Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008 - Strona 30

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Kto zdobędzie wiecej medali na IO

Reprezentacja Polski
14
21%
Michael Phelps
54
79%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 20 sie 2008, 9:52

Musze sie odniesc do komentarza Babla, bo normalnie nie wytrzymie dluzej.
Potrafie zrozumiec, ze jestes wielkim fanem naszej meskiej reprezentacji w siatkowke. Potrafie tez zrozumiec, ze bronisz ich przed czesto bezpodstawnymi atakami jak to okresliles "krzykaczy". No ale na litosc boska to, ze po raz kolejny zawodza to jest tak oczywiste, ze trudno z tym dyskutowac. Naszych siatkarzy nie bronia osiagane przez nich wyniki, bo tych wynikow po prostu nie ma. A bedac aktualnymi vicemistrzami swiata za takowe nie mozna uznac 1/4 IO. Powtarzasz w kolko szkoda tej druzyny, szkoda tej formy, szkoda straconej szansy. Co z tego, ze nasze chlopaki maja potencjal, ze maja odpowiednie umiejetnosci? Dalismy dupy i tyle. Zagralismy dzisiaj slabo. Byly momenty dobrej gry, ale to wszystko strasznie nierowne. Wszyscy strasznie nierowno. Mozdonek jako jedyny trzymal poziom. Lozano takze nie ustrzegl sie bledow. Po co trzymal Swidra i Plinskiego przez 2 sety na boisku? Tego chyba on sam nie wie. Ty jako jego wielki obronca powinnienes spojrzec tym razem krytycznym okiem na posuniecia Argentynczyka. A twoje zaczepki w strone rodziny Piotra sa ponizej wszelkiej krytyki. Rozumiem, ze mozesz byc zdenerwowany i rozczarowany porazka z Wlochami, ale nie zachowuj sie jak zwykly prostak. Bo twoje slowa to prostactwo i chamstwo w najczystszej postaci.
Reczni tez przegrali i w pizde wszystko. Wkurzyc sie idzie. Wiedza jak czlowiekowi zepsuc dzien. Ehh

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 sie 2008, 9:53

Może dlatego, że do ręcznej nie da się od tak "napakować" zawodnika, musi mieć jeszcze jakieś umiejętności techniczne Wink
No musi więc to może zły przykład ale np jeśli chodzi bodajże (nie chce mi się sprawdzać) o wioślarstwo to zaprezentowali się znacznie poniżej oczekiwań choć tu już da się 'napakować' zawodnika :glass:
kaczy pisze:Teraz pozostaje nam liczyć na sukces piłkarzy ręcznych z Islandią
Obie reprezentacje się wspierały to teraz razem będą się pocieszać w samolocie powrotnym :cry:
Mądre słowa. Ale każdy się kiedyś myli. Ja też uważam ,że sie znam byłem przekonany ,że zdobędziemy medal ale niestety skończyło sie na półfinale.
Na półfinał to ja liczyłem a skończyło się niestety jedynie na ćwierćfinale.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 20 sie 2008, 10:10

Piotr pisze:Co do Winiarskiego, to dla mnie byl najslabszy, bo nie potrafil skonczyc wielu swietnych wystaw i denerwujacy byl widok ciaglych kontr po jego atakach.

Kilka faktów:
Winiarski był drugim naszym punktującym z wynikiem 19 pkt, pierwszy oczywiście Wlazły 27
Był też drugim atakującym z 13 udanymi atakami
Był najlepszym blokującym z 5 punktowymi blokami, gdzie drugi Możdżonek miał 2
Winiarski był jednym z 3 graczy, którzy punktowali zagrywką.

Jak dla mnie wystarczająco by stwierdzić, że nie masz racji. Bez Winiarskiego ten mecz skończył by się w 3 partiach, jestem o tym przekonany.

Ja ogólnie jestem zły na nich i nie chce mi się więcej pisać. Jednak patrzeć na zakłamywanie rzeczywistości nie mogę. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 sie 2008, 10:11

Tu nie chodzi o bronienie Lozano czy siatkarzy. Tu chodzi o nasza narodowa przyware: popadanie w skrajnosci w skrajność. A tu tylko róźnica dwóch punktów, a panowie juz dali dupy, Lozano kmiot i nie zna sie na trenerce etc. To do niczego nie prowadzi. Tez nigdzie nie napisałem, że siatkarze zagrali rewelacyjnie w dwoch pierwszych setach. Zagrali źle. Fakt jest taki - jestesmy poza turniejem olimpijskim. Dwa trzy dni płacze, lamenty nastolatek, wracamy do kraju. Krotkie urlopy, liga, baraże do ME, znow liga, LŚ, ME, kolejny sezon ligowy. Nie ma czasu na dywagacje, trzeba caly czas trenowac, konsekwentnie isc do przodu, bo chyba najłatwiej sie załamac i sie poddac. Nie zapomniec o wyciagnieciu wnisków i dalej rywalizowac.

A w mojej ocenie siatkarzy jak i siatkarek jako kibica najważniejsze jest to, że dali z siebie wszystko. Widocznie byli lepsi. U pań mnie tylko wkurza obarczanie trenera i zawodniczek przez siebie. Cała druzyna wygrywa i cała druzyna przegrywa. Nie ma czasu na piaskownice.

Obraza Piotra. Dałem sobie WP jak ochłonałem. Ale to prawda, stasznie mnie irytuje jak pisze ktos bzdury, bo akurat na Winiarskim ta kadra sie opiera (taki malo istotny drobiazg jak przyjecie).

Reczni tez zawiedli. Chyba nawet lepiej jakby obie nasze ekipy zajłey to czwarte miejsce. lepiej to niz 5-8.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 20 sie 2008, 10:11

Musze sie odniesc do komentarza Babla, bo normalnie nie wytrzymie dluzej.
Potrafie zrozumiec, ze jestes wielkim fanem naszej meskiej reprezentacji w siatkowke. Potrafie tez zrozumiec, ze bronisz ich przed czesto bezpodstawnymi atakami jak to okresliles "krzykaczy". No ale na litosc boska to, ze po raz kolejny zawodza to jest tak oczywiste, ze trudno z tym dyskutowac. Naszych siatkarzy nie bronia osiagane przez nich wyniki, bo tych wynikow po prostu nie ma. A bedac aktualnymi vicemistrzami swiata za takowe nie mozna uznac 1/4 IO. Powtarzasz w kolko szkoda tej druzyny, szkoda tej formy, szkoda straconej szansy. Co z tego, ze nasze chlopaki maja potencjal, ze maja odpowiednie umiejetnosci? Dalismy dupy i tyle. Zagralismy dzisiaj slabo. Byly momenty dobrej gry, ale to wszystko strasznie nierowne. Wszyscy strasznie nierowno. Mozdonek jako jedyny trzymal poziom. Lozano takze nie ustrzegl sie bledow. Po co trzymal Swidra i Plinskiego przez 2 sety na boisku? Tego chyba on sam nie wie. Ty jako jego wielki obronca powinnienes spojrzec tym razem krytycznym okiem na posuniecia Argentynczyka. A twoje zaczepki w strone rodziny Piotra sa ponizej wszelkiej krytyki. Rozumiem, ze mozesz byc zdenerwowany i rozczarowany porazka z Wlochami, ale nie zachowuj sie jak zwykly prostak. Bo twoje slowa to prostactwo i chamstwo w najczystszej postaci.
Reczni tez przegrali i w pizde wszystko. Wkurzyc sie idzie. Wiedza jak czlowiekowi zepsuc dzien. Ehh

A ja musze się odnieśc do twojego komentarza. Czy przed olimpiadą większosc nie mówiła ,że bedziemy walczyc o 4 miejsce;> Swider dzisiaj tak źle nie grał i w miare kończył ataki. Jakby nie patrzeć to Wika w ataku dzisiaj też dośc słabo zagrał. Fakt ,że wniósł ożywienie do gry. Nie wytrzymali troche presji. A w pierwszych setach Guma tak jak mówił Niemczyk chyba sam nie wiedział do kogo grać. Środek Włochów był dzisiaj naprawde mocny. Ten ćwiercfinal naprawde ich sporo nauczy. I wcale dupy nie dali :!: Przegrywali 2-0 i mogli odpuścic ale podjeli walke. Zresztą łatwo sie wszystko tak mówi. Ciekawe co ty byś zrobił na boisku? Chyba nie zdajesz sobie sprawy jaki to jest stres. I nie ma co mówić ze to ich praca bo takie mecze gra się kilka razy w życiu.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 20 sie 2008, 10:40

ni
Karmelinho15 pisze:Ciekawe co ty byś zrobił na boisku?
Przestan prosze. Nie znosze takich zalosnych pytan jak to powyzej. Porownujesz mnie do naszych siatkarzy. Piszesz, ze stres, ze takie mecze gra sie kilka razy w zyciu. Inni potrafia sobie z nim poradzic a my nie? To nie jest zadne wytlumaczenie. A to ze dalismy dupy dotyczy osiagnietego wyniku sportowego, a nie postawy na boisku. I nie pisz prosze, ze przed IO wiekszosc zakladala walke o 4 miejsce. Celem byl medal i ten cel nie zostal zrealizowany. Irytuje mnie zbytna pewnosc siebie niektorych naszych siatkarzy. Taki Plinski czy Kadziewicz. Bunczucznie zapowiadaja, Lukasz po zwyciestwie nad Ruskimi wypowiada sie jakby nic wielkiego sie nie stalo, jakby bylo to norma, po czym przegrywaja z Wlochami. Wlochami, ktorzy nie ma sie co oszukiwac wielkiej siatkowki nie graja. Wielkiej tragedii nie ma. Mamy mlody, perspektywiczny zespól, przed ktorym jeszcze mam nadzieje sporo sukcesow. Kilku starszych graczy pewnie powoli bedzie konczylo kariery, ale osobiscie twierdze, ze to tylko z pozytkiem dla zespolu. Trener tez zapewne inny i mimo szacunku jakim darze Raula, i tego wielkiego sukcesu jaki osiagnal w Japonii czas chyba na zmiane.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2008, 10:41

Na dokładkę fatalnie popłynęła para Kusznierewicz-Życki...

Ech, wygląda na to, że trzeba będzie się mocno starać o wyrównanie wyniku z Aten (uznanego przecież za porażkę) :(

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sie 2008, 10:46

Dzisiaj teoretycznie mamy jeszcze 2 szanse na medal

bieg na 400 m ppł. - Anna Jesień

rzut młotem - Kamila Skolimowska, Anita Włodarczyk

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 sie 2008, 10:53

kaczy pisze:rzut młotem - Kamila Skolimowska, Anita Włodarczyk
Z tego co patrzyłem, to Kamila Skolimowska ma dopiero ósmy najlepszy rezultat w tym sezonie wśród finalistek. Włodarczyk chyba dziewiąty. Nie należy liczyć tutaj na medal, chociaż szanse oczywiście są. Poza tym Skolimowska już ma chyba najlepsze lata za sobą.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 20 sie 2008, 11:06

kaczy pisze:rzut młotem - Kamila Skolimowska, Anita Włodarczyk
Tu bym raczej nie liczył na medal. Skolimowska coś wczoraj mówiła,że ma jakąś kontuzje czy coś i bierze jakieś tabletki.

Michał M pisze:Ech, wygląda na to, że trzeba będzie się mocno starać o wyrównanie wyniku z Aten
też tak sądzę

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 20 sie 2008, 11:09

Teoretycznie najwiecej szans mamy w kajakach no i moze Kusznierewicz ale tez chyba nie bo ma spora strate. W lekkiej na nic nie ma juz co liczyc chyba ze ktorejs z 2 naszych wyjdzie rzut zycia. :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2008, 11:13

bufu pisze:Skolimowska coś wczoraj mówiła,że ma jakąś kontuzje czy coś i bierze jakieś tabletki.
To niech cos weźmie sensownego i wygra :mrgreen: A tak serio, to też wątpię w medal, no ale zobaczmy. W końcu Majewskiego i Małachowskiego przed IO też nikt w gronie faworytów nie stawial.

W szanse Jesień bardzo wątpię. Kiedy zdobyliśmy jakiś medal olimpijski w lekkoatletyce w biegach? (chodu do biegów raczej się nie zalicza :P ). Tylko w konkurencjach technicznych coś zdobywamy...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 sie 2008, 11:25

Michał M pisze:Na dokładkę fatalnie popłynęła para Kusznierewicz-Życki...

Ech, wygląda na to, że trzeba będzie się mocno starać o wyrównanie wyniku z Aten (uznanego przecież za porażkę) :(
Jak dla mnie to już jest lepiej. Nie tylko dla mnie, bo statystyka tez na to wskazuje. Wówczas zdobyliśmy 3 złote i 2 srebrne z czego trzy z nich to Jędrzejczak, zaś teraz mamy 3 złote i 4 srebrne zdobyte przez różnych zawodników. W klasyfikacji medalowej też jest lepiej.

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 20 sie 2008, 11:26

Michał M pisze:W szanse Jesień bardzo wątpię. Kiedy zdobyliśmy jakiś medal olimpijski w lekkoatletyce w biegach? (chodu do biegów raczej się nie zalicza Razz ). Tylko w konkurencjach technicznych coś zdobywamy...
całkiem możliwe

To ja może kogoś dodam Artur Noga w 110m ppł ten artykuł mi się podoba o nim http://www.sport.pl/sport/1,92385,56061 ... _jaj_.html kto wie wszystko musi się zdarzyć

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 20 sie 2008, 12:09

orientuje sie moze ktos na ktorym kanale transmitowany bedzie emcz USA-Australia w kosza??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”