Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014 - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 lut 2014, 14:01

Dzieje się w łyżwiarstwie szybkim. Prowadzi rosjanka, która tak się ucieszyła po swoim biegu, że szalała po wyściu i prawie cycki pokazała rozpinając kombinezon :lol: tzn pokazała by gdy je miała :wink: :P
W następnym biegu wydawało się, że połknie je Claudia Pechstein, ale osłabła na ostatnim okrążeniu

btw Pechstein to 72 rocznik i na razie 3, nieźle
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 14:05 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 14:03

Polka tez sie podlapila... i niemilosiernie spuchla

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 lut 2014, 14:05

o której są dzisiaj skoki?

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 lut 2014, 14:06

Moje zdanie jest takie,że Kowalczyk stała się taką gwiazdką,której wszystko przeszkadza, a to trasa nie taka(wycofanie się z TdS),a to źle posmarowane narty itp.. itd...Zawsze znajdzie jakieś wytłumaczenie istotny też jest fakt,że rywalki wciąż w formie mimo,że według FIS Bjoergen nie bierze dopingu...Jednym zdaniem jest sfrustrowana,chce się pokazać jak najlepiej w ostatnim sezonie(?),a forma daleka od optymalnej...Nie twierdzę,że faktycznie tego złamania nie ma,ale jakby nie patrzeć zamiast zrezygnować to stara się jakby nie patrzeć ubezpieczyć - w sensie próbowałam,ale nie byłam w pełni sprawna...
A czy wróci po urodzeniu dziecka,które planuje czy nie...To tylko będzie jej wybór...Z sponsorami jest tak,że odchodzą i przychodzą następni :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2014, 14:09

A w łyżwiarstwie znowu Holandia górą.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 lut 2014, 14:11

No tak, zapewne wygra holenderka lub jakaś inna holenderka :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 14:18

jakby planowala to pewnie juz teraz bylaby w pierwszym trymestrze ciazy, wtedy organizm jest najbardziej wydajny ... nie raz tak bylo, ze zachodzily przed docelowa impreza a w dawnych nrd pozniej usuwaly
Watpie aby dziecko planowala jednak, jak juz to odetchnie ale nie skonczy po mojemu.
A ona taka sie nie stala tylko zawsze taka byla :!:

Rosja wreszcie braz

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 14:26

bachleda dyskwalifikacja, wlasnie tak mi sie wydawalo ze bardzo blisko jedzie za sablikova a wetdy komentator sie zachwycal jak pieknie odpoczywa... no chyba, ze to za inny momnet...

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 09 lut 2014, 14:28

czeher pisze:Problem taki gdzie ona znajdzie faceta, ktory z nia wytryzma
przy takim stanie konta bankowego myślę, że wszędzie ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 lut 2014, 14:43

Ja bym tak na Kowalczykową nie pociskał. Zawsze była maruda i wiele rzeczy jej przeszkadzało, ale nie ona jedna narzeka. Zobaczcie jak teraz gwiazdeczki żalą się, że muszą dzielić wspólną toaletę z kolegą z zespołu czy śpią po trzech w pokoju (!). Jak oni to przeżyją?! Bardzo ładnie powiedziała Magda Grzywa, że prawdziwego sportowca, który przyjechał na Igrzyska nie interesują warunki mieszkaniowe i luksusy tylko skupia się na wynikach i trenowaniu. Ot choćby taki Ole Einar :)

Justysia dla mnie i tak już nic nikomu nie musi udowadniać. Nawygrywała w cholerę medali w tym 4 olimpijskie na dwóch igrzyskach. Złota z Vancnouver nigdy nie zapomnę, bo to raptem drugi taki krążek w historii naszych startów i pierwszy od 38 lat. A że ma dość ciężki uraz? No niestety, zdarza się i jest to dobra wymówka jakby nie było. Jeden medal niech zrobi i będę zadowolony.

Ogólnie przeżegnałem się, kiedy usłyszałem od Tajnera, że jedziemy po 12 medali. :rotfl4: Dla mnie 3-5 w tym jedno złoto będzie sukcesem. Nie zapominajmy jak wyglądały starty polaków w ZIO przez ostatnie dekady za wyjątkiem ostatniej. Medale Małysza z Salt Lake City w 2002 roku były pierwszymi od 30 lat.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2014, 14:59

Nikomu nie musi nic udowadniac i nigdy nie musiala. 3-4tyg ma zlamanie, tudziez pekniecie - biegala z bolem, wiadomo. Wlasnie ciekawy wywiad udziala, widac ze mowi z wyzszoscia i obrazila sie na chruscickiego, wlodarczyka i pierwszych trenerow.
Jak sie okazuje kontuzji nie dorobila sie na treningu tylko w prywtanym zyciu, o ktorym nie bedzie gadac bo to jej sprawa. Jakas dziwna ta sytuacja, ukrywa to ponad meisiac, potem okazuje sie ze zrobila to "podczas jej zycia prywatnego"

http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/bie ... enia/9llt1 to wywolalo burze

nie wiem o co sie obrazila bo gada z sensea a teraz wszytscy beda po nim jezdzic
Ostatnio zmieniony 09 lut 2014, 15:02 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 09 lut 2014, 15:01

czeher pisze:bachleda dyskwalifikacja, wlasnie tak mi sie wydawalo ze bardzo blisko jedzie za sablikova a wetdy komentator sie zachwycal jak pieknie odpoczywa... no chyba, ze to za inny momnet...
pozniej podawali i pokazali oficjalna przyczyne, przy jednym z wyjsc z lukow na torze zewnetrznym przekroczyla linie torow :/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2014, 16:40

Nowakowska bardzo ładnie, 7 miejsce, szybszy bieg od Berger i Domraczewej! Hojnisz przeciętnie biegła, aż 48 sek straty a bez pudeł i ostatecznie 21 pozycja. Słabo Pałka - dopiero 33 z 1 pudłem, a Gwizdoń znów się kompromituje, 40 pozycja z 2 pudłami.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 lut 2014, 17:47

Jak zwykle Szaranowicz sam siebie obsadził do komentowania najbardziej prestiżowych konkursów? Oj, wkurwia mnie to. Cały sezon Rudziński i Szczęsny elegancko cisną to ale Szaran musi sobie dodac splendoru i zapisać się w historii jako ten, którego wycie towarzyszy powtórkom wielkim sukcesów :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2014, 17:55

Ebi pisze:Cały sezon Rudziński i Szczęsny elegancko cisną
Szczęsny jest fatalny, a Rudzińskiego to nawet nie kojarzę. Oglądam skoki w eurosporcie, 30x lepsza ekipa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”