Żużel - Strona 23

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 17 lip 2011, 1:06

Kamil232 pisze:Są na Jutubie, poza tym widziałem Hansa na żywo :P Do Golloba można tylko porównywać właśnie Hansa, Maugera i Rickardssona i to wszystko. Wyniki to nie wszystko, Małysz nie ma złota olimpjskiego Soinien, Bystoel czy Niemienen mają i co z tego?
Sorry, ja Tomka darze olbrzymia sympatia i bardzo go cenie, ale gdzie jeden mis, a gdzie szesc jak Tony dla przykladu. Maugera ciezko porownac, inne czasy, tylko jedne zawody.

Jezeli chodzi o sukcesy to Tomkowi daleko nawet do Crupmiego. Australijczyk raz ze ma duzo wieksza liczbe IMS, to dodatkowo od 10 lat nie schodzi z podium.
Ciekawe skad ta sympatia Kamila do Chudego? Wiem ze kibicuje Stali, ale Tomek to Gryf z krwi i kosci, Gorzow pozostanie tylko niewielkim punktem w biografii Golloba. :mrgreen:

W kazdym badz razie zycze Tomaszowi obrony misia, bo jak pisalem bardzo go lubie i to glownie dzieki niemu wiele wiele lat temu ogladalem IMS, bo samo zainteresowanie zuzlem wynika z miejsca mego pochodzenia. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 mar 2012, 6:47

Grand Prix Nowej Zelandii ktoś ogląda? :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 mar 2012, 7:14

GP rozgrywane na antypodach a i tak przy linii startowej bije po oczach "Leszno" i "Gorzów" :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 31 mar 2012, 7:15

Boromir pisze:GP rozgrywane na antypodach a i tak przy linii startowej bije po oczach "Leszno" i "Gorzów" :lol:
To jest kwestia sponsorstwa. Równie dobrze można powiedzieć, że po oczach biją Monster Energy czy Red Bull. No ale to firmy. A sprawa lansowania polskich miast na kewlarach jest gdzieś od dwóch sezonów (teraz trzeci).

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 mar 2012, 7:24

Wiem, ale jakoś tak dziwnie... Jednak cały żużel kręci się wokół kilku krajów, a już zwłaszcza dzięki Polsce.

alabuk4
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alabuk4 » 01 wrz 2012, 21:19

Cała moja rodzina chodzi na żużel. Nawet 6 letnia siostra uwielbia czarny sport :) Ostatnio nawet mój chłopak zaczął ze mną chodzić. Pamiętajcie jest zasada- każdy kibic żużla powinien zakorzenić ten sport w sercu co najmniej jednego znajomego ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 paź 2012, 22:32

Chris Holder nowym mistrzem świata. Trochę w złych okolicznościach, bo nie wiadomo co by było gdyby sędzia wykluczył go z finału, a zdecydowanie powinien. Było trochę głupich emocji, bo Pedersen zachował się jak debil...
Za rok będzie to nowe GP już bez Crumpa, szkoda ogromna, bo to bardzo fajny zawodnik, ale widocznie nie ma już motywacji. Trochę się zmieni lista startowa wraca Iversen, Zagar czy Kasprzak. Dobrze, że znieśli w Polsce ten chory przepis o jednym uczestniku GP w drużynie bo Stal może miec 5 uczestników, bo młody Jepsen Jensen ma porządne plecy. Ogólnie powieje trochę nowością. Mam nadzieję tylko, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i skończą się te chore rozdawanie miejsc dla takich gości jak Nichols, Johansson. Są młodzi jak Ward, Janowski, Zmarzlik czy Jepsen Jensen i tacy goście powinni otrzymywać te wolne miejsce w poszczególnych wyścigach, bo to być może przyszłość tego sportu. Całe szczęscie, że nie bedzie dzikich kart dla gości pokroju Ljunga czy Andersena, bo żal było na to patrzeć.Trzeba jednak na miejsce w elicie zasłużyć.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 lip 2013, 17:58

Ktoś planuje dzisiaj oglądać finał DPŚ?

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 20 lip 2013, 18:24

Tak. Będzie ciężko dziś o złoto i myślę, że zajmiemy 2 miejsce, ale może chłopaki mnie zaskoczą no co liczę.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 lip 2013, 21:46

I znów dzięki choremu przepisowi o Jokerze (którego nie lubię) Polska mistrzem świata. W praktyce mamy o 2 punkty mniej od Danii :D

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 21 lip 2013, 0:32

Może i chory, ale wydaje mi się, że było to założenie taktyczne z naszej strony na tego jokera(Va banque vide ostatni łuk Jarka gdzie odpuścił w meczu w Lesznie i Falubaz mógł robić rezerwę taktyczną w nominowanych co dało im remis), chociaż jakby Kenio nie miał aż takiej przewagi to mógłby odpuścić na ostatnim wirażu i przyjechać na miejscu drugim, a od biegów 17-20 jokera użyć już byśmy nie mogli. Brawo JAREK, KASPER, MAGIC, DUZERS!!
I znów dzięki choremu przepisowi o Jokerze (którego nie lubię) Polska mistrzem świata.
Tak, szkoda że nie było reprezentacji Niemiec :roll: Dobrze, że tu germańce nie sięgną po jakieś Triple Sieger czy jak tam to zwał to będzie spokój. BTW są tu jacyś fanatycy Czarnego Sportu może byśmy rozruszali ten temat :chill:

nasi wyluzowani :lol:
I decydujący bieg o Mistrzostwo Świata dla POLSKI
Ceremonia wręczenia Medali, Pucharu

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 24 lip 2013, 2:20

SobolPL pisze:BTW są tu jacyś fanatycy Czarnego Sportu może byśmy rozruszali ten temat :chill:
Są! Najwięksi na świecie :oops:
W dodatku tacy, którzy kibicują zbliżającemu się Mistrzowi Polski, tj. Włókniarzowi Częstochowa :jupi:

Co do Jokera - czy ja wiem czy chory to przepis? Zawsze dodaje to jakichś emocji, pozwala na pewne ruchy taktyczne i sprawia, że trzeba zapierniczać do końca, a nie tylko jakiś czas, do wypracowania bezpiecznej przewagi. Przypomnijcie sobie poprzednie lata - tam zdarzało się, że cała czwórka korzystała z Jokera, co świadczy o tym, jak fajnie musiał się układ zmieniać...

Bardziej mnie ostatnio zastanawia kwestia Golloba. Jakiekolwiek niesnaski by w zespole nie były, taką postać powinno się w reprezentacji pożegnać bardziej godnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2013, 9:24

Byłem wczoraj z kumplami w Częstochowie na żużlu. Był akurat ligowy mecz z Unią Tarnów. Ludzi od zaje*ania, dziś przeczytałem że 16 tysięcy było, no ładnie ładnie. Ogólnie mega piknik, piwko, pizza, kfc na stadionie, no masakra :lol: Młyn gospodarzy to jakieś dzieci, może z 80 osób, gości przyjechało też ok. 150, choć z moim wzrokiem coraz gorzej ;) Pierwszy raz oglądałem na żywo ten sport i... nie ma lipy. W sam raz, żeby przyjść z rodziną, dziewczyną, wydać w [ch**] kasy i udać się do domu.

Oprawa gości:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 9968_n.jpg

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 16 sie 2013, 11:22

Cloner, nie mogłeś trafić lepiej, mamy najlepszą frekwencję w lidze :jupi: A do tego był to jeden z ciekawszych meczów w tym sezonie :)

Nasi tzw. ultrasi to głównie młodzież i dziewczyny, to nie te czasy, kiedy bano się naszej ekipy, ale cieszy mnie, że cokolwiek się tu dzieje.

Polecam bywać na żużlu częściej, skoro to był dopiero pierwszy raz :D
Ostatnio zmieniony 16 sie 2013, 11:38 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2013, 11:32

futbolowa pisze:Polecam bywać na żużlu wcześniej, skoro to był dopiero pierwszy raz
Wcześniej, tzn.?

A mecz był jednym z nudniejszych chyba, rywale znokautowani, nie mieli w ogóle szans, zero emocji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”