”