Sporty zimowe - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Re: Sporty zimowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lut 2013, 14:17

Kowalczyk w swoim stylu. :lol: Jak ja jej nie lubię.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 lut 2013, 14:20

wiecie co jest najlepsze... moi faworyci to byli Kowalczyk i Poltaranin.... Poltaranin przy wyjsciu z startu zahaczyl kijkiem, zlamal go ... i poszlo w pizdu od poczatku ... duzo wieksza strata niz Kowalczyk. A byl w wysmienitej dyspozycji, napewno medal by byl

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 mar 2013, 17:56

Patrząc na postawę naszych reprezentantów to naprawdę trzeba żałować, że to nie sezon olimpijski. Wiem, że wielu zawodników z czołówki odpuszcza takie sezony przed Igrzyskami, ale i tak wyniki biało-czerwonych tej zimy są więcej niż zadowalające. W skokach Stoch mistrzem, drużyna mocna jak nigdy, w biegach Kowalczyk trochę słabiej, ale PŚ jest, w biathlonie kobiet szał, a na dodatek panczenista Zbigniew Bródka zdobywa Kryształową Kulę na dystansie 1500 metrów.

Do Soczi jeszcze daleko, wiem o tym, ale pomarzyć zawsze można :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 mar 2013, 20:24

Szkoda tylko, że jak Kowalczyk czy Stoch wygra zawody to wszystkie media się nad tym rozpływają, a Bródkę zauważono dopiero po tym jak zapewnił sobie Kryształową Kulę. Ale nie zdziwiłbym się jak przez to nagle zaczną łyżwiarstwo w tvp pokazywać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2013, 14:34

Kowalczyk zrezygnowała z Touru i dobrze. Organizatorzy próbowali ją książkowo wydymać i dobrze, że polski sztab na to nie poszedł. Kosztowałoby to cholernie dużo zdrowia a pewnie nie przełożyłoby się na końcowy triumf bo wszystko jest ustawione pod styl dowolny. Na pewno szkoda przygotowań i miejmy nadzieję, że to nie wpłynie na postawę w Soczi ale jak wielkim fanem "Justysi" nie jestem tak pochwalam tę decyzję. Nie ma co wchodzić do tego cyrku, który jej zaproponowano.Tylko mogłaby sobie darować już te teksty o płakaniu przed i po decyzji bo niezmiennie mnie takie rzeczy wkurwiają.

Teraz TdS stracił na swoim prestiżu i widzą to sami Norwegowie. Jakby Polka wystartowała to pewnie Marit a może i Johaug by ją zdystansowały, tak ich potencjalne zwycięstwo będzie miało inny wymiar.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2013, 14:41

Jaskowiec super, narazie 3 czas a kiedys sie z niej smialismy na zgrupowaniach mlodziezowych

a z kowalczyk to tak jednowymiarowo nie jest.... zobacz jakie warunki, jaka trasa, wiosna za oknem wiec ciezko zrobic trase a co dopiero tory do klasyka na nie zalozyc wiec bardziej to pogoda wydymala...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2013, 14:43

Ja nie mówię, że to tylko kaprys organizatorów i że warunki są super. Ale modyfikacje jakie zaproponowali są ewidentnie pod Norweżki a to wynikało nie tylko z warunków.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2013, 14:51

Morrow to wynikalo z warunkow, bo zaproponowali zmiane jutrzejszego etapu, ktorego nie da sie rozegrac... ani na tym dystansie ani stylem klasycznym.

poza tym najbardziej traci na tej zmianie Johaug a nie Kowalczyk

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2013, 15:11

Dobra, tylko czemu ten bieg zmieniono na sprint stylem dowolnym a nie klasycznym? Podejrzewam, że gdyby taka decyzja zapadła to Kowalczyk by jednak wystartowała stąd zwlekanie z decyzją. Może się nie znam ale chyba nie ma wielkiej różnicy w przygotowaniu trasy do sprintu klasykiem i dowolnym a jak już są to z tego co czytałem na korzyść klasyku.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2013, 15:18

a ogladales moze dzisiejszy etap? widziales jak to wygladalo? pisalem wyzej ... nie da sie zalozyc torow, pada deszcz, pelno chemi w tym sniegu, pewniew w torach stala by woda, jezeli udaloby sie je zalozyc. A druga sprawa to po kwalifikacjach pewnie bylaby juz trasa dla lyzwy...... Dla serwismenow to tez byloby wyzwanie

jedynie mozna bylo sprobowac zamienic sprint teraz lyzwa a potem klasyk... ale to juz mziana 2etapow a nie jednego.

Zmiana najbardziej uderza w Johaug ! ona jest masakryczna w sprintach a Kowalczyk pewnie srednio by sie zaprezentowala. Tak wiec jak juz pisac spisek pod Norwegow... to napisac pod Boejgern a nie Johaug

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 gru 2013, 15:22

No ok, pod Marit. Widziałem jeszcze gdzieś opinie, że ustawili to pod Niemców żeby mogli się wykazać przed własną publiką.

Trudno, nie będzie Kryształowej Kuli w tym roku a i w Soczi na 10 km klasykiem będzie niższy numer. Ciekawi mnie tylko jak to wpłynie na przygotowania do Olimpiady.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2013, 16:18

Morrow pisze:No ok, pod Marit. Widziałem jeszcze gdzieś opinie, że ustawili to pod Niemców żeby mogli się wykazać przed własną publiką.
no i byc moze jest to blizsze prawdy, bo to nNiemcy przygotowuja i organizuja te etapy wiec moga wmawiac ideologie swoje. Ale odwrocmyy sytuacje czy gdybysmy mieli tds u siebie, prezniej dzialalby zwiazek i mialby lepsze trasy i lokazlicje tras biegowych ... to bysmy nie wykorzystali mozliwosci ustawienia pod klasyk dla Kowalczyk? mozna by bylo powiedziec... trasa jest za waska i nie da sie nawiezc sniegu ... lepiej grubiej w miejscu torow.

Pod kazde wydarzenie mozna tworzyc teorie spiskowe

Co do PS, to tam i tak najslabsze kilka biegow zawsze sie odrzucalo, wiec nie trzeba w wsyztskich wystapic, prawde mowiac nie wiem jak w tym roku jest ale pewnie podobnie. Druga sprawa to zawodniczki tez beda opuszczac zawody, Marit nie bylo w przedswiatecznym sprincie gdzie wygrala Kowalczyk. pewnie po tour de ski tez odpocznie a kowalczyk bedzie godna startow.

Gdyby tds bylo waznym oniwem, w przygotowaniach a nie celem samym w sobie to by sie nie wycofali przez jeden etap... tylko narobiliby szumu z bojkotem. Wiec albo to nie bylo wazne albo tez cos bylo nie tak, w samym podejciu do startu czy dyspozycji przed, albo postanowiono przykoksowac w okresie treningowym a caly szum skierowany jest pod spisek i organizatorow. Sporo biegaczy rezygnuje z tds majac igrzyska wiec tutaj wystarczy odpowiednio pokierowac, Kikkan, Kalla, Vyleghzanin, Heller, Cologna (dochodzi do siebie).

Jednak jak nie wyjdzie na IO to bedzie tez wytlumaczenie ... wsyztsko przez brak tds... i organizatorow

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 gru 2013, 16:27

Co wy z tymi biegami? Jutro zjazd na Stelvio 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2013, 16:32

Morrow pisze:Ciekawi mnie tylko jak to wpłynie na przygotowania do Olimpiady
nie ma czegos takiego... olympiada to okres pomiedzy jednymi a drugimi IO :P

cloner a kogo obchodzi narciastwo alpejskie :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 gru 2013, 16:34

czeher pisze:cloner a kogo obchodzi narciastwo alpejskie
Oj myslę że narciarstwo alpejskie ma na świecie więcej fanów od biegów. Jutro Stelvio, później Streif i Lauberhorn 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”