Góry - Strona 11

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 sty 2018, 17:14

Dla Bieleckiego wgl szacun, on dwa lata temu odpadł od ściany właśnie na tym odcinku który teraz przemierzają. a przecież wtedy wspinał się w dzień i to z pomocą lin poręczowych.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 27 sty 2018, 17:15

Teraz już nie maja wyjścia z tego co piszą. Musza wyjść do góry i dopiero mogą rozbijać namiot

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 sty 2018, 17:34

Carbon i dyskusja o płaceniu podatków i ZUS-ie :D :D

Do tej pory na fejsie widziałam, że mam trzy koleżanki totalnie zajarane himalaizmem, tymczasem dzisiaj odkryłam, że "znają się" na nim wszyscy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 sty 2018, 17:35

ja się nie znam, o tym kolesiu co tam utknął pierwszy raz uslyszałem wczoraj

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 sty 2018, 17:37

BadBoy pisze: Teraz już nie maja wyjścia z tego co piszą. Musza wyjść do góry i dopiero mogą rozbijać namiot
z tego co wiadomo są gdzieś w okolicach 5600-5650m obóz chyba mogą rozbić na 5900, pewnie tak zrobią i akcje wznowią nad ranem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 sty 2018, 17:38

Ja też sie nie znam. Ale widzę, że to dość drogie hobby.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 sty 2018, 17:57

futbolowa pisze: Do tej pory na fejsie widziałam, że mam trzy koleżanki totalnie zajarane himalaizmem, tymczasem dzisiaj odkryłam, że "znają się" na nim wszyscy.
Ohh, no tak, bo trzeba mieć zatwierdzone w papierach, że od co najmniej trzech lat ktoś się interesuje himalaizmem i maksymalnie w wieku 12 lat po raz pierwszy zdobył Śnieżkę, koniecznie stylem alpejskim oczywiście, żeby móc tu zabierać głos. :roll:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 sty 2018, 18:03

Carbon pisze:
futbolowa pisze: Do tej pory na fejsie widziałam, że mam trzy koleżanki totalnie zajarane himalaizmem, tymczasem dzisiaj odkryłam, że "znają się" na nim wszyscy.
Ohh, no tak, bo trzeba mieć zatwierdzone w papierach, że od co najmniej trzech lat ktoś się interesuje himalaizmem i maksymalnie w wieku 12 lat po raz pierwszy zdobył Śnieżkę, koniecznie stylem alpejskim oczywiście, żeby móc tu zabierać głos. :roll:
Nie no, lepiej wypowiadać się publicznie na temat, którego totalnie się nie zna i robić z siebie debila :D

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 27 sty 2018, 18:05

Szach i mat :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 sty 2018, 18:14

Śmiem się nie zgodzić - póki co to ja w kulturalny sposób argumentuję swoje zdanie, a reszta... No cóż. :)

I nie trzeba się na tym znać, by powiedzieć, że bawią się w ekstremalnie niebezpieczne sporty. I że przy okazji nie byli do tego odpowiednio przygotowani, bo to nawet eksperci w studiach telewizyjnych mówią.

Ciekawy tekst od Zarzecznego.
http://www.polskatimes.pl/artykul/36150 ... ,id,t.html

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 sty 2018, 18:28

O, aż dam to tutaj.
Wejdź na rysy w klapkach - hurrr durr nieodpowiedzialność. Wybierz się na Nanga Parbat bez ubezpieczenia i tlenu - hurrr durr pasja. Kisnę xD.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 27 sty 2018, 18:33

Carbon poczytaj trochę o wchodzeniu na ośmiotysięczniki bo tego tlenu się uczepiłeś a [ch**] masz pojęcia.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 sty 2018, 18:34

Carbon pisze:Śmiem się nie zgodzić - póki co to ja w kulturalny sposób argumentuję swoje zdanie, a reszta... No cóż. :)

I nie trzeba się na tym znać, by powiedzieć, że bawią się w ekstremalnie niebezpieczne sporty. I że przy okazji nie byli do tego odpowiednio przygotowani, bo to nawet eksperci w studiach telewizyjnych mówią.

Ciekawy tekst od Zarzecznego.
http://www.polskatimes.pl/artykul/36150 ... ,id,t.html
I co z tego, że "eksperci" w TV tak mówią? Naprawdę nie rozumiem tej ludzkiej (chyba typowo polskiej) potrzeby, by wypowiadać się na każdy możliwy temat. Przecież nikt nie oczekuje, że wszyscy będą się znać na wszystkim i wszystko rozumieć.

Dla mnie znajomi z fejsa (bo to o nich mówiłam, nie o Tobie), którzy nagle mieszają z błotem himalaistów, bo to "modny" temat, zachowują się głupio i robią z siebie głupków.

Ja np. nie odczuwam potrzeby, by wchodzić do tematu "Koszykówka", by wkurzać innych swoją niewiedzą i się wygłupiać. Mam na temat tego sportu zerową wiedzę i po prostu go ignoruję. Niektórym dobrze by zrobiło, gdyby nie pchali się wszędzie, gdzie się da.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 sty 2018, 18:39

Carbon, jaką masz ładną rangę :) Nie pamiętam kiedy ostatnio ktoś się swoją twórczością takiej dorobił. Ale nie wiem czy nie lepiej by wyglądało coś w stylu "Attention seeker". Krótko, zwięźle i po amerykańsku.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan

Góry

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 27 sty 2018, 18:39

Urubko i Bielecki właśnie wg danych z spota wchodzą właśnie w ten najtrudniejszy technicznie odcinek tej drogi.

Obrazek

Chodzi o ten na zdjęciu ale fota z lata. Teraz wyobrazcie sobie zimą gdzie wszystko jest oblodzone, najprawdopodobniej bez lin no chyba że jakieś sensowne zostały z poprzednich letnich wypraw i w dodatku nocą. Dopiero po jej pokonaniu jest miejsce na obóz, a odwrotu nie ma....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”