Premier League 2012/2013 - Strona 6

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Premier League 2012/2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 sie 2012, 20:29

Daaaamian pisze:Kajo, jak coś to wrzuć tego steama, ok?
http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?mat ... art=sports

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 sie 2012, 20:57

Gdyby kogoś interesowało to w MOTD taka będzie kolejność skrótów
WBA/LIV QPR/SWA NEW/TOT FUL/NOR WHU/AV REA/STO ARS/SUN.....

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sie 2012, 21:18

szokujace niektore wyniki spotkan... Ciekawe czy Fulham wlaczy sie do czolowki, bowiem sklad maja ciekawy. Ogolnie dwojka z Manchesteru wydaje sie poza zasiegiem, byc moze potem z dystansem jest Chelsea... Zas walka o 4msc bedzie naprawde zazarta :!: Osobiscie typuje sroki :P Ale Spurs, Arsenal, Liverpool, Everton a moze nawet wspomnaine Fulham broni nie zloza. Czolowka coraz silniejsza a Arsenal kazdego roku traci pilkarza na ktory/ktorzy sa waznym ogniwem zepsolu. Coraz trudniej im bedzie na te ich male mistrozstwo - el lm.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 19 sie 2012, 10:48

ma ktoś może linki z MOTD z wczorajszych meczów? bo na 101greatgoals nie ma jeszcze :?

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 19 sie 2012, 10:54

dzieki fieldy :) A takie które można obejrzeć online? Bo zanim ściągne wszystko to troche minie...:D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 19 sie 2012, 11:02

http://pakmans-footy-blog.blogspot.com/ -> Tu możesz znaleźć też linki nie w HD to będzie trochę szybciej :)

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 19 sie 2012, 11:06

dziki16 pisze:ma ktoś może linki z MOTD z wczorajszych meczów?
dziki16 pisze:A takie które można obejrzeć online?
http://euro2008.blox.pl/2012/08/Sobota- ... eague.html

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 sie 2012, 13:34

czeher pisze:Ciekawe czy Fulham wlaczy sie do czolowki, bowiem sklad maja ciekawy. Ogolnie dwojka z Manchesteru wydaje sie poza zasiegiem, byc moze potem z dystansem jest Chelsea... Zas walka o 4msc bedzie naprawde zazarta :!: Osobiscie typuje sroki :P Ale Spurs, Arsenal, Liverpool, Everton a moze nawet wspomnaine Fulham broni nie zloza
To dopiero pierwsza kolejka, mimo, że niektóre wyniki imponujące to nie wyciągałbym z nich daleko idących wniosków. Fulham to od lat czasem wyższe, czasem niższe rejony średnie ligi i nie widzę tu w tym sezonie szans na zmianę. To dość stabilna drużyna ale cudów od niej nie oczekujmy i nie przesadzajmy z wymienianiem ich w kontekście walki o 4 miejsce, tym bardziej, że najprawdopodobniej na dniach stracą swój motor z zeszłego sezonu. Miejsca 7-10 na koniec sezonu to wydaje się realny cel dla drużyny Jola. Każda pozycja wyżej byłaby dla mnie sporą niespodzianką nawet jeśli za tydzień nie przegrają z MU na OT.

Sytuacja z Arsenalem powtarza się co roku, tracą najlepszych graczy, rywale się wzmacniają, wydaje się, że to będzie ten sezon kiedy polecą z top4 a na koniec wbrew wszystkiemu Kanonierzy znajdują się w miejscu premiowanym grą w LM, starych liderów zastępuje ktoś inny i młyn się kręci dalej. Początek im nie wyszedł, wczoraj wyglądało to słabo ale przypomnijmy sobie jak to wyglądało na początku poprzedniego sezonu i jak się skończyło (3 miejscem). Mimo wszystko tempo z jakim Kanonierzy pozbywają się największych gwiazd w ostatnich latach(Nasri, Fabregas, Clichy, Van Persie, Song w 2 lata!) powinno niepokoić kibiców bo wcześniej największe gwiazdy odpływały co prawda z Arsenalu ale nie aż w takim tempie jak w ostatnim czasie. W pewnym momencie coś może jednak pójść nie tak jak by chciał Wenger i w końcu skończy się bez LM.

Co do walki o top4 to nie jest sekretem, że w Anglii zazwyczaj na czubie tabeli są nie te drużyny, które grają imponujący i najbardziej efektowny futbol ale te, które są najbardziej regularne. Nie mam żadnych wątpliwości, że City w tym sezonie nie zwolni i żeby ich zdetronizować trzeba będzie być jeszcze lepszym niż w zeszłym sezonie, co jak co ale wpajać swoim drużynom jak regularnie wygrywać mecze i w konsekwencji ligę Mancini potrafi, Ferguson także, pytanie ile nam zajmie wdrożenie nowych graczy do systemu i jak będzie funkcjonowała nasza druga linia, która wygląda nieco inaczej niż ja i pewnie niektórzy inni kibice United sobie wyobrażali.

Zagadką jest dla mnie Chelsea i Di Matteo. Skład mają nawet na wygranie ligi ale interesuje mnie na ile Włoch okaże się dobrym trenerem na ligowe realia, teraz LM go nie uratuje, presja będzie olbrzymia a liga, szczególnie przy takiej konkurencji jak w Anglii będzie bardziej wymagająca niż LM. Bardzo mnie interesuje na ile Włoch będzie potrafił się w niej odnaleźć i czy zrobi z Chelsea maszynkę do wygrywania. Jakby nie patrzeć ten sezon będzie dla niego testem i pokaże na ile go stać.

Ciekawie będzie też w Tottenhamie, AVB przejął schedę po Harrym, w dodatku straci mózg drużyny, nazwisko zostało już trochę nadszarpnięte przez epizod w Chelsea, jeśli Portugalczykowi nie powiedzie się w Spursach jego autorytet poleci porządnie w dół i prędko w dużym klubie w Anglii roboty nie dostanie, o ile w ogóle.

Zobaczymy też jak poradzi sobie Newcastle po tak znakomitym sezonie, udało się utrzymać kadrę i trenera, zobaczymy na ile to już ustabilizowana ekipa gotowa na walkę o top4. Wczoraj podobał mi się ich mecz ze Spursami, nie w sensie jakiejś efektownej gry ale wyrachowania cechującego drużyny z czołówki.

Liverpool i Everton też mam zamiar obserwować. Gorszego sezonu jak poprzedni Gerrard i spółka zagrać już chyba nie mogą, zwłaszcza po takich ciekawych wzmocnieniach włączając w to trenera. Progres musi być, pytanie czy wystarczający na top4. Everton to z kolei od lat stabilny poziom i w tym roku nie powinno być inaczej, ciekawy jestem Naismitha, podobała mi się kiedyś gra tego zawodnika, zobaczymy jak się odnajdzie w Anglii.

axp
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: axp » 19 sie 2012, 14:11

Nie należy w ogóle wyciągać po pierwszej kolejce daleko idących wniosków, bo w tamtym sezonie Bolton pokonał na wyjeździe QPR 4:0, a potem spadł z ligi. To w kontekście włączenia się Fulham do czołówki :)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 19 sie 2012, 14:13

Ale jednak to było inne QPR niż teraz. Z tego co widzę to mają tam całkiem fajną paczkę, nieźli doświadczeni zawodnicy, a oni takie coś, i to jeszcze u siebie odwalają :foch:

Awatar użytkownika
PjtR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PjtR » 19 sie 2012, 17:55

W pierwszym meczu nie przekonał mnie do siebie Hazard, aysta i faul na karny, zgadza się, ale po 10 min zniknął, co miał piłkę, to ją tracił, bardziej podobał mi się Moses od Belga, a co do czerwonych diabłów z Beneluxu, to szkoda, że Lukaku poszedł do WBA, bo śmiem twierdzić, że mógłby wywalczyć sobie pierwszy skład w CFC

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2012, 23:40

Macie jakiegoś streama do MOTD, bo ten z wczoraj mi nie działa :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2012, 23:45

No to własnie piszę, że żaden z tych mi nie działa. A Tobie działa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”