Siatkówka - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 05 kwie 2005, 7:47

Ja kibicuje Mostostalowi Kiędzierzyn Koźle. Szkoda, że w ostatnich czasach grają słabo, bo jak na taka drużynę miejsce w połowie tabeli to dość słabo. Mam nadzieję, że w następnych sezonach to oni będą przewodzić.

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 05 kwie 2005, 10:23

herdek pisze:Ja kibicuje Mostostalowi Kiędzierzyn Koźle. Szkoda, że w ostatnich czasach grają słabo, bo jak na taka drużynę miejsce w połowie tabeli to dość słabo. Mam nadzieję, że w następnych sezonach to oni będą przewodzić.
no niestety kiedys mieli wspaniala pake ale zespol sie rozlecial mysle jednak ze stac ich na duzo wiecej niz polowa tabeli i w przyszlym sezonie to pokaza

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 kwie 2005, 18:39

Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu mecze z Mostostalem były najbardziej emocjonującymi. Walczyliśmy [AZS Cze-wa] przecież z nimi o Mistrza Polski...
Teraz Mostostalowi idzie nieco słabiej, a coraz lepiej radzi sobie Skra Bełchatów, która jest głównym faworytem do zwycięstwa w lidze w tym roku...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 cze 2005, 20:11

Przeglądając forum o innych sportach zauważyłem że nie ma tematu o tak popularnej dyscyplinie jak siatkówka.Na meczach reprezentacji Polski zawsze kilka tysięcy świetnych kibiców.Czyżby na tym forum nikt nie interesuje się siatką?Nie wierze!
Czy Polacy pod wodza Raula Lozano awansują do finału LŚ.Wpisujcie tu swoje wrażenia dotyczące LŚ.

Awatar użytkownika
Maateusz_JuveFan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maateusz_JuveFan » 10 cze 2005, 20:37

No nareszcie topic z siatkówką 8) No Polakom dobrze idzie jak do tej pory pod wodzą Lozano. Wszystkie 6 (chyba 6) dotyhczasowych meczów wygrali, ale nie było tak łatwo, np. pierwszy mecz z Grekami 3:2 po dramatycznym spotkaniu. No a na gwiazde polskiej siatkówki rośnie Mariusz Wlazły. Znakomity sezon tego siatkarza w PLS zwiastuje mu wielką kariere :P

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 cze 2005, 20:37

Jestem pewien, że polacy awansują do finału ligi światowej. Widać rękę Raula Lozano, który stawia na uzdolnionych zawodników, ambittnych potrafiących grać w siatkówkę. Nie to co były "trener" Gościniak. Patrzył na nazwiska. Po dwie wygrane z Grecją i Argentyną czeka nas pojedynek z Serbami. Serbowi zawodzą w tej edycji, dlatego tez mam nadzieję, iż pojedynek z nimi będzie łatwą przeprawą.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 cze 2005, 20:44

Maateusz_JuveFan pisze:dobrze idzie jak do tej pory pod wodzą Lozano. Wszystkie 6 (chyba 6) dotyhczasowych meczów wygrali
w lś grali 4 mecze i wszystkie wygrali

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2005, 23:48

Do reprezentacji wraca Dawid Murek - ale dopiero na mecze z grekami. Z Serbami musimy sobie radzić bez niego - niemniej jednak wydaje mi się, że poradzimy sobie.
Chciałbym również zauważyć, ze oprócz M. Wlazłego na słowa uznania zasługuje Łukasz Kadziewicz, który również pokazał się z dobrej strony (zwłaszcza w meczu z Grecją)

Awatar użytkownika
Maateusz_JuveFan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maateusz_JuveFan » 11 cze 2005, 8:27

fanfci18 pisze:
Maateusz_JuveFan pisze:dobrze idzie jak do tej pory pod wodzą Lozano. Wszystkie 6 (chyba 6) dotyhczasowych meczów wygrali
No pomyliłem się, bo nie byłem pewny. Ale dzięki że mnie poprawiłeś :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 cze 2005, 9:15

Maateusz_JuveFan pisze:
fanfci18 pisze:
No pomyliłem się, bo nie byłem pewny. Ale dzięki że mnie poprawiłeś :P
Grali tez 2 razy towarzysko ze Słowacją więc pod wodzą Lozano wygrali dotychczasowo 6 meczy więc właściwie sie nie pomyliłeś

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2005, 11:35

Właśnie sobie uświadomiłem, że Polska jako jedyny zespół w Lidze Światowej wygrała wszystkie mecz - obu tak dalej.
Dziś i juro 2 wygrane z Serbami, do tego jedno zwycięstwo Greków i jedno Argentyny - i praktyvcznie możemy sie cieszyć z awansu do finału :D

Grecja wygrała z Argentyną i zrównała sie pkt z Polską :roll:

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 11 cze 2005, 14:32

Polacy pod wodzą Raula Lozano grają naprawdę dobrą siatkówkę, zresztą sami zawodnicy mówili, że nigdy w życiu tak ciężko nie trenowali. Co prawda przydałby się świety Paweł Papke, jednak kontuzja wykluczyła go na jakiś czas z gry. Najbardziej mi jednak jest żal już nie grającego zawodnika, Marcina Prusa, był to dobry siatkarz i z tego co pamiętam, to był on jednym z bardziej wartościowych graczy w naszej reprezentacji.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 11 cze 2005, 15:29

Dyskutował bym czy grają taką świetną siatkówkę. Są przebłyski jednak do świetności jeszcze trochę brakuje. Jednak myśle że jak wróci Świder to będzie dobrze...
Papke. Czy znalazło by się dla niego miejsce w 6? Trochę wątpie, Wlazły aktualnie nie musi się bać, że go ktoś wygryzie. Papke niby doświadczony i silniejszy fizycznie - "Młot". Jednak ja bym i tak postawił (zakładając że Papke jest zdrowy, bo w pełni sił to nie bo starszy organizm dłuzej się regeneruje po sezonie) na gracza Skry. Przypomina on mi trochę budową ciała skoczka w zwyż.
Wierze, że nasi wygrają oba mecze. Jednak pewny tego nie jestem. Serbowie mają dużo utalentowanych graczy i nawet bez największych gwiazd są grozni. Chodz jak wiadomo my nie jeteśmy gorsi.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 cze 2005, 17:27

Dobrze, że wkońcu znaleźliśmy kogoś, przy którym kontuzja Papkina nie będzie problemem.Szampon niedługo będzie liderem reprezentacji, ale tak jak w pierwszym roku Skry musi nauczyć się odpowiedzialności i musi się ograć w zespole.
Dzisiejszy mecz, to wyjazd do największego rywala w grupie i jak Serbowie zagrają a najsliniejszym składem, to wtedy możemy zobaczyć prawdziwą wartość naszego zespołu :wink: Pozdro.

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 11 cze 2005, 17:32

Ciekawe jak zagrają dzisiaj Polacy oto co znalazłem na temat tego meczu.

Reprezentacja Serbii i Czarnogóry zagra w meczach przeciwko Polsce bez największych gwiazd. Szanse na przedłużenie zwycięskiej passy biało-czerwonych do sześciu wygranych spotkań wydatnie wzrosły.
Pod wodzą Argentyńczyka polscy siatkarze wygrali cztery pierwsze mecze Ligi Światowej, co jest rekordem w ośmioletniej historii występów biało-czerwonych w tych prestiżowych rozgrywkach. Ale Lozano wcale nie zamierza poprzestać na pokonaniu Argentyny i Grecji. W sobotę chce odnieść pierwsze zwycięstwo na wyjeździe. - Już wiem jak moi gracze spisują się przed własną publicznością. Teraz chcę sprawdzić jak dają sobie radę przy gorącym dopingu dla rywala - mówił Lozano przed wylotem ekipy do Belgradu. I nie ukrywał, że wolałby uniknąć konfrontacji z największymi gwiazdami serbskiej siatkówki.
Po tych słowach nic tylko napisać Polska do boju po wygraną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”