Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008 - Strona 33

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Kto zdobędzie wiecej medali na IO

Reprezentacja Polski
14
21%
Michael Phelps
54
79%
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 sie 2008, 17:38

Artur Noga pobiegł naprawdę znakomicie. Drugi czas w półfinale. Wszystkie płotki pokonane bez problemu i do tego przyspieszył w drugiej części biegu. Sądzę, że jest w stanie uplasować się w okolicach 5. miejsca w finale. W przyszłości może być z niego świetny płotkarz, który zdobywa medale.

Inni nasi lekkoatleci można powiedzieć zawiedli. Medal u Ani Jesień okazał się poza zasięgiem, ale gorsze jest odpadnięcie Pawła Czapiewskiego. Czapi biegł bardzo dobrze, może trochę za wcześnie zaczął swój atak z tyłu, potem brakło sił na mecie. Chociaż był trzeci i przegrał zaledwie o 0.02 sekundy, to bieg był bardzo wolny i odpadł.

Szacun dla Bolta, poprawił rekod nie do poprawienia. Ale gdyby Johnson biegał w dzisiejszych czasach to by pobiegł jeszcze szybciej :P

Jutro o 16:20 400m. facetów z Warinerem, a o 16:40 110m. ppł. z Arturem Nogą.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sie 2008, 17:41

On miał piąty czas półfinału, a 2 czas w swojej serii ;)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 sie 2008, 17:41

Corinthians pisze:Drugi czas w półfinale.
W jego polfinale.... a tak naprawde wszedl z polfinalow z 5czasem
fenomenalne osoigniecie, bedzie lepszy niz Kochutek :P

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 20 sie 2008, 17:48

Mentor pisze:Bolt Obrazek

Mam nadzieję, że nie koksował. Młody jest a genialne wyniki osiągał już w wieku 15 lat a to chyba o czym świadczy.
Nawet nie chce myśleć o czym to świadczy :P Jeden ze znanych lekarzy który zaopatrywał w srodki m.in. Marion Jones powiedział że zejscie poniżej 10s na 100 metrów jest niemożliwe bez koksowania.Dzisiejsze 19.30 robi tym większe wrażenie że Bolt biegl 1m/s pod wiatr :twisted: kto wie może ten człowiek złamie 19 sekund już nic mnie w tym "sporcie" nie zdziwi.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 sie 2008, 17:54

czeher pisze:bedzie lepszy niz Kochutek
I Ścigaczewski :wink: Swoją drogą trafił chłopak z formą. Może w końcu doczekamy się jakiegoś biegacza z prawdziwego zdarzenia. Finał płotków w debiucie olimpijskim ... szacunek :spoko:

Bolt :o ... no co tu o nim można napisać. Po prostu gości jest genialny i jeśli tylko jest czysto (w co głęboko wierzę), to możesz panować w sprintach przez lata. I dobrze, bo takich herosów sportu fajnie się ogląda.

Szaranowicz i Jóźwik siedzą na stadionie, ale dopiero po pięciu minutach zorientowali się, że Spearmon został zdyskwalifikowani. Nie ma to jak nasi tytani mikrofonu ...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 sie 2008, 19:07

Szaranowicz i Jóźwik siedzą na stadionie, ale dopiero po pięciu minutach zorientowali się, że Spearmon został zdyskwalifikowani. Nie ma to jak nasi tytani mikrofonu ...
Nie ma nawet o czym gadac :lol: Tak w ogóle, to Churandy Martina równiez zostal zdyskwalifikowany :shock: Niezłe jaja w tym wyscigu, ale jak ogladalem na pierwszym replayu, to tak mi sie wydawało, ze biegli po linii (a najwidoczniej takze za). Zatem srebro dla Shawna Crawforda, a brąz dla Waltera Dixa.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 20 sie 2008, 19:25

wiecie moze kiedy beda rozgrywane sztafety mezczyzn?? z Boltem itd ??:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2008, 19:27

gilardino pisze:kto wie może ten człowiek złamie 19 sekund już nic mnie w tym "sporcie" nie zdziwi.
No to juz jest akurat niemozliwe :P

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 20 sie 2008, 19:43

Cóż powiedzieć Bolt zwyczajnie zadziwił świat i jak to ładnie określono "złamał kolejną granicę ludzki możliwości" (a nawet dwie :D ). Nie wiem czy koksuje, ale patrząc na to z jaką łatwością porusza się po bieżni, jestem w stanie uwierzyć że nie. Na naszych oczach narodził się chyba nowy "dominator" sprintów i żywię ogromną nadzieję że omijać będą go wszelkie kontuzje a kolejne "nieprzekraczalne" granice padną pod naporem jego stóp 8) Jak dla mnie największy bohater tych IO, który przyćmiewa nawet Phelpsa.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 sie 2008, 19:45

dziki16 pisze:wiecie moze kiedy beda rozgrywane sztafety mezczyzn?? z Boltem itd ?
Fri Aug 22 16:10 Men's 4 x 100m Relay Final
Sat Aug 23 15:05 Men's 4 x 400m Relay Final

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 sie 2008, 23:07

czy mi umknal final kobiet na 100m? jesli tak to uswiadomcie mnie kto stanal na podium a jak jeszcze sie nie odbyl to post do skasowania

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 sie 2008, 0:01

1. Shelly-Ann Fraser
2. Sherone Simpson
2. Kerron Stewart
Wszystkie to Jamajki :D
Brazowego medlau nie bylo :D
McSuchy pisze:Jak dla mnie największy bohater tych IO, który przyćmiewa nawet Phelpsa.
Calkowicie sie z toba nie zgadzam. On po prostu nie mogl go przycmic. Micheal byl fenomenalny. Pobil wszytskie mozliwe rekordy medalowe. Prawie za kazdym razem bil rekord swiata. On jest zdecydowanie najwieksza gwiazda tych igrzysk. Wlasciwie po krotkim zastanowieniu... gwiazda wszechczasow.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 sie 2008, 0:04

arek_ahig pisze:Wlasciwie po krotkim zastanowieniu... gwiazda wszechczasow.
Ja tam wole Jordana.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 21 sie 2008, 0:21

arek_ahig pisze:Calkowicie sie z toba nie zgadzam. On po prostu nie mogl go przycmic. Micheal byl fenomenalny. Pobil wszytskie mozliwe rekordy medalowe. Prawie za kazdym razem bil rekord swiata. On jest zdecydowanie najwieksza gwiazda tych igrzysk. Wlasciwie po krotkim zastanowieniu... gwiazda wszechczasow.
Na początku małe stwierdzenie: uważam że Michael Phelps jest genialnym sportowcem, wręcz niewiarygodnym i w pełni zasłużył na wszelkie pochwały pod jego adresem. Jednak mimo tego że zdobył worek złotych medali dla mnie Bolt zwyczajnie "ukradł mu show". Jako jedyny człowiek w historii wygrał oba sprinterskie dystanse ustanawiając na każdym niewiarygodne rekordy świata (przez wielu wynik Johnsona był uważany za niemożliwy do poprawienia) i zrobił to w "kosmicznym" wręcz stylu (to co zrobił na 100m jest nie do uwierzenia). Powiem także wprost: znacznie bardziej cenię rekord świata w biegach (zwłaszcza sprintach) niż w pływaniu. Nie odbieram Amerykaninowi tego co zrobił, wyczyn jego jest wręcz monumentalny, ale to osiągnięcie Bolta będę pamiętam zapewne do końca moich dni, bo dawno nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. Dlatego właśnie uważam że to Jamajczyk jest największym bohaterem IO.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 sie 2008, 1:14

McSuchy pisze: Na początku małe stwierdzenie: uważam że Michael Phelps jest genialnym sportowcem, wręcz niewiarygodnym i w pełni zasłużył na wszelkie pochwały pod jego adresem. Jednak mimo tego że zdobył worek złotych medali dla mnie Bolt zwyczajnie "ukradł mu show". Jako jedyny człowiek w historii wygrał oba sprinterskie dystanse ustanawiając na każdym niewiarygodne rekordy świata (przez wielu wynik Johnsona był uważany za niemożliwy do poprawienia) i zrobił to w "kosmicznym" wręcz stylu (to co zrobił na 100m jest nie do uwierzenia). Powiem także wprost: znacznie bardziej cenię rekord świata w biegach (zwłaszcza sprintach) niż w pływaniu. Nie odbieram Amerykaninowi tego co zrobił, wyczyn jego jest wręcz monumentalny, ale to osiągnięcie Bolta będę pamiętam zapewne do końca moich dni, bo dawno nic nie zrobiło na mnie takiego wrażenia. Dlatego właśnie uważam że to Jamajczyk jest największym bohaterem IO.
Ja mam podobne odczucia i u mnie wynika to poprostu z tego że to co zrobił Bolt to był nie tylko popis sportowej potęgi udokumentowany medalami i rekordami, ale i nieprawdopodobna radość, energia, żywiołowość. On potrafił porwać nawet laików swoją radością z tego co osiągnął i odważył się postawić ponad wyżyłowanie rekordu na setkę radość podczas biegu jakiej jeszcze nikt nie widział :rotfl:

To trochę jak z reprezentacją Chin, która zdobyła z 80 medali z czego grubo ponad 40 złotych a żadnemu z nich nie toważyszyło najnormalniejsze szczęście z sukcesu i o ile liczba robi wrażenie to jednak dla mnie 100 razy bardziej imponującym będą te 2 złota Bolda z tańcami na bosaka :P Bo w sporcie liczą się emocje a Bold pod tym względem był niedościgniony i dlatego ja te IO zapamiętam bardziej jako te gdzie olśniejwał mnie Bold a nie Phelps, którego kolejne zwycięstwa stały się rutyną zanim nawet wskoczył po raz pierwszy do basenu (bo jak zdobył pierwszy medal to każdy mówił "to było oczywiste" a przy kolejnych wątpliowiści było mniej i mniej i mniej...

Ale patrząc racjonalnie i bez emocji to oczywiście Phelps był i już zawsze będzie niedościgniony, choć mam też wrażenie że w pływaniu dużo łatwiej dokonać większych cudów niż w sprincie, który dla mnie zawsze tą koronną konkurencją. Też dlatego ze w pływaniu wszystko momenalnie się zmienia, pojawiają się nowe technologie, inne kosmiczne kostiumy no i wyniki regularnie są poprawiane przez wszystkich w czołówce, co pokazuje że jakieś rezerwy w tych osiąganych czasach są i łatwiej tam ustanowić rekord niż walcząc z legendarnym rekordem Johnsona o którym nie sposób pisać inaczej jak w kategorii chyba najbardziej legenadrnego rekordu w historii sportu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”