Piłka Ręczna - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 sty 2007, 17:05

Jak mówili tak zrobili. Miał być mecz Polaków po wyjściu z grupy i będzie - mecz Poslka - Rosja o 23:45 - 1:20 na otwartym Polsacie :red: :rozga: :cegła: To nie ludzie, to wilki :!: Przyznam szczerze że tego to się nie spodziewałem :rotfl4: Na ARD ma być mecz Niemców, a na DSFie wszystkie oprócz naszego :arrow:

Dienstag, 30. Jan., 19.45 Uhr Viertelfinale: Kroatien - Frankreich, Island - Dänemark (LIVE-Konferenz) & Deutschland - Spanien (Höhep.)

Transmisja na żywo oczywiście w Polsacie Sport o 17.30 :cegła:

Niedzielny mecz Polska - Islandia oglądało ponad pół miliona widzów! To absolutny rekord stacji. Dla porównania - finał MŚ siatkarzy Polska - Brazylia (3 grudnia) zgromadził 512 tys. widzów (kilka milionów oglądało to spotkanie w otwartym Polsacie), a mecz Ligi Mistrzów Barcelona - Benfica Lizbona (5 kwietnia ub. roku) 478 tys. widzów.

Pary 1/4 finału:
17:30 Niemcy - Hiszpania
17:30 Polska - Rosja
20:00 Chorwacja - Francja
20:00 Islandia - Dania

Nasz rywal jak się okazuje to nie jakieś frytki, szczególnie w przeszłości ale teraz to zupłnie inna drużyna i trzeba wykorzystać szansę i awansować do samego finału :P

Mistrzowie świata, mistrzowie olimpijscy, mistrzowie Europy - tytułów zdobytych przez rosyjską "siódemkę" w najważniejszych imprezach świata można wyliczać długo. Ciekawe jednak, że w ostatnich latach nie dostarczają kolejnych wielkich sukcesów. Ostatnie mistrzostwo świata zdobyli dokładnie dziesięć lat temu w Japonii pokonując w finale Szwedów 23:21. Dwa lata później na parkietach w Egipcie genialni w tamtym okresie Skandynawowie zrewanżowali się im wygrywając pasjonujący finał mistrzostw świata 25:24.

Podobnie była na mistrzostwach Europy - nasi wtorkowi rywale wygrali je tylko raz, w 1996 roku w Hiszpanii, cztery lata później zdobyli wicemistrzostwo Starego Kontynentu.

Najmilej rosyjscy piłkarze ręczni wspominają igrzyska olimpijskie. W ostatnich latach dwukrotnie wygrali (Seul 1988, Sydney 2000), z ostatnich igrzysk z Aten przywieźli brązowe medale.

Szkoleniowiec Rosji ma teraz kłopot, bo musiał podjąć odkładaną w poprzednich latach decyzję o zmianach w kadrze. I te zmiany muszą kosztować. Wprawdzie Rosjanie, to cały czas światowa czołówka, ale na ostatnim mundialu w 2005 roku w Tunezji zajęli ósme miejsce, a przed rokiem w mistrzostwach Europy w Szwajcarii szóstą lokatę.

Do boju Polsko ooo :!: Rosjanie podobno nie byli zmartwieni jak dowiedzieli się że zagrają z nami, ale to chyba taki kraj który ma o nas nienajlepsze zdanie :evil: Mam nadzieję że Rosyjscy piłkarze reczni tak samo jak siatkarze tego meczu dłuuugo nie zapomną :P Przed mistrzostwami na towarzyskim turnieju w Hiszpanii pokonaliśmy Rosjan 33:31 i teraz trzeba ten wynik co najmniej powtórzyć :twisted:

Dziwi mnie bardzo faworyzowana Dania w meczu z Islandią :think:

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 30 sty 2007, 17:33

Yukasz pisze:Jak mówili tak zrobili. Miał być mecz Polaków po wyjściu z grupy i będzie - mecz Poslka - Rosja o 23:45 - 1:20 na otwartym Polsacie Czerwona Kartka Rózga Cegła To nie ludzie, to wilki Exclamation Przyznam szczerze że tego to się nie spodziewałem Rotfl4 Na ARD ma być mecz Niemców, a na DSFie wszystkie oprócz naszego Arrow

Heh i jak tu ich nie kochac :evil: Zreszta mecz ze Slowencami tez byl poznym wieczorem na otwartym Polsacie. Ale czytalem, ze w przypadku awansu do polfinalu, mecze Polakow juz da sie obejrzec. Oby...

Mnie nawet spodobal sie mecz ze Slowenia i w ogole widze spory potencjal w tej dyscyplinie. Gra szybka, dynamiczna i w przypadku sukcesu jakim napewno bylby medal, to pilka reczna moze zyskac na popularnosci. Tym bardziej, ze to moze nie byc jednorazowy wyskok. Podobno mamy bardzo mlody zespol, gdzie najstarszy zawodnik(a jest nim chyba Lijek) ma 28 lat, a to daje nadzieje nawet na igrzyska w Pekinie.

A teraz czas skopac radzieckie tylki :twisted: Narazie 2-0 dla naszych. Naprzod Polska ! :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2007, 18:11

16-14 po I połowie, Polacy grają bardzo dobrze :)
Kapitalnie zaczęliśmy, już po 5 minutach było 5:1 dla naszych. Później Rosjanie zaczęli odrabiać straty.
Gramy bez podstawowego środkowego obrońcy, którego nazwiska nie pamietam i to widać, dużo goli straciliśmy własnie ze środka. 2 razy ratowała nas poprzeczka, raz słupek, ale duża zasługa [w prowadzeniu Polaków] bramkarza Szmala.
Rosjanie ani razu nie prowadzili w I połowie :P oby tak dalej.

W razie remisu - ponoć dogrywki po 5 minut [2 połowy] a jak nie padnie rozstrzygniecie, to znów dogrywka i potem karne ... czy tak ? ekserci ... słucham :P

A Niemcy prowadzą z Hiszpanią.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 30 sty 2007, 18:19

fieldy pisze:Gramy bez podstawowego środkowego obrońcy, którego nazwiska nie pamietam
Siódmiak :P

Piewsze minuty to rzeczywiście prawdziwy nokaut w wykonaiu naszej reprezentacji, później Rosjanie zminili ustawienie w obronie na 1-5 i już tak łatwo nie było... Na razie nasi rozgrywający spisują się znakomicie, Jurasik też niczego sobie!

PS. Szmal :roll: :D

:rydzyk: :mike: :pijemy:

POLSKA W PÓŁFINALE! :mike: :mike: :mike: :mike: :mike:

To mnie kiedyś zabije :pogrzeb:

Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 30 sty 2007, 19:08

Udało się !! Pokonaliśmy Rusków 28-27 :D Kolejny fantastyczny mecz Szmala :brawo: Teraz bodajze Dania albo Islandia ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2007, 19:09

Jesteśmy w finale :jupi:
28:27

Szmal - obronił 2 karne przy remisie - mówiłem, że Ruskie nie wyjdą na prowadzenie w tym meczu :D
Kapitalna gra bramkarza, swietne kontry - naszym rywalem w półfinale będzie Dania, lub Islandia.
na kogo lepiej trafić ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sty 2007, 19:17

fieldy pisze:na kogo lepiej trafić ?
na Islandię bo oni się podpalą i będą chcieli nam się zrewanżować za porażke w grupie. A Dania gra jak narazie w kratkę i ciężko powiedzieć jaką fomę będa mieli w danym dniu, mimo to oni są faworytami w 2 fazie grupowej grali dobrze ale nie zawsze bardzo dobrze.
fieldy pisze:Jesteśmy w finale
:badziewie: w pół finale :wink: chyba z tego zwycięstwa trochę Ci się fakty poprzestwiwały. Świetnie, że wygraliśmy :chill: :mike: :jupi: , Ruskie takie pewne były, że z nami wygrają :bicz2: :bicz: :rozga: :won: i nic im to nie dało :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 sty 2007, 19:18

fieldy pisze:na kogo lepiej trafić ?
Chyba jednak na Islandie: jest to mniej utytulowany zespol od Dunczykow i mamy nad nimi przewage psychiczna w postaci wygranej w fazie grupowej. Z Dania co prawda przed MS wygralismy, ale wtedy my zagralismy jak nigdy, a Dania przecietnie.

Omeczu sie nie bede rozpisywal bowiem "znawcy" zaraz beda sie podniecac ze zajebisty byl Szmal, Bielecki... Powiem tyle : z taka gra jak dzisiaj nie mamy czego szukac w meczu z Dania czy Islandia.
W polfinale sa rowniez Niemcy :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 sty 2007, 19:18

Dawno nie przeżyłem takich nerwów :P BYły momenty,że prowadziliśmy 3-4 bramkami, ale Rosjanie udowodnili, że w piłce ręcznej to przewaga, którą bardzo szybko można odrobić. Zdecydowanie lepsza pierwsza oborna. Druga odsłona to spora ilość błędów z obu stron, koncertowa gra obu bramkarzy i ogromne emocje. Na szczęście skończyło się dobrze. I jesteśmy w półfinale!!!!

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 30 sty 2007, 19:56

Oni chcą, żebym dostała zawału. :roll: Cały mecz na stojąco...
Podobno po zwycięzcy się nie jeździ, więc ugryzę się w język. Myślę, że nasze błędy były aż nadto widoczne i nikt nie miał problemu z dostrzeżeniem.
Brak Siódmiaka był ogromnie widoczny, ale daliśmy radę i to chyba teraz jest najważniejsze. ;)

Jak wszyscy, w półfinale najchętniej zobaczyłabym Polskę w meczu przeciwko Islandii. ;)

Ale ktokolwiek to będzie musimy wygrać, jeśli nadal marzymy o finale. :)

Mimo wszystko jestem szczęśliwa, chociaż tyle nerwów to ja chyba w życiu nie miałam :lol:

Ps. Lijek (Marcin) ma 30 lat w tym roku ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sty 2007, 20:23

Pieknie, choc nerwowo. Mogło byc spokojniej jednak brakowało kkoncentracji w ostatnich 10 minutach, skutecznosc takze nie była najlepsza, jednak co z tego skoro i tak Polska wygrała. Połfinał i znowu Reprezentacja Polski pokonuje pewnych siebie Rosjan, przypomniały mi sie MŚ w siatkowce... Polsat trafia ostatnio z imprezami :P

Połfinał, moze lepiej trafic na Islandie, juz raz ich pokonalismy, wiec wiemy troche na ich temat. Narazie prowadza...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sty 2007, 20:51

I tym sposobem znaleźliśmy się w finale. Oczywiście bez nerwów by się nie obyło, ale to może nawet lepiej :wink: Jestem pełen podziwu dla Szmala, był dzisiaj (z resztą nie tylko dzisiaj) w fenomenalnej formie, oby ją zachował nie tylko do półfinału, ale do finału :)

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 30 sty 2007, 21:38

No Sławek Szmal dzisiaj wymiatał :D dwa razy przy stanie remisowym oboronił karne to chyba było w ostatnich pięciu minutach :] Co za emocje były niesamowite i jeszcze na 20 sekund przed koncem kara 2 min dla naszego zawodnika. Ale wszystko świetnie się skonćzyło. No a Dania - Islandia 34-34 bedzie dogrywka.
Polsat trafia super z imprezami :D najpierw MŚ Siatkarzy tera MŚ Piłkarzy Ręcznych i jak na razie same sukcesy ida w parze :D
Sędziowie troche jakos tak dziwne decyzje podejmowali tak mi sie wydaje. Tkaczyk nawet dziś więcej rzucił niż zwykle.
No i tera to już będzie mięso stop, gaz stop, ropa stop ;) Ruscy znów za burtą za sprawą takich "Polaczków" Tak wieć w półfinale po sławę po zwycięstwo.
PS fajnie byly uchwycone zachowania kibiców jednej i drugiej drużyny :) i Te panie w biało czerwonych barwach jak się cieszyły :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 sty 2007, 23:51

No i zaraz wielkie emocje na Polsacie :P O wejście do półfinału gramy z Rosją i mam nadzieję że po prostu skopiemy im tyłki :twisted: No to panowie zasiadać przed odbiornikami i mocno dopingować :twisted: Ja tak widzę ten mecz :arrow: pewni siebie Ruscy dostają w pierwszych minutach a następnie odrabiają straty. Potem lekka nasza przewagą i w II poł. Ruscy się nie poddadzą chcąc za wszelką cenę wyjść na prowadzenie. Mecz będzie tak bardzo zacięty że tiaga z emocji nie usiądzie a o naszym, zwycięstwie (w co bardzo wierzę) może zadecydować jedna bramka zdobyta w samej końcówce. No więc emocje naprawdę zapowiadają sie ogromne. Do boju Polsko ooo :!:

...

edit [kilka godzin później :P ]

Jeeeeeeeeeeeeeest jesteśmy w półfinale :!: :jupi: :mike:

Świeny mecz, wielkie emocje tak, mecz przebiegał tak jak się tego spodziewałem :roll:

до свид'ания dupki :!: :lol2:

Pozostałe wyniki:

Hiszpania - Niemcy 25:27 (12:15)
Chorwacja - Francja 18:21 (9:10)
Polska - Rosja 28:27 (16:14)
Islandia - Dania 41:42 (17:16, 34:34)

Czyli gramy z Danią :roll: Ja nie za bardzo chciałem trafić na Islandię bo w I poł. z nimi dostawaliśmy a wygraliśmy jak to kiedyś powiedział Szybilski 'walą wolki'. Czyli pokazali że potrafią z nami grać i z pewnością robiliby wszystko żeby się zrewanżować :twisted: Zresztą teraz nie ma słabych i Danię po prostu trzeba pojechać :P

Półfinały 01.02:
Niemcy - Francja
Polska - Dania

RóżA pisze:I tym sposobem znaleźliśmy się w finale.
Panie wróżek a z kim zagramy :?:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sty 2007, 23:53

Yukasz pisze:Panie wróżek a z kim zagramy
Z Francją. Nie masz jeszcze gazety z piątku? :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”