Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008 - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Kto zdobędzie wiecej medali na IO

Reprezentacja Polski
14
21%
Michael Phelps
54
79%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2008, 15:16

Ebi pisze:Po co wysyłamy na igrzyska ludzi, którzy zajmują 54. czy 60. miejsca?
kto takie zajal ? Draznia mnie tacy ludzie jak ty, moze w ogole nie wysylajmy rep[rezentacji bo potentatow nie mamy tylko dlaczego .... ?
Miales cos kiedykolwiek wspolnego z profesjonalnym sportem bo z doswiadczenia wiem ze wlasnie najwiecej narzekaja tacy ludzie co gowno w zyciu z sportem robili

Moze oszczedzmy tez sobie powszechne szkolnictwo, po co ksztalcic debili

Europa w tej olimpiadzie sie rpawie w ogole nie liczy, owszem sa pojedyncze medale ale .... glowna rozgrywka to azjaci vs Amerykanie

Najpierw zbudujmy im basen aby mogli trenowac w domu, potem kilka biezni aby ktos sobie nogi nie polamal....

Polska mentalnosc ...

PS. Niemcy braz 1, Rosja bez zlota a zawsze potentat...

Niesamowicie zaprezentowali sie kolarze szosowi wzgledem innych reprezentantow, i patrzac na nasza pozycje w tym sporcie - 8 miejsce, i druga dziesiatka niezle

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 sie 2008, 15:35

Ebi pisze:Dzisiaj kolejna "bida z nydzą"
Widzę, że dołączyłeś się do biadolenie jakie ma miejsce praktycznie we wszystkich mediach. Stracone nadzieje, fatalne występy, nasze apetyty był większe ... no przecież można dostać na głowę. Nie wiem czego ludzie się spodziewali, przecież to było wiadomo od początku, że jeśli uzbieramy te 10 medali to będzie absolutny max. Jeśli w tym będzie przynajmniej jedno złotko to już w ogóle będę zadowolony.
Ebi pisze: I to na niego państwo wydało milion złotych (tyle poszło od państwa na jednego sportowca).
No i co w związku z tym. To i tak kwota zapewne śmieszna w porównaniu z tym co wydają prawdzie sportowe potęgi. Nie będzie kasy, to za kilka lat będziemy się modlić o jakiekolwiek medale. Zresztą doskonale widać to na przykładzie pływania :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2008, 15:40

Dokladnie nic dodac nic ujac... mam juz dosc tego dmuchania balonika przed kazda powazniejsza impreza aby potem wsyztskich z blotem mieszac - tak samo bedzie w RPA
media swoje zrobia a tacy co sie nie interesuja spotrem na codzien w to uwierza i znowu bedzie :olaboga:

mierzmy sily na zamiary
Duch pisze:Nie będzie kasy, to za kilka lat będziemy się modlić o jakiekolwiek medale. Zresztą doskonale widać to na przykładzie pływania
No tutaj niezle nam odskoczyli ale czemu sie dziiwc, skoro juz doszlismy do czolowki a w Polsce niewiele sie zmienilo jesli chodzi o warunki do trenowania tego sportu. To jest niewyobrazalnie jak padaja coraz to lepsze rekordy a nasi albo zostali na takim poziomie jak keidys (Otylia dzisiaj 9 a 4lata temu z tym czasem srebro) albo poszli troszke do przodu ale to nic w porownaniu z czolowka ...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 sie 2008, 15:43

Tylko jakoś my nie jesteśmy krajem, który może sobie pozwolić na wydawanie miliona złotych na sportowca. Nie ma podwyżki dla lekarzy, nie ma na domy dziecka, nie ma na emerytury a na sportowca, który po pierwszej walce wraca jest.

Czecher polecam Ci zerknąć na wyniki Polaków, bo sprawdzam absolutnie wszystkie. Co tam w szpadzie się porobiło? W jeździectwie? Które mamy meisjca? Takie jakie mamy napisane. Następnym razem jak wyskakujesz z czymś takim to racjonalnie przemyśl czy wszystko co piszesz nadaje się do umieszczenia na forum.

Czy ja biadolę? Po prostu dziwnym dla mnie jest fakt owej niesprawiedliwości. Wysyłajmy na igrzyska sportowców, ale niech to będzie pierwsza dwudziestka świata w danej dyscyplinie. A jeśli ktoś ma pojechać i zająć miejsce pięćdziesiąte to nie mam nic przeciwko o ile sam sobie zafunduje wyjazd itp. tak jak zrobiła to ta saneczkarka polska z Turynu. Zajęła wówczas ostatnie miejsce, ale spełniła swe marzenie. Wówcvzas nie mam nic przeciwko.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2008, 15:50

Ebi pisze:Czecher polecam Ci zerknąć na wyniki Polaków, bo sprawdzam absolutnie wszystkie. Co tam w szpadzie się porobiło? W jeździectwie? Które mamy meisjca? Takie jakie mamy napisane
No i co z tyego jak nie bedziemy wysylac najlepszych z kraju to nigdy nie bedzie popularyzacji tego sportu bo moze rodzynek jakis sie urodzi ...
Ebi pisze:Nie ma podwyżki dla lekarzy, nie ma na domy dziecka, nie ma na emerytury a na sportowca, który po pierwszej walce wraca jest.
na sportowca tez nie ma i nie pierdziel glupot, ten milion to smieszna kwota
No ale najlepiej jesli nie ma wynikow glosic populistyczne zdania

Ktos musi wygrac a ktos musi byc 76
Po to sa minima olimpijskie a ta Polka takiego nie uzyskala to sobie zaplacila zdaje sie ... stac ja bylo

a reprezentacja jest tak liczna bo mamy az 3reprezentacje zepsolowe
Ostatnio zmieniony 10 sie 2008, 15:54 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 sie 2008, 15:52

Takie jakie mamy napisane.
Ale są tez dobre miejsce w strzelectwie i kolarstwie szosowym, co cieszy mnie, bo nie spodziewałem sie rezultatów w top10. Nie znam sie na wszystkich dyscyplinach, ale ... jesli jakas babka w szermierce w swojej drodze play-off pokonuje aktualna mistrzynie swiata, to chyba jest dobrze - prawda? Co prawda odpadla w nastepnej rundzie, ale nie oczekujmy cudów. To tylko sport, wszystko moze sie zdarzyc, nie mozna niczego przewidziec.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 sie 2008, 15:54

czeher pisze:
Ebi pisze:Czecher polecam Ci zerknąć na wyniki Polaków, bo sprawdzam absolutnie wszystkie. Co tam w szpadzie się porobiło? W jeździectwie? Które mamy meisjca? Takie jakie mamy napisane
No i co z tyego jak nie bedziemy wysylac najlepszych z kraju to nigdy nie bedzie popularyzacji tego sportu bo moze rodzynek jakis sie urodzi ...
Ebi pisze:Nie ma podwyżki dla lekarzy, nie ma na domy dziecka, nie ma na emerytury a na sportowca, który po pierwszej walce wraca jest.
na sportowca tez nie ma i nie pierdziel glupot, ten milion to smieszna kwota
No ale najlepiej jesli nie ma wynikow glosic populistyczne zdania

Ktos musi wygrac a ktos musi byc 76
Po to sa minima olimpijskie a ta Polska takiego nie uzyskala to sobie zaplacila zdaje sie ... stac ja bylo

a reprezentacja jest tak liczna bo mamy az 3reprezentacje zepsolowe
Sporty jak łucznictwo czy jeździectwo nigdy nie będą popularne bo nawet w krajach, w których są sukcesy mało kto się tym interesuje (w Polsce tez mieliśmy mistrzów świata w windsurfingu i ile osób się zaczęło tym intereseować?).

Po drugie nagle genialnie zmieniłeś zdanie. Naskoczyłeś, że kto zajął takie miejsca a teraz piszesz, że ktoś musi być 76. Co za metamorfoza.Gratuluję konsekwencji w myśleniu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2008, 16:00

Ebi pisze:Po drugie nagle genialnie zmieniłeś zdanie. Naskoczyłeś, że kto zajął takie miejsca a teraz piszesz, że ktoś musi być 76. Co za metamorfoza.Gratuluję konsekwencji w myśleniu.
Jaka zmiana zdania, poprostu nie widzialem tych wynikow i co z tego ze ktos z reprezentacji Polski zajal dalsze meisjca to jest normalne.... zreszta zapytalem sie kto takie zajal
Tu nie ma zadnej zmiany
reszta wynikow jest Przyzwoita jak Niemca, czy Brzeznej no ale skoro mamy tylko wysylac tych z Top 20 to nigdy by na olimpiade nie pojechali
A rowniez dobrze mogli zdobycz miejsce poza 50tka - bo to jest sport

Oj ty najjasniejszy najmadrzejszy wybacz .... glowka w sciane ...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 sie 2008, 16:05

czeher pisze:
Ebi pisze:Po drugie nagle genialnie zmieniłeś zdanie. Naskoczyłeś, że kto zajął takie miejsca a teraz piszesz, że ktoś musi być 76. Co za metamorfoza.Gratuluję konsekwencji w myśleniu.
Jaka zmiana zdania, poprostu nie widzialem tych wynikow i co z tego ze ktos z reprezentacji Polski zajal dalsze meisjca to jest normalne.... zreszta zapytalem sie kto takie zajac
Tu nie ma zadnej zmiany
reszta wynikow jest Przyzwoita jak Niemca, czy Brzeznej no ale skoro mamy tylko wysylac tych z Top 20 to nigdy by na olimpiade nie pojechali
A rowniez dobrze mogli zdobycz miejsce poza 50tka

Oj ty najjasniejszy najmadrzejszy wybacz .... glowka w sciane ...
Nie wymagam tylko i wyłącznie medali, bo te miejsca z kolarstwa, które wymieniłeś naprawde są dobre i także nie mam nic przeciwko wysyłaniu zawodników, któzy zajmują miejsce np. 56, ale mierzi mnie tylko fakt ile pieniędzy wydano w błoto. Bo prawie nikt takiego sportowca nie zna, bo jest to niszowa dyscyplina. Ma prawo jechać, ale niech sam sobie zapłaci za wyjazd tak jak wspomniana już sanczkarka (ona wiedziała doskonale, że o czołówce nie ma co marzyć, ale chciał wysąpić i to jej się udało). Znacznie lepiej mlożna spożytkować ten milion złotych.

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 10 sie 2008, 16:06

Nikt nie będzie pamiętał za jakis czas o sportowcach którzy zajęli 4-8 miejsce . Na olimpiade jedzie sie po medal więc mówienie o 4-8 miejscach w kategorii sukcesu mnie nieco śmieszy. Widze też że wielu zaczyna narzekanie...nie ma medali,kompromitacja itd? Więc spytam:Kto miał zdobyć medal? Program igrzysk ułożył się tak że prawie wszystkie krążki będziemy zdobywać w drugiej częśći imprezy,do tej pory ze sportowców na których mogliśmy liczyc wystartowała tylko Socha a i ona nie była jakims pewniakiem do medalu.

Blanik,Jędrzejczak,Sawrymowicz,Korzeniowski,Dołęga,Kołecki,Kusznierewicz,Miarczynski,Klepacka,Wioślarze,Florecistki,Kajakarze(szansa na 2-3 medale),Włoszczowska,Jesien,Plawgo,Pyrek,Małachowski,Gruchała,Radwanska,Kwiatkowski,szczypiornisci,siatkarze ONI WSZYSCY MAJĄ JESZCZE STARTY PRZED SOBĄ a kto wie jak nam pójdzie w sportach walki bo to dosc loteryjne dyscypliny więc narazie nie narzekajcie bo nic złego się nie dzieje.

Typowałem przed igrzyskami około 15-17 medali i zdania niezmieniam :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2008, 17:08

Ebi pisze:Sporty jak łucznictwo czy jeździectwo nigdy nie będą popularne bo nawet w krajach, w których są sukcesy mało kto się tym interesuje (w Polsce tez mieliśmy mistrzów świata w windsurfingu i ile osób się zaczęło tym intereseować?).
W czasie, gdy byly wyniki w lucznictwe w polsce postalo kilka osrodkow a raczej szkol/klas sportowych o tym profilu, nie wiem co z tym sie z stalo ale byl impuls i jakos go pozytkowano, jak teraz pokauja wyniki nie do konca dobrze skonsumowano jak np skoki narciarskie
Jezdziectwo akurat nie wiem ale jak przejezdzam przez Ochaby to wokol trasy na Wisle jest stadlina na, ktorej czesta odbywaja sie zawody jezdzieckie czy skoki, jak to tam sie zwie i dosc sporo ludzi to oglada, nie wiem jak stoja nasi w porownaniu z innymi krajami ale nie mozna im odbierac okazji.
Windsurfng moze w tv go malo ale chyba byly zawody w Poslce swiatowej rangi i chyba ciesyzly sie zainteresowanie na pomorzu, poza tym rczej nie bedzie to nigdy ogolnopolski sport...
Ebi pisze:Bo prawie nikt takiego sportowca nie zna, bo jest to niszowa dyscyplina. Ma prawo jechać, ale niech sam sobie zapłaci za wyjazd tak jak wspomniana już sanczkarka (ona wiedziała doskonale, że o czołówce nie ma co marzyć, ale chciał wysąpić i to jej się udało)
Po to ktos wymysla minima aby wyselekcjonowac grupe, poza tym ta saneczkarka raczej minimum nie uzyskala... a pochodzila z zamoznej rodziny - zreszta u nas ten sport w ogole nie fukcjonuje - wiec trudno jej cokolwiek bylo uzyskac :!: saneczkarstwo na torach naturalnych owszem, nawet kilka bardzo dobrych zawodnikow mamy -
gilardino pisze:Nikt nie będzie pamiętał za jakis czas o sportowcach którzy zajęli 4-8 miejsce . Na olimpiade jedzie sie po medal więc mówienie o 4-8 miejscach w kategorii sukcesu mnie nieco śmieszy
Sam jestes smieszny, miejsc na podium jest tylko 3 a zawodnikow :whistle: kazdy wygrac nie moze ale pokolei napewno 8miejsce Brzeznej jest zyciowym sukcesem, czego raczej nie mozna powiedziec o 9miejscu Jedrzejczak wiec jakos te miejsca roznicujmy

Poza ym na cieszenie samymi medalami moga pozwolic sobie potentaci pokroju USA
gilardino pisze:lanik,Jędrzejczak,Sawrymowicz,Korzeniowski,Dołęga,Kołecki,Kusznierewicz,Miarczy nski,Klepacka,Wioślarze,Florecistki,Kajakarze(szansa na 2-3 medale),Włoszczowska,Jesien,Plawgo,Pyrek,Małachowski,Gruchała,Radwanska,Kwiatkow ski,szczypiornisci,siatkarze
Dosc optymistyczne podejscie, z tego co widac to ciezko bedzie plywaka zdobyc chociaz jeden medal - chociazby brazowy, widac ze swiat poszedl do przodu w nieywobrazalny sposb
Blanik moze cos wyskoczyc, Dolega i Kolecki tez beda mieli ciezko bo azjaci sa cholernie mocni
Wloszczowska dziesatka,
Druzyny bez szans

Ebi skad wziales ten milion, i co sie w nim zawiera, pobyt? przelot? diety? przygotowania? ?sztab szkoleniowy/medyczny?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 sie 2008, 17:28

czeher pisze:Ebi skad wziales ten milion, i co sie w nim zawiera, pobyt? przelot? diety? przygotowania? ?sztab szkoleniowy/medyczny?

Też o tym słyszałem wcześniej.

Tutaj masz nawet artykuł

http://www.sport.pl/sport/1,92385,55586 ... jczyk.html

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 sie 2008, 18:06

kaczy pisze:Tutaj masz nawet artykuł

http://www.sport.pl/sport/1,92385,55586 ... jczyk.html
jakos mi ten link nie chodzi ale mam to http://www.plywanie.net/index.php?view= ... &Itemid=48

chyba to samo wiec ...
Ebi pisze:A tymczasem za milion złotych pojechał ktoś kto w niszowej dyscyplinie odpadł w pierwszej rundzie zajmując 60 miejsce. I to na niego państwo wydało milion złotych (tyle poszło od państwa na jednego sportowca). To niech teaz odda te pieniądze na głodne dzieci czy dom dziecka i wszystko.
To jest wielkim uproszceniem, bo to jest usredniona kasa jaka byla wydana na wszytskich, znaczy rozwoj sportu na czas trwania olimpiady czyli okresu 4lat
Czteroletni plan przygotowań do igrzysk nie obejmował tylko tych 263 sportowców, ale też ich wielu kolegów, którzy nie zdołali wypełnić stawianych przez poszczególne związki minimów uprawniających do wyjazdu na olimpiadę. Ci, którzy z minimami się nie uporali, z pieniędzy przeznaczonych na olimpijskie przygotowania korzystali tak samo jak ci, którzy znaleźli się w kadrze na Pekin.

Zreszta to jest usredniona kwota bo jakos watpie ze na takiego reprezentanta w jezdziectwie czy innych niszowych jak to nazwal Ebi zostala wydana taka sama kasa jak na plywakow, siatkarzy itp

Na kolarstwo tez pewnie mala czesc...
Niektore dyscypliny sa stosunkowo tanie a inne wrecz odwrotnie

No ale faktycznie kazdy kto jest w Pekinie kosztowal nas milion, niech go teraz odda bo zrabal :!:

PS. Ahhh kasa na sport jest a na glodnie dzieci nie
Polscy sportowcy swym kolegom z USA zazdrościć mogą nie tylko pieniędzy. Gdyby Paweł Czapiewski był reprezentantem Stanów Zjednoczonych, na pewno w kryzysowej sytuacji, w której znalazł się przez liczne kontuzje, nie byłby zmuszony do tak desperackich ruchów, jakie wykonał.

Nie ma minimum nie ma kasy, cos o tym wiem, znaczy mialem okazje sie przekonac na wlasnej skorze

Wiec to troche taka propaganda, moze policzcie sobie ile wydaje sie na inne rzeczy w okresie kilku lat...

Uczcie sie dokladnie czytac a nie tylko naglowki z gazet - slogany - milion kazdy
W Pekinie wystartuje 263 naszych zawodników. Na każdego z nich wydaliśmy ponad milion złotych? Nic bardziej mylnego.
Ebi pisze:Następnym razem jak wyskakujesz z czymś takim to racjonalnie przemyśl czy wszystko co piszesz nadaje się do umieszczenia na forum.
Who's the Bitch Now!?
Ostatnio zmieniony 10 sie 2008, 19:14 przez czeher, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 10 sie 2008, 19:07

Ile wygrali koszykarze USa z Chinami bo mi sie przysnelo w IV kwarcie:P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 sie 2008, 19:11

101-70

Chyba nie tak trudno jest sprawdzić w internecie :lol:

Tutaj jakby co masz wszystkie statystyki ;)

http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/I ... #BKM400B03

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”