Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 12 maja 2005, 10:14
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 15 maja 2005, 12:20
Baqu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2005, 13:14
Żniwiarze Umysłów-HUNTER- pisze:Nie kibicoje ani Prokomowi ani Anwilowi ale z tych dwoch ekip wole zeby to Anwil wygrał mistrzostwo Polski a dlaczego bo ma najlepszego trenera w Polsce Urlepa
CPWCŚ,WKS,WKS
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 01 lis 2005, 20:53
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 lis 2005, 23:08
I mam nadzieję że nigdy się nie odbuduje!!! Od kilku lat niecierpię tego klubu za m. in. wywyższanie się,a raczej gardzenie innymi klubami z polskiej ligi. Jak się jest najlepszym w pewnym okresie (jakieś tytuły zdobyli) a to tylko dzięki sponsorowi to po co te głupie hasła??? Prawidłowo zmienione na "cała polska jeb... śląska"Krzysztof Jarzyna pisze:Slask odbydowywuje sie powoli
Jak na polską ligę to bardzo dużym, jednym z największych (pierwsza trójka). Mam nadzieję że dojdą jak najdalejKrzysztof Jarzyna pisze:Turow z dosc duzym budzetem
A jednak budżet o kilka części mniejszy (nie pamiętam ale 1/3 czy może 1/4 zeszłorocznego). Ubytki są i to bardzo duże!!! Nasprowadzali młodych gniewnych i w głównej mierze od nich zależy jak drużyna będzie się prezentowała. Choć też mają kilku ogranych grajków, ale przecież sezon jest długi i trzeba grać całym składem. Narazie idzie im b. dobrzeKrzysztof Jarzyna pisze:Polonia bez ubytkow
To chyba dobrze że liga jest wyrównana i praktycznie każdy może wygrać z prawie każdym. Wtedy staje się ciekawsza.Krzysztof Jarzyna pisze:faworyci zawodza na calej lini. Anwil wygral dopiero raz
Mam nadzieję że się szykują na euroligę. Choć z pewnością jej nie wygrają to jak zapowiadali najważniejsza jest dla nich gra w Europie. Liczę że będa godnie reprzentować nasz kaczyKrzysztof Jarzyna pisze:Prokom niby wygrywa, ale ostatnio wpadka dosc bolesna z Turowem przed wlasna publicznoscia.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 02 lis 2005, 11:58
luk1208
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2005, 12:04
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 lis 2005, 12:13
O ile sie nie myle to graja teraz w 1 lidze pod nazwa Znicz Pruszkow. co ciekawe graja tam Czubek i Dryja.fieldy pisze: Mazowszance Pruszków [co się teraz z nimi dzieje
No to bafieldy pisze:Tyrice'a Walkera - pamieta go ktoś ?
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lis 2005, 12:49
Cieszę się że kibicowałeś Mazowszance!!! Ja oczywiście pamiętam Walkera, Massey'a i wielu innych. Jak klub zbankrutował (pozdrawiam "wspaniałego" prezesa p. Wierzbowskiego obecnie prezesa PLK -chyba taką pełni funkcję) i go rozwiązano to oczywiste dla każdego kibica Pruszkowa było że miasto nie może żyć bez koszykówki. Dzięki wielu fanatykom, prezydentom miasta, pobliskim sponsorom powstała drużyna, która obecnie nosi nazwę MKS ZNICZ BASKET PRUSZKÓW. Klub zaczął od najniższej 3 ligi (w hierarchii czwarta), gdzie gromił rywali nawet różnicą 100 punktów!!! (sezon zakończył się chyba jedną porażką). Trzon drużyny tworzyli głównie wychowankowie klubu i młode talenty polskiego basketu. Drużyna po roku awansowała do drugiej ligi, gdzie ponownie wyróżniając się na tle innych drużyn sezon zakończyła na pierwszym miejscu. Obecnie zespół gra w 1 lidze i jest jedny z faworytów do awansu do PLK. Cały Pruszków nie może się doczekać powrotu do najwyższej klasy rozgrywek a pomóc mają mu w tym nowe stare gwiazdy ze składów mistrzowskich: Dryja, Rybczyński, Czubek. Ostatni mecz drużyna rozgrywała w Stalowej Woli z tamtejszą Stalą. Po Pierwszj połowie przegrywaliśmy 13 punktami, by zwyciężyć różnicą 30 oczek!!! Stal w drugiej połowie rzuciła 11 punktów!!! a w czwartej kwarcie pierwsze punkty zdobyła na ok 3 min przed końcem meczu!!! Jeśli uda się awansować ZNICZ będzie trzecim polskim klubem (zaraz po Anwilu i Prokomie jednak wtedy były tylko trzy ligi, obecnie są w sumie cztery i teraz nie mogą grać obcokrajowcy w niższych ligach), który co roku awansował z najniższej klasy rozgrywek przechodząc po drodze pośrednie ligi aż do najwyższej klasy - PLK!!!! Jak ktoś chce śledzić losy klubu to polecam stronę kibiców http://znicz.polskikosz.pl/fieldy pisze:Polski kosz sięgnął dna - już mnie tak nie interesuje jak kiedyś.
Pamietam Jak kibicowałem Mazowszance Pruszków [co się teraz z nimi dzieje] Genialne występy Tyrice'a Walkera - pamieta go ktoś ?
W połowie lat 90 mieliśmy nawet kadre na jakimś tam poziomie z Wójcikiem, Zielińskim, Plutą, A teraz? Niektórym już sie niechce grac w kadrze - mają wazniejsze sprawy na głowie - smutne.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lis 2005, 13:05
To chyba była Barcelona czyli HiszpaniaKrzysztof Jarzyna pisze:reprezentacja cos prezentowala (7 plac na ME w Turcji).
Jednak się pojawili m.in. w Polonii i Śląsku. Może wyrosną na reprezentantów z prawdziwego zdarzeniaKrzysztof Jarzyna pisze:mlodych nie widac
Trzeba coś wybrać. Ja na pierwszym miejscu wolę sukcesy w Europie polskich klubów od reprezentacji. Oczywiście nie mam nic przeciwko reprezentacji, ale ta gra od czasu do czasu, a liga przez cały czas. Jednak kluby przeważnie są biedne i powoli niektóre już zrozumiały że trzeba stawiać na wychowanków a nie tylko ściągać obcokrajowców. Jednak nasi polscy koszykarze mają za duże mniemanie o swojej wartości (w innych dyscyplinach też) i żądają dużo wyższych kontraktów od podobnej klasy wschodnich graczy - przykład Wilangowski i wielu innych którzy się tułają po Europie a później wracaja do kraju.Krzysztof Jarzyna pisze:co z tego, ze poziom ligi sie podnosi, jezeli jest to zasluga obcokrajowcow, ktorzy zajmuja miejsca Polakom
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 lis 2005, 13:46
Tak? no chyba faktycznie cos pokrecilemLukaz pisze:To chyba była Barcelona czyli Hiszpania
Szczerze mowiac to zawodnicy pokroju Skibniewskiego, Chanasa, Koszarka czy Roszyka owszem talentami sa, ale wg mnie ciezko bedzie im nawiazac walke z czolowka europejska. bo pamietajmy, ze w ogole basket w Europie poszedl do przodu a my caly czas stoimy w miejscu a nawet cofamy sie.Lukaz pisze:Jednak się pojawili m.in. w Polonii i Śląsku. Może wyrosną na reprezentantów z prawdziwego zdarzenia
No jasne, tylko ze musza byc jakies zdrowe proporcje. a u nas? w Anwilu do niedawna gral praktycznie tylko Witka, w Prokomie Wojcik, bo Dylewicz raczej gra malo. owszem teraz sie troche ruszylo, ale poki co ciezko bedzie w najblizszych latach dociagnac do przyzwoitego poziomu.Lukaz pisze:Trzeba coś wybrać. Ja na pierwszym miejscu wolę sukcesy w Europie polskich klubów od reprezentacji.
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lis 2005, 15:11
Krzysztof Jarzyna pisze:Szczerze mowiac to zawodnicy pokroju Skibniewskiego, Chanasa, Koszarka czy Roszyka owszem talentami sa, ale wg mnie ciezko bedzie im nawiazac walke z czolowka europejska. bo pamietajmy, ze w ogole basket w Europie poszedl do przodu a my caly czas stoimy w miejscu a nawet cofamy sie.
Nic dodać nic ująć!!!Krzysztof Jarzyna pisze:No jasne, tylko ze musza byc jakies zdrowe proporcje. a u nas? w Anwilu do niedawna gral praktycznie tylko Witka, w Prokomie Wojcik, bo Dylewicz raczej gra malo. owszem teraz sie troche ruszylo, ale poki co ciezko bedzie w najblizszych latach dociagnac do przyzwoitego poziomu.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 12 lis 2005, 18:00
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 26 lis 2005, 21:31
Void

Baqu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio