Koszykówka w Polsce - Strona 12

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 lip 2008, 23:03

Ogladalem ostatnia kwarte tego meczu, Polacy proawdzili juz 69-59 by wymeczyc 75-74 po rzucie osobistym trafionym na 2 sek do konca. Ladne bloki bodajze Gortata. Fajnie ze wygralismy ale troche nierowno ta gra wygladala.

Co to Slaska to sie ciesze, ze maja jeszcze szanse bo lubie ten zespol. Poza tym juz byly chyba jakies przypadki zaproszen do ligi w naszym kraju i nikt nie sapal.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 lip 2008, 23:04

['][']['][']['][']['][']['][']

I jeszcze więcej. A PLK chciała rosnąć w siłe i mieć coraz wyższy poziom. Najpierw sprzedawane miejsca w lidze, a teraz to. Szkoda gadać. Sezon bez Śląska to nie będzie to samo. Ciesze sie przynajmniej, że zobaczę sobie na żywo Prokom czy Turów w Poznaniu.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 lip 2008, 23:21

Martinho pisze:Co to Slaska to sie ciesze, ze maja jeszcze szanse bo lubie ten zespol. Poza tym juz byly chyba jakies przypadki zaproszen do ligi w naszym kraju i nikt nie sapal.
Ja sapałem :P A moje sapanie usłyszysz na poprzedniej stronie gdzie tak się nasapałem że aż od tego sapania powstał post :o Cud? :think: Może powoli stajemy się drugą Irlandią :think: :lol:
Jakoś przeżyłem przepis o kupowaniu miejsca w lidze przez bogatych, a niech bogaci sobie grają w Ekstraklasie bo to słaba liga jest a ci przynajmniej ją wzmocnią i nie będą tracili czasu na przechodzenie po kolejnych szczeblach - pomyślałem.
Ale przyznawania dzikiej karty już przeżyć w stanie nie jestem :evil: Najpierw chciano je przyznać Poznaniowi, Warszawskiej Legii która klepie biedę i nie wiem co by miała robić w Ekstraklasie no i Łodzianom. W lidze zagra tylko Poznań bo miał kasę... Teraz za wszelką cenę chce się ożywić Śląsk :roll: No albo przepisy są przepisami albo najlepiej jak ich nie będzie. I nie ważne czy to Śląsk, czy w piłce Legia, Wisła lub Bytom. Chcemy mieć profesjonalne ligi to nie powinno być takich szopek. Zasady takie same dla wszystkich i zawsze wg przepisów :!: A może w ramach kolesiostwa przyznać miejsce w lidze Flocie Świnoujście? Bo to fajne chłopaki są to niech sobie pograją :roll: Może Seba odkryje kolejny swój talent :think: :lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 lip 2008, 23:23

Moze i fajne chlopaki sa we Flocie ale Slask ma takie atuiuty jak utytulowanie czy ostanio biieda w klubie. Bez odbioru - napisz list do Kaczora moze podejmie jakies kroki w sprawie tego przepisu.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 lip 2008, 23:28

Nic mi nie wiadomo żeby Kaczor prócz zarządzania pilka.pl miał tak długie macki aby cokolwiek zdziałać w tej sprawie.
Poza tym
Yukasz pisze:No albo przepisy są przepisami albo najlepiej jak ich nie będzie. I nie ważne czy to Śląsk, czy w piłce Legia, Wisła lub Bytom. Chcemy mieć profesjonalne ligi to nie powinno być takich szopek. Zasady takie same dla wszystkich i zawsze wg przepisów Exclamation
Albo jak napisałem miszczostwo dla Śląska bo to utytułowany klub jest. Jeszcze bym reaktywował wieeeele innych zasłużonych dla polskiej koszykówki których już nie ma lub klepią biedę gdzieś na dnie (wiele bo ich jest wiele a nie tylko ten jeden o którym myślicie :P ).

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 lip 2008, 23:31

Yukasz pisze:Albo jak napisałem miszczostwo dla Śląska bo to utytułowany klub jest
Mistrzostwo to nie to samo co umozliwiebie startu zespolowi w lidze, nedzny przyklad....
Yukasz pisze:Jeszcze bym reaktywował wieeeele innych zasłużonych dla polskiej koszykówki
Ale skad? Z ktorej ligi? Slask w tamtym sezonie gral w tej najwyzszej, do tego zajal wysokie miejsce i zarzad PLK chce umozliwic mu start w rozgrywkach, stosujac do tego przis ktory nie lamie prawa. A to ze jest on jaki jest to juz nie Slaska sprawa.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 lip 2008, 23:42

Martinho pisze:Mistrzostwo to nie to samo co umozliwiebie startu zespolowi w lidze, nedzny przyklad....
Ale są utytułowani, więc niech mają bo do patrzenia na wszystkich ze szczytu są przyzwyczajeni 8)
Martinho pisze:Ale skad? Z ktorej ligi? Slask w tamtym sezonie gral w tej najwyzszej, do tego zajal wysokie miejsce i zarzad PLK chce umozliwic mu start w rozgrywkach, stosujac do tego przis ktory nie lamie prawa. A to ze jest on jaki jest to juz nie Slaska sprawa.
Już dwa razy złamał przesuwając dla Ślaska termin zgłaszania do rozgrywek. Śląsk się nie zgłosił więc teraz dostaje trzecią szansę zwaną dziką kartą. Strach pomyśleć co wymyślą gdy i z tego nie skorzysta :hardkor2:
A jakie kluby? Ano choćby z tych miast: Pruszków, Stargard Szczeciński, Bytom (gdzie oni w ogóle są?), Ruda Śląska, Kraków, Łódź, Gdańsk i Legia z W-wy :glass:
A ta dzika karta przyznawana przez władze ligi to taki przepis dzięki któremu możesz wszystko i wszystko będzie zgodnie z prawem :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 lip 2008, 23:52

Yukasz pisze:Ale są utytułowani, więc niech mają bo do patrzenia na wszystkich ze szczytu są przyzwyczajeni
Uwazasz ze sa za slabi na lige? Ja nie i chyba raczej nikt? Liga spadnie z poziomem? Nie. Wolisz zeby wszedl jakis zespol z 1 ligi niz Slask ktory zajal miejsce na podium? Moze twoje poglady sklaniaja sie do takiej opcji aby wszedl zespol slabszy kosztem silniejszego ale pewnie udziela ci sie to ze Znicz w pilce nie wszedl do ekstraklasy, to teraz negujesz kazdy zespol ktory nie spelnil jakis wymagan i boczna furtka chce wejsc do ligi. Tak mi sie wydaje... Ja nawet jakbym nie byl ich kibicem to wolalbym zeby Slask wszedl dzieki temu przepisowi niz jakis zespol z 1 ligi ktory plakal by pozniej ze nie ma kasy, i zlecial z hukiem albo bil sie o utrzymanie...
Yukasz pisze:Strach pomyśleć co wymyślą gdy i z tego nie skorzysta
Nie wiem co zrobi zarzad ale jak nie przyjma to chyba PLK bedzie mialo jasna soprawe - Slask nie chce grac w Ekstraklasie.
Yukasz pisze:A jakie kluby?
No wlasnie ale one graja po nizszych ligachh a Slask kiedy byl w nizszej niz Ekstraklasa?

Yukasz pisze:Bytom (gdzie oni w ogóle są?),
Chyba 2 liga (odp 3 ligi). Pamietam jak sie bili z Zepterem i Anwilem kiedys o Mistrza... Ericcson Bobry Bytom jeszcze sie nazywali, a i w europucharach nie tak tragocznie im szlo - pozniej chyba przyszlo bankructwo.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 lip 2008, 0:04

Martinho pisze:Uwazasz ze sa za slabi na lige? Ja nie i chyba raczej nikt? Liga spadnie z poziomem? Nie. Wolisz zeby wszedl jakis zespol z 1 ligi niz Slask ktory zajal miejsce na podium? Moze twoje poglady sklaniaja sie do takiej opcji aby wszedl zespol slabszy kosztem silniejszego ale pewnie udziela ci sie to ze Znicz w pilce nie wszedl do ekstraklasy, to teraz negujesz kazdy zespol ktory nie spelnil jakis wymagan i boczna furtka chce wejsc do ligi. Tak mi sie wydaje... Ja nawet jakbym nie byl ich kibicem to wolalbym zeby Slask wszedl dzieki temu przepisowi niz jakis zespol z 1 ligi ktory plakal by pozniej ze nie ma kasy, i zlecial z hukiem albo bil sie o utrzymanie...
To wszystko wyżej to wielka B E Z E D U R A !!!
Za Śląsk nikt inny grać nie przyjdzie, nic mi się nie udziela jeno znowu sapanie :lol: Niech Śląsk gra ale skoro nikt go nie chce to niech kuwa nie gra. Poczytaj sobie komentarze na innych stronach i tam osoby wypowiadają się w podobnym tonie jak ja bo to jest przegięcie ratowanie kogoś na siłę. Myślisz że inne kluby te które wymieniłem a zdobywały mistrzostwo (nie rozdrabniałem się już czy była to Wisła Kraków i inny Kraków, ŁKS z Widzewem i jeszcze jakieś) też kiedyś miały ten 'słabszy dzień' po którym się nie podniosły do dziś bo albo ich w ogóle nie ma albo klepią gdzieś biedę. I znowu nic mi się nie udziela... poza sapaniem i nabijaniem postów :P

I wolałbym aby nie było tego przepisu o dzikiej karcie rozdawanej komu się chce za piękne oczy czy coś innego pięknego bo
Yukasz pisze:to taki przepis dzięki któremu możesz wszystko i wszystko będzie zgodnie z prawem Rolling Eyes
Martinho pisze:Ericcson Bobry Bytom
Pamiętam takie nazwy: Stal Bobrek Bytom i Browary Tyskie Bobry Bytom ale nie Ericsson... choć może i taką mieli. W II lidze ostatnio ich nie było, może awansowali ale chyba gdzieś istnieją. Kiedys Bacik miał w planach reaktywację tego klubu. W najgorszym przypadku jest to klub szkolny czy cos w tym stylu.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 lip 2008, 0:12

Yukasz pisze:I wolałbym aby nie było tego przepisu o dzikiej karcie rozdawanej komu się chce za piękne oczy czy coś innego pięknego bo
Tez nie za bardzo trawie ten przepis ale jest on i moze dobrze bo spadek Slaska moglby spowodowac upadek klubu i ciezko byloby wrocic im na szczyt... To tak z kibicowskiego punktu widzenia. Ja nie napisalem ze jestem wielkim zwolennikiem tego przepisu tylko ciesze sie ze Slask ma szanse dostac jeszcze jedna szanse. Z drugiej strony powinni dostac po dupie za to ze 2 poprzednich szans nie wykorzystali. Jezeli tej nie wykorzystaja tzn ze nie chca grac w Ekstraklasie bo np. nie maja kasy sponsorow czy im sie nie chce. Wtedy bedziemy wszystko juz wiedziec.
Yukasz pisze:Pamiętam takie nazwy: Stal Bobrek Bytom i Browary Tyskie Bobry Bytom ale nie Ericsson... choć może i taką mieli
Alez oczywiscie ze mieli :) lata mniej wiecej 97-99 o ile sie nie myle tak mniej wiecej - nie jest to moze dokladny okres grania zespolu pod ta nazwa ale tylko orientacyjny wg mnie.
Yukasz pisze:Kiedys Bacik miał w planach reaktywację tego klubu. W najgorszym przypadku jest to klub szkolny czy cos w tym stylu.
Chyba w ubieglym sezonie widzialem ich w 2 lidze - ale byli gdzies w ogonach, moze spadli?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 lip 2008, 0:57

Tez nie za bardzo trawie ten przepis ale jest on i moze dobrze bo spadek Slaska moglby spowodowac upadek klubu i ciezko byloby wrocic im na szczyt... To tak z kibicowskiego punktu widzenia. Ja nie napisalem ze jestem wielkim zwolennikiem tego przepisu tylko ciesze sie ze Slask ma szanse dostac jeszcze jedna szanse. Z drugiej strony powinni dostac po dupie za to ze 2 poprzednich szans nie wykorzystali. Jezeli tej nie wykorzystaja tzn ze nie chca grac w Ekstraklasie bo np. nie maja kasy sponsorow czy im sie nie chce. Wtedy bedziemy wszystko juz wiedziec.
Ja jako anty fan tego klubu przyznaję - brak Śląska w lidze będzie wielka stratą w tej i tak już zdupiałej lidze. Jaki Śląsk byśmy nie oglądali (jak zagrają imo będzie to Śląsk dość silny) i tak będzie on przyciągał wiele osób. I akceptowałem pierwszą szansę, drugą uważałem już za przegięcie a trzeciej nazwać nie potrafię. Może Bytomstwo :think:
Chyba w ubieglym sezonie widzialem ich w 2 lidze - ale byli gdzies w ogonach, moze spadli?
W II lidze PZKosz ich nie uwzględnił. Są takie dziury jak VB Leasing Siechnice, Open Basket Pleszew, Bonduelle Harmattan Gniewkowo czy Hawajskie Koszule :P Ale Bytomian nie ma :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 lip 2008, 1:02

Yukasz pisze:W II lidze PZKosz ich nie uwzględnił. Są takie dziury jak VB Leasing Siechnice, Open Basket Pleszew, Bonduelle Harmattan Gniewkowo czy Hawajskie Koszule Ale Bytomian nie ma

Juz wiem czemu:

http://zaklady-bukmacherskie.com.pl/art ... 07-149.php

Klub rozwiazano

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Re: Koszykówka w Polsce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 wrz 2008, 21:39

Koszykówka w TV: więcej NBA, ale bez Euroligi

Cztery transmisje NBA w tygodniu, a Euroliga pod bardzo dużym znakiem zapytania. Polska Liga Koszykówka z Polsatu przenosi się do TVP, a w drugą stronę zmierza popularniejsza ostatnio piłka ręczna.

W minionych rozgrywkach NBA pokazywał w Polsce na wyłączność Canal+ Sport. Dwie transmisje w ciągu tygodnia dopełniał półgodzinny magazyn. Stacja na żywo pokazywała także atrakcje Weekendu Gwiazd oraz finały. W najbliższym sezonie, mimo że negocjacje wciąż trwają, ma być tak samo.

Ale to nie koniec transmisji z NBA, które pojawią się także w Orange Sport. Kanał, którego współtwórcami są Telekomunikacja Polska i Cyfra+, ruszył wraz z inauguracją piłkarskiej ekstraklasy. Do końca września można oglądać go na platformie Cyfry+ w ramach oferty podstawowej, później kanał będzie dodatkowo płatny. Negocjacje, które prowadzone są bezpośrednio z NBA trwają, ale Orange Sport, według wstępnych ustaleń, miałby transmitować spotkania wtorkowe i sobotnie, co w sumie abonentowi Cyfry+ dawałoby możliwość obejrzenia aż czterech spotkań w tygodniu. Orange Sport z odtworzenia pokazałby także Mecz Gwiazd oraz spotkania finałowe.

W NBA, która rusza 28 października, występuje jeden Polak - Marcin Gortat (Orlando Magic). W Eurolidze (inauguracja 20 października), czyli koszykarskiej Lidze Mistrzów, od kilku lat Polskę reprezentuje mistrz - w najbliższym sezonie Asecco Prokom Sopot. Transmisje ze spotkań tego zespołu, ale także inne mecze (do czterech w tygodniu) od trzech lat pokazywał Canal+ Sport. Stacja prezentowała także na żywo Final Four, czyli dwudniowy turniej decydujący o mistrzostwie.

- Umowa wygasła z końcem sezonu - mówią tylko w biurze prasowym Canal+ Sport. Wiadomo jednak, że nowej nie podpisano ze względu na cenę znacznie wyższą niż w poprzednich latach - trzy lata temu prawa kosztowały 500 tys. dolarów. - Trudno mi komentować decyzję Canal+. A cena to tajemnica handlowa - mówi Kacper Zieliński z firmy Bonivest, która jest w Polsce pośrednikiem między prowadzącą rozgrywki ULEB, a telewizjami. Chętnych na zakup praw do Euroligi nie widać.

Z kolei prawa do pokazywania PLK posiadał w ostatnich latach Polsat, który płacił lidze ok. 200 tys. złotych - transmisje miały nadawać Polsat Sport lub TV4, ale w związku z niewielką oglądalnością cześć z nich spychana była do mniej dostępnego Polsatu Sport Extra. Miesiąc temu zarząd PLK odrzucił propozycję nowej umowy z Polsatem i skierował się ku TVP, która ma już prawa do pokazywania męskiej i żeńskiej reprezentacji oraz produkować będzie sygnał z przyszłorocznych mistrzostw Europy rozgrywanych w Polsce

- Szlifujemy ostatnie szczegóły, niebawem wszystko będzie jasne. Ale o pieniądzach nic nie powiem - komentuje prezes PLK Janusz Wierzbowski. Ligę będzie pokazywał najprawdopodobniej TVP Sport - zanosi się na to, że transmitowany będzie jeden mecz w tygodniu. Do tego dojdzie magazyn ligowy.

W drugą stronę, z TVP do Polsatu, przechodzi liga piłki ręcznej. Organizujący rozgrywki PZPR był zadowolony ze współpracy z publiczną telewizją, bo na relacje spotkań można się było natknąć także w TVP Info i TV Polonia, był też cotygodniowy magazyn "Siódmy metr". Problemem stała się jednak słaba dostępność stacji.

Dobre wyniki i popularność reprezentacji sprawiły jednak, że Polsat przynajmniej trzykrotnie przebił ofertę TVP Sport i nabył prawa do transmisji spotkań ekstraklasy piłkarzy i piłkarek ręcznych oraz z meczów reprezentacji rozgrywanych w Polsce na dwa lata.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,56508 ... oligi.html

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 wrz 2008, 19:23

Niech będzie ciąg dalszy w tym temacie :arrow:

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090, ... ligi_.html

Kiedyś niepotrzebne były nam dinozaury, później powiedzieliśmy nie wodzie na pustyni, teraz nie będzie kosza a potem to już zobaczymy ciemność i nie będzie w niej niczego :foch: A za rok ME o których niewielu wie a jak już będą to wszyscy będą je mieli w dupie :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 wrz 2008, 18:57

Jak piłkarska Wisła olewała Superpuchar wystawiając rezerwy pomyślałem szkoda bo mógłby być fajny meczyk ale ich prawo bo prawo im tego nie zabrania. W końcu sparing który wcześniej grali to nie był jakiś tam sparing ale Sparing przez duże S z dodatkiem czerwonego Liverpoolu :lol: I wydawało mi się że nic Wisły nie przebije :roll: Ale żyjemy w Polsce i na odpowiedź długo nie trzeba było czekać - otóż do akcji wkroczył koszykarski Śląsk Wrocław. Dodam że ten sam Śląsk któremu przyznawanie licencji przez PLK może równać się z decyzjami leśnych dziadków z PZPN - takie nieformalne mistrzostwa Polski na najdebilniejszy związek w kraju. A konkurencja jest naprawdę silna i nikt tytułu bez walki nie odda :lol: I tak oto Śląsk dowodzony przez swojego właściciela - pana Siemińskiego który swój klub rozwala od wewnątrz, chcąc udanie rozpocząć nowy sezon i zdobyć jakieś trofeum postanowił wyprzedzić krakowską Wisłę w tej klasyfikacji i... olał ciepłym moczem Superpuchar Polski i w ogóle w nim nie wystąpi :lol2: Zwycięstwo Śląska zdecydowane trzeba przyznać. Bo jak mawiają na łamach pudelka - ważne jest aby w czymś być najlepszym i w tym wygrywać! Obrazek Bo ten kto nie wygrywa ten się cofa - mawiają inni. A ja bym poszedł o krok dalej i na miejscu Śląska zrezygnował z udziału w rozgrywkach ligowych - w końcu to też jakieś zawody. A że Polska autostradami i sportem stoi wie nawet najmniejsze dziecko. Link dla zainteresowanych :arrow: http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090, ... haru_.html
Co na to PLK? - Zaakceptowaliśmy decyzję klubu, a żadnych konsekwencji wyciągnąć nie możemy, bo regulamin tego nie przewiduje - mówi prezes ligi Janusz Wierzbowski. - Nie chcę tego komentować, bo musiałbym użyć dosadnych słów. To zła wiadomość dla PLK pod każdym względem - dodaje prezes.
I tu już nic mnie nie dziwi że PLK nic nie może a wszystkiemu jest winny regulamin - na stos z nim![*]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”