Hokej - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 wrz 2007, 9:38

Michał M pisze:Zwycięstwo było, ale czy pewne Wynik na to by nie wskazywał, nie wiem jak gra.
Powiem Ci, że nie mam pojęcia, bo byłem w pracy, ale mimo wszystko wygrana cieszy, bo gdzie jak gdzie, ale na własnej tafli punktów nie możemy tracić. Zobaczymy, gdzie GKS będzie po pierwszej rundzie spotkań i dopiero wtedy będzie można się zdobyć na jakieś wstępne prognozy co do całego sezonu :]

Cloner byłeś na meczu :>

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 wrz 2007, 10:07

Cloner byłeś na meczu
Nie, liczylem, ze Ty mi cos napiszesz ciekawego. Wiem z opisu kumpla, ze slabsi nie bylismy, bramkarze ponoc wymiatali w meczu. Zarowno u nas, jak i u Was uratowal przed kilkoma bramkami.
No coz, Polonia przegrala kolejny mecz, tym razem z wicemistrzem kraju [3-2], nie ma sie co zalamywac, trzeba czekac na mecz z Unia, Zaglebiem, Janowem czy nawet Cracovia :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 wrz 2007, 8:36

Michał M pisze: A że w najbliższy weekend gramy z Janowem i Sanokiem, to chyba dopiero mecz z Podhalem w przyszły wtorek będzie mógł zrewidować rzeczywistą siłę TKH w tym sezonie :wink:
Ha, i się niemiło zaskoczyłem po weekendzie :? Jak się okazuje, prawdziwe oblicze TKH w tym sezonie to najpewniej "nieobliczalność", no bo jak inaczej tłumaczyć fatalną postawe u siebie i porażkę z Sanokiem :?: Mam nadzieję, że chłopaki zmobilizują się teraz na Podhale (mecz rozgrywany awansem w stosunku do innych kolejek). Było nie było, nowotarżanie polegli w Sosnowcu, w którym my odnieśliśmy wysokie zwycięstwo - co się w tej lidze porobiło :P

Liderem wprawdzie pozostaliśmy, ale tylko ze względu na przełożenie spotkania tyszan ze Stocznią...

ps. nie orientujecie się może, czy TVP Sport będzie pokazywała jakieś spotkania hokejowej ekstraklasy w tym sezonie :?:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 wrz 2007, 18:49

Michał M pisze:Było nie było, nowotarżanie polegli w Sosnowcu
Oj tam się działo. Wyciągnąć w ostatniej tercji z takiego wyniku i to z Podhalem, które jednak ma bardzo dobrych defnsorów to wielka sztuka i mimo, że nie sympatyzuje z Sosnowcem to jestem pełen podziwu. Czytałem kilka relacji z meczu i praktycznie wszędzie ocena jest jasna - najlepsze spotkanie tego sezonu.

Od razu przypomniał mi się mecz Tychy - Katowice, który graliśmy kilka sezonów temu. Mimo tego, że wygrywaliśmy 5:1 na własnej tafli to ostatecznie Katowice w ostatniej tercji doprowadziły do remisu, by w dogrywce przesądzić o swoim awansie do czwórki :roll: Podobnie było ze Stoczniowcem, z tym że tam prowadziliśmy 5:0, a przegraliśmy 7:5 :roll: ... no ale to już za nami :wink:
Michał M pisze:Jak się okazuje, prawdziwe oblicze TKH w tym sezonie to najpewniej "nieobliczalność"
Czyli podobnie jak w poprzednich sezonach, kiedy Toruń potrafił zagrać kapitalne mecze, by kilka dni później dać plamę z rywalem, którego teoretycznie powinien ograć.
Michał M pisze:ps. nie orientujecie się może, czy TVP Sport będzie pokazywała jakieś spotkania hokejowej ekstraklasy w tym sezonie

Ja do tej pory żadne tego typu info nie dostało się w moje ręce, więc nie mam pojęcia. Przypuszczam jednak, że jeśli już to pewnie dopiero od play off :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 wrz 2007, 7:55

Duch pisze:Czyli podobnie jak w poprzednich sezonach, kiedy Toruń potrafił zagrać kapitalne mecze, by kilka dni później dać plamę z rywalem, którego teoretycznie powinien ograć.
Akurat teraz było odwrotnie :D Po plamie z Sanokiem mamy świetne zwycięstwo z Podhalem 8) Czyli huśtawki nastrojów w wykonaniu torunian ciąg dalszy... :wink: Z tego co czytałem bohaterem był nasz młody bramkarz Kachniarz - nie dał sobie wbić gola nawet przy grze 3 do 5 :shock: (swoją drogą mecz musiał być dość ostry - tyle kar...).
Duch pisze:Ja do tej pory żadne tego typu info nie dostało się w moje ręce, więc nie mam pojęcia. Przypuszczam jednak, że jeśli już to pewnie dopiero od play off :wink:
No tak, lepiej puszczać jakieś odgrzewane mecze piłkarskie...No cóż, trudno się mówi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 wrz 2007, 18:44

Michał M pisze:Po plamie z Sanokiem mamy świetne zwycięstwo z Podhalem
Tak spoglądam na dotychczasowe wyniki i tabelę i stwierdzam, że mamy jak do tej pory mały bałagan w lidze. Nie żeby poziom nagle poszedł do góry, ale mamy sporo ekip na podobnym poziomie. Trzeba będzie jeszcze poczekać kilka kolejek ... może coś się rozjaśni.

PS. Gratulacje za zwycięstwo :wink:
Michał M pisze:No tak, lepiej puszczać jakieś odgrzewane mecze piłkarskie...No cóż, trudno się mówi
Wiesz, hokej to jednak w Polsce sport niszowy i jakoś nie widać żeby coś miało się poprawić. Reprezentacja gra słabo, puchary europejskie też nie dla nas. Zresztą większość zespołów z PLH to południe Polski, co też nie sprzyja. No i oczywiście Warszawka nie ma swojej ekipy w lidze, a to już spory problem :roll: Dlatego nie nastawiam się za bardzo na jakieś relację, ba nawet na retransmiję.

Całe szczeście już niedługo NHL rusza :twisted:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 wrz 2007, 13:51

:roll:

Tychy przegrały wczoraj w Sosnowcu. Sama porażka tak bardzo nie boli, a z tego co słyszałem styl w jakim ją ponieśliśmy był fatalny. Dla potwierdzenia wystarczy przedstawić statystykę strzałów, która wyniosła 40-25 na korzyść rywali. Pewnie znowu gdyby nie Sobecki mogliśmy stracić kilka goli więcej :roll:

Katem Tych okazał się wczoraj Da Costa, który o przewrotny losie miał przecież w lecie trafić właśnie do GKSu.

Kolejny dramatyczny mecz rozegrało Podhale, które wygrało 8:6 z Toruniem (wyniki rodem z wczesnego NHL :P ). Nowy Targ ma jednak spory problem z końcówkami meczów, bo prowadząc 7:1 nie powinni dać sobie wejść na głowe rywalowi. Podobnie było przecież kilka dni wcześniej w Sosnowcu, z tym że tam skończyło się znacznie gorzej. Może kondycyjnie nie wyrabiają, bo dwa takie same zdarzenie w ciągu tygodnia nie mogą być przypadkiem :roll:

Swoje mecze wygrał też Sanok i Kraków.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 wrz 2007, 8:10

Duch pisze:Tychy przegrały wczoraj w Sosnowcu.
Za to odbiliście sobie wczoraj u nas... :( I niestety skończyło się liderowanie - dla TKH przynajmniej :? Pewnie w tym sezonie juz więcej tak wysoko torunianie nie będą. No ale nie ma co marudzić, celem jest na razie pierwsza szóstka i tyle :wink:
Duch pisze:Kolejny dramatyczny mecz rozegrało Podhale, które wygrało 8:6 z Toruniem (wyniki rodem z wczesnego NHL :P ). Nowy Targ ma jednak spory problem z końcówkami meczów, bo prowadząc 7:1 nie powinni dać sobie wejść na głowe rywalowi.
Heh, jakby mecz jeszcze trochę potrwał, to byśmy ich dogonili :P No a wynik - iście hokejowy :]

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 paź 2007, 15:52

Spory kawałek ligowych zmagań już za nami, więc można się pokusić o kilka słów podsumowania. :P

Liderem, tak jak wszysycy się spodziewali (no może nie wszysycy :D ) jest GKS Tychy. Tyszanie po rozegraniu 20 spotkań mają na swoim koncie 45 punktów, czyli o dwa więcej niż Cracowia . Trzecią siłą jest obecnie Sosnowiec, ale pewnie do końca będzie walczył o to miano z Stoczniowcem, Podhalem i Toruniem. Dół tabeli też raczej dziwić nie może. Słabiutka Unia najprawdopodobniej już niedługo pożegna się z elitą (co w praktyce może oznaczać wielkie problemy dla klubu. Cóż ... szkoda, bo mecze z Oświęcimiem zawsze miały swoją dramaturgię). Nieco lepiej Bytom, ale jakoś nie widzę ich na wyższej pozycji. Może w kolejnym sezonie :think:

Teraz już konkretniej o Tychach :D Niestety przez remont hali hokej u mnie w mieście nieco stracił na rozgłosie i chyba do play off nic się nie zmieni. Na mecze chodzi max 600-700 osób (ja w tym sezonie byłem może na dwóch meczach :roll: ). Widać jednak, że po początkowej fazie kiedy jeszcze nie było takiego zagrania w zespole, teraz coś zaskoczyło i z meczu na mecz jest lepiej.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 paź 2007, 16:02

Duch pisze:Trzecią siłą jest obecnie Sosnowiec, ale pewnie do końca będzie walczył o to miano z Stoczniowcem, Podhalem i Toruniem.
Ta końcówka tj. "z Toruniem" to chyba nieco na wyrost :wink: Sądzę, że to na co nas stać w tym sezonie, to maksymalnie wejście do 1 szóstki, a i o to trzeba będzie powalczyć z Janowem i - dość dobrze momentami spisującym sie - Sanokiem.
Duch pisze:Słabiutka Unia najprawdopodobniej już niedługo pożegna się z elitą
To raczej pewne, choć kto wie jak będą wyglądać bezpośrednie mecze o utrzymanie? :think: Ale póki co, wszystko wskazuje na spadek tego zasłużonego klubu.
Duch pisze:ja w tym sezonie byłem może na dwóch meczach :roll:
I tak jesteś lepszy ode mnie :P Ja póki co widziałem tylko fragmenty w TV Sport (a propos - hokej wreszcie tam wrócił :spoko: ), a na Tor-tor jeszcze jakoś się nie wybrałem - a to jakiś wyjazd był, a to choroba, a to coś tam innego. Ale w listopadzie wybiorę się na bank 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 paź 2007, 17:24

Polonia gra na miare swoich mozliwosci finansowych. Nie jestesmy potentatami :wink: Moze Was zaskocze, moze niektorzy wiedza, ale u nas kilku graczy, takich podstawowych gra na zasadach czysto amatorskich, gdyz poza hokejem ... pracuja.

Wczoraj niestety przegralismy z Toruniem po karnych. Ogolnie mecz zaczal sie dopiero w II tercji od gola gosci, pozniej 2 gole nasze, ale niestety pod koniec tercji wyrownanie. Dogrywka nie dala rozstrzygniecia, i po raz pierwszy w tym sezonie byly karne w bytomskiej "stodole". :P

We wtorek Janów, moze bedzie lepiej :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 paź 2007, 18:07

cloner pisze:Moze Was zaskocze, moze niektorzy wiedza, ale u nas kilku graczy, takich podstawowych gra na zasadach czysto amatorskich, gdyz poza hokejem ... pracuja.
U nas Sobecki też sobie pracuje w Straży Miejskiej :wink: Jak Ela grał w Tychach, to też tam robił.
Michał M pisze:Ta końcówka tj. "z Toruniem" to chyba nieco na wyrost
Biorąc pod uwagę dotychczasowe przetasowania w lidze i dość nierówną grę większości zespołów to można się wszystkiego jeszcze spodziewać. Strata Torunia nie jest jakaś straszna, więc przy sprzyjających wiatrach ... wszystko jest możliwe :wink: (podobnie jak, to że GKS wpadnie w nagły dołek formy :roll: - odpukać )

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 14 lis 2007, 19:33

Potrzebuję stronę z wynikami polskiego hokeja najlepiej na żywca, ma ktoś może?
W googlach szukam i nic :?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lis 2007, 8:08

baziu pisze:Potrzebuję stronę z wynikami polskiego hokeja najlepiej na żywca, ma ktoś może?
Skorzystaj z któregoś z poniższych linków (drugi chyba lepszy):
http://www.hockey.pl/
http://www.hokej.sport24.pl/
:wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 lis 2007, 9:22

No w końcu wybrałem się na Tor-tor :P Obejrzałem średniej jakości spotkanie z Sanokiem (4:2 dla TKH) - beznadziejną pierwszą tercję (gdyby nie zimno to mozna by zasnąć), dośc dobrą drugą i w miarę niezłą trzecią. Torunianie wygrali, ale zbytnio mnie nie zachwycili - potwierdziły się moje obawy, że tej drużynie będzie ciężko awansować do pierwszej szóstki. Tym bardziej, że juz w niedzielę gładko polegli w Nowym Targu i dali się wyprzedzić przez Janów. No i chyba właśnie z Janowem przyjdzie nam walczyć o to 6 miejsce. Lekko niestety nie będzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”