Vancouver2010 - IO - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Vancouver2010 - IO

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 17 lut 2010, 23:03

czeher pisze:Bjoergen cholernie mocna
No i wygrała.
Justyna druga i mamy drugi srebrny medal dla Polski. Kowalczyk przez dużą część wyścigu pierwsza, błąd przy zjeździe kosztował ją złoto, bo Polkę za bardzo wyrzuciło przy zakręcie a Norweżka bardzo dobrze poradziła sobie z tym manewrem. Po dzisiejszych biegach nie dziwię się czemu Justyna narzekała na zbyt płaskie trasy w Kanadzie - na podbiegach tak odjeżdżała rywalkom aż miło.

Brawo Justyna :D

Edit: ładny finisz Rosjan.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 lut 2010, 23:07

FCB keres pisze:Po dzisiejszych biegach nie dziwię się czemu Justyna narzekała na zbyt płaskie trasy w Kanadzie - na podbiegach tak odjeżdżała rywalkom aż miło.
Wiesz... nie na wszystkich imprezach beda trasy pod Kowalczyk...nie od dzis wiadomo, ze lepiej jej idzie pod gore niz z gory :!: Chociaz bardzo poprawila zjazdy to jednak dla takich wyjadaczek jak Bjoergen sporo jej brakuje

Petra :rydzyk:

U mezczyzn niezla nisepodizanka, no ale to sa sprinty

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2010, 23:08

Błąd na ostatnim zjeździe, gdzie dała wejść Marit na wewnętrzną a sama sie wyrzuciła. Jednak jest z czego się cieszyć widać, ze ma formę i może spokojnie jeszcze powalczyć na pozostałych konkurencjach.
Brawa dla Majdić, bo wygrała po ogromnej walce i ambicji.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 17 lut 2010, 23:54

Szkoda tego ostatniego zjazdu ale i tak super srebro wielkie gratulacje dla Justyny :mrgreen:
Może w końcu teraz jak już ma ten medal media dadzą jej trochę spokoju żeby się mogła jeszcze do 2 startów spokojnie przygotować bo to co wyprawiają szczególnie tvp to już zgroza :lol:

Równie wielkie brawa (no może trochę mniejsze :mrgreen: ) dla Majdic to co pokazała zdobywając ten brąz ambicja, wola walki, determinacja to mi się bardzo podobało naprawdę wielkie brawa :brawo:

Kriukow :shock: ładnie wyprzedził "towarzysza" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 lut 2010, 23:57

Zdajecie sobie sprawę, że w historii ZIO Polska zdobyła 10 medali, a my byliśmy właśnie świadkami 6 z nich? Widziałem na żywo połowę medali zdobytych przez Polaków. Co więcej, jestem pewny, że będzie dane mi oglądać złoty medal, Justyna jest w formie i po prostu musi tu coś ugrać. Bjoergen byłą dzisiaj za mocna, Majdic :brawo:
czeher pisze:U mezczyzn niezla nisepodizanka, no ale to sa sprinty
Się Norwedzy zdziwili :lol:

Dzisiaj jeszcze Szwedów i Czechów trza obejrzeć. Ale te igrzyska męczą, a weź tu jeszcze potem funkcjonuj cały dzień. :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 lut 2010, 8:31

Brawo dla Kazacha i dla Majdic. Niesamowicie pobiegła Słowenka, na mecie prawie zemdlała. Dla takich występów warto oglądać ZIO. Bardzo mocno trzymałem za nią kciuki i miałem nadzieję, że jeśli ktoś pokona Justynę to tylko ona. A Kowalczyk naprawdę dobrze pobiegła, walczyła do końca i tylko nie najlepszy zjazd przy ostatnim zakręcie sprawił, że Norweżka uciekła.
A w biegu mężczyzn świetny bieg Rosjan, którzy do ostatniej chwili walczyli między sobą o złoto. Myślałem, że Norwedzy po zdobyciu złota przez ich koleżankę zmobilizują się i spróbują zdobyć kilka medali, ale to się nie udało.
Tak czy inaczej: Małysz 1: 1 Kowalczyk :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 lut 2010, 13:55

Boromir pisze:Dzisiaj jeszcze Szwedów i Czechów trza obejrzeć
Pierwszy mecz słabiutki, ale w drugim już można było zobaczyć kawałek dobrego hokeja. Tak na dobrą sprawę, gdyby nie Vokoun, to Czesi w życiu by tego spotkania nie wygrali. Szczególnie duże brawa należą mu się za początek drugiej i trzeciej tercji, kiedy bronił jak nawiedzony. Słowacy też trochę na własne życzenie się pogrążyli, bo łapali jakieś głupie kary (jak np Chara, za uderzenie rywala kijem w plecy :roll: ). Ekstremalnie wysoki kurs na Słowację był jednak wart spróbowania :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lut 2010, 14:20

Mecz Szwedów mnie tak wynudził, że zasnąłem i Czechów nie obejrzałem... No i jak opisujesz, to sporo straciłem.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 lut 2010, 15:51

http://sport.onet.pl/imprezy/vancouver- ... omosc.html

Adasiowi jeszcze zloto sie ostanie. :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2010, 20:38

Ach .... Pięknie Weronika Nowakowska coś niesamowitego po prostu :D Wielkie gratulacje .. nie będę pisał o tym że była szansa na złoto bo to w tym momencie jest zupełnie nieważne .. Teraz Tomek śladami Berger i mamy świetny dzień

PS. Bardzo ładnie także Agnieszka Cyl i Krystyna Pałka :D

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 lut 2010, 20:48

Brawo Polki ale jeszcze wieksze brawa dla Wilhelm :) Pomimo slabej formy 4 miejscy to duzy sukces.

Sikora dzis po medal mam nadzieje

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lut 2010, 20:50

Tora Berger, jak ona zapieprzała dzisiaj, jakby miała jakiś motorek przy sobie :boruta: Wielkie brawa dla Polek, a pokłony dla Weroniki Nowakowskiej, niewiele zabrakło do medalu, no cóż, taki jest sport. Brawo również dla Agnieszki Cyl i Krystyny Pałki. Niech się tylko Gwizdoń poprawi i walka o czołowe lokaty w sztafecie jest możliwa.

Czekamy na Sikorę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 lut 2010, 21:10

Raczej szans na złoto nie było, ale niedosyt pozostaje bo gdyby było czysto to byłby medal (patrz Chrustaleva, pierwszy medal Kazachstanu na tych igrzyskach). Sikora dzisiaj startuje z nr 1, może to i dobry znak?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lut 2010, 21:36

Nowakowska i Cyl osiągnęły wspaniałe wyniki, których nikt od nich nie oczekiwał i ja niedosytu jednak nie odczuwam. Na Sikorę nie liczę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lut 2010, 0:01

Kurde, czemu on zawsze słabo strzela. Biegowo przygotowany jest znakomicie, jeśli poprawi strzelanie to jest naprawdę szansa na medal, zwłaszcza przy słabej formie Niemców. Niemniej dla mnie faworytem biegu masowego jest Bjoerndalen. Koleś jest niesamowity. No i fajna sytuacja, mamy dwa srebrne medale (w sensie w biathlonie).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”