Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008 - Strona 11

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Kto zdobędzie wiecej medali na IO

Reprezentacja Polski
14
21%
Michael Phelps
54
79%
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 12 sie 2008, 14:46

Oglądam sobie na iTVP Angola - USA w kosza. Naprawde żal tych wszystkich drużyn, które muszą grac przeciwko LeBronowi i Kobemu w jednej drużynie. Aczkolwiek Angola zbliżyła się na 7 punktów już. Potem mi się zacieła transmisja, a jak po 2 minutach włączyłem znowu, przewaga USA wynosiła juz 19 o_O.
Najbardziej mi sie podobało, jak LeBron zniszczył któregoś zawodnika Angoli. Dawno nie widziałem takiej czapy.
Generalnie gwiazdki się troche bawią, ale mogą bo nawet grając na 30% możliwości, wygraliby ten mecz.
po 2 kwartach 55:37
A iTVP to dobra rzecz ;)

maruti
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maruti » 12 sie 2008, 15:13

Amerykanie mieli dzis swoj najlepszy dzien medalowy. Trzy zlote z plywania i jeden z strzelania.

Odpowiedz Chinczykow? Rowniez 4 zlote - skoki do wody, szermierka, gymnastyka i ciezary...

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 12 sie 2008, 15:15

Ciekawe kiedy my będziemy mieli jakiś dobry dzień medalowy? :lol:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 12 sie 2008, 23:18

Jeszcze co do szans Amerykanów na dogonienie Chin:
Dzisiaj Chińczycy wygrali drużynową rywalizację w gimnastyce. Więc potencjalnie na każdym z przyrządów będą walczyć o złoto. Wiec tutaj też pewnie wyprzedzą USA.

Jeszcze nie było pływania synchronicznego, patrząc na ceremonię otwarcia to pewne kolejne pewne złoto dla gospodarzy.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2008, 23:50 przez bellus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sie 2008, 23:40

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,557 ... arcia.html

Niewiele wniosłem do tematu, ale nie mogłem się powstrzymać :lol:

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 13 sie 2008, 0:54

Tymczasem dzisiaj Chińczycy byli o krok od pokonania mistrzów Świata Hiszpanów w kosza, prowadząc niemal przez cały mecz ale niestety umoczyli w dogrywce.
W innym ciekawym spotkaniu aktualni mistrzowie Europy-Rosjanie niespodziewanie przegrali z Chorwatami, potwierdzając że znajdują się w dosyć kiepskiej dyspozycji.
Powoli regułą się staje też że aktualnie mistrzowie Europy nie zdobywają medali na igrzyskach olimpijskich, tak było z Włochami w 2000r., z Litwinami w 2004 i teraz zapewne też się tak stanie bo nie chce mi się wierzyć żeby Rosjanie byli w stanie wejść do półfinałów na tym turnieju.

Jeśli chodzi o pływanie to bardzo zdziwiła mnie słaba forma Pawła Korzeniowskiego, który w półfinale swojego koronnego dystansu na 200motylkiem uzyskał bardzo słaby czas, dużo gorszy od swojego rekordu życiowego i dopiero z 8czasem awansował do finału, wyprzedzając kolejnego zawodnika o zaledwie 0,1setna sekundy!
Nie wydaje mi się żeby Paweł był w stanie jutro powalczyć o choćby brązowy medal zaś jego słabsza dyspozycja może wynikać z tego że Polak nie przepada raczej za rannym pływaniem zaś finały i półfinały w Pekinie odbywają się właśnie rano więc jego szanse na medal bardzo maleją.

Katarzyna Baranowska natomiast awansowała do finału 200metrów stylem zmiennym bijąc o prawie pół sekundy swój rekord Polski, który ostanowiła w eliminacjach.
Chociaż jej szanse na medal są raczej minimalne ,z tego wzglądu że konkurencja jest na tym dystansie ogromna to dla mnie Kasia jest jak na razie jedynym takim jasnym punktem w naszej kadrze pływackiej na tych igrzyskach-przypomnijmy że wcześnie pobiła ona o prawie 3sekundy swój rekord życiowy na 400metrów stylem zmniennym.
Właśnie tak powinni prezentować się wszyscy nasi pływacy w Pekinie czyli bić swoje rekordy życiowe tak jak to czynią zawodnicy z innych krajów.

Jeśli chodzi o Otylią Jędrzejczak i jej występ na 200metrów stylem motylkowym to po wyścigu eliminacyjnym trudno jest cokolwiej powiedzieć o jej medalowych szansach w tym wyścigu.
Co prawda widać że Otylia jest w niezłej formie ale czy to wystarczy na medal przy tak mocnej konkurencji? Na to pytanie nie potrafie sobie w tej chwili odpowiedzieć i na pewno po porannych półfinałach będzie coś można powiedzieć coś więcej.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 sie 2008, 10:02

Oglądalem sobie rano tenis stolowy w wykonaniu kobiet i ... kurna-madafaka. Ta Natalia Partyka jest niezła :spoko: Za to jedna z naturalizowanych Chinek niczego specjalnego nie pokazała. Z tego co gadali w tv, sa to tylko mecze druzynowe, moze jakis specjalista wie, czy Partyka wystąpi takze w grze indywidualnej :?: Dziewczyna ma 19 lat dopiero, wiec kariera stoi przed nią otworem, ma spory potencjał 8)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 sie 2008, 10:55

No i zgodnie z przewidywaniami Fabian spokojnie wygrał ITT. Cieszy to tym bardziej, że jak większość tutaj zagrałem dzisiaj na niego :D Dobra jazda Leipheimera, słabiutko Schumacher. Szkoda mi tylko, że Alberto nie zdołał załapać się na medal.

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 13 sie 2008, 11:24

cloner pisze:Z tego co gadali w tv, sa to tylko mecze druzynowe, moze jakis specjalista wie, czy Partyka wystąpi takze w grze indywidualnej :?: Dziewczyna ma 19 lat dopiero, wiec kariera stoi przed nią otworem, ma spory potencjał 8)
Specjalistą nie jestem ale wiem że Partyka nie zagra w rywalizacji drużynowej,nasz kraj reprezentować będą Xu Jie i Li Qian czy jakoś tak :)
Partyka pojechała na igrzyska tylko dlatego że możemy wystawić drużyne co niezmienia faktu że to spory talent,w kategoriach juniorskich zdobywała chyba jakieś medale :? Ale zastanawia mnie czy brak jednej ręki nie przeszkodzi jej w dalszym rozwoju sportowym może jakiś spec się wypowie na ten temat?

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 13 sie 2008, 12:53

widzieliscie tego Węgra w podnoszeniu ciężarów?? szkoda go...

http://pekin.onet.pl/0,1267681,101702,8 ... ortaz.html

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2008, 13:01

:shock: Jestem zszokowany tym co się stało.
Jak się to ogląda to aż dreszcze przechodzą.

Znalazłem film na youtube z tym, ale trzeba szybko oglądać bo tajne służby szybko kasują filmy z pekinu.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 13 sie 2008, 13:01

wole tego nie ogladac...nie lubie takich kontuzji ogladac... :? :?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2008, 13:19

A tymczasem nasz debel Frystenberg&Matkowski walczą w 1/8

http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/R ... #TEM002408

Tutaj jest relacja live, jednak jeśli ktoś ogląda gdzieś to niech powie gdzie, bo znalesc nie mogę ;(

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sie 2008, 13:23

gilardino pisze: Specjalistą nie jestem ale wiem że Partyka nie zagra w rywalizacji drużynowej,nasz kraj reprezentować będą Xu Jie i Li Qian czy jakoś tak :)
Partyka pojechała na igrzyska tylko dlatego że możemy wystawić drużyne co niezmienia faktu że to spory talent,w kategoriach juniorskich zdobywała chyba jakieś medale :? Ale zastanawia mnie czy brak jednej ręki nie przeszkodzi jej w dalszym rozwoju sportowym może jakiś spec się wypowie na ten temat?
W drużynowej zagrała, ale w indywidualnej nie, dlatego, że nie odnosiła sukcesów w tym sezonie właśnie w grze indywidualnej. A poza tym, dopiero stosunkowo niedawno Natalia przeszła z zawodów dla niepełnosprawnych do normalnych zawodów, gdzie punkty są liczone od zera dla nowych zawodników, tak jak Partyka.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sie 2008, 21:00

Niech mi ktos napisze w jakich konkurencjach wystartuje jeszcze Phelps.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”