Cóż, sam jestem zdziwiony dość mierną postawą pomocników Basso. Nie mam pojęcia dlaczego tak słabo jadą, chociaż z drugiej strony w ekipie nie ma zawodników (poza Sastre, Julichem, który najwyraźniej nie jest w formie i Baskiem Inigo Cuestą ), którzy mogli by pomagać Ivanowi na najtrudniejszych odcinkach w górach. Bo Voigt jest kolarzem skądinąd bardzo dobrym, ale w wysokogórskim terenie nie pomoże za bardzo. Podejrzewam, że dla drużyny (jak i dla Basso) najważniejszym celem jest TdF i to z myślą o tym wyścigu przygotowują formę. Kilku zawodników, którzy pewnie będą pomagać Włochowi na Tourze nie jedzie w Giro (Peron, Vandevelde, Luttenberger), więc pewnie szykują się na lipiec. Innego wytłumaczenia nie widzę. PozdrawiamLukaz pisze: A możesz ocenić postawę pozostałych kolarzy CSC oprócz Basso i rozrywającego peleton w początkowych fazach gór Carlosa Sastre? Bo mi się wydaje że nie jadą jakoś dobrze skoro nie potrafią dotrzymać kroku swoim dwóm kolegom a w tym samym czasie nawet inne drużyny mają więcej kolarzy.