Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 04 lip 2006, 20:10

Big Sam :lol: bardziej znany jako Sam Allardyce - manager Boltonu. Jest zainteresowany kupnem Darrena Fletchera. Naszą "gwiazdę" chce sprowadzić za bagatela 2 mln funtów :lol: . Mało prawdopodobne wydaję się, ażeby Fletcher opuścił United jedynie za 2 mln funtów. Może lepiej jakby Fergie złożył ofertę w wysokości 5 mln funtów + Fletcher i Kevin Nolan u nas. Taka opcja bardzo by mi pasowała.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 13:26 przez ATI, łącznie zmieniany 1 raz.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 05 lip 2006, 11:36

Tymczasem nie Barcelona, nie Real Madryt, a właśnie F.C. Sewilla otworzy "nowe" Old Trafford. Spotkanie na powiększonym o 8 tysięcy miejsc (do 76000) stadionie odbędzie się w sobotę 12 sierpnia 2006 roku. Oto co Sir Alex Ferguson powiedział na ten temat:
„Mija dokładnie 50 lat, kiedy to Manchester United stał się pierwszym angielskim klubem grającym w europejskich pucharach i mamy zaszczyt powitać aktualnego tryumfatora Pucharu Europy. To jest dobry sposób, aby świętować osiągnięcia klubu w ostatnich pięciu dekadach i wspaniała okazja, aby zapoczątkować nowy okres w historii klubu.”

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 05 lip 2006, 12:00

ATI, Ty dobry chłopak jesteś i nie chce mi się na Ciebie krzyczeć, ale popełniasz teraz 2 błędy :

1. Żadna nowość z tym newsem, było to wiadome już 2 dni temu.

2. Tutaj masz tego newsa : http://www.devilpage.pl/index.php?modul ... ze&id=7004
I na Manutd.pl
A jak masz kopiować podobne nowinki, to odpuść, nie po to ktoś się namęczył z tłumaczeniem newsa, żebyś tutaj je bezpardonowo wklejał.

Pozdrawiam.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 05 lip 2006, 13:22

Loczek Ty też dobry chłopak jesteś, więc Ci spokojnie wytłumacze :wink: .

1. Fakt było to już wiadome, ale nikt o tym na forum nie wspomniał.
2. Moja wypowiedź jest napisana samodzielnie. Skopiowałem jedynie tłumaczenie wypowiedzi SAF'a, a to już chyba różnica :wink:.

Pozdro

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 05 lip 2006, 14:44

"Brazylijski rozgrywający zaimponował naszym skautom"- info na www.manutd.com. Mowa tutaj o Ricardinho. Wszystko byłoby super, on pasowałby nawet do taktyki United ale 30 lat to już troszke zaawansowany wiek. To byłoby wzmocnienie na jeden, góra 2 sezony, a i nie wiadomo czy zaaklimatyzowałby się na Old Trafford i w ogóle w Premiership. Wolałbym raczej wzmocnienia zawodnikami młodszymi.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 05 lip 2006, 16:36

Jakoś mam mieszane uczucia co do tego całego Ricardinho. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że jedynym rozgrywającym jakim interesował się Fergie był Riquelme, tak więc ta opcja nie jest taka zła. Mówi się o kwocie jedynie 5 mln funtów. Brazylijczyk pogra u nas 1 - 2 sezony, a potem zrobi się miejsce dla Jones'a. Może tak to kmini Fergie. Choć jak na razie to tylko raport skautów - nic ponad to.

Teraz jednak bardzo bym chciał mimo moich wcześniejszych deklaracji, aby Javier Mascherano zawitał na Old Trafford. Argentyńczyk zaimponował mi w meczu z Niemcami, gdzie pokazał, że fizycznie także sobie dobrze radzi.

No ciekawe czy Sir Alex Ferguson kupi kogoś przed moim wyjazdem 15. :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 05 lip 2006, 17:22

To na tej stronie to nawet nie jest raport skautów MU. To jest cos w stylu plotek dziennikarskich. Nie ma co na to zwracac najmniejszej uwagi. Było ich wiele i zadna prawdziwa.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 05 lip 2006, 18:45

Kaczek dziennikarskich ( nie chodzi o zwierzaki ) jest tyle ile włosów na głowie szacownego pana Glazera. Denerwuje coraz bardziej wyścig tych bądź co bądź hipopotamów taplających się w błocie własnego intelektu. Ricardinho to kolejny etap w sensacjach XXI z Old Trafford. Do końca okienka transferowego podobnych niesmacznych żartów będzie jeszcze wiele. Nie zdziwi mnie fakt, jeśli usłyszymy, że Roberto Carlos ma ochotę dołączyć do podopiecznych Szkota. Kuriozalny system informowania mediów o planach transferowych daje znak, że albo nikt kompletnie nie zawita na nowy stadion, albo Ferguson szykuje jeden, jedyny hit lata z radiem, jakim był w całkiem niedawno transfer z Evertonu Wayne'a Rooney'a. Tylko, czy kibice zasłużyli sobie po sezonie rozczarowań i drugich miejsc na taką bombe kaloryczną dla nerwów i umysłów? Przez spekulacje dotyczące chociażby wyżej wymienionego przeze mnie Brazylijczyka puby w Manchesterze ( i nie tylko zresztą ) zapełnią się rzeszą fanów z wielkimi brzuchami i owłosieniem na plecach, którzy w ferworze topienia swoich trosk w chmielowym złotym napoju będą się przekrzykiwać nawzajem, dodając rodzynki na tym cieście upieczonym przez media w postaci stłuczonych kufli i wczasach za kratami. Ot co :wink:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 06 lip 2006, 15:04

Loczek pisze:[...]
:lol:

Wczoraj hiszpańska prasa podała wiadomość o zainteresowaniu władz Realu Madryt osobą Ruuda van Nistelrooya. Calderon potwierdził, że Holender jest jednym z celów transferowych Królewskich, ale zaznaczył, iż będzie to wszystko konsultował z Fabio Capello. Akurat Real to taki klub, który może nas zadowolić niemałymi pieniędzmi z transferu popularnego Van The Mana.

Sir Alex Ferguson potwierdził niejako informację o odejściu z klubu wspomnianego przeze mnie napastnika reprezentacji Holandii. Mianowicie Szkot podał nazwiska zawodników, którzy pojadą na obóz przygotowawczy do RPA. Wśród zawodników wybierających się do Afryki znaleźli się: Wes Brown, John O'Shea*, Patrice Evra, Darren Fletcher, Kieran Richardson, Ryan Giggs, Paul Scholes oraz młodsi zawodnicy. W międzyczasie do tej grupy dołączą Park Ji-Sung, Gary Neville, Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Gabriel Heinze i Edwin van der Sar. Louis Saha, Mikael Silvestre oraz Cristiano Ronaldo dojadą pod koniec lipca. Obóz zaczyna się 15 lipca.
Warto odnotować, że na tej liście brakuje Ruuda van Nistelrooya. Czyżby tym samym Ferguson potwierdzał brak miejsca Holendra w jego drużynie? Wydaje się, że tak. Cristiano Ronaldo, jednak znalazł się w tym gronie piłkarzy. :roll:
Szkot dodał takze, że rehabilitacja Alana Smitha przebiega pomyślnie i Anglik powinien byc gotowy do gry do końca sierpnia, bądź początku września. :wink:

*Czyżby O'Shea nadal pobierał nauki na defensywnego pomocnika? Podobno następcą Keano nie miał być żaden Brytyjczyk
:roll: :evil:

Agent Stephena Appiaha ujawnił, że conajmniej dwa angielskie zespoły sa na dobrej drodze do pozyskania jego podopiecznego. Wymianie się p/w Arsenal Londyn i Manchester United. Ponoć kwota jaką zadowoliliby się szefowie Fenerbahce Stambuł miałaby wynosić 7 mln funtów. W moim przekonaniu to niezbyt wygórowana suma jak za zawodnika tej klasy. Sczególnie, że jest to zawodnik stosunkowo młody, bo 25-letni. Karuzela transferowa sie kręci, a mnie w żołądku się przewraca :?

Aldo Duscher ponownie dał do zrozumienia, że jest bardzo zainteresowany grą w Premiership. 26-letni Argentyńczyk jest zdeterminowany by dołączyć do któregoś z angielskich klubów.
„Mój obecny klub dostał jakiś czas temu kilka ofert ze mną związanych, ale żadna z nich nikogo tak naprawdę nie zainteresowała”. Jedna z nich zapewne przywędrowała z Old Trafford.

Jeszcze wspomnę, bo nikt o tym nie pisał:
manchester United zatrudnił nowego lekarza na miejsce Mike'a Stone'a. jest nim dr Steve McNally, który niegdyś pracował w Liverpool's Academy. Oby okazał się świetnym specjalistą.
Czyżby był to początek ofensywy transferowej ze strony Sir Alexa Fergusona? :roll:

I tak na marginesie - projekt nowych koszulek United:
http://www.unisport.dk/onside/items/lar ... 008709.jpg

Mnie się bardzo podobają :wink: Ciekaw jestem kiedy będą dostępne w Polsce...

EDIT:
A tu koszulki treningowe: http://img183.imageshack.us/img183/9316/713786120fj.jpg
Te są przeciętne.

Angielska prasa donosi, że rywalem Realu Madryt do zakupu Ruuda van Nistelrooya ma być Newcastle United. Podobno działacze Srok są zdeterminowani by sprowadzić do swego zespołu Holendra i juz przygotowują ofertę.
evertonpoland pisze:Można się było spodziewać, że bardzo dobra grą Timbo na mistrzostwach przyciągnie uwagę wielu klubów.

MU interesowało się Cahill'em już po jego pierwszym sezonie w Evertonie i 12 bramkach w Premiership. Wtedy jednak Tim podpisał nowy kontrakt i spekulacje ucichły.

Bardzo nieoficjalne źródła twierdzą, że oba kluby doszły już do porozumienia, a czekają tylko na powrót Cahill'a z urlopu. Cena australijskiego pomocnika to 9 mln funtów.
Środek Duscher - Cahill na pewno nierozwiązałby problemu w pomocy.

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ATI » 06 lip 2006, 20:05

Manumef pisze:Warto odnotować, że na tej liście brakuje Ruuda van Nistelrooya. Czyżby tym samym Ferguson potwierdzał brak miejsca Holendra w jego drużynie? Wydaje się, że tak.
Chyba jednak zapomniał o Holendrze wcześniej wspomnieć, albo liczył na jakieś słowa błagalne od RVN'a :wink: . Jak sam Ferguson wyznał oczekuje Nistelrooy'a na przedsezonowych przygotowaniach. Szkot życzy sobie aby 24 lipca Holender stawił się na treningu. No więc brawo Fergie.

Manumef pisze:evertonpoland napisał:
Można się było spodziewać, że bardzo dobra grą Timbo na mistrzostwach przyciągnie uwagę wielu klubów.

MU interesowało się Cahill'em już po jego pierwszym sezonie w Evertonie i 12 bramkach w Premiership. Wtedy jednak Tim podpisał nowy kontrakt i spekulacje ucichły.

Bardzo nieoficjalne źródła twierdzą, że oba kluby doszły już do porozumienia, a czekają tylko na powrót Cahill'a z urlopu. Cena australijskiego pomocnika to 9 mln funtów.

Środek Duscher - Cahill na pewno nierozwiązałby problemu w pomocy.
Jak dla mnie to by była świetna wiadomość. Cahil to chyba najlepszy z ofensywnych pomocników o jakim wspominała prasa. Piłkarz świetnie rozgrywa piłki i potrafi mocno kropnąć z dystansu. Taki australijski Lampard/Gerrard. Aldo Duscher też jest bardzo ciekawym zawodnikiem choć z pewnością lepszy był by Mascherano. Należy również pamiętać o piłkarzu Fenerbache Stambuł, Ghanijczyku - Stephenie Appiah'u.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 lip 2006, 20:30

Manumef pisze:W międzyczasie do tej grupy dołączą Park Ji-Sung, Gary Neville, Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Gabriel Heinze i Edwin van der Sar. Louis Saha, Mikael Silvestre oraz Cristiano Ronaldo dojadą pod koniec lipca. Obóz zaczyna się 15 lipca.

Alfred Hiczkok ( celowe spolszczenie ) nie wymyślił by lepszego scenariusza, niźli ten, który ma miejsce na Old Trafford. Dziwi mnie fakt, że Nistelrooy ( albo Nisterlooy jak mawia pan Szaranowicz :lol: ) za naganne zachowanie względem J E D N E G O zawodnika zostaje niemalże wykluczony z drużyny. A pan Ronaldo, który wszem i wobec oznajmia że woli Real od Manu jedzie na tournee. Może górę biorą względy finansowe. Bądź, co bądź, ale Ronaldo to teraz pierwsza twarz w Manchesterze a promocja klubu na świecie ( tak jak w przypadku Realu ) jest bardzo ważna.
Manumef pisze:Czyżby był to początek ofensywy transferowej ze strony Sir Alexa Fergusona? Rolling Eyes

To jest tylko uzupełnienie tej luki. Nic poza tym. Jak to ma być ofensywa transferowa to ja wysiadam, nie mam biletu :wink:

ATI pisze:Chyba jednak zapomniał o Holendrze wcześniej wspomnieć, albo liczył na jakieś słowa błagalne od RVN'a Wink . Jak sam Ferguson wyznał oczekuje Nistelrooy'a na przedsezonowych przygotowaniach. Szkot życzy sobie aby 24 lipca Holender stawił się na treningu. No więc brawo Fergie.

Parafrazując przysłowie ,, kto zrozumie kobiety " - kto zrozumie Fergusona? Bóg jeden raczy wiedzieć.
ATI pisze:Taki australijski Lampard/Gerrard

Po strzeleniu dwóch bramek ( i to jakich :shock: ) Japonii zyskał na wartości. Też oponowałbym za sprowadzeniem Australijczyka na Old Trafford. Był by idealnym wzmocnieniem, zaklejeniem dziury w portkach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2006, 20:33

Appiah, Cahill, Diarra, Carrick, Nolan, Duscher, Mascherano, Zokora, Petit, Ribery i inni :arrow: jak narazie to bardzo dobrze wygladało, ale powoli czas mija, a tu brak zadnego z nich w MU. A Fergie bedzie testował O'Shea :P
Jesli tak bedzie i zaden z transferow nie wypali to bedzie bardzo zle bo juz Duscher bedzei o klase lepszy na pozycji DM niz O'Shea i Smith razem wzieci :wink: Jesli w prasie pojawiaja sie plotki o Appiah to bardzo dobrze, na MŚ pokazal głód wielkiej pilki :arrow: jakiej w Fenerbahce na pewno nie zaznaje :oops:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 06 lip 2006, 21:10

Loczek pisze:Też oponowałbym za sprowadzeniem Australijczyka na Old Trafford.
Tobie raczej chodziło o słowo "optowałbym" :wink:
sjp.pwn.pl pisze:oponować ndk IV, ~nuję, ~nujesz, ~nuj, ~ował
«przeciwstawiać swoje zdanie innemu, być odmiennego zdania; przeczyć»
Oponować swemu rozmówcy.
Oponować przeciw wnioskowi, projektowi.
sjp.pwn.pl pisze:optować dk a. ndk IV, ~tuję, ~tujesz, ~tuj, ~ował
«wybrać, wybierać coś, głosować na coś, zwłaszcza wybrać obywatelstwo jednego z dwóch krajów, korzystać z prawa opcji»
Optować na rzecz jakiegoś państwa.
Optować za wprowadzeniem jakiejś ustawy.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 lip 2006, 22:49

iceald pisze:optowałbym

Oj tak, o to chodziło, wybacz mi, zachowałem się jak gówniarz, więcej się to nie powórzy :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 lip 2006, 0:05

Loczek pisze:Alfred Hiczkok ( celowe spolszczenie ) nie wymyślił by lepszego scenariusza, niźli ten, który ma miejsce na Old Trafford. Dziwi mnie fakt, że Nistelrooy ( albo Nisterlooy jak mawia pan Szaranowicz Laughing ) za naganne zachowanie względem J E D N E G O zawodnika zostaje niemalże wykluczony z drużyny. A pan Ronaldo, który wszem i wobec oznajmia że woli Real od Manu jedzie na tournee. Może górę biorą względy finansowe. Bądź, co bądź, ale Ronaldo to teraz pierwsza twarz w Manchesterze a promocja klubu na świecie ( tak jak w przypadku Realu ) jest bardzo ważna.
Bardzo mi się podoba to co tu napisałeś i mogę się pod tym śmiało podpisać.
Co do Crisa. Cappello powiedział, że chętnie zobaczyłby go na SB. Należy także wspomnieć zainteresowanie osobą Ronaldo przez Juventus za czasu Fabio na ławce. Ciekawe co z tego wyniknie, Ronaldo deklarował poparcie dla Mira bo ponoć ten zachowywał się zgodnie z przepisami. Jak będzie teraz? Cappello go chce ale czy Calderon weźmie piłkarza, który poparł innego kandydata? Wobec deklaracji Joaquina, który także pragnie przywdziewać trykot Realu można odnieść wrażenie, że wszyscy najlepsi prawoskrzydłowi z Półwyspu Iberyjskiego marzą o grze dla Królewskich. Swoją drogą Real jeżeli już wyciągnie kasę to będzie musiał się decydować na jednego z tych dwóch uzdolnionych młodzianów. I tak zostanie Beckham, Cicinho także może być prawoskrzydłowym. Tak więc Cris czy Joaquin?

Miło słyszeć, że Fergi widzi RvN na zgrupowaniu bo to wskazuje, że jego odejście nie jest przesądzone. Troszkę niepokoju wprowadziła jednak wcześniejsza wypowiedź kiedy Alex pominął Holendra wymianiając piłkarzy MU biorących udział w fazie pucharowej MŚ. Zobaczymy jak rozwiąże się ta cała afera. Szkoda byłoby w tak znaczący sposób osłabiać najlepszy atak Premiership. RvN co prawda stracił formę i determinację pod koniec sezonu a na MŚ zawiódł ale 21 bramek w sezonie strzelił i co by nie mówić był najpoważniejszym rywalem Henrego do zdobycia króla strzelców. Warto podkreślić, że miał na to spore szanse, bo przez długi czas przewodził stawce ale w końcówce sezonu nie miał okazji do poprawy dorobku z racji gry Sahy w pierwszej 11. Chciałbym aby został.

Kolejne nowości transferowe. Tym razem Appiah i Cahill. Wiadomości przyjemne bo na MŚ obaj błysnęli formą i umiejętnościami. Appiah nie byłby złym rozwiązaniem. Prezentował wysoki poziom, z Ghanijczyków przewyższał go ale nieznacznie jedynie Essien. Jako, że transfer Diarry się oddala z powodu wspomnianego już Realu można zainwestować w doświadczonego ale bądź co bądź młodego wciąż bo 25 letniego piłkarza.

Cahill także korzystnie pokazał się w ekipie Australii i jeśli miałby demonstrować taką waleczność w MU jak pod wodzą Hiddinka to chętnie go ujrzę w stroju z logiem AIG :)

Tak swoją drogą, Fabio Aurelio świetny, aczkolwiek ciut niedoceniany brazylijski, prawy obrońca jest juz praktycznie piłkarzem Liverpoolu. Czemu o tym wspominam? Był jeszcze niedawno celem transferowym MU. No cóż, rywale się zbroją a nam pozostaje tylko gdybać i marzyć o transferach. Póki co.

Nowe trykoty Diabełków tak średnio mnie przekonują. Przyzwyczaiłem się już do Vodafone ale pewnie wkrótce się z nimi oswoję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”