Formula 1 - Strona 10

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 wrz 2005, 15:53

:oops: oj, zostawiliśmy Snake'a samego w tym miejscu... :roll: ;)

No i po wyścigu. Jak zwykle na tym torze było dużo emocji /dlatego lubię wyścig w Spa/ :)
Kimi wygrał, chociaż po tym co stało się z Schumacherem, a potem Juanem Pablo miałam poważne obawy, czy aby na pewno sobie poradzi. Na szczęście udało się zwyciężyć bez większych problemów, czy błędów ;)
Drugi był Alonso, który nie forsował się ani przez chwilę /chociaż ciekawa walka była z dublowanym Klienem ;)/. Nie wyobrażam sobie, co musiałoby się stać, aby Alonso nie zdobył Mistrza Świata. Wystarczy mu tylko trzymać ten sam poziom przez cały czas. Kontuzji mu nie życzę, chcę aby mój ulubienieć święcił triumfy w sportowej walce. Chociaż fakt jest faktem, że właśnie nieco pozasportowe aspekty spowodowały, że Raikkonen Mistrzem nie jest :( Wszak nie jego umiejętności o tym zadecydowały, a jedynie pech :( Ale, co się odwlecze... :P :P Ja wierzę w Kimiego, bo wielka przyszłość przed nim /to samo o Alonso można powiedzieć/.

No, ale cóż - cały czas mam nadzieję, że spełnią się słowa 'jeszcze tego lata, jeszcze tego lata, Kimi będzie Mistrzem Świata' ;) ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 wrz 2005, 15:49

oj, zostawiliśmy Snake'a samego w tym miejscu
nic nie szkodzi, dobrze sie tutaj czuje. :D

Jak widze, ogladaliscie wyscig, tzn. nie bede dawal swojej nudej opini, bo nie potrzeba. :) Napisze tylko ze szkoda mi Motoyi. :( Tak jak ostatnim razem nie wytrzymal nerwowo do konca i mial wypadek. Gdyby dojechal do mety to sytuacja klas.gener. wygladalaby duzo ciekawiej. :P A teraz juz pozostalo nam tylko czekac zeby Alonso zostal mistrzem swiata bo jak samo widzicie nic nie jest w stanie go zatrzymac. Jesli w przyszlym wyscigu bedzie przynajmniej trzeci to zostanie mistrzem. :)
Napewno zwrociliscie uwage na ten slawny zakret eao rouge, ktory zawdziecz sobie ta romantyczna nazwe malej rzeczce ktora plynie pod nim i jest czerwona. :D Wiec co do tego zakretu, jest on przepiekny. Nie widac tego dokladnie w telewizji, ale w momencie gdy zaczyna sie jechac w dol to kierowcy w najnizszym punkcie tego zakretu zjezdzaja 18 metrow w dol a potem 25 do gory. 8) Jest to poprostu niemozliwe jak sie na to patrzy na wlasne oczy na zywo. :P

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 12 wrz 2005, 17:56

No Montoya to ma pecha albo w niego ktos wjedzie albo to on wyjedzie szkoda mi Kimiego bo przez opony praktycznie przegrał mistrzostwo swiata no ale taki sport.
Zakonczyły sie sezon w Europie i teraz jeden wyscig w Ameryce płd. i dwa w Azji takze 3 wyscigu juz nam tylko pozostały jakos szybko zleciało szkoda

Oto klasyfikacja kierowców:
1. Fernando Alonso 111 pkt
2. Kimi Raikkonen 86 pkt
3. Michael Schumacher 55 pkt
4. Juan Pablo Montoya 50 pkt
5. Jarno Trulli 43 pkt
6. Giancarlo Fisichella 41 pkt
7. Ralf Schumacher 37 pkt
8. Rubens Barrichello 35 pkt
9. Jenson Button 30 pkt
10. Mark Webber 29 pkt
11. Nick Heidfeld 28 pkt
12. David Coulthard 21 pkt
13. Jacques Villeneuve 9 pkt
14. Felipe Massa 8 pkt
15. Tiago Monteiro 7 pkt
16. Alexander Wurz 6 pkt
17. Narain Karthikeyan 5 pkt
18. Christian Klien 5 pkt
19. Christijan Albers 4 pkt

I konstruktorów:
1. Renault 152 pkt
2. McLaren-Mercedes 146 pkt
3. Ferrari 90 pkt
4. Toyota 80 pkt
5. Williams-BMW 59 pkt
6. BAR-Honda 31 pkt
7. Red Bull 27 pkt
8. Sauber-Petronas 17 pkt
9. Jordan-Ford 12 pkt
10. Minardi-Cosworth 7 pkt

Jak widac w klasyfikacji kierowców praktycznie wygrał Alosno duzo ciekawiej wyglda walka o mistrzostwo konstruktorów.
6 pkt. wiecj ma Renault i zapowiada sie ostra walka McLareny sa obecnie najszybszej i jak nie beda miec takich przygód Kimi i Juan to raczej wyprzedza Renulta.Takze o 3 miejsce wlaczy Toyota z Ferarri tutaj moze byc trudniej dla Toyoty wyprzedzic Ferarri no ale ja wierze w Toyote i oby Trulli i Ralf nie mieli takich przygód jak w ostatnim wyscigu.

Kilka fotek :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 wrz 2005, 18:35

Jak widac w klasyfikacji kierowców praktycznie wygrał Alosno duzo ciekawiej wyglda walka o mistrzostwo konstruktorów.
6 pkt. wiecj ma Renault i zapowiada sie ostra walka
Zgadza sie. Walka o mistrza jest juz praktycznie rozszczygnieta. Tylko cos "nieziemskiego" jest w stanie odebrac juz prawie pewny tytul mistrza swiata Fernando Alonsowi. 8) Zgadzam sie ze duzo ciekawiej wyglada wlaka o mistrzostwo konstruktorów. Gdyby pech nie "przykleil" sie do McLarena w tym sezonie to juz by mieli zapewniony tytuj konstruktorow. Tutaj jeszcze wszystko moze sie zdazyc. Renault ma tylko pewnego Alonsa do zdobywania punktow. McLaren ma Juana Pabla i Kimiego. Wydaje mi sie ze juz nastepnym wyscigu na torze Autodromo Carlos Pace w Brazylii McLaren wyprzedzi renault w klas. konstruktorow. Oczywiscie wielkimi faworytami na tym torze beda dwaj Brazylijczycy, czyli Barichello i Felipe Massa. 8)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 14 wrz 2005, 9:10

Niestety, pozostaje nam już tylko emocjonowanie się tym, kto zostanie MŚ konstruktowrów. Myślę, że McLaren jest znacznie lepszy i to jeszcze zostanie udowodnione :)
Chociaż w gruncie rzeczy, gdyby nie te 'ubytki' w bolidach McLarena Kimi byłby Mistrzem Świata. Niejednokrotnie odpadał tylko przez problemy z silnikami, czy bolidem. Przykra sprawa.
Ja jednak jestem spokojna, bo jeszcze wiele razy Kimi będzie triumfował :D ;)

I kolejne wyścigi będą pewnie o jakichś dziwnych godzinach :? :? Ale mnie tam to nie przeszkadza. Pierwszy wyścig też było w nocy :D
snake pisze:Cytat:
oj, zostawiliśmy Snake'a samego w tym miejscu

nic nie szkodzi, dobrze sie tutaj czuje. Very Happy
Ufff... Całe szczęście :)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 21 wrz 2005, 19:11

GP Brazyli juz w najblizsza niedziele. Emocje sa wieksze niz mozna sie bylo spodziewac :D . F. Alonso jest blizej tytulu mistrza swiata niz kiedykolwiek wczesniej 8) . Powiedzial ze tym razem bedzie walczyl do konca, tzn. juz nie bedzie jechal wolno zeby nie wypasc z toru, tylko bedzie sie staral pojechac jak najszybciej zeby wygrac. :evil: Tak samo jak Raikkonen. :twisted: Tor nie bedzie taki latwy z jednego powodu i tym samym najwiekszego wroga kierowcow F1, czyli ciepla :twisted: . W Brazyli jest bardzo cieplo i nie jest wcale latwo jezdzic w takich warunkach. Tor ma 4309 metrow i jest jednym z najmniejszych, dlatego kierowcy beda musieli przejechac az 71 okrazen. :P
Schumacher powiedzial ze "est pewny ze Alonso bedzie mistrzem swiata i ze nikt juz mu nie moze zabrac tego tytulu chociaz ze Kimi ma szybciejsze auto".

Inna wazna wiadomoscia jest to ze Jenson Button zostanie jednak w BAR-Honda w przyszlym sezonie. Mial juz podpisany przedwczesny kontrakt z Williams, ale jednak zostanie w swoim Teamie. :P Najwiekszym jednak problemem jest to ze musi teraz zaplacic az 33 mln euro za zerwanie umowy. :twisted: Mysle ze to jest chyba przesada. Wolal jednak to zrobic bo jego celem jest walka o tytul mistrzowski a Williams rozstaje sie z BMW :( . Tak wiec Bottona kolega z druzyny bedzie R. Barichello, wiec Takuma Sato bedzie musial odejsc, co jest malo prawdopodobne bo w tym sezonie nie pokazal nic dobrego. Tak wiec pewnie zostanie i bedzie kierowca probnym. :P

Tak wiec przypominam wam ze Alonso potzrbuje tylko 6 punktow zeby zostac matematycznym mistrzem swiata. To oznacza ze jesli w Brazylii bedzie 3 to jest juz pewnym mistrzem nawet gdyby Raikkonen wygral wszystkie inne wysicgi. :D

Moze juz w niedziele zobaczymy jak Alonso bedzie sie cieszyl z tytulu mistrzowskiego. :D

A tak wyglada tor w Brazylii:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 wrz 2005, 19:24

Będzie ciekawie. Myślę, że Alonso już teraz zostanie Mistrzem Świata... Szkoda, bo liczyłam na to, że złamie nogę, albo coś i mistrzem będzie Kimi, ale cóż... Zasłużył sobie na ten tytuł - to trzeba przyznać.
Na MŚ dla Kimiego liczę w przyszłym sezonie...

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 wrz 2005, 19:50

zawsze kibicowałem Schumacherowi ale w tym sezonie jakos mu nie idzie :cry: szkoda ale z drugiej strony to dobrze dla atrakcyjnosci F1, uwazam tez ze tytuł trafi w dobre ręce bo Alonso to naprawde dobry kierowca :wink:
moze niedługo bedzie jedził Kubica w F1??? fajnie by było :D

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 24 wrz 2005, 20:27

Kwalifikacje za nami a oto ich wynik:
1 5 Fernando Alonso Renault 1:11.988

2 10 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 1:12.145

3 6 Giancarlo Fisichella Renault 1:12.558

4 3 Jenson Button BAR-Honda 1:12.696

5 9 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:12.781

6 15 Christian Klien Red Bull Racing 1:12.889

7 1 Michael Schumacher Ferrari 1:12.976

8 16 Jarno Trulli Toyota 1:13.041

9 12 Felipe Massa Sauber-Petronas 1:13.151

10 2 Rubens Barrichello Ferrari 1:13.183

11 17 Ralf Schumacher Toyota 1:13.285

12 11 Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 1:13.372

13 18 Tiago Monteiro Jordan-Toyota 1:13.387

14 7 Mark Webber Williams-BMW 1:13.538

15 8 Antonio Pizzonia Williams-BMW 1:13.581

16 14 David Coulthard Red Bull Racing 1:13.844

17 19 Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 1:14.520

18 21 Christijan Albers Minardi-Cosworth 1:14.763

19 4 Takuma Sato BAR-Honda

20 20 Robert Doornbos Minardi-Cosworth

Jak widac wygrał je Alonso ktory pojechał bardzo szybko wyprzedził Montoye a co najwazniejsze Kimiego ktory popełnił bład na pierwszy zakrecie za pozno zaczał chamowac i zablokował lewe przednie koło i stracił juz na pierwszym pomiarze cos koło 0,720 s dalej takze nie jechał najlepiej.
troche sie spozniłem na kwalifikacje i nie widziałem jak pojechał Trulli ale poc zasie widze ze nie najlepiej :?
Faworyt jak dla mnie nietety jest Alonso byc moze wyprzedzi go na starcie Montoya ale licze na piekna walke Kimiego ktory z kad by nie startował zawsze doganiał czołowke chyba ze bedzie go pech przesladował nadal :( .

BTW. Słyszeliscie o tym z Jarno bedzie niosł ogien olimpijski :lol:

FORZA JARNO TRULLI

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 wrz 2005, 20:32

widac po kwalifikacjach ze Alonso to główny faworyt i raczej powinien wygrac GP. Szkoda ze Schumi stracił prawie 1 sekunde, ale cos słabo spisuje sie w tym sezonie i raczej powinien walczyc o trzecią pozycje :!:
Moze przyszły sezon bedzie leprzy dla Ferrari, bo jak narazie króluje Alonso na Renaulcie :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 wrz 2005, 21:52

No i Alonso ma już Mistrza Świata... Aż nie ma się co rozwodzić nad teoretycznymi szansami kogoś innego... Po prostu już po wszystkim :(

Mam nadzieję, że Kimi chociaż jutro pokaże klasę... No i że przyszły sezon będzie mniej pechowy...

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 25 wrz 2005, 13:30

Czytaliscie to:
No i stało się. Nasz najlepszy kierowca wyścigowy Robert Kubica pojawi się w połowie października na torze Formuły 1. W piątek, przed Grand Prix Chin będzie uczestniczył jako trzecie kierowca w treningach włoskiego zespołu Minardi.
:shock: No to niezle w koncu mu sie udało Minardi to nie najlepszy team ale wazne ze chociaz sie pokaze w F1 moze dobra jazda na treningach zaowocuje i wystapi w jakims wyscigu w Azji :?:
reszta znajduje sie tu

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 wrz 2005, 15:47

Nareszcie! :D
Miejmy nadzieję, że Kubica pokaże się z dobrej strony i jakiś lepszy team się nim zainteresuje. Minardi wszak do najlepszych nie należy ;) Ale jak wiadomo... Od czegoś trzeba zacząć :)

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 25 wrz 2005, 18:48

szczerze czekałem kiedy Kubica dostanie szanse na mozliwos jazdy w bolidach F1, tylko liczyłem ze dostanie tą szanse od renaulta :!:
Może w koncu Polska doczeka sie przedstawicela w F1? oby tak :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Formuła 1: Fernando Alonso mistrzem świata

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2005, 20:56

Formuła 1: Fernando Alonso mistrzem świata

Hiszpan Fernando Alonso (Renault) został mistrzem świata wyścigów samochodowych Formuły 1.

W niedzielę na torze Interlagos w Sao Paulo wyścig o Grand Prix Brazylii wygrał Kolumbijczyk Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes). Wyprzedził on Fina Kimi Raikkonena (McLaren- Mercedes) oraz Alonso.

:!: :!: :!: :!:

Wielkie gratulacje dla Alonso :)
ja sie ciesze z kolejnego zwyciestwa mojego faworyta - Montoi :)

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”