Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014 - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 10:05

wieedzialem ze Bode nie wygra, baaa nawet nie zdobedzie medalu. Co prawda bylem przekonany ze wypadnie z trasy ale efekt taki sam... nie zdobyl medalu

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2014, 10:09

Zawalił - jak to często bywa - dolny odcinek, wygląda jakby po prostu zaczęło brakować mu niestety sił. Techniczna góra i tam był świetny, ale w środku błąd i na dole już zabrakło szybkości, źle wykonany skok i pół sekundy w plecy. Mayer pojechał tak jak na treningu, czyli bardzo dobrze, zaskoczył mnie Innerhofer, on sam siebie chyba też, bo słabo tutaj się wcześniej prezentował, a tu nagle 2 miejsce, brąz dla Jansruda którego też typowałem do niespodzianki. Ogólnie, poza słabym przejazdem Millera, dla mnie bez sensacji.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 lut 2014, 11:57

O ktorej skoki?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 12:07

podniecali sie northugiem nasi komentarorzy i rpsoze

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2014, 12:11

Bo oni się nie znają. Oni tam w czwórce widzieli Duerra, a to przecież Vylegzhanin biegł.
Brawa dla Dario!

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 lut 2014, 12:15

cloner pisze:18.30.
Dzieki.

Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 12:51

cloner oni tam caly czas babole walili, co chwile widzieli Northuga pomimo, ze go nie bylo. Druga sprawa to Legkova uwazali za najlepszego z Rosjan. Dla mnie faworytem byl Cologna ale balem sie zagrac. Zreszta pisalem, ze chyba zdarzyl sie przygotowac po kontuzji. Hellner niesamowicie poprawil klasyk, zupelnie jak Kalla. Jak po klasyku widzialem szweda w czolowce to juz na zywo gralem live top 3

Noname, co to za matol? jakis przewodniczacy komitetu niemeickiego?

Widzieliscie jak slabo Rosjanie? kurde niegdys taa potega, w sumie bylo widac ze nie maja takie kadry jak niegdys ale tez pech o braz... wczoraj Ustiugov przegral ciut a dzisiaj Vyleghzanin... jednak to i tak bylyby tylko brazowe... na 5000 panczenisci tez nie ogarneli.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 lut 2014, 12:54

Prześwietlenie stopy Kowalczyk. Wielowarstwowe złamanie....

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2014, 12:56

No to niech zrezygnuje ze startów - proste.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 lut 2014, 13:00

Moja znajoma, która jest lekarzem mówi że z takim złamaniem to na 6 tygodni powinna sobie wszelkie przeciążenia darować.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 13:02

ze niby rano robila badania? bo tak gdzies czytalem, wczesniej nie robila... dziwne, bo jak juz to zlamanie miala wczesniej, watpie aby wczoraj zlamala - aczkowielk nic nie wiadomo.

nie chce tutaj najezdzac bo moze sie myle... ale w przeslzosci za juniorke gdy przegrywala w Polsce z innymi zawodniczkami - dzialo sie to rzadko to przewaznie udawala chorobe albo omdlenie na trasie i sie wycofywała. Czula ze w formie nie jest ii zawsze byl jakis wybieg

edit
Lekarz: Justyna biega z blokadą, ale starty nie zagrażają zdrowiu

Mówi Stanisław Szymanik, lekarz opiekujący się Justyną Kowalczyk, szef komisji medycznej PZN, członek komisji medycznej PKOl, i FIS: - Dziś Justyna zgodziła się na badanie diagnostyczne i prześwietlenie stopy. Jestem lekarzem ortopedą, stwierdziłem złamanie piątej kości śródstopia [Justyna na swoim profilu FB napisała, że jest to złamanie wielowarstwowe - rl]. Jest to rodzaj złamania stabilnego, to znaczy, że starty nie zagrażają jej zdrowiu ani nie pogarszają stanu złamania. W tej chwili więc najważniejsze dla zawodniczki jest zapewnienie jej komfortu w starcie na 10 km stylu klasycznym. Zastosowaliśmy po pierwsze blokadę [zastrzyk przeciwbólowy - rl], Justyna używa też specjalnej wkładki usztywniającej stopę. Nie wiem, czy podczas biegu odczuwa ból, ale subiektywna opinia zawodniczki jest taka, że nie odczuwa. Dalsze leczenie zostanie wdrożone po biegu na 10 km. Blokada została zgłoszona do komisji medycznej FIS i jest zgodna z przepisami antydopingowymi. Ponieważ zgłaszam kilkanaście takich przypadków dziennie, jestem pewien tego co robię i biorę za to pełną odpowiedzialność. Uraz jest mechaniczny, powstał na skutek uderzenia. O szczegóły proszę pytać Justynę.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 13:35

- Zbadałam stopę, bo nie zniosłam wiadra pomyj, jakie wylewa sie w Polsce na szóstą zawodniczkę igrzysk. I to kontuzjowaną - odpowiedziała
Powiedzcie mi bo moze nie zauwazylem albo tez nie czytalem komentarzy.. gdzie te wiadra pomyj? byly? Ona nawet z zdrowia stopa i najlepsza dyspozycja w tym sezonie i tak nie zdobylaby medalu w tej konkurencji Powod jest prosty odpuscila lyzwe, ktorej nie ma na topowym poziomie, nie biegala bo podobno miala problemy miesniowe. Realna szanse miala/ma? na 10cl ale po zobaczeniu trasy uwazam, ze to profil nie dal niej... a finish jest po zjezdzie i technicznym zakrecie. Na 30km i tak by niewiele osiagnela poza top6 co pewnie jej nie zadowala wiec pewnie odpusci. Jezeli faktycznie jej tak to rpzeszkadza to powinna odpuscic sztafete.

Troche to tez tak aby bylo glosno w okol nie, heroiczna walka jak hamilton na tdf...

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 09 lut 2014, 13:46

Ale co jej zależy ; przecież i tak po IO kończy karierę ; jak to mówią wóz albo przewóz . Medale IO już ma ,więc nic się nie stanie jak teraz nie zdobędzie

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 13:52

jestes pewnie?

a po co Bjoerndalenowi kolejne medale... niektore laski robia sobie przerwe na rodzenie dzieci i wracaja itp. W biathlonie czy biegach, Liv Greate Poiree, dalej wygrywaja.

wydaje sie ze jedno jest pewne... Konczy sie rpaca z Wieretielnym, ktory ma dosc a jego tez maja dosc

Problem taki gdzie ona znajdzie faceta, ktory z nia wytryzma

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”