Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 7

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 09 maja 2006, 17:19

Niggaz pisze: No tak, w końcu dwa nazwiska decydują o całym obliczu linii defensywnej :D
Jesli do tych dwoch nazwisk dodamy doswiadczonego Neville'a po prawej i szybkiego, ofensywnie nastawionego Brigde'a po lewej stronie, to obrony Anglikow "bardzo przecietna" bym nie nazwal :D Do tego w obwodzie zostaje jeszcze Ferdinand. Doczepic sie mozna jedynie do graczy Arsenalu, bo sa po kontuzjach i tak naprawde nie wiadomo czego sie mozna po nich spodziewac. Ale kazdy ma swoj punkt widzenia :)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 maja 2006, 17:24

-------------Crouch------------------
-------------------------Cole---------
---------------------------------------
Downing-Gerrard-Lamps-Beckham
---------------------------------------
Cole - Terry - Ferdinand - Carra
--------------------------------------
-------------Robinson--------------

mysle optymalny sklad na MS...chociaz za Dejvida z mila chcecia widzialbym Hargreavesa.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 17:27 przez Gomez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2006, 17:25

Obecność Ferdinanda rozpatruję w kategorii osłabień, ale to może tylko moje odczucie. Doświadczony Neville? Racja, ale doświadczenie nie musi wynagrodzić innych braków. IMO wyraźnie odstaje klasą od takiego chociażby Terry'ego. Bridge? Jak dla mnie przeciętny zawodnik. Jeżeli będzie grał w pierwszym składzie Carragher to lepiej dla Anglików, ale pewnie to Rio będzie grał.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 09 maja 2006, 17:45

Jestem wręcz pewny, że Sven na MŚ postawi na Neville'a, a nie na Carraghera. O zajęciu pozycji Ferdinanda juz nie wspominam. Neville jest doświadczony, ale wg mnie nic wielkiego sobą nie reprezentuje.

Jak dla mnie Anglia mogłaby spróbować gre jednym napastnikiem, a wtedy Gerrard miałby tą samą role co Lampard czyli ofensywny pomocnik (a nie pseudo-defensywny). Na DMF dałbym szanse Carrick'owi albo Kingowi (tyle że tego nie ma we wstępnej kadrze :? ). Myśle, że można by spróbować w meczu towarzyskim takiego ustawienia.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 09 maja 2006, 18:49

makis pisze:No tak, w koncu Terry czy Carragher , nie dorastaja Puyolowi i Oleguerowi do piet Very Happy
Hmm...na pewno ? :? :roll:

makis pisze:Atak rzeczywiscie maja dosc slaby, szkoda ze Sven, nie zdecydowal sie zabrac Defoe.
To jeszcze nie ostateczna decyzja...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2006, 18:50

Adi_LFC pisze:
makis pisze:No tak, w koncu Terry czy Carragher , nie dorastaja Puyolowi i Oleguerowi do piet Very Happy
Hmm...na pewno ? :? :roll:
Hmm... ironia ? :? :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 maja 2006, 18:55

(L)egionista pisze:Crouch gracz typu Rasiaka(ale przynajmniej Crouch strzela bramki w Premier League)
ja bym ich nie porównywał, tylko wzrost mają podobny. Crouch nie boi się pojedynkó jeden na jeden. Nawe często je wygrywa. Rasiak to inna bajka :lol: [ta o Pinokio]
makis pisze:i szybkiego, ofensywnie nastawionego Brigde'a po lewej stronie, to obrony Anglikow "bardzo przecietna" bym nie nazwal
Bridge coś narozrabiał w nocnym klubie i chyba jest ranny, cos tam rano czytałem, pewnie Cole zagra.

Adi_LFC pisze:makis napisał:
No tak, w koncu Terry czy Carragher , nie dorastaja Puyolowi i Oleguerowi do piet Very Happy

Hmm...na pewno ?
proponuje lekturę
Niggaz pisze:Hmm... ironia ?
a ty zmaiast nabijać dałbyś mu linka do słownika :lol:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 13 maja 2006, 13:07

Jesli ktos mowi ze Gary Neville jest słaby, to raczej nie wie co mówi.
On gra w kadrze od wielu lat, w United prezentuje sie naprawde dobrze, jest bardzo pewny w defensywie, a dodadkowo swietnie dośrodkowuje pilki w pole karne. Ten sezon równiez zalicza do udnych wiec jak dla mnie zaden Carragher na prawej.
Co innego stoper, Rio ten sezon mial przęcietny i wg mnie Carragher zasłuzył na miejsc w pierwszej jedenastce. Co nie zmienia fakty ze Sven tak czy siak postawi na Rio...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2006, 8:07

Znalazlem takie info :
BBC pisze:Selekcjoner reprezentacji Anglii Sven-Goran Eriksson przyznał, że widzi w Stevenie Gerrardzie ewentualnego zastępcę dla Wayne'a Rooney'a.
Według Szweda 25-letni pomocnik Liverpoolu może grać na różnych pozycjah i w razie konieczności zastąpić napastnika Man Utd, który leczy poważną kontuzję stopy.

- Steven Gerrard może grać na wielu pozycjach i jedną z nich jest rola drugiego napastnika. Jestem pewien, że może graćj ako pierwszy napastnik, ale wiele zależy od Rooney'a - stwierdził Eriksson.

No to moze byc ciekawie... Ja w zyciu niie widzialem Gerrarda jako napastnika... Jezeli on poszedl by na atak (co jest bardzo prawdfopodobne bo Rooneyowi tylko cud moze pomoc) to gdzie bedzie ta silna pomoc Gerrard-Lampard :?: Dla Gerrarda gra w ataku na pewno nne bedzie odzwierciedlala jego maksymalnych umiejetnosci. Podsumowujac atak Gerrard - Owen :?: Watpie

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 maja 2006, 8:48

BBC pisze:Selekcjoner reprezentacji Anglii Sven-Goran Eriksson przyznał, że widzi w Stevenie Gerrardzie ewentualnego zastępcę dla Wayne'a Rooney'a.
Według Szweda 25-letni pomocnik Liverpoolu może grać na różnych pozycjah i w razie konieczności zastąpić napastnika Man Utd, który leczy poważną kontuzję stopy.

- Steven Gerrard może grać na wielu pozycjach i jedną z nich jest rola drugiego napastnika. Jestem pewien, że może graćj ako pierwszy napastnik, ale wiele zależy od Rooney'a - stwierdził Eriksson.

Martinho pisze:No to moze byc ciekawie... Ja w zyciu niie widzialem Gerrarda jako napastnika...
Gerrard grał jako napastnik u Beniteza... w kwalifikacjach do LM miał ogromną łatwość w strzelaniu bramek i Rafa przesunął go na jeden mecz na atak... rezultat nie był oszałamiający... Gerrard jest typowym rozgrywającym defensywnym pomocnikiem, świetne podanie i typowa angielska zadziorność w odbiorze piłki. Jeśli Rooney nie pojedzie to Ericsson powinien zanaleźć inne rozwiązanie, bo duet Lampart-Gerrard w pomocy jest lepszy od duetu Lampart-Ktoś Inny, a Gerrard w ataku :)

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 20 maja 2006, 9:41

Martin Pellegrino pisze:Gerrard jest typowym rozgrywającym defensywnym pomocnikiem
No chyba jednak nie. A już na pewnie nie w Liverpoolu. W Anglii występuje na tej pozycji, ale nie jest z niej do końca zadowolony. Lampard gra na ofensywnym, bo na innej pozycji nie gra tak dobrze jak na tej. Przez to Gerrard jest cofnięty. Steven najlepiej sie czuje na pozycji środkowego ofensywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 20 maja 2006, 10:37

Gerrard potrafi grać prawie wszędzie ,ale nie będzie pokazywał na każdej pozycji 100% umiejętności...Gerrard w LFC gra raczej ofensywnego ,który często się wraca po piłke...

Gerrard w ataku?Niezła kombinacja ,ale więkzy pożytek byłby z pomocy Lampard - Gerrard niż z ataku Gerrard - Owen .

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 maja 2006, 11:05

Osobiście jako fan Manchesteru, nie lubię Nevilla i nigdy nie widziałem w nim czegoś niezwykłego. Zdaje mi się, że gdyby nie gra w United i znane w Anglii nazwisko nie byłby on etatowym prawym obrońcą w reprezentacji. Nie zmienia to jednak faktu, że ten sezon miał zaskakująco udany, po wyleczeniu kontuzji grał w miarę równo przez cały czas i na tę chwilę po prostu nie ma dobrego konkurenta na jego pozycję, tym bardziej, że Young nie jedzie. Carragher znacznie lepiej się spisuje na stoperze i pewnie tam widzi go też Mr Nokia. Też jestem ciekaw na jaką parę postawi. Terry ma raczej pewną pozycję bo w tej chwili jest najlepszym angielskim obrońcą. Ferdinand jest w przeciwieństwie do Carraghera nieco chimeryczny ale kiedy ma formę a pod koniec sezonu ją odzyskał jest skałą nie do przejścia. Silny, rosły zdecydowanie lepiej pasuje gdy Anglicy będą grali z dobrze główkującymi rywalami. Z kolei Carragher jest dużo zwrotniejszy, w moim odczuciu bardziej nieustepliwy no i chyba bardziej zangażowany. Ja mimo, mojej wielkiej sympatii do MU postawiłbym chyba na piłkarza Liverpoolu. Ciekawa koncepcja się wcześniej pojawiła aby Anglicy grali jednym napastnikiem i dwoma ofensywnymi. W przypadku Anglików nadmiar bogactwa jest właśnie w formacji pomocy i to tutaj szukałbym rozwiązania w przypadku nieobecności Rooneya. Jak dla mnie to Rooney jest w tej chwili jedynym wartościowym napastnikiem Anglików. Owen jest bez formy, Crouch może grać 2 napastnika ale nie ma takich umiejętności żeby w pojedynkę zadecydować o losach i obliczu meczu, Walcott jeszcze jest zbyt młody ale kto wie.., jeśli Szwed da mu szansę to kto wie czy nie okaże się objawieniem na miarę Owena w World Cup 98. Z Rooneyem Anglicy mają w tej chwili najmocniejszy skład w Europie, bez niego mogą mieć problemy ale i tak stać ich na medal. Choć jak pokazało chociażby Euro 2004 nazwiska nie grają.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 20 maja 2006, 11:48

kapi88 pisze:No chyba jednak nie. A już na pewnie nie w Liverpoolu.
Adi_LFC pisze:Gerrard w LFC gra raczej ofensywnego ,który często się wraca po piłke...
Czyli rozgrywający defensywny pomocnik ;) Zresztą nieważne... Gerrard jest zawodnikiem kompletnym, ale zdecydowanie lepiej czuje dogrywając piłki do napastników niż czekając na nie od pomocników :D

Morrow pisze:Osobiście jako fan Manchesteru, nie lubię Nevilla i nigdy nie widziałem w nim czegoś niezwykłego. Zdaje mi się, że gdyby nie gra w United i znane w Anglii nazwisko nie byłby on etatowym prawym obrońcą w reprezentacji. Nie zmienia to jednak faktu, że ten sezon miał zaskakująco udany, po wyleczeniu kontuzji grał w miarę równo przez cały czas i na tę chwilę po prostu nie ma dobrego konkurenta na jego pozycję, tym bardziej, że Young nie jedzie.
Ja też jakoś nie przepadam za ManU, ale to Neville zawsze wzbudzał u mnie podziw w defensywie Czerwonych Diabłów. Masz rację, że nie ma w nim niczego szczególnego, ale sama ambicja i łatwość z jaką potrafi zmotywować się do meczu budzą u mnie podziw. Kontuzja, o której wspomniałeś, nie wybiła go z rytmu, a nawet po jej wyleczeniu powrócił z lekkim głodem gry :twisted:

Osobiście będę trzymał kciuki na mundialu za Anglików (no i Włochów rzecz jasna, a Polokom daję wyjście z grupy) bo mają najrówniejszy skład w Europie. Większość zawodników jest w najlepszym dla piłkarza okresie i jest to dla nich też ostatni gwizdek na wywalczenie jakiegoś trofeum.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 20 maja 2006, 15:07

Morrow pisze:W przypadku Anglików nadmiar bogactwa jest właśnie w formacji pomocy
Racja...Anglicy mają do dyspozycji dożo dobrych pomocników...Więcej niż napastników (nie chodzi o samą liczbę)

Martin Pellegrino pisze:dogrywając piłki do napastników
I to jak celnie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”