NHL - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 paź 2007, 8:45

Corinthians pisze: NHL będzie pokazywane też przez NASN, ale ten kanał jest dostępny tylko na n-ce, więc na jedno wychodzi :P
Czyli znów pozostaje mi jedynie śledzenie wyników... :(
Duch pisze:Musimy poczekać z typowaniem. Wcześniej niż po 10 kolejkach nie ma co się za to zabierać.
Dokładnie, myślę, że nawet o wiele później. Na tym polega urok tej ligi - 82 spotkania dla każdej z drużyn to naprawdę maraton :wink:
Duch pisze:Chociaż tradycyjnie będą się liczyły wielkie firmy jak Detroit,
Ci to akurat zawsze się liczą :P Nawet jak wszyscy po nich jechali, że starcy, weterani itp itd, to i tak potrafili wygrać swoją Dywizję, a nawet Konferencję.

Ja pewnie, jak od paru sezonów już , będę trzymał kciuki za Atlantą :) Cel - tak jak w zeszłym roku, wejść do play-offs. A potem się zobaczy :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 paź 2007, 17:02

A ja jak zawsze zresztą będę kibicował Pingwinom i mam nadzieję że zaprezentują się jeszcze lepiej niż rok temu w sezonie regularnym kiedy momentami nie było na nich mocnych :P Co prawda drużyna łatwo uległa w I rundzie Ottawie ale w tym sezonie powinno być lepiej. Ofensywa to głównie Crosby, Małkin oraz Staal i mimo że w sparingach drużyna z tego co widzę nie prezentowała się najlepiej (bilans 1-3-2 na kolana nie powala) ale co sezon to sezon, oby :pray: Ważne też aby obyło się bez kontuzji a powinno być dobrze :P Pittsburgh jak patrzę bardzo nie zmienił się od poprzedniego sezonu, no popatrzcie sami :arrow:

Odeszli: Jocelyn Thibault [do BUF], Nolan Schaefer [do MIN], Joel Kwiatkowski [do ATL]
Przyszli: Petr Sykora [z EDM – wolny gracz], Darryl Sydor [z CBJ – wolny gracz]

Z powyższych nazwisk kojarzę jedynie bramkarza Thibaulta ale za to na tej pozycji gra Fleury więc to chyba nie jest wielka strata. Natomiast inni zawodnicy są dla mnie anonimowi :? A co prezentują sobą wg was :?: Znacie ich w ogóle :glass:

Mecze jak pewnie większość będę śledził na 'livescore' bo nie posiadam kanału który nadaje NHL (choć w poprzednim sezonie jakaś austriacka TV pokazała na żywo jeden mecz z play-off ale obawiam się że to wypadek przy pracy skoro później nic z NHL nie nadwali) a jak mam oglądać w necie to wolę NBA :smile2:

A kto na papierze jest faworytem a kto outsiderem :?: Ktoś się wyraźnie wzmocnił lub osłabił :?: Mówcie coś kurde no :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 paź 2007, 8:34

Yukasz pisze:Natomiast inni zawodnicy są dla mnie anonimowi :? A co prezentują sobą wg was :?: Znacie ich w ogóle :glass:
No jasne - Petr Sykora - reprezentant Czech (nie jestem pewien czy aktualny...), w NHL gra juz od wielu sezonów - m.in. New Jersey i Anaheim (kojarzę go własnie z występów w zespole Kaczek) - prawoskrzydłowy. Jesli przyszedł do Pingwinów jako wolny transfer, to był to dobry ruch :wink: Taki doświadczony gracz z pewnością przyda się jako wsparcie dla "młodych gniewnych" Crosby'ego i Małkina 8)
Darryl Sydor to z kolei nieco mniej znana postać, ale również doświadczony gracz (obrońca) - długie lata spędził w Dallas, gdzie zdobył Puchar Stanleya. Nie grał tam raczej pierwszych skrzypiec, ale myślę, że też można go ocenić jako udany transfer :wink:
Yukasz pisze:A kto na papierze jest faworytem a kto outsiderem :?: Ktoś się wyraźnie wzmocnił lub osłabił :?: Mówcie coś kurde no :lol:
Przyznam szczerze, że zbyt mocno nie śledziłem ruchów transferowych w NHL, ale chyba jakiejś wielkiej rewolucji nie było. Może jak będę miał trochę czasu i zerknę dokładnie w "rostery" poszczególnych zespołów, to pokuszę się o wskazanie faworytów :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 paź 2007, 16:00

Tak jak pisał już Michał Sykora i Sydor to solidne wzmocnienia. Ten pierwszy może i ma już najlepsze lata za sobą, ale to jednak nadal klasowy zawodnik i powinien sporo wnieść do zespołu. Swoją drogą szkoda, że już nie gra w New Jersey. W dawnych latach razem z Eliasem tworzyli jeden z najlepszych ataków ligi.

Podobnie rzecz ma się jeśli chodzi o Sydora, który z tego co pamiętam ma na koncie Puchar Stanleya z Dallas i chyba Tampa Bay. W każdym razie solidny grajek.

Swoje pierwsze spotkanie w nowym sezonie grało wczoraj New Jersey i tak jak się spodziewałem przegrało z Tampą 3:1. Pisałem już, że w tym sezonie nie spodziewam się po nich fajerwerków i właśnie tak może być. Co prawda widziałem jedynie obszerny skrót meczu, ale to co widziałem wystarczyło. Dobre zawodny w barwach Tampy zagrał tradycjnie już Lacavalier.

Kilka dni wcześniej Wojtek Wolski zdobył gola na wagę zwycięstwa Colorado nad Dallas 4:3. Powtórzenie dorobku punktowego z sezonu ubiegłego będzie całkiem niezłym wynikiem :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 paź 2007, 8:22

Duch pisze:Kilka dni wcześniej Wojtek Wolski zdobył gola na wagę zwycięstwa Colorado nad Dallas 4:3. Powtórzenie dorobku punktowego z sezonu ubiegłego będzie całkiem niezłym wynikiem :wink:
Naprawdę niezły gracz się z niego robi :wink: Szkoda jedynie, że polska reprezentacja nie będzie miała z niego pożytku :?

Kiepski start Atlanty :( - dość wyraźne porażki tak z Tampa Bay jak i Washingtonem. Miejmy nadzieję, że Kowalczuk i spółka się wkrótce odbiją :wink: Świetnie za to Ottawa - 3 mecze, 3 wygrane - b. dobra dyspozycja Dany Heatleya (3 bramki, 2 asysty) :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 paź 2007, 20:25

Było kilka słów o hokeju w naszym krajowym wydaniu, czas więc także na NHL. W końcu jakby nie było sezon w pełni i już co nieco wiemy, a w każdym razie jesteśmy mądrzejśni niż na starcie :P

Zacznę od wschodu i New Jersey, które niestety tak jak można się było spodziewać zawodzi. Przed sezonem odszeło kilku ważnych zawodników (Gomez, Rafalski), wmocnień praktycznie żadnych i to daje właśnie takie efekty. 10 gier i zaledwie 3 wygrane - wymowna statystyka. Oczywiście można się tłumaczyć, że sporo spotkań graliśmy na wyjeździe, ale mimo wszystko wielkiej formy nie widać :roll:

Klasą samą dla siebie jest Ottawa, która idzie jak burza i odprawia z kwitkiem kolejnych rywali. W tym sezonie jak na dłoni wychodzi zgranie takich zawodników jak Spezza, Alfredsson, czy Heatley. Ciężko będzie z nimi powalczyć w Northeast Division, jak i w całej Konferencji. Już na starcie widać, że to jedni z głównych faworytów (i to takich mocnych) do zdobycia Pucharu Stanley'a.

Troszkę rozczarowują mnie Rangers. Z takim składem i taką kasą jaką zgarniają Shanahan, Drury, Straka, Jagr i reszta paczki Nowy Jork powinien grać co najmniej tak dobrze jak Ottawa. Może w trakcie sezonu jeszcze się chłopaki rozkręcą, byleby formę utrzymał Lundqvist, bo ktoś tyłek im musi w końcu ratować :D

Zdecydowanego faworyta mamy także na zachodzi, gdzie świetnie gra Detroit (ale niespodzianka nie :lol: ). Z bardzo dobrej strony prezentuje się Zetterberg, który jest zdecydowanie najlepszym zawodnikiem ligi na dzień dzisiejszy. 21 punktów w 12 grach to całkiem niezły wynik. Oby tak dalej, bo jestem wielkim fanem tego hokeisty :spoko: Niezły początek zaliczyło Colorado, dla którego może to być przełomowy sezon (po ostatnich niepowodzeniach). Pewne miejsce w składzie Lawin ma Wojtek Wolski, który zaliczył już kilka ważnych goli, w tym w ostatnich meczu przeciwko Minnesocie. Oj przydałby się w reprezentacji taki zawodnik ... tylko czym Polska mogła go zachęcić, jak hokej jest tu sportem z grona tych niszowych :?

Słabiej niż przypuszczałem sezon otwarło Dallas, ale akurat o nich jestem spokojny. Może bez fajerwerków, ale grają solidnie i z biegiem sezonu powinni piąć się do góry.

Zapraszam do dyskusji :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 lis 2007, 19:03

Zapraszam do dyskusji
Skoro zapraszasz to czemu nie :P

Pisałem ostatnio o słabej postawie Devils, a tu nagle poztywna odmiana. New Jersey wygrała dwa ostatnie spotkania - z Tampą 6:1 i z Toronto 3:2. Zwyżka formy cieszy, ale jej potwierdzeniem będzie dzisiejszy derbowy pojedynke z Rangers. Zapowiadają się spore emocję :boruta:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 lis 2007, 15:58

Duch pisze:
Zapraszam do dyskusji
Skoro zapraszasz to czemu nie :P
Mówisz? :D To i ja coś dorzucę :wink:

Jak na razie naprawdę fenomenalny start Ottawy - pobili rekord NHL - po 14 spotkaniach nikt nie miał jeszcze takiego bilansu jak Senatorowie - 13 zw. tylko 1 porażka i 26 punktów na koncie! No i zdecydowane prowadzenie w Konferencji Wschodniej, jak i całej lidze.

Po początkowym słabym starcie powoli odbija się Atlanta - głównie dzięki jak zwykle skutecznemu Kowalczukowi - jest on liderem strzelców z 13 golami :wink: Trochę brakuje jeszcze Thrashers do czołówki, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Duch pisze:Troszkę rozczarowują mnie Rangers. Z takim składem i taką kasą jaką zgarniają Shanahan, Drury, Straka, Jagr i reszta paczki Nowy Jork powinien grać co najmniej tak dobrze jak Ottawa.
Tak to jest z tymi Rangers. Ileż to już razy mieli świetny (na papierze) skład, a nie potrafili przykładowo nawet dostac się do playoffs (czasy Erica Lindrosa się kłaniają :wink: ).
Duch pisze:Zdecydowanego faworyta mamy także na zachodzi, gdzie świetnie gra Detroit (ale niespodzianka nie :lol: )
Detroit zawsze gra świetnie w sezonie zasadniczym, a nie zawsze się to przekłada na faze pucharową :wink: No ale co by nie powiedziec, jest to zespół od lat utrzymujący się w "czubie" ligi.
Duch pisze:Pisałem ostatnio o słabej postawie Devils, a tu nagle poztywna odmiana.
Jednak na razie grzeją tyły w Atlantic Division. Z Rangersami ani z Pingwinami nie dali rady. Chyba nie będzie zbyt różowo dla Diabłów w tym sezonie...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 lis 2007, 18:11

Michał M pisze:Chyba nie będzie zbyt różowo dla Diabłów w tym sezonie...
Wszystkie ręce na pokład i walczymy o każdy punkt :D Philadelphia ostatnio nie dała rady New Jersey przegrywając 1:4. Tak jak pisałem już wcześniej to będzie bardzo trudny sezon i sukscesem będzie już sam awans do play-off. Moim zdaniem to taki cel główny, na którym Diabły powinny się skupić. Na dzień dzisiejszy to dopiero 11 miejsce w swojej konferencji.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 07 kwie 2008, 12:09

Duch miał coś napisać, ale jak widze nie kwapi się :P

Faza zasadnicza za nami. Niestety, Atlancie nie udało się wejść do plejofów, druga połowa sezonu była już bardzo słaba, w zasadzie poza Ilyą Kowalczukiem to nie widac było jasnych punków w drużynie, więc 14 miejsce na Wschodzie chyba nikogo nie zaskoczyło. I znów będę musiał kibicować Ottawie :wink:

Z innych drużyn - w sumie czołowych - zabraknie w playoffs niedawnych triumfatorów/finalistów - czyli Tampy Bay, Edmonton i Caroliny. Najlepszy zespoł - znów Detroit Red Wings - ci są niezniszczalni :P

Pary I rundy wyglądają następująco:

Konferencja Wschodnia:
Montreal Canadiens - Boston Bruins
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators
Washington Capitals - Philadelphia Flyers
New Jersey Devils - New York Rangers

Konferencja Zachodnia:
Detroit Red Wings - Nashville Predators
San Jose Sharks - Calgary Flames
Minnesota Wild - Colorado Avalanche
Anaheim Ducks - Dallas Stars

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 kwie 2008, 13:40

Duch miał coś napisać, ale jak widze nie kwapi się
No skoro już mnie wywołałeś :wink: Zresztą czekałem do zakończenia zasadniczego, bo do ostatniego spotkania sytuacja w tabelach nie była do o końca klarowna.
Michał M pisze:Niestety, Atlancie nie udało się wejść do plejofów
Ja tam przed sezonem bałem się o los Devils, bo kadrowo wydawali się znacznie słabsi niż w ubiegłych latach. No i w sumie start mieli dość średni, ale na całe szczęście im dalej w sezon tym grali już lepiej i na koniec zajęli dobre czwarte miejsce w swojej konferencji. Rywal co prawda do najłatwiejszych nie należy, ale jest jak najbardziej do ogrania. Statystyka z zasadniczego raczej nie jest korzystna, bo na siedem gier aż sześć razy lepsi okazywali się Rangersi, ale nie od dziś wiadomo, że play off to zupełnie inna bajka :]
Michał M pisze:Detroit Red Wings
Taa, jakoś tam za nimi specjalnie nie przepadam, chociaż przyznać muszę, że pakę mają nieziemską. Jedni z murowanych kandydatów do Pucharu, ale mieli w sezonie już dość spore zastoje formy, więc ciężko spekulować jak to będzie :think:
Michał M pisze:Tampy Bay,
Jak się nie mylę (a nie chcę mi się zaglądać do tabeli :D ) to chyba mieli najsłabszy bilans w całej lidze. Ewentualnie tylko Los Angeles mogł być gorsze.
Michał M pisze:Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators
Chyba najciekawsza para tej fazy. Ottawa, która cały sezo grała równo, w końcówce dostała lekkiej zadyszki. Pittsburg zaś pozytywnie mnie zaskoczył, bo już dawno nie mieli tak dobrego sezonu. Jak dla mnie czarny koń play off. Jak przejdą Senatorów to mogą zajść wysoko.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 kwie 2008, 14:41

I pierwsza runda playoffs za nami :wink: Przyznam szczerze, że nawet za bardzo jej nie śledziłem, z braku czasu bądź mozliwości.
Duch pisze:
Michał M pisze:Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators
Chyba najciekawsza para tej fazy.
Jak sie okazało, ta para była ciekawa tylko na papierze. Ottawa jednak druga połowę sezonu miała już dużo gorszą niż pierwsza, i to potwierdziło się również w fazie pucharowej. Brawa dla Pingwinów, powoli odzyskują dawną swietność :ok:
Duch pisze: na siedem gier aż sześć razy lepsi okazywali się Rangersi, ale nie od dziś wiadomo, że play off to zupełnie inna bajka :]a
Tym razem jednak nie :wink: I Diabły, tak jak Senatorowie, pożegnali się z NHL już w 1 rundzie playoffs. Komu teraz kibicujesz, Duch? :>

Jeszcze dla porządku, pary 2 rundy pucharowej:

Konferencja Wschodnia
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins - New York Rangers

Konferencja Zachodnia
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche
San Jose Sharks - Dallas Stars

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 24 kwie 2008, 14:53

Go Pens, go!

Liczę, że Sid i Malkin rozbiją bank w tym sezonie. Tym bardziej, że Fleury wreszcie broni jak na nr 1 draftu przystało.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 24 kwie 2008, 15:17

Michał M pisze:I pierwsza runda playoffs za nami
Ehh, mało co widziałem. Zaledwie dwa mecze Diabłów (oba przegrane) i jedno starcie pomiędzy Anaheim i Dallas. Trzeba będzie troszkę więcej czasu poświęcić :D
Michał M pisze:Jak sie okazało, ta para była ciekawa tylko na papierze.

Liczyłem na coś więcej, ale jak widać Ottawa była totalnie bez gazu w drugiej połowie sezonu. Tak jak świetnie rozpoczęli sezon tak fatalnie go zakończyli. Trzeba jednak przyznać, że Pingwiny odpowiednio uzupełniły skład i teraz kto wiem. Tak jak pisałem wyżej, mogą być czarnym koniem play-off (czego jednak serdecznie im nie życzę, bo po prostu nie przepadam za nimi :P ).
Michał M pisze:I Diabły, tak jak Senatorowie, pożegnali się z NHL już w 1 rundzie playoffs
Przed sezonem play-off brałbym bez pytania, ale jednak Devils swoją grą narobili mi apetytyów na lepszy wynik. W decydujących momentach spotkań (przynajmniej tych, które widziałem) nie miał kto wziąć na siebie ciężaru gry, a sam Brodeur w bramce meczu nie wygra (zresztą młodszy już też nie będzie :roll: ).

Komu teraz kibicuje? Oczywiście fajnie by było gdyby Rangers rozbili Pittsburgh - to tak na początek. Miło by było żeby w końcu jakiś zespół z Kanady coś wygrał - a więc Montreal. Z Pucharem Stanleya chciałbym jednak zobaczyć Patricka Marleau :wink:
Diablo_ASR pisze:Fleury wreszcie broni jak na nr 1 draftu przystało
Jeśli zagra takie same meczu z rozpędzonym Rangersami to pogadamy :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 kwie 2008, 9:16

Duch pisze: Oczywiście fajnie by było gdyby Rangers rozbili Pittsburgh
Byłoby ... ale zapewne nie będzie. Po dwóch meczach Pingiwny prowadzą już 2:0 i raczej pewnym krokiem zmierzają do finału swojej konferencji.

W pozostałych meczach Dallas prowadzi 2:0 z San Jose, a Detroit w takim samym stosunku ogrywa Colorado. Jedyna para gdzie mamy inny wynik to Montreal - Flyers, z tym że tam rozegrano już trzy mecze :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”