Siatkówka - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 04 lip 2005, 22:28

fanfci18 pisze:ME są dopiero we wrześniu.W tej chwili najważniejsze są Eliminacje do MŚ które odbędą sie 5 dni po finale LŚ.Wiem że chlopaki beda walczyc o jak najwyższe miejsce w finale, ale ja chciałbym aby awansowali do mistrzostw swiata kosztem finału LŚ.
A na ME jestem zdania że sprawimy niespodzianke(licze na to)
Aaaa, no chyba, że chodziło mu o Eliminacje.Bo mistrzostwa są co 4 lata.Ostatnie były w 2002 w Argentynie 8).

ManumefiePapke napewno nie zastąpi Gruszki.A to z tego powodu, że nie grają na tych samych pozycjach.Papke gra na młocie a Grucha na przyjęciu.W sumie, to jak Wlazły się ogra, to na nasz atak nie będzie bata.Świder, Murek lub Grucha oraz Szampon w ataku.Rozgrywającym naszym najlepszym jest rudy, mimo, że nie do końca go lubię.Libero, to Krzysiu Ignaczak, może warto też często wypróbować Gacka, ale Igła jest nie zagrożony.Środki to na dzień dzisiejszy ... hmmm ... Gołaś, ale jak będzie grał na swoim poziomie, oraz ... hmmm, tutaj jest walka, bo Grzyb jak i Kadziu mają swoje dobre i słabe dni.Narazie postawiłbym na Kadziewicza.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 04 lip 2005, 23:06

Kurde no fatalna sprawa. Gramy w pierwsyzm meczu o rozstawienie z Kubą, a według rankingu powinnismy z Brazylią :? Organizatorzy ustawili wszystko pod gospodarzy i dlatego Sebia gra z Brazylią i w ten sposób na pewno w polfinale nie trafi na Brazylie. OSZUSTWO !!

Ale mam nadzieje, ze wygramy z Kubą a Brazylia z Serbią i bedzie dobrze, chcociaz Serbia bedzie bardzo silna, tym bardziej, ze gra u siebie. Do skladu powrócą wszyscy najlepsi, ale my tez mamy całkiem spoko siatkarzy 8)

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 07 lip 2005, 18:30

Gdyby tylko Świderski wrócił do formy sprzed lat to nasz skład byłby nie do pobicia. Trener Lozano bardzo dobrze prowadzi drużynę. Jeśli nie będziemy grali w taki sposób jak chociażby w drugim meczu na wyjeżdzie z Argentyną to mamy szanse na finał, a może na zwycięstwo. Jak narazie należy trzymać kciuki 8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 lip 2005, 19:22

kama_reda nie przejmuj sie, że trafiliśmy na Kube bo już wygraliśmy pierwszy mecz trochę fartem 3:2 :) Ostatni set bardzo ciekawy i wyrównany (15:13)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2005, 19:27

No dziś Polacy wygrali z Kuba 3-2.Chwała im za to.Pewnie Serbia podłoży sie 3-0 Brazyli i jutro zagramy w połinale z gospodarzami.Serbowie pewnie beda mniej zmeczeni od naszych ale i tak lepiej grac z nimi niz z Brazylia.Choc moze za wczesnie prorokuje.
Co do meczu to gralismy nie równo.Na wyróznienie zasługuje Świder lecz kazdy z naszych siatkarzy zagrał poprawnie.Tylko ta zagrywka moze denerwowac.Z Brazylia z takim wprowadzeniem do gry dostaniemy 3-0 w godzine z prysznicem.
W GÓRE SERCA... :D :D :D

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 08 lip 2005, 19:32

Brawo reprezentacja, cieszy mnie fakt, że potrafimy wygrać mecz, w którym przegraliśmy pierwszy set. Fakt, że pokonaliśmy Kubę 3:2 oznacza jednak, że gramy nierówno, co mnie bardzo martwi. Lozano doprowadził ten zespół do dobrej gry, jednak wciąż musi z zawodnikami pracować. ;) Kolejny mecz będzie jeszcze cięższy, i mam nadzieję, że siatkarze się zmobilizują...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 lip 2005, 20:35

No wygraliśmy z Kubą nawet po pierwszym przegranym secie. Brawo! 3:2 i jesteśmy rozstawieni :wink: i teraz tylko trafić na Serbów i będzie naprawdę nieźle. Fakt, że wygrywaliśmy już z reprezentantami Serbii i Czarnogóry na wyjeździe ( jedna pechowa przegrana) powienien być dla naszych siatkarzy budujący.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 lip 2005, 20:46

No to tak cieszy wygrana... styl niezły, ale parę rzeczy trzeba dopracować... dobrze, że potrafiliśmy się podnieść po przegranej(trochę pechowej) w 1 secie, aczkolwiek Polska nadal gra nierówno. Potrafi zagrać wspaniałego seta, aby następnego kompletnie popsuć...potrafi wygrywać z Serbią 2:0 a by przegrać 2:3 :? no ale myślę że trener Lozano stworzy naprawdę świent zespół... na to jednak trzeba jeszcze trochę czasu

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 08 lip 2005, 20:48

No wygraliśmy ! Ale Brazylijczycy to już ktoś...Serbowie równie są ciężką drużyną i będzie trzeba powalczyć. Licżę, że pokonamy Serbię i w finale zageramy z faworytami.

Ps: Wszystko pisże gdyby Brazylia wygrała z Serbią.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 08 lip 2005, 21:57

no wymeczylismy te zwyciestwo. wielkie brawa naleza sie dla Zagumnego, ktory byl bezbledny !!! a koncowka w wykonaniu naszych reprezentantow byla naprawde wspaniala. najbardziej podoba mi sie 3 set w ktorym doslownie zmiazdzylismy rywali, oby tak samo bylo jutro :D trzymam kciuki za Polakow !

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lip 2005, 22:05

Sic-Brazylia 1-3.No to jutro gramy z Serbami.Poprostu trzeba zagrac na całego i bedzie dobrze.POZDRO

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 lip 2005, 22:15

Brawo, Braaawo Polska :!:
Mecz co najmniej dziwny, ale wygrany :D

W pierwszym secie, trza przyznać Kubańczycy zaskoczyli naszych, i wygrali do 23.Następne 2 to przewaga Polaków, znów Kubańczyków i znów nasza.Nie ważne jaki styl, ważne, że nie trafiamy na Brazylię.Mamy przewagę psychologiczną nad Serbią, ale mimo wszystko szanse oceniam 55-45 dla Serbów.Jeżeli mówicie, że brawa dla Zagumnego, to Świdrowi trzeba pomnik zbudować :!: Dziś wszedł z ławki, a grał rewelkę.Brawo Wlazły, w 5 secie 3 ważne ataki i 2 czapy, po których odechciewa się grać, bo na po1dyńczym bloku.Jeszcze raz brawo i jutro 3miemy kciuki, wszyscy :!:

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 lip 2005, 7:52

Wczoraj nie oglądałem meczu, ale dzisiaj i jutro trzeba iść do ciotki i oglądać. TVP pokazuje Kuba - Brazylia a TVP3 Polska - SiCz...;/ Mam nadzieję, żę wygramy, jedak Serbowie są niezwykle groźni.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 lip 2005, 8:12

Ja wczoraj oglądałem pierwszego i ostatniego seta. Pierwszy set myślałem, że Polacy wygrają bo mieli 3 punkty przewagi. Ostatni natomiast, że przegrają. Ale brawo dla Polaków, przecież Kuba to znakomity zespół, z Serbami na pewno da się wygrać i wierzę w zwycięstwo.

Wkurzał mnie ten Bartosz Heller. Jak on mówi na Serbię i Czarnogóre???
On mówi: "Brazylia gra z Serbią i z Czarnogórą" - co to dwa różne zespóły?? Jeden Serbia drugi Czarnogóra??
Dalej: "Serbia i Czarna góra". Taaaak. Serba słynie z dużej i czarnej góry.
Jeszcze kilka razy się majtnął. Jestem ciekaw w ile minut znalazł by Serbię na mapie... :?:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lip 2005, 12:05

faworytem bukmacherow jest Serbia i Czarnogora, jednakze ja wierze w zwyciestwo Polakow, najlepiej w stosunku 3-0 :):)
Brazylia napewno sobie poradzi z Kuba, tez pewnie 3-0 :) to bedzie mecz bez historii :)

ale ciekaw jestem tego pojedynku Polakow :D mam nadzieje ze daja rade :)

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”