Siłownia - Kulturystyka - Strona 7

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 wrz 2007, 9:52

Jakoś przeoczyłem twoje odpowiedzi tutaj.
ja pisze:Mam tylko pytanie uprawiasz kulturystykę?
Loczek pisze:Tak. Przecież inaczej bym tyle w tym temacie nie pisał
No nie koniecznie, bo kulturystyka a ciężary to nie to samo - co zresztą sam dobrze zapewne wiesz. Zawsze mogłeś być wśród tych "silnych", a nie tych "pięknych"...

Jeszcze co do kulturystyki - startujesz w zawodach? Masz zamiar?

To Olimp jeszcze działa? Kiedyś tam słyszałem plotki, że Budowlanka im wymówiła czy coś takiego...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 22 paź 2007, 23:01

bellus pisze:No nie koniecznie, bo kulturystyka a ciężary to nie to samo - co zresztą sam dobrze zapewne wiesz. Zawsze mogłeś być wśród tych "silnych", a nie tych "pięknych"...

Jeszcze co do kulturystyki - startujesz w zawodach? Masz zamiar?

To Olimp jeszcze działa? Kiedyś tam słyszałem plotki, że Budowlanka im wymówiła czy coś takiego...

Na chwilę obecną trenuję bez supli, tylko z dietą. Nie mam zamiaru startować w zawodach przynajmniej przez jakieś 2 lata jeszcze.

Olimp jeszcze działa, Budowlanka złożyła im wymówienie i teraz szukają nowego lokalu.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 sty 2008, 10:21

Ten artukuł zainspirował mnei by zaczać treningi od nowego roku, ale nie tylko na siłce, ale również inne sporty.

i jak Baziu ? rozpocząłeś treningi?

Ten artykuł jest średni. Polecam przestudiowanie poszczególnych portali kulturystycznych w poszukiwaniu wiedzy.

Ja od poniedziałku rozpoczynam już cykl. Dieta loading, suple są, teraz jeszcze znaleźć siłownię .... bo Olimp w Jeleniej Górze padł raniony mieczem chciwości holernej budowlanki :cry:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 sty 2008, 13:44

Ja swoje pierwsze kroki na silowni stawialem w 2 klasie gimnazjum, z tym ze wtedy to bylo bardziej na zabicie nudy.

Z wiekszymi/mniejszymi przerwami cwicze do dzis. Po prawie rocznej przerwie na drugim roku studiow wzialem sie ostro do roboty na poczatku lipca. Od tamtego czasu trenuje regularnie, ale wciaz nie moge dojsc do swojej najlepszej formy.

Na silowni jestem minimum 3 razy w tygodniu, scislej diety nie przestrzegam, ale nie moge narzekac na swoje odzywianie - proporcje sa zachowane. Co do suplementacji to ostatnio jedynie wspomagalem sie białkiem, chociaz szczerze mowiac to marzy mi sie powrot do kreatyny, chociaz na jeden cykl. Daje mi ona przynajmniej kopa psychologicznego :D

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 03 sty 2008, 15:42

Loczek pisze:i jak Baziu ? rozpocząłeś treningi?
Jeszcze się nie umiem wkręcić w rytm życia codziennego, więc póki co spokój :wink: Ale myśle , że na dniach powinienem zacząć ćwiczyć, ale osobiście nie mam zamiaru brać jakiś suplementów, ewentualnie takie które zwiększają spalanie tkanki tłuszczowej, a nie "pakują mnie" :P .
Ale to jeszcze dopiero o tym bede czytał, bo najpierw zaczne na sucho dla wkręcenia się, i dla formy a później zaczniemy pracować bardziej nad budową :wink: Póki co to zaczałem grać systematycznie w piłke halową :wink:
Loczek pisze: teraz jeszcze znaleźć siłownię .... bo Olimp w Jeleniej Górze padł raniony mieczem chciwości holernej budowlanki
No ja mam o tyle dobrze, że mam własną :wink: .

A diete jaką stosujesz?

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 06 sty 2008, 17:54

Loczek pisze:i jak Baziu ? rozpocząłeś treningi?
Dzisiaj śmiało mogę powiedzieć, że zacząłem. Jak to pierwszy trening bardziej rozgrzewający i rozciągający, ale powoli i do przodu :wink:

Nie chce mi się zabardzo szkać i czytać, wolę zapytać ludzi, którzy w tym siedzą, także LOCZEK (jak nie chcesz tutaj to na priva) chciałbym wiedzieć jaką dietę stosujesz? i jakie suplementy ale jak wspomniałem wcześniej, nie na sam przyrost masy, a na przyrost mięśni poprzez spalanie tkanki tłuszczowej. Polecasz cos? Czy jednka muszę poczytać? :lol:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 18:19

Moje dzienne zapotrzebowanie to 2500 kcal + 500 kcal w przypadku masy. Oto dietka:

1.Śniadanie: Białko=45, Węglowodany=85, Tłuszcze=46
-płatki owsiane 100g
-rodzynki 20g
-6 jajek w tym 3 całe 270g
-oliwka 20g

2.II Śniadanie: Białko=27, Węglowodany=74, Tłuszcze=24
-chleb ciemny 4 kromki 80g
-szynka 6 plasterków 60g
-jabłko 200g
-nasiona słonecznkia 50g

3.Obiad: Białko=45, Węglowodany=79, Tłuszcze=2
-tuńczyk 130g
-3 białka jajek 90g
-ryż paraboliczny 100g

4.Bezpośrednio po treningu: Białko=33, Węglowodany=25, Tłuszcze=2
-carbo 25g
-pro longatum 40g

5.Do 45 min. po treningu: Białko=40, Węglowodany=79, Tłuszcze=3
-pierś z kurczaka 150g
-ryż paraboliczny 100g

6.Kolacja: Białko=38, Węglowodany=0, Tłuszcze=1
-tuńczyk 130g
-3 białka jajek 90g

7.Na noc: Białko=33, Węglowodany=1, Tłuszcze=2
-pro longatum 40g

Podsumowując:
-Łączna ilość białka 261g (3g na kilogram masy ciała)
-Łączna ilość węglowodanów 343g (4g na kilogram masy ciała)
-Łączna ilość tłuszczy 80g (1g na kilogram masy ciała)
Całkowita ilość kalorii wynosi 3136.

Dodam jeszcze,że posiłek 4-ty oczywiści będzie spożywany tylko po treningu, a trenuje 3 razy w tygodniu.
Jeśli chodzi o brak warzyw to o nich nie zapomniałem, będę spożywał,ale nie wliczałem ich do ogólnego bilansu bo raczej nie ma sensu.Po prostu będę spożywał przyzwoitą ilość warzyw.
No i to chyba tyle...jakbym o czymś zapomniał napisać to proszę pytać.

To dieta ułożona razem z kumplem.

Do tego dodam w miarę braków Weider Giant Mega Mass 4000 ( narzeczona mi kupiła 7 kilogramów :lol: ) .

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 06 sty 2008, 19:11

A gdzie wołowina? :lol:

Ale muszę przyznać, że dietka naprawdę okej.:wink: Dobrze rozplanowana,a to najważniejsze. Jeżeli chodzi o moją masę to nadal zbyt dużo kalorii. :?
Chyba, będę musiał z biegiem czasu sam sobie ułożyć jakaś wg swoich upodobań.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 sty 2008, 19:23

Ej a ja mam takie pytanie od ilu lat najlepiej zaczac chodzic na silownie zeby nie mialo to jakichs ubocznych skutkow na wzrost czy tylko nie nalezy przesadzac z ciezarami :?:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 19:26

myhalek_acm pisze:Ej a ja mam takie pytanie od ilu lat najlepiej zaczac chodzic na silownie zeby nie mialo to jakichs ubocznych skutkow na wzrost czy tylko nie nalezy przesadzac z ciezarami Question

Kiedyś utarło się przekonanie, że podnoszenie ciężarów hamuje wzrost. Według badań amerykańskich naukowców wzrost hamują ostre treningi. A ćwiczenie na siłowni, a kulturystyka to dwie osobne kategorie.
Wiesz ... taki Arnold Schwarzeneger w wieku 18 lat wyglądał tak, jak ja bym chciał wyglądać całe życie. To pomyśl kiedy zaczął trenować. Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. A ile lat masz ?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 sty 2008, 19:36

Loczek pisze: taki Arnold Schwarzeneger w wieku 18 lat wyglądał tak, jak ja bym chciał wyglądać całe życie
Serio chciałbyś tak wyglądać?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 sty 2008, 19:37

16 prawie. I juz troche chodzilem , jesli juz cwicze to w domu jakimis hantalmi czy na drazku. Ale mysalem zeby naprawde troche potrenowac

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 06 sty 2008, 19:44

Serio chciałbyś tak wyglądać?

Jak to mawiano de gustibus non est disputantum. Tak, chciałbym. I pewnie zaraz mi napiszesz co o tym myślisz, ale moich poglądów nie zmienisz. Wszystkie efekty uzyskuję swoją ciężką pracą, dietą, suplementami i mocą wyrzeczeń, a nie toną strzykawek.
myhalek_acm pisze:16 prawie. I juz troche chodzilem , jesli juz cwicze to w domu jakimis hantalmi czy na drazku. Ale mysalem zeby naprawde troche potrenowac

Mam kilku znajomych, którzy mają 15 lat i już ćwiczą.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 sty 2008, 19:50

No to chyba kupie se karnet na silownie z basenem ;p

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 06 sty 2008, 19:51

No podziwam. Wpierdalać tuńczyka dwa razy dziennie, to nie lada wyczyn. Ale ok, jeśli to sie tobie podoba i twojej narzyczonej, to mi nic do tego :wink: . Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”