Giro d Italia - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 15 maja 2006, 0:14

Lukaz pisze: A możesz ocenić postawę pozostałych kolarzy CSC oprócz Basso i rozrywającego peleton w początkowych fazach gór Carlosa Sastre? Bo mi się wydaje że nie jadą jakoś dobrze skoro nie potrafią dotrzymać kroku swoim dwóm kolegom a w tym samym czasie nawet inne drużyny mają więcej kolarzy.
Cóż, sam jestem zdziwiony dość mierną postawą pomocników Basso. Nie mam pojęcia dlaczego tak słabo jadą, chociaż z drugiej strony w ekipie nie ma zawodników (poza Sastre, Julichem, który najwyraźniej nie jest w formie i Baskiem Inigo Cuestą ), którzy mogli by pomagać Ivanowi na najtrudniejszych odcinkach w górach. Bo Voigt jest kolarzem skądinąd bardzo dobrym, ale w wysokogórskim terenie nie pomoże za bardzo. Podejrzewam, że dla drużyny (jak i dla Basso) najważniejszym celem jest TdF i to z myślą o tym wyścigu przygotowują formę. Kilku zawodników, którzy pewnie będą pomagać Włochowi na Tourze nie jedzie w Giro (Peron, Vandevelde, Luttenberger), więc pewnie szykują się na lipiec. Innego wytłumaczenia nie widzę. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 maja 2006, 14:06

Czy ktoś może mi podać strone z wynikami na żywo :?: Ważne :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 maja 2006, 15:21

Łukasz[ACM] pisze:Czy ktoś może mi podać strone z wynikami na żywo :?: Ważne :)
Z polskich to nie wiem czy ktoś podaje :roll: wczoraj wyniki były na stronie http://www.giro.pro-cycling.org/ ale to była wyjątkowa sytuacja bo na eurosporcie był tenis :evil:

Tu masz stronę sponsora: La Gazzetta dello Sport i oni na pewno podają http://www.gazzetta.it/, http://www.gazzetta.it/Speciali/Giroditalia/2006/en/ - po prawej stronie masz odnośniki do aktualnego etapu na żywo: opis i drugi to relacja 'video' :P

Poszukaj też na stronie http://www.eurosport.com, chociaż wątpię żeby tam coś było :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 15:39

no Basso moj faworyt wczoraj odpalil :P - nawet wystawilem go w moim skladize konkursie dotyczacym Giro
nie pisalem jakos specjalnie tutaj ale oprocz wczorajszego etapu wszytskie inne sledzilem uwaznie :D
Ale trzeba przyznac wsyztsko co najciekawsze jeszcze przed nami :D dzisiaj w glownej roli powinni wystapic sprinterzy chociaz moga byc zmeczeni po ostatnich pagrokach wiec moze jakas ucieczka harcownikow dojedzie do celu :?:
a tak przy okazji czy moze ktos wystawil swoj team w komkursie :arrow:
http://cyclingnews.pl/

Michalson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michalson » 15 maja 2006, 16:54

Ja w tym Giro tak jak zresztą w poprzednim kibicuję panu Basso. Jest znakomitym kolarzem i zwycięstwo z pewnościa mu się należy.

Szkoda że z trzech startujących Polaków, tylko jeden spisuje się dobrze. No nic, będe trzymał kciuki, moze pomoże ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 maja 2006, 18:20

czeher pisze:dzisiaj w glownej roli powinni wystapic sprinterzy chociaz moga byc zmeczeni po ostatnich pagrokach wiec moze jakas ucieczka harcownikow dojedzie do celu
No etap był nawet ciekawy z to za sprawą hopek znajdujących przed metą. Co jakiś czas atakowali ci którzy lepiej czuli się na tych małych górkach i tym samym chcieli zmęczyć sprinterów. McEwan w pewnym momencie został daleko za czołówką ale dalszy zjazd z tych górek i wypłaszczenie trasy spowodowało że Australijczyk dogonił czołówkę i o mało co nie wygrał etapu. Ostatecznie uplasował się na czwartym miejscu a przed nim znaleźli się Pollack, Bettini i triumfujący na dzisiejszym 9 etapie Litwin Tomas Vaitkus.
czeher pisze:a tak przy okazji czy moze ktos wystawil swoj team w komkursie
http://cyclingnews.pl/
Ja dowiedziałem się o konkursie kilka godzin po zamknięciu podawania składów :cry: ale tez wystawiłbym Basso :D
Szkoda że z trzech startujących Polaków, tylko jeden spisuje się dobrze. No nic, będe trzymał kciuki, moze pomoże
Jak mówią eksperci-komentatorzy Baranowski ma się nam pokazać w trzecim tygodniu w górach. Mam nadzieję że się nie mylą.

Jutro 10 etap z Termoli - Peschici o długości 187 km.

Kolejny pofałdowany etap. Największe podjazdy ulokowane są w środkowej części trasy. Na 10 km do mety prowadzi długi zjazd, który może decydować o tym kto wygra ten etap. Największe szanse mają tutaj wszechstronni kolarze, możemy skreślić sprinterów.

Obrazek

A już coraz bliżej Tour de France, który jak mówili komentatorzy jest reklamowany w taki oto sposób:

Obrazek

Jedna ręka to Basso, inna Ullricha a pozostałe... :?: :think: Ee i tak wygra Basso :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 19:10

Pollack, Bettini i triumfujący na dzisiejszym 9 etapie Litwin Tomas Vaitkus.
fajny obrazek byl :P
- Pollack wsciekly wyzywal sie na swojej kierownicy :D
- Bettini cieszyl sie z zwyciestwa rece w gore itp lecz biedak nie wygral
- zas w srodku miedzy dwojka powyzszych panow jechal spokojny Liwin jakoby nic sie nie stalo a przeciez wygral :P
Lukaz pisze:Ja dowiedziałem się o konkursie kilka godzin po zamknięciu podawania składów Crying or Very sad ale tez wystawiłbym Basso Very Happy
ja tam juz od kilku sezonow wystawiam moj team -> SECTOR TEAM - na wsyzstkie wielkie toury
Lukaz pisze:Jak mówią eksperci-komentatorzy Baranowski ma się nam pokazać w trzecim tygodniu w górach. Mam nadzieję że się nie mylą.
podobno ma najmniej sposord startujacyh kilometrow startowych :P
Lukaz pisze:Jedna ręka to Basso, inna Ullricha a pozostałe...
- Wino :!:
- Valverde :!:
- moze Floyd
- i pewnie jeszcze ktos wyskoczy, ktorys z Baskow albo ... dawno nic o Josebie nie slyszalem :/ szkoda go po tym upadku nie moze dosc do siebie
Lukaz pisze:Ee i tak wygra Basso Very Happy
moj typ na TdF to Alejandro Valverde

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 maja 2006, 19:21

czeher pisze:ja tam juz od kilku sezonow wystawiam moj team -> SECTOR TEAM - na wsyzstkie wielkie toury
To pochwali się kogo wybrałeś bo nie chce mi się Ciebie szukać bo w zabawie bierze udział prawie 700 osób :shock: I jeszcze jak Ci teraz idzie i ja szło w poprzednich sezonach. Tyle :P
czeher pisze:podobno ma najmniej sposord startujacyh kilometrow startowych
I jeszcze będzie najbardziej wypoczęty :P Ale co tam niech się pokazuje :spoko:
czeher pisze:moj typ na TdF to Alejandro Valverde
Nie znasz się :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 19:41

Lukaz pisze:To pochwali się kogo wybrałeś bo nie chce mi się Ciebie szukać bo w zabawie bierze udział prawie 700 osób Shocked I jeszcze jak Ci teraz idzie i ja szło w poprzednich sezonach. Tyle Razz
Twoja drużyna: SECTOR TEAM

wystartuje w składzie:

Ivan Basso
Alessandro Petacchi :evil: :evil:
Jens Voigt
Emanuele Sella
Julio Alb. Perez Cuapio
Jan Ullrich
Serguei Yakovlev
Dariusz Baranowski
Piotr Mazur
takich kolarzy wybralem sposrod 9 koszykow, jak widac wybor Alesandro nie byl najlepszy :/ mialem dylemat ale niestety padlo na Wlocha - aktualnie slabo stoje przez ....
troche Sella ponizej moich oczekiwan
Najlepsze miejsca w tej zabawie to 2 razy w pierwszej 100 bodajze 60(ktorej) i 90 - innym razem to juz w 2 setce

Lukaz pisze:Nie znasz się Razz
zobaczysz :D wg mnie Basso nie ma chyba jeszcze na tyle "doswiadczenia" aby wygrac 2 toury(bo Giro powinien wygrac) :!: w ubieglym roku dzieki problemom zoladkowym odpuscil Giro i wzial na 1 plan TdF - ostatni raz 2 toury to chyba Pantani['] wygral :?:

Michalson
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michalson » 15 maja 2006, 20:02

Pozostali Polacy nawet gdyby byli już świetni i tak nic nie zdziałają - za duża strata :>

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 maja 2006, 20:07

Michalson pisze:Pozostali Polacy nawet gdyby byli już świetni i tak nic nie zdziałają - za duża strata
przeciez nikt nie wymaga od nich aby wygrali wyscig :shock: poza tym nie maja takich "rol"
Wystarczy ze pokaza sie na jakims etapie, zabiora sie z ucieczka czy beda aktywni na premiach itp
Poza tym nie zapomnij ze Szmyd to tylko pomocnik Cunego i nie wiadomo jaki bylby jego wynik gdyby inni pracowali na niego :!:
Popatrz kilka lat wtsecz kiedy to CCC - Poslat uczestniczyl w Giro - Baranowski walczyl z najlepszymi na decydujacych podjazdach jak rowny z rownym :!: Tonkov szybko odpadl

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 maja 2006, 19:21

Dariusz Baranowski, z powodu kontuzji kolana zrezygnował z jazdy na trasie 10 etapu. Giro po wcześniejszym przejechaniu jednodniowego klasyku było dopiero drugim wyścigiem w tym sezonie Polaka. Baranowski będzie się teraz przygotowywał do wyścigu Dauphine Libere.

Na nieco słabszą od planowanej postawy jednego z faworytów Giro Włocha Paolo Savoldellego małym usprawiedliwieniem może być fakt że kolarz cierpi na alergię. Na ratunek kolarzowi juz ściągnięto specjalistę mającego pozbyć się trudności z oddychaniem.

Dziś po dniu przerwy na płaskim jak stół odcinku 50 km odbył się 11 etap, czyli indywidualna jazda na czas. Trasa była szeroka i przeważały w niej długie i proste odcinki. Jedynych trudności spowodowanych licznymi zakrętami należało się spodziewać w okolicach Pizy, gdzie można było podziwiać Krzywą Wieżę.

Etap raczej niespodziewanie z czasem 58'48" wygrał nieliczący się w walce o końcowe zwycięstwo Giro i przygotowujący się do TdF Jan Ulrich a na drugim miejscu ze stratą 27s uplasował się faworyt dziejszego etapu jak i całego wyścigu Ivan Basso. Wydaje się że jak Włochowi z duńskiej ekipy CSC nie przytrafią sie żadne kłopoty zdrowotne to bez wiekszych problemów dowiezie on do mety wyścigu różową koszulkę lidera bo dziś jeszcze powiększył swoją przewage nad najgroźniejszymi rywalami. Na 11 etapie z dwójki Polaków biorących udział w Giro dużo lepiej spisał sie Piotr Mazur, który wyprzedził innego naszego rodaka Sylwestra Szmyda. Jednak głównym zadaniem kolarza Lampre jest oszczędzanie się na górskie etapy by jak najlepiej pomagać słabemu na dzisiejszym etapie liderowi drużyny Damiano Cunego nie zważając przy tym na własne osiągnięcia.

Wyniki - Etap 11:
1 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile 58.48
2 Ivan Basso (Ita) CSC 0.27
3 Marco Pinotti (Ita) Saunier Duval-Prodir 1.01
4 Serguei Gonchar (Ukr) T-Mobile 1.09
5 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel 1.19
6 Jose E. Gutierrez (Spa) Phonak 1.42
7 Jens Voigt (Ger) Team CSC 2.12
8 Gustav Erik Larsson (Swe) Française des Jeux 2.22
9 Dario David Cioni (Ita) Liquigas 2.24
10 Viatcheslav Ekimov (Rus) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.27
.
.
38 Piotr Mazur (Pol) Saunier Duval-Prodir 4.33
114 Sylwester Szmyd (Pol) Lampre-Fondital 7.08

Klasyfikacja generalna:
1 Ivan Basso (Ita) Team CSC 40.28.56
2 José E. Gutierrez Cataluna (Spa) Phonak Hearing Systems 2.48
3 Serguei Gonchar (Ukr) T-Mobile Team 3.24
4 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel Pro Cycling Team 3.26
5 Tom Danielson (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 5.38
6 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 6.37
7 Victor Hugo Pena Grisales (Col) Phonak Hearing Systems 6.54
8 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital
9 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval-Prodir 7.13
10 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas 7.33
.
.
24 Sylwester Szmyd (Pol) Lampre-Fondital 11.54
148 Piotr Mazur (Pol) Saunier Duval-Prodir 1.09.36

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 maja 2006, 23:27

Dzisiejszym etapem rozpoczęło sie prawdziwe ściganie - etapy w Dolomitach. Rozgrywany dziś 16 etap tylko potwierdził że tak jak w TdF nie było mocnych na L. Armstronga tak w tegorocznym Giro nik nie jest w stanie dotrzymac kroku Ivanowi Basso. Cały etap aż do finałowego wzniesienia - Monte Bondone: wys. 1.650 m; dł. 17,47 km; nach. 7,9% (max. 13%) rozgrywany był w wolnym tępie co zresztą jest juz chyba tradycją, bo gdy na kolarzy czeka na końcu trudny podjazd to przez cały etap wszyscy oszczędzają sie na niego. I nie inaczej było dzisiejszego dnia,a na finałowym wzniesieniu mocniej na pedały naciskali: Leonardo Piepoli (Saunier Duval) i grupa lidera - Team CSC. Tępa tego nie wytrzymali, co zreszta już nie dziwi, pozostali oprócz Basso faworyci Giro i z każdym metrem lider wyścigu wraz z partnerami powiększał nad nimi swoją przewagę. Do ostatnich chwil atakować Basso próbował Gilberto Simoni (Saunier Duval), któremu bardzo zależało na wygraniu 16 etapu gdyż był on rozgrywany w rodzinnych stronach włoskiego kolarza. Jednak gdy już tylko ta dwójka została na placu boju a jak się wydawało w ogóle niemęczący się Basso postanowił podkręcic tępo to nie było na niego mocnych. Zaś reszcie kolarzy pozostało już tylko skupić się na jak najmniejszej stracie do zwycięzcy etapu.
Sylwester Szmyd długo jechał w czołowej grupie, jednak później najpierw wraz ze swoimi partnerami stracił dystans do nadającej tępo grupy lidera a następnie nie dotrzyma kroku swoim kolegom i ostatecznie przyjechał na 36 miejscu.

16 etap - 23 maja: Rovato - Monte Bondone, 173 km
1 Ivan Basso (Ita) Team CSC 4.51.30 (34.579 km/h)
2 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval-Prodir 1.26
3 Leonardo Piepoli (Ita) Saunier Duval-Prodir 1.37
4 José E. Gutierrez Cataluna (Spa) Phonak Hearing Systems
5 John Gadret (Fra) AG2R Prevoyance 2.40
6 Julio Alberto Perez Cuapio (Mex) Ceramica Panaria-Navigare 2.45
7 Wladimir Belli (Ita) Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni 3.12
8 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 3.25
9 Giampaolo Caruso (Ita) Liberty Seguros-Würth Team 3.27
10 David Lopez Garcia (Spa) Euskaltel-Euskadi
11 Francisco Perez Sanchez (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears
12 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel Pro Cycling Team
.
.
20 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas 4.22
.
.
24 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital
.
.
30 Jan Ullrich (Ger) T-Mobile Team 5.27
.
.
36 Sylvester Szmyd (Pol) Lampre-Fondital 6.31
.
.
157 Piotr Mazur (Pol) Saunier Duval-Prodir 22.51

Klasyfikacja generalna
1 Ivan Basso (Ita) Team CSC 64.35.17
2 José E. Gutierrez Cataluna (Spa) Phonak Hearing Systems 5.24
3 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel Pro Cycling Team 9.17
4 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval-Prodir 9.34
5 Wladimir Belli (Ita) Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni 11.07
6 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 11.59
7 Sandy Casar (Fra) Française des Jeux 12.40
8 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital 13.55
9 Victor Hugo Pena Grisales (Col) Phonak Hearing Systems 14.59
10 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas 15.18
.
.
21 Sylvester Szmyd (Pol) Lampre-Fondital 22.03
.
.
145 Piotr Mazur (Pol) Saunier Duval-Prodir 2.14.57

Jutro kolejny 17 już etap

Obrazek

Jak pokazuje profil trasy znów powinno być ciekawie, a jak zwykle głównym faworytem będzie wicelider klasyfikacji punktowej oraz lider klasyfikacji generalnej i górskiej - I. Basso. Ale pozostaje pytanie czy Włochowi będzie chciało się chcieć wygrac kolejny etap bo najważniejszym dla niego zadaniem jest przyjechanie przed największymi rywalami a wtedy plasujący sie na 32 miejscu ze stratą ponad 30 minut a uznawany w roli mniejszego faworyta John Gadret (AG2R Prevoyance) może pokusić się o końcowy triumf. Zapowiadany jest też na jutrzejszej trasie deszcz co mam nadzieję nie przeszkodzi kolarzom w dobrym ściganiu.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 23 maja 2006, 23:51

Piękna batalia na finałowym podjeździe. Basso :shock: Po prostu nie ma mocnych. Za to zawiedziony jestem strasznie postawą Cunego. Z dużej chmury mały deszcz. Przed wyścigiem były zapowiedzi, że to on będzie największym rywalem Ivana w walce o zwycięstwo a tu taki zonk. Dopiero zaczęły się Alpy a tu już 14 minut straty :roll:
Jutrzejszy etap bardzo ciekawy, bo ta góra ma fragmentami nachylenie ponad 20 %. No i sama końcówka to ściganie po szutrze :o :!:
Co do możliwych scenariuszy to nie wydaje mi się, żeby Basso jutro miał zamiar atakować. Ma na tyle bezpieczną przewagę, że wystarczy mu kontrolować najgroźniejszych rywali. Pamiętajmy, że facet ma zamiar powalczyć w tym sezonie także w Tourze. Poza tym nie ma co szafować siłami, tym bardziej, że takie stromizny jakie będą na jutrzejszym etapie zatykały już niejednego kozaka.

Obrazek

Ullrich (mój ulubieniec :wink: ) dzisiaj już lepiej, chociaż i tak ledwo coś ruszyło się z przodu momentalnie Niemiec miał problemy.
Pozdrawiam[/img]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 maja 2006, 20:45

Kolejny polski kolarz po D. Baranowskim wycofał się z wyscigu GdI. Tym razem do 18 etapu nie stanął Piotr Mazur z grupy Saunier Duval. Po 17 etapach Polak zajmował 142 miejsce.

Innym kolarzem który wycofał się z wyścigu jest Niemiec Jan Ullrich z T-Mobile, który nie dojechał do mety dzisiejszego 19 etapu. Ullrich po 18 etapach zajmował w klasyfikacji generalnej 42 miejsce tracąc do lidera Ivana Basso 45'31".

"Czułem się bardzo zmęczony, nie miałem żadnych szans na wywalczenie dobrej lokaty. Nie było sensu tracić na ostatnich etapach sił. Najważniejsze dla mnie są przygotowania do Tour de France" - stwierdził niemiecki kolarz.

A to dziwne bo sam powtarzał że Giro traktuje wyłącznie jak trening przed TdF, więc nikt chyba nie spodziewał się dobrej lokaty Niemca.

A dzisiejszy królewski/papieski 19 etap z Pordenone do Passo Di San Pellegrino o długości 224 km wygrał mistrz Hiszpanii - Juan Manuel Garate (Quick Step-Innergetic). Polak Sylwester Szmyd mimo wcześniejszych zapowiedzi o atakach w przeciwieństwie do swoich kolegów dziś się nie popisał i na metę przyjechał na 48 pozycji, a w klasyfikacji generalnej zajmuje 22 miejsce.

Finałowy 18-kilometrowy podjazd ucieczka 12 kolarzy rozpoczęła z przewagą ponad 5 minut nad nie wysilającym się zbytnio peletonem, w którym dopiero pod koniec etapu mocno pracowali zawodnicy grupy Saunier Duval, a w szczególności podziwiany przeze mnie za swoją jazdę w górach Piepoli. Końcowa akcja dwójki z peletonu: Simoniego i Basso nie przyniosła pełnych efektów w postaci dogonienia uciekinierów a z tej grupy wygrał mój faworyt :D Juan Manuel Garate przed przyzwalającym mu na triumf Niemcem Jensem Voigtem z CSC.

Wyniki 19. etapu:
1 Juan Manuel Garate (Spa) Quick Step-Innergetic 7.13.36
2 Jens Voigt (Ger) Team CSC 0.04
3 Francisco J. Vila Errandonea (Spa) Lampre-Fondital 1.21
4 Tadej Valjavec (Slo) Lampre-Fondital 1.55
5 Emanuele Sella (Ita) Ceramica Panaria-Navigare 2.06
6 Ivan Ramiro Parra Pinto (Col) Cofidis, le Credit par Telephone
7 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval-Prodir 2.15
8 Ivan Basso (Ita) Team CSC
9 Johann Tschopp (Swi) Phonak Hearing Systems
10 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas
...
48. Sylwester Szmyd (Pol) Lampre-Fondital 12.34

Klasyfikacja generalna:
1 Ivan Basso (Ita) Team CSC 70.46.38
2 José E. Gutierrez Cataluna (Spa) Phonak Hearing Systems 6.07
3 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval-Prodir 12.59
4 Paolo Savoldelli (Ita) Discovery Channel Pro Cycling Team 15.13
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Fondital 15.26
6 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 15.59
7 Sandy Casar (Fra) Française des Jeux 16.07
8 Juan Manuel Garate (Spa) Quick Step-Innergetic 16.40
9 Wladimir Belli (Ita) Selle Italia-Serramenti Diquigiovanni 17.23
10 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas 18.31
...
22. Sylwester Szmyd (Pol) Lampre-Fondital 35.29

Jutro kolejny przedostatni już 20 etap, który dzięki rozgrywaniu go w górach powinien dostarczyć wiele emocji i jeszcze bardziej przybliżyć Basso do ostatecznego triumfu w wyścigu.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”