NBA... - Strona 244

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
1
5%
Toronto Raptors
3
16%
Boston Celtics
4
21%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
26%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
0
Brak głosów
Oklahoma City Thunder
2
11%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
21%
Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 145
Kibicuję: Inter

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 21 gru 2025, 18:51

Problem z Sochanem jest taki, że przez 3 sezony kompletnie się nie rozwinął. W momencie draftu był obiecujący. Bardzo wszechstronny, z solidną obrona, energiczny i potencjalnie taki gracz, który nic nie robi wybitnie, ale jednocześnie o wszystkim ma pojęcie. O wszystkim oprócz rzutu rzecz jasna. No tylko to co działo na uniwerku kompletnie nie ma przełożenia na NBA. Ta jego obrona to też jest sprawa taka, że on jest zwyczajnie dobry w tym elemencie, ale też nie jakoś znakomity. Biorąc pod uwagę kilka kontuzji, brak rytmu, to mamy gracza stojącego w miejscu z kwestii własnego rozwoju i jednocześnie tracącego z miesiąca na miesiąc pozycję w drużynie. Biorąc pod uwagę, że koło Wembiego musi być spacing, to ja mu tutaj nie wróżę kariery.

Jeśli zmieni klub, to i tak będzie pewnie czymś na zasadzie - weźmy chłopa na niskim kontrakcie i sprawdźmy, najwyżej się go zezłomuje.
Sochana czeka teraz praktycznie odbudowywanie od zera, ostra walka o każdą minutę na parkiecie i musi chyba też liczyć na jakieś kontuzje kolegów z drużyny, żeby złapać choć trochę rytmu. Teraz to ja mu życzę przede wszystkim zdrowia i dużo sił do walki, bo w takim tempie, to on może niedługo wylecieć z ligi, albo okupować 13-15 miejsce w rotacji jakiegoś średniaka ligi. Jest wciąż młody i z pewnością to jego duży atut. Ktoś mu w końcu da realną szansę.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 gru 2025, 19:30

Matrixxx pisze:
21 gru 2025, 18:51
Problem z Sochanem jest taki, że przez 3 sezony kompletnie się nie rozwinął.
Problem z Sochanem jest taki, że wg +/- jest 10 najgorszym zawodnikiem w lidze (przynajmniej wg jakiejś analizy na youtube, którą obejrzałem w poprzednim tygodniu). Amerykanie mają fioła na punkcie statystyk, więc...dużo chłop nie pogra. W Spurs jest już za mocna ekipa jak na niego.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 170
Kibicuję: Juventus

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 21 gru 2025, 22:20

Na moje oko problemem Sochana jest to, że nie jest wybitnym obrońcą z dobrym przeglądem pola, a tacy mają rację bytu w tej lidze, jeśli nie mają rzutu (Amen Thompson, Draymond Green).

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 82
Kibicuję: Neutralny kibic

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 22 gru 2025, 7:51

🏀Ostatnia noc w NBA była wyjątkowo intensywna, a najważniejszym wydarzeniem był historyczny wyczyn Kevina Duranta oraz rekord strzelecki sezonu w meczu Bulls z Hawks.
Oto zestawienie najciekawszych wydarzeń:
🔥Historyczny Milowy Krok Kevina Duranta
W meczu przeciwko Sacramento Kings, Kevin Durant (Houston Rockets) zanotował swoją 5000. asystę w karierze. Tym samym stał się trzecim🥉 najszybszym graczem w historii NBA, który osiągnął barierę 30 000 punktów, 5 000 zbiórek i 5 000 asyst.
* Wyprzedzają go jedynie 🥇Michael Jordan (960 meczów) oraz 🥈LeBron James (1107 meczów).
* Durant dokonał tego w swoim 1147. występie.
🔥Strzelecki festiwal w Atlancie: Bulls vs Hawks (152:150)
To był prawdopodobnie najbardziej szalony mecz tego sezonu. Chicago Bulls pokonali Atlanta Hawks w spotkaniu, w którym padło łącznie aż 302 punkty.
Josh Giddey otarł się o triple-double (19 pkt, 12 ast, 9 zb) i trafił kluczową trójkę w końcówce.
Debiutant Matas Buzelis zachwycił, zdobywając 28 punktów przy niemal perfekcyjnej skuteczności (10/11 z gry, w tym 7 trójek).
Po stronie Hawks szaleli Jalen Johnson (36 pkt) i Trae Young (35 pkt), ale ten drugi spudłował rzut na remis równo z syreną.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 22 gru 2025, 12:39

Buzelis gra 2 sezon w NBA, więc trudno go nazwać debiutantem:)

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 22 gru 2025, 19:46

Z nowinek: po ostatniej wymianie koszulek, która skutkowała zdjęciem w postaci White Dick, gracze NBA dostali zakaz robienia sobie zdjęć z graczem Toronto o nazwisku Gradey Dick xDDD

Tak ustalił Nosferatu, czyli komisarz Silver 😎

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 22 gru 2025, 21:38

🇵🇱Sytuacja Jeremy’ego Sochana mnie niepokoij
Wieści dotyczące Polaka są nieciekawe Sochan stracił miejsce w rotacji (często zastępuje go Kelly Olynyk), a amerykańskie media (m.in. The Athletic) sugerują, że San Antonio Spurs przygotowują się do transferu z jego udziałem. Polak opublikował w mediach społecznościowych wymowny wpis: "W ciemnym miejscu świeca nadal się pali", co fani interpretują jako komentarz do jego trudnej sytuacji w klubie. O co tu chodzi to wie chyba sam On. Szkoda mi go myślę ale wiem że ma potencjał i zmiana klubu jest mu na plus. Niech stanie się to jak najszybciej

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 23 gru 2025, 11:47

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 27 gru 2025, 0:17

Hej hej tu NBA!!! Oklahoma przegrywa dwa mecze ze Spurs! Czy Jokic jest jak Jordan i doprowadzi Denver do mistrzostwa? A może Lakers Luka i Le Brown jest moc i siła. Wschód się chowa i naprawdę ma fajnych graczy i drużyny ale nie ma szans. Knicks, Pistons czy może Boston nie ma szans z zachodem

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 27 gru 2025, 11:04

Wciąż mega faworytem jest OKC, ale te starcia ze Spurs sprawiły, że ten sezon będzie o wiele ciekawszy. A to co zrobił ostatnio Jokić, to jakiś kosmos. W ogóle chłop wykręca 30p/12r/11a na 73%TS. O takie statsy ciężko w grze, a on to sobie robi każdego dnia. Będzie czwarte MVP, nie ma innej opcji. Już raz i tak go okradli (Embiid).

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 27 gru 2025, 11:19

W zeszłym sezonie miał bardzo zbliżone statsy i jakoś nie dostał MVP, więc nie bądź taki pewny.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 27 gru 2025, 11:31

W tamtym sezonie też był najlepszy (jak ostatnie 5 lat), ale OKC mieli zdecydowanie lepszy bilans od Denver, więc można nagrodę dla SGA obronić. W tym sezonie te różnice nie będą tak duże.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1078
Kibicuję: Ac Milan

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 27 gru 2025, 15:03

Jokić-Shai-Brunson taka imo moja topka 3 o MVP. To co ostatnio robi Brunson, szczególnie w crunchtime, powoduje, że stawiam go wyżej od Doncicia

Ciekawi mnie Boston i co zrobi w trade deadline'a i czy Tatum wróci jeszcze przed końcem RS ;] Mieli "przytankować", oddali graczy ważnych w rotacji, ale zarabiajacych za dużo. A tu nagle 19-11 i 3 siła w konferencji wschodniej.

A propo Wschodu i przy ewentualnym dołączeniu Las Vegas i Seattle do konferencji zachodniej to ciekawe kogo liga wywali na wschód. Pelicans, Memphis czy Wolves. Dla Wolves to instantowo robią się top 3 wschodu :D

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 27 gru 2025, 15:19

Vol'jin pisze:
27 gru 2025, 15:03
Jokić-Shai-Brunson taka imo moja topka 3 o MVP. To co ostatnio robi Brunson, szczególnie w crunchtime, powoduje, że stawiam go wyżej od Doncicia

Ciekawi mnie Boston i co zrobi w trade deadline'a i czy Tatum wróci jeszcze przed końcem RS ;] Mieli "przytankować", oddali graczy ważnych w rotacji, ale zarabiajacych za dużo. A tu nagle 19-11 i 3 siła w konferencji wschodniej.

A propo Wschodu i przy ewentualnym dołączeniu Las Vegas i Seattle do konferencji zachodniej to ciekawe kogo liga wywali na wschód. Pelicans, Memphis czy Wolves. Dla Wolves to instantowo robią się top 3 wschodu :D
gdzieś czytałem że Minnesota ma iść na wschód a jeśli chodzi o MVP to narazie Jokic dla mnie to numer jeden zobaczymy jak Denver to ogarnie . Liga jest naprawdę ciekawa w tym sezonie i coś czuję że może być niespodzianka jeśli nie będzie kontuzji tym bardziej. Spurs to dla mnie czarny koń i zobaczymy co jeszcze Lakers pokażą

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny

NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 28 gru 2025, 10:19

Davis wypada do końca sezonu, cóż za niespodzianka. TOP szklanek w tej lidze.

On i Zion to są memy.

Btw ciekawa noc w lidze: Spurs dostają w papę na własnym parkiecie z Utah, Wolves z Nets :smoke:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”