Vancouver2010 - IO - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Vancouver2010 - IO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2010, 17:12

wg moich informacji wyścig skończy się mniej wiecej w tym czasie, w którym wejdziesz do domu :lol:
Marco_Van_Basten pisze:w końcu zdecydowałem napisać najbardziej niedorzecznego
bez przesady, były inne, lepsze

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2010, 17:13

Marco_Van_Basten pisze:Zdążę obejrzeć chociaż kawałek biegu ?
Justyny Kowalczyk nie.

Startuje o 19.16, a bieg trwa chyba 30 minut.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 15 lut 2010, 17:27

W PS na 10km zawodniczki startuja co 30s, takze nie ma uja, zebys zdarzyl.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lut 2010, 19:43

No i 5te miejsce, o ile nic nie rozumialem bo ogladalem na EuroSport Rassija :lol: cóż.. moze mi ktos powioedziec kiedy nastepna szansa na medal? :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lut 2010, 19:53

Z tego co wiem, to w środę biegnie w sprincie. Ale na medal bym tam nie liczył. Trochę szkoda, ale to nie była jej najmocniejsza konkurencja.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lut 2010, 20:09

I co panowie, pisalem w komentarzach do pewniaka? Reaktywacja Bjoergen i Smigun, ktora malo startowala w PS. Troche mnie jednak Smigun zaskoczyla bo myslalem, ze bedzie troszke gorzej w jej wykonaniu i przegralem kupon... jednak inny duzo lepszy na zwyciestwo Kalli na +

Sprint jest klasykiem wiec mysle, ze cos tam ugra. Jednak zloto dla Petry,

30km wg mnie dla Kowalczyk

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lut 2010, 20:44

czeher pisze:30km wg mnie dla Kowalczyk
true, dziś też nie było przecież źle, 5 miejsce na ZIO to coś nieosiąganego dla 99% polskich sportowców :lol:
Petra dziś wzięła wolne i kto wie czy nie wyjdzie jej to na dobre. Nie śledziłem wszystkich występów w PŚ, ale wydaje mi się, ze Justyna już z Petrą w spintach wygrywała ...

cloner, ten co upadł i skosił 2 chorgiewki, to ten twój od pewniaka ?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 lut 2010, 20:49

cloner ma same pewniaki wiec fieldy nie kwestionuj jego fixow.

Kowalczyk niby dobrze ale chyba czujemy niedosyt. Osobiscie liczylem ze uda sie jej uciulac brąz no ale niestety. Jestem przekonany ze stac ja bylo na 2 miejsce (na 1 chyba za slaba jest) no ale moze zabraklo checi, motywacji... Pewnie dla niej ten wynik jest malym rozczarowaniem. Mimo wszystko.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2010, 21:43

fieldy pisze:cloner, ten co upadł i skosił 2 chorgiewki, to ten twój od pewniaka ?
Ano tak wyszło. Gdyby nie błąd na początku trasy, pewnie walczyłby o medal, bo pomiędzy jednym a drugim pomierzeniem czasu nic nie stracił do Defago.

Pewne zwycięstwo Charlotte Kalla, była główną faworytką i się udało, kursik 3.0 trafiony. Zjazd mężczyzn trochę niespodziewanie wygrał Didier Defago, co prawda był w czołówce podczas treningów, ale mała niespodzianka jednak to jest. Drugi Svindal, trzeci Bode Miller, mój ulubiony zawodnik pewnie wygrałby bez problemów, gdyby nie błąd w środkowej części trasy. Przypomnę, że Defago na drugim pomierzeniu, miał czas gorszy o ponad pół sekundy od Millera.

Teraz ruszyli faceci w biegu na 15km. Ciężko wyłonić zwycięzce, jest kilku faworytów, Bauer, Włosi, ale ja stawiam na Vittoz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lut 2010, 22:18

a wiec najpewniej wygra ten jakby z drugiego szeregu faworytow... szwajcar Cologna, chociaz Cottrer mia znakomita koncowke

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lut 2010, 22:38

Znowu mała niespodzianka, na Cologne pewnie mało kto stawiał, prędzej właśnie Piller Cottrer był wymieniany wśród potencjalnych triumfatorów. Vittoz w czołówce, ale do medalu jednak trochę brakło :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 lut 2010, 22:46

fieldy pisze:Nie śledziłem wszystkich występów w PŚ, ale wydaje mi się, ze Justyna już z Petrą w spintach wygrywała ...
Nie zmienia to faktu, ze Petra przyjechala na igrzyska dla tego wlasnie startu, aby zdobyc medal :!: Jakos watpie aby mogla wygrac inny wyscig i pewnie jest tego swiadoma, dla kowalczyk jest 30 i laczony. Poza tym zobaczymy jak wyjdzie z tym dzisiejszym startem, z jednej strony Petra nie bedzie miala przetarcia, nie przepali sie a z drugiej bedzie wypoczeta, na dwoje babka wrozyla

Cologna dal popis :!: jeszcze raz pokazuje to, ze wyniki PS swoja droga a olimpiada swoja, dobitnie pokazuja to wyniki biegow jak i biathlonu. tak jak podkreslalem z pozoru Kowalczyk to dominatorka ale wracaja stare msitrzynie swiadome szczytu formy na IO, Bjoergen i Smigun

Widzieliscie gdzie ejst lider PS?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2010, 0:26

Pierwszy raz oglądałem Snowboard Cross, muszę przyznać że jestem pod wrażeniem. Całkiem przyjemnie się oglądało tą dyscyplinę, emocje towarzyszyły zawodom od początku do samego końca. Jak się przed kilkoma minutami okazało, tytuł wywalczony w Turynie obronił 33-letni Amerykanin, Seth Wescott. Lider PŚ, młodzian (87 rocznik), Pierre Vaultier oczywiście odpadł przedwcześnie, chyba w 1/4.

Czas na Łyżwiarstwo Szybkie, 500 metrów :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lut 2010, 0:34

Mam takie same odczucia. W sumie to wiedziałem, że będą jaja bo w Turynie jakaś zawodniczka jechała po złoto i zachciało jej się na ostatniej prostej trików robić i... została ze srebrem. Nie znam się na tej konkurencji ale komentatorzy twierdzili, że w każdym ćwierćfinale były duże niespodzianki, ja tu się napalam na jakieś nieoczekiwane złoto a się okazuje, że kolo obronił tytuł :lol:
Ligocki tragedia, najpierw chyba wcale nie wyskoczył a potem pierwszy wiraż i gleba. Ten drugi pojechał dużo lepiej i przy odrobinie szczęścia mógł awansować nawet. I jeszcze jak ktoś oglądał na Eurosporcie, Probosz nawet dawał radę, lepiej mu to wychodziło niż komentowanie kolarstwa do którego się nie nadaje. Ten drugi koleś też całkiem spoko. Pozytywnie spędzona godzina.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2010, 0:46

Boromir pisze:Pozytywnie spędzona godzina.
Ta, też słuchałem polskiego eurosportu, niezły komentarz, ale ... oni widzieli we wszystkich zawodnikach, co odpadli faworytów, a finał był sensacyjny. Jak później się okazało, wygrał obrońca tytułu :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”