Siatkówka - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 lip 2005, 10:37

Kiedyś było 8 zespołów i wtedy Polacy grali w finałach, teraz są 4, i grają tak jak napisałem.

Awansujązwycięzcy grup + gospodarze finału, czyli na razie Serbia, Brazylia, Polska i najprawdopodobniej Kuba, bo Włosi zgubili punkty.

Co do meczów o rozstawienie to sam nie wiem o co chodzi, ale Polska ma graćnajprawdopodobniej z Brazylią.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 02 lip 2005, 11:02

Z Brazylią? To trafimy najgorzej jak możemy. Najlepei jbyłoby zagrać z Kubą albo Serbią.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 02 lip 2005, 11:03

Ale przynajmniej w półfinale nie zagramy z Brazylią, jeśli oczywiście mecze o rozstawienia są tak jak ja myśle :roll:

szewa7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szewa7 » 02 lip 2005, 11:15

Jednym słowem trzeba wrzeszczeć POLSKA :!: :!: :!: POLSKA :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2005, 11:21

LŚ Ligą światową, ale panowie trza podbudować morale przed ME.LIga jest co roku, więc nie ma co tak przywiązywać do niej uwagi.Nie wiem jak teraz gra Kuba, ale skoro wyprzedzili Włochów, to jednak obawiałbym się ich.W sumie jesteśmy w takiej sytuacji, że nie ma łatwych drużyn.Serbia nie będzie grać na tym poziomie co w grupie, zwłaszcza przed własną publicznością, co do tego nie ma wątpliwości.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 02 lip 2005, 22:05

Bogi chyba chodzilo Ci o Mistrzostwa swiata a nie europy :wink:

No Polacy dzisiaj zagrali wspaniale, choc byly slabe okresy gry. Zobaczymy jak pojdzie im jutro. Jestem dobrej mysli, tym bardziej ze wczoraj nie gral Wlazly.

A teraz krotka ocena poszczegolnych graczy, z dzisiejsszej wyjsciowej 6:

Zagumny - mozg zespolu. Wspaniale rozgrywa, bardzo rzadko popelnia bledy.

Gruszka - nasz kapitan, ale coraz czesiej zawodzi. Coraz czesciej ma slabe mecze, takie jak wczoraj. Mam wrazenie ze powoli sie wypala, ale bylaby to dla nas wielka strata.

Murek - widac ze niedawono mial kontuzje, nie czuje jeszcze za dobrze pilki. Zepsul wczoraj pare serwisow, ale atakowal prawie bezblednie. Jeszcze pare meczykow i bedzie w pelni formy !!!

Szymanski - pierwsze pare atakow zepsul, ale pozniej wzial na siebie ciezar gry i z minuty na minute atakowal coraz lepiej. Bardzo dobrze wczoraj serwowal !!!

Ignaczak - o wiele lepszy ood Gacka. Rzuca sie za kazda pilka. Broni pilki, ktore sa praktycznie nie do obrony, ale czasami popelnia glupie bledy, ale na szczescie zdarza sie to mu coraz rzadziej.

Grzyb - wczoraj zagral fenomenalnie. Wyczuwal rywali i bardzo czesto ich blokowal. Jego ataki byly nie do obrony, zagrywka tez mu wychodzila.

Moim zdaniem wczoraj najlepiej zagrali Szymanski i Grzyb. Oby zawsze grali na takim poziomie :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2005, 23:53

beckhs pisze:Bogi chyba chodzilo Ci o Mistrzostwa swiata a nie europy :wink:

Nie :!: Chodziło mi o Mistrzostwa Europy 2005 w Rzymie.Mimo, że nie jestem trzeźwy, to chodzi mi o ME, któree odbywają się co 2 lata

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 02 lip 2005, 23:59

oj chyba sie spiles i to ostro :)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 04 lip 2005, 11:20

Polacy po wczorajszej drugiej wygranej z Argentyną 3:2 zajęli pierwsze miejsce w grupie z przewagą 3 pkt nad drugą Serbią.
O rozstawienie będziemy grali z Kubą i trzeba przyznać że nie jest takźle, w końcu Brazylia to największy faworyt, Serbia z każdym meczem rośnie w siłę, a Kuba są duże szanse :) Jeśli wygramy z Kubą to prawdopodobnie w meczu o finał zagramy z Serbią gdyż wątpie aby dali rade Brazyli a wtedy będzie łatwiej dostać się do wielkiego finału :) Trzymajmy kciuki za Naszych :)

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 04 lip 2005, 12:12

No mamy duze szanse, ale trzeba je wykorzystac. Nie moze byc slabych fragmentow w wykonaniu naszej reprezentacji tak jak wczoraj, okresy swietnej gry przeplatane bezradnoscia.

No ale wierze w nasza reprezentacje i mam nadzieje ze w koncu zagraja w finale Final Four.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 04 lip 2005, 12:42

Jak wczoraj oglądałem ten mecz, to myślałem że padne. Pierwsze 2 sety pięknie, ale potem :roll: Po co wpuscił Gruszkę, Zagumnego i Murka ? Murek grał fatalnie, Gruszka i Zagumny byli przez chwile ale też zepsuli kilka akcji.
Nie wiem czy zauważyliście, ale po karzdej przerwie Polacy tracili punkty i widać, że mają oogromne problemy z koncentracją.

Mam nadzieję, że na finały coś z tym zrobią i wygrają z Kubą, Serbią i w finale z Brazylią :wink:

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 04 lip 2005, 15:54

Nie wiem jak Wy, ale ja chciałbym abyśmy w półfinale trafili na Serbię, a to oznacza, że będziemy musieli pokonać Kubę, bo nie wierzę, żeby ktoś był w stanie pokonać Brazylijczyków. Moim zdaniem tabela będzie wyglądać tak:

1. Brazylia
2. Polska
3. Kuba
4. Serbia i Czarnogóra

Jeśli byśmy jednak trafili w półfinale na Brazylię, to wtedy układ końcowy będzie wyglądał tak:

1. Brazylia
2. Kuba
3. Polska
4. Serbia i Czarnogóra

Nie oznacza to, że lekceważę Serbię i Czarnogórę, jednak uważam, że jest ona najsłabsza z całej tej czwórki. Brazylia natomiast jest najlepsza i przyznaję jej 95 % szans na zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 04 lip 2005, 16:39

beckhs pisze:oj chyba sie spiles i to ostro :)
No fakt :oops: Ale i tak dobrze napisałem :twisted: .

Brawo Polacy :!: Bardzo dobrze, że nie oddaliśmy Albicelestim tych dwóch meczy, bo wygrać je i być niepodważalnymi liderami to motywuwje.Bardzo mi się podobało ustawianie Argentyńczyków w obronie, zwłaszcxza w swoich wygranych setach.Połowa ataków prosto w łapy np. libero.Ale cóż, mecz dobry miał poziom.Zawiódł Murek.Poza tym wszyscy grali na dobrym poziomie, raz mieli gorsze lub lepsze chwile.Mamy dobry bilans, ale już Jugole (byli) robią jakieś malwerasje terminarzowo-spotkaniowe.Co sądzicie o rozstawie ich ? Na Brazylię trafią najwcześniej w finale :x.Toż to skandal, tym bardziej, że chyba polakom najbardziej się na tym oberwie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lip 2005, 17:14

ME są dopiero we wrześniu.W tej chwili najważniejsze są Eliminacje do MŚ które odbędą sie 5 dni po finale LŚ.Wiem że chlopaki beda walczyc o jak najwyższe miejsce w finale, ale ja chciałbym aby awansowali do mistrzostw swiata kosztem finału LŚ.
A na ME jestem zdania że sprawimy niespodzianke(licze na to)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 lip 2005, 20:24

Polacy wygrali grupę pokonując na wyjeździe Argentynę. Trzeba się z tego cieszyć, z uwagi na to, iż przebudowujemy drużynę. Naprawdę podziwiam PZPS za to, że zatrudnili Raula Lozano. Powinszowania! Świetny trener, obyty w Europie.

Ja tylko czekam na powrót Pawła Papke. Świetny atakującyu być może już niedługo zastąpi słabiej grającego ostatnio Gruszkę. Jednak ma już swoje lata to gra na wysokim poziomie...ale leczy kontuzję...

Pamiętam, gdy kiedyś grał Marcin Prus, a teraz zmaga się z jakąś poważną chorobą... Żal mi go bo to młody chłopak, pełen ambicji i woli walki. Zawsze wymyślał sobie kosmiczne fryzury...jak Dennis Rodman :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”