Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Sławek
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sławek » 17 sty 2005, 7:43

Arsenal nie wygra....juz widac ich spadek formy...a zaczelo sie to po porazce z ManUtd :twisted: ...zobaczymy...jak chelsea nie utrzyma prowadzenia to pierwszy...NA PEWNO...bedzie Manchester United :D

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 17 sty 2005, 8:41

Jak można stracić 10 punktów przewagi!!!! Arsenal widać, że jest w lekkim dołku, przegrał ostatnio z Boltonem 1:0. A Chelsea to wykorzystuje :D

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 17 sty 2005, 10:46

Na Chelsea prędzej czy później tez przyjdzie pora, nie ma się czym cieszyć Mikusinski

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 sty 2005, 11:30

No tak kiedyś wszystko sie kończy...Pamiętacie passe "The Gunners" ile trawała. Jeśli zaufać Murinho i spółce passa ta nie skończy się w tym sezonie 8) MI się wydaje że Chelsea już nieodpuści..Jedyne wyrużnienie jakie Arsenal może zdobyć indywidualnie(piłkarze)i zespoł to jest Krol strzelców Henry :lol: no i 2 miejsce choć MU się nie da ......

Awatar użytkownika
Vicas
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vicas » 17 sty 2005, 14:28

Do Chelsea juz straty Arsenal odrobic chyba nie da rady. No chyba, zeby Chelsea zaczela przegrywac i remisowac, w co watpie. Ale drugiego miejsca nie oddamy!!!

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 sty 2005, 21:11

Ja natomiast nie chcę nawiązać do walki o tytuł Mistrza Premiership.
Mnie zastanawia i nurtuje aspekt finansowy klubu. Bo jak nie było Abramowicza, to kibice wspominali tylko o Londyśnkich Niebieskich. Dzisiaj wprost proporcjonalnie do ilości ,,baksów" na kącie Chelsea rosnie zamilowanie do tego klubu. Ostentacyjne wystąpienia, liczne hura na cześć niebieskich i ekstaza coraz to nowszymi ,,zabawkami" wprowadza chory nastrój w światku piłkarskim. Nie wydaje się wam, że nie chodzi li tylko o zarabianie pieniędzy? Już niegdyś był podobny klub i zwał się Lazio Rzym. Potężne hiperpieniądze zainwestowane we włoski klub zostały strawione i wydalone gdzieś w środku tabeli.
Kiedyś liczyły się umiejętności nie tylko czysto techniczne, ale i zgranie zespołowe wiodło prym. Dzisiaj Chelsea to wysublimowana jednostka piłkarza powielonego razy naście i zarabiającego proporcjonalnie do długości nazwiska i ilości poprzednich kontraktów. A czy o to chodzi?
Zresztą nie samym ,,sianem" człowiek żyje. Umiejętności zostają wchłonięte przez tę machine zwaną Chelsea i piłkarz wyschnięty i wymiety przez bezzębne szczęki interesów zostaje sam. I tak już się dzieje, że popada w nielaski. Przykład? Adrian Mutu. Pieniądze, sława, horendalne zainteresowanie = kompletny nietakt i zgorszenie, a co za tym idzie skok w używki, bo wszystkiego trzeba w życiu spróbować.
Przepraszam za określenie kibiców Chelsea, ale ten klub przypomina mi matkę w domu publicznym - tzw burdel mamę. Przyjmuje otóż ona pod swe skrzydla niewinne owieczki, wykorzystuje ich jako pilkarzy przez sezon, moze dwa i wyrzuca kuchennymi drzwiami jakby byli zwyklą służbą. Przykładem może być Hasselbaink. Może nie był zakupiony przez Rosjanina, ale kopa od niego oberwał w tyłek potężnego. A czemu? Nie pasował Ranieremu, czy też był za bardzo wyszczekany?
Z drugiej strony, czy inwestycja ogromnych pieniędzy w pilkarstwo ma charakter sportowy? To tylko reklamowanie swoich innych fabryk, dochodów z nich czerpanych. Dzis nazwisko Abramowicz jest powszechnie znane i szanowane. I każdy szanujący się kontrahent nie będzie dlugo myślał i podpisze kontrakt na współpracę z Rosjaninem.
,, I ciągle sobie zadaję pytanie " chodzi tu o sport, czy o pieniądze?
Więc nie wiem, nie rozumiem, nie dociera to do mnie, jak można lubić klub, który żyga przepychem? Zero wychowanków, zero inwestycji w młodzież, za to maksimum brylantów, szmaragdów, pieniędzy i świecidełek.
Może to sa wasze niespełnione ambicje? Dzwięk pieniędzy powoduje drżenie w kroku i przyspiesza bicie serca?
Pograjcie lepiej w Championship managera, albo w Football Managera. tam możecie się delektować wszystkim, aż was głowa rozboli.
A kibice tacy jak ja będą mieli już chyba zawsze morlnego kaca.

Pozdrawiam.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 18 sty 2005, 9:04

Denerwują mnie ludzie którzy mówią, że jak Abramowicz odejdzie ze Stamford Bridge, to będzie z Chelsea krucho. Wcale NIE!!!! Romek posłał już swoje dzieci do szkoły, wybudował dom. Albo też, że Chelsea nie ma tradycjii. No zgadzam się, nie ma tak okazałej jak np. Real Madryt czy Juventus Turyn. W The Blues grali znani piłkarze tacy jak: Didier Deschamps, Ruud Gullit albo Gianfranco Zola.

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 18 sty 2005, 14:55

Chelsea zdobędzie mistrzostwo Angli. Nikt już jej nie odbierze zwycięstwa.
Ma sporą przewagę punktową, najlepszych piłkarzy i bogatego sponsora...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 18 sty 2005, 15:01

Mikusinski pisze:Denerwują mnie ludzie którzy mówią, że jak Abramowicz odejdzie ze Stamford Bridge, to będzie z Chelsea krucho. Wcale NIE!!!! Romek posłał już swoje dzieci do szkoły, wybudował dom. Albo też, że Chelsea nie ma tradycjii. No zgadzam się, nie ma tak okazałej jak np. Real Madryt czy Juventus Turyn. W The Blues grali znani piłkarze tacy jak: Didier Deschamps, Ruud Gullit albo Gianfranco Zola.

trzeba tez doliczyc puchar uefa :D a wiec tradycje maja niezle :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 18 sty 2005, 15:57

sirtomaszo pisze:Chelsea zdobędzie mistrzostwo Angli. Nikt już jej nie odbierze zwycięstwa.
Ma sporą przewagę punktową, najlepszych piłkarzy i bogatego sponsora...

Czy ty nie zauważasz, ze ja i Mikusiński napisaliśmy posty, na które należałoby odpowiedziec? Piszesz tak jakbyś albo niedowidział, albo był niedorozwinięty, albo nudził się i chciał poprostu coś napisać. Weź spray i pomaluj mur za domem, a nie pisz to co Ci ślina na język przyniesie.
Żal mi takich userów bez krzty przyzwoitości. To ja się ścieram i pisze posta, a taki ktoś nabazgroli trzy zdania wyrwane z kontelstu i nie na temat, ale napisze zeby nabić posta. brawo. Jestes moim numer one w kwestii nihilizmu!

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 18 sty 2005, 16:47

Loczek pisze:Kiedyś liczyły się umiejętności nie tylko czysto techniczne, ale i zgranie zespołowe wiodło prym. Dzisiaj Chelsea to wysublimowana jednostka piłkarza powielonego razy naście i zarabiającego proporcjonalnie do długości nazwiska i ilości poprzednich kontraktów.
zdecydowanie sie nie zgadzam. czy chelsea nie jest zgrana?? jezeli sie ma najlepsza obrone to chyba potrzebna jest praca zespolowa, nie wystarczy paru niezlych w defessywie zawodnikow, oni musza sie rozumiec i byc zgrani. nie bazuja na umiejetnosciach indywidualnych, a wrecz przeciwnie niszcza kolejnych rywali gra zespolowa (chyba nie maja wiecej gwiazd od np. arsenalu??). a to ze zarabiaja kupe kasy to juz sprawa abramowicza.

Loczek pisze:Zresztą nie samym ,,sianem" człowiek żyje. Umiejętności zostają wchłonięte przez tę machine zwaną Chelsea i piłkarz wyschnięty i wymiety przez bezzębne szczęki interesów zostaje sam. I tak już się dzieje, że popada w nielaski. Przykład? Adrian Mutu. Pieniądze, sława, horendalne zainteresowanie = kompletny nietakt i zgorszenie, a co za tym idzie skok w używki, bo wszystkiego trzeba w życiu spróbować.
to jest przyklad indywidualny, rownie dobrze moglby to zrobic w kazdym inny klubie, uwazasz ze to jest wina klubu, bo dali mu kase?? masz jakis inny przyklad pilkarza "wchlonietego, wyschnietego i wymietego"??
Loczek pisze:Przepraszam za określenie kibiców Chelsea, ale ten klub przypomina mi matkę w domu publicznym - tzw burdel mamę. Przyjmuje otóż ona pod swe skrzydla niewinne owieczki, wykorzystuje ich jako pilkarzy przez sezon, moze dwa i wyrzuca kuchennymi drzwiami jakby byli zwyklą służbą. Przykładem może być Hasselbaink. Może nie był zakupiony przez Rosjanina, ale kopa od niego oberwał w tyłek potężnego. A czemu? Nie pasował Ranieremu, czy też był za bardzo wyszczekany?
tu juz zupelnie cie nie rozumiem. "wykorzystuje i wyrzuca". czy pilkarz traci swe umiejetnosci po pobycie w chelsea?? moze to jest tak jak z tym filmem z michaelem jordanem, kradna im talent. przeciez jak jest dobry to bez problemu znajdzie sobie innego pracodawce. przyklad ktory podales; nie pasowal trenerowi to sie go pozbyli, niby w czym mialby byc za bardzo wyszczekany?? czy inne kluby tak nie robia??

Loczek pisze:Z drugiej strony, czy inwestycja ogromnych pieniędzy w pilkarstwo ma charakter sportowy? To tylko reklamowanie swoich innych fabryk, dochodów z nich czerpanych. Dzis nazwisko Abramowicz jest powszechnie znane i szanowane. I każdy szanujący się kontrahent nie będzie dlugo myślał i podpisze kontrakt na współpracę z Rosjaninem.
daj spokoj, inwestuje setki milionow by sie rozreklamowac?? kazdy szanujacy sie kontrahent nie patrzy czy abramowicz posiada klub pilkarski tylko na interesy i czy jest w nich uczciwy. kogo obchodzi czy ma chelsea czy nie, jedyne co tym pokazuje to to ze ma duzo kasy, a nie to ze warto z nim robic interesy.

Loczek pisze:,, I ciągle sobie zadaję pytanie " chodzi tu o sport, czy o pieniądze?
Więc nie wiem, nie rozumiem, nie dociera to do mnie, jak można lubić klub, który żyga przepychem? Zero wychowanków, zero inwestycji w młodzież, za to maksimum brylantów, szmaragdów, pieniędzy i świecidełek.
Może to sa wasze niespełnione ambicje? Dzwięk pieniędzy powoduje drżenie w kroku i przyspiesza bicie serca?
Pograjcie lepiej w Championship managera, albo w Football Managera. tam możecie się delektować wszystkim, aż was głowa rozboli.
A kibice tacy jak ja będą mieli już chyba zawsze morlnego kaca.
a moralnego kaca nie mam, bo czemu mialbym miec??
Loczek pisze:Pozdrawiam.
dla pelnego zrozumienia; nie jestem kibicem chelsea, a nawet ich nie lubie (poniekad z tego samego powodu co w ostatnim akapicie loczka).

pozdro

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 19 sty 2005, 13:05

Loczuś spokojnie. Nie unoś się tak. Jeżeli chcesz żebym zmienił styl pisania postów to spoko. Będę pisał z tematem, ale ponieważ jest to temat o Chelsea to musiałem coś sobie napisać o tym temacie. A jeśli wy prowadzicię inny temat to mnie o tym poinformujcie to ja się do tego przystosuję. POKÓJ ?

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 19 sty 2005, 13:11

Dzisiaj piłka nożna to nie jest sport a interes, większość piłkarzy nie trenuje po to żeby grać dla publiczności której większość i tak odejdzie gdy pojawią się czarne chmury a dla wypłaty i zaspokojenia swoich potrzeb, a argumentem na moją tezę są choćby transfery naszych Polskich piłakrzy za granicę, np: taki Sebek Mila wybrał Austrię Wiedeń a przecież to nie jest jakiś mega wielki klub który spełnia jego ambicje, ale poszedł tam bo finansowo więcej zyska niż w Dyskoboli. Taka sprawa ma się nie tylko z omawianą wyżej Chelsea ale z każdym klubem na świecie i Loczek nawet jeśli będziesz próbował tego kaca wyleczyć a się z jego istnieniem nie pogodzisz to nigdy z nim nie wygrasz, bo widok pokaźnej ilości gotówki każdego by ogłuszył i zbałamucił, a jesli taki Makelele w Realu dostawał dużo to czemu miałby nie przejść do Chelsea i dostawać jeszcze więcej.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 19 sty 2005, 16:24

O co chodzi Chelsea w tym sezonie narazie gra najlepiej , Arsenal potrzebuje świeżej krwi w zespole , a jeszcze Manchester lepszych piłkarzy jeżeli chcą kiedykolwiek pokonać The Blues :)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 19 sty 2005, 18:10

Przepraszam za określenie kibiców Chelsea, ale ten klub przypomina mi matkę w domu publicznym - tzw burdel mamę. Przyjmuje otóż ona pod swe skrzydla niewinne owieczki, wykorzystuje ich jako pilkarzy przez sezon, moze dwa i wyrzuca kuchennymi drzwiami jakby byli zwyklą służbą. Przykładem może być Hasselbaink. Może nie był zakupiony przez Rosjanina, ale kopa od niego oberwał w tyłek potężnego. A czemu? Nie pasował Ranieremu, czy też był za bardzo wyszczekany?
Ja powiem Ci szczerze nigdy nie lubiłem Ranieriego. Ostatnio jego Valencia została wyeliminowana z fazy grupowej LM. Bardzo się cieszylem gdy do The Blues przyszedł Jose Mourinho. To było dla mnie zbawieniem. Hasselbaink sam chciał odejść. Był przecież wolnym graczem, jego była wola, że odszedł do Middlesbrough.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”