Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 lut 2010, 1:14
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2010, 1:29
Dokładnie. 2x7,5km, najpierw jednym stylem, zmiana nart w specjalnej strefie i później ciąg dalszy drugim stylem.Kamil232 pisze:A i co znaczy, że jest bieg łączony na 15 km? Połowa mają biec klasykiem, połowe łyżwą czy jak?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 16 lut 2010, 2:03
Grand
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2010, 2:11
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 lut 2010, 6:01
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lut 2010, 8:29
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 16 lut 2010, 10:11
Ja też oglądałem wczoraj Snowboard cross i również jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Cały konkurs od 1/8 do finału przebiegał bardzo ciekawie i nie można się było nudzić. Podobała mi się ta rywalizacja - 4 zawodników i 2 kwalifikuje się dalej. Powodowało to, że mieliśmy swego rodzaju arcade'ówke (?) co zawsze dodaje kolorytu zawodom. Przepychanki, niespodziewane upadki faworytów - to jest to! Czasami przypominało żużel (że się tak wyraże) ale tutaj nawet jak 2 pierwszych miała ogromną przewagę to zawsze mogło się coś stać, jeden mały błąd i po zawodach. No i szkoda Ligockiego, ledwo co ruszyłcloner pisze:Pierwszy raz oglądałem Snowboard Cross, muszę przyznać że jestem pod wrażeniem. Całkiem przyjemnie się oglądało tą dyscyplinę, emocje towarzyszyły zawodom od początku do samego końca. Jak się przed kilkoma minutami okazało, tytuł wywalczony w Turynie obronił 33-letni Amerykanin, Seth Wescott. Lider PŚ, młodzian (87 rocznik), Pierre Vaultier oczywiście odpadł przedwcześnie, chyba w 1/4.
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 lut 2010, 10:57
Jest to tak rozwiazane, ze na kolejnych imprezach, tj. MŚ i IO poszczegolne dystanse rozgrywane sa naprzemiennie raz klasykiem, raz lyzwa. Tylko bieg laczony pozostaje zawsze. Dlatego teraz w Vancouver rozgrywane sa:Kamil232 pisze:Prosiłbym o wytłumaczenie pewnej rzeczy. Może ktoś tutaj się zna na biegach.
W Libercu w biegach narciarskich były następujące konkruencje:
Sprint techniką dowolną
10 km techniką klasyczną
Bieg łączony 15 km
30 km techniką dowolną
A dzisiaj Justyna startowała 10 Km techniką dowolną, a za to sprint ma być klasykiem. Skąd ta zmiana?
A i co znaczy, że jest bieg łączony na 15 km? Połowa mają biec klasykiem, połowe łyżwą czy jak?
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2010, 16:58
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 lut 2010, 17:08
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lut 2010, 20:11
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2010, 19:15
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lut 2010, 19:49
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2010, 19:52
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lut 2010, 20:36
umiarkowaniefieldy pisze:grubo grałeś na Petre?
czeher
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio