Wybory prezydenckie (zbiorczy) - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 mar 2005, 20:55

Odświeze moze ten temat bo troche dziło sie w naszym kraju. Więc tak pani Jola raczej juz nie wystartuje no bo co ma sie upokarzać. Zreszta jej wcześniejsze poparcie wśród naszego ogłupionego narodu brało sie poprostu z tąd iz Jola politycznie była neutralna wszyscy kojarzyli ja jako nasza wspaniałomyślną pierwszą dame. Nigdy nie wyrażała swoich poglądów (jęsli jakieś ma), nie mówiła jaka ma wizje naszego państwa to też nikomu sie nie narażała a teraz po nagłośnieniu sprawy jej fundacji oraz publikacji zdjęc we Wproście nie ma na co liczyć.
Inny kandydat Tomasz Lis hhmm po lekturze jego ksiązki widać jedno jest zafascynowany USA, w swoim programie robi wrażenie osoby kompetentnrj ale jakos nie jestem do niego przekonany.
Donald Tusk myśle ze główny faworyt ale nie wiem czy jak na głowe państwa nie brakuje mu przebojowości,pewnosci siebie, która przydała by sie zapewne w kontaktach zagranicznych

No ale problemu z wyborem niebede miał bo jeszcze nie moge głosować

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 17 mar 2005, 21:08

Nie zapominaj także o Kaczyńskich :D.Do wyborów zostanie zgłoszony być może Lech, a to będzie poważny kontrkandydat dla Tuska.Popracie do PiS'u nie dawno wzrosło, i są prawie na równi z PO.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 17 mar 2005, 21:13

Sondy to tak jak ploty transferowy ! :D Nie ma co sie kierować opinią innych ...... zobaczymy jaka jest wola narodu !!!......

Wedłog mnie to jeszcze Belka z Frasyniukiem namiszaja na scenie. Nie wiedomo jak to bedzie z tym majem ale jak zrezygnuje to zacznie sie na maxa. SLD moze na kolnach prosić ale Balka twardy i odejdzie chyba diety znikna :roll: Już po woli ale po woli zacznynaja sie wojenki partyjne. Gruszke "umoczyli" teraz Tusk wielki obrońca Lecha przez Radiem Maryja. A Kwaśnieski troche stracił w oczach wielu komisją i swym brakiem zdacydowania delikatnie mówiąc. Ale u jedny strcił u drugich zyskał. Romek z LPR próbuje próbuje ale troche go lekcaważą a on może być "czarnym koniec" wyscigu.... No i Kaszory mogą obiecać stadiony jak to kiedys ktoś powiedział i zaczna rządzic :D. Lis ma tą przewage że nie jest umoczony w polityke i ma ASY z rękawie które moga sie przydać -- Co najlepszy jest tematem ?? Oczywiście RywinGate :D

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 17 mar 2005, 21:35

Lis ma tą przewage że nie jest umoczony w polityke i ma ASY z rękawie które moga sie przydać -- Co najlepszy jest tematem ?? Oczywiście RywinGate [/b
]

Hmm Sprawa Rywina już dawno ucichła więc nie sądze, żeby to był najlepszy temat
są lepsze, o wiele poważniejsze jak Sprawa Orlenu czy Prywatyzacji PZU

ogólnie moim faworytem w wyborach jest pan Tusk choć ogólnie go nie popieram

Tomasz Lis..oglądając Jego programy Co z tą Polską
nie mogę dojrzeć jaki on ma pogląd na politykę.

Popracie do PiS'u nie dawno wzrosło, i są prawie na równi z PO.

według najnowszego tracą 6 % bo Po ma 24 ? a PiS chyba 18 coś takiego
w każdym razie moim zdaniem większym wojownikiem będzie LPR który niedługo będzie deptał po piętach PO.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 18 mar 2005, 11:05

Mark_p - dla mnie komisje są jak serial, dla tego jedna wymieniłem. RywinGate to był prolog teraz OrlenGate i PZU to już dalsze odcinki zmieniają sie aktory ale reżyser ten sam bo i tak pewnie TE SAME OSOBY STOJĄ ZA WSZYSTKIM Pozdro !

A jeszcze nie człowiek z defensywy - Obrony :D I on może co nie którym rodaką namieszać w głowie. Swoje poparcie ma ..

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 mar 2005, 13:46

No to może ja tu se powim co sądze o startujacych.
Tusk- okeej taki sympatyczny swój chłop (prawie jak Lepper :wink: ). Nie no, w każdym razie jeden z niewielu polityków, któremu jeszcze nie udało się skompromitować. Np. gdyby startował Rokita nie miałby u mnie szans ze względu na coraz bardziej denną retorykę.
Miejsce:4

Kwaśniewska- hmmm, się posełki zdenerwowały wysokimi notowaniami to postanowili ją gównem obryzgać. Całe szczeście, że jush tera bo jak by to było gdyby jush na prezydenckim miejscu? Kobita emocjonalnie by sobie nie poradziła i dopiero mielibyśmy skandal. Poza tym kto mówił, że chce kandydować? Wszyscy z wyjątkiem zaunteresowanej. Po prostu Newsweek wrzucił ją do rankingu i zaczęła się cała szopka...
Miejsce: zerowe

Frasyniuk- były przewodniczący mojej ulubionej partii niestety skazany na podgryzanie kostek rywali. Pracuj ziomuś za cztery lata liczę na ciebie :twisted: .
Miejsce:5

Lis- bez poglądów ale za to z parciem ku nowoczesności. Zmieni fryzurę to pogadamy :twisted: . Niestety to utopia żeby wojował jak go wybiorą bez zaplecza politycznego. Nawet "bezpartyjny" Prezydent Wszystkich Polaków agent "Olek" z jakiejś ( ciekawe jakiej :twisted: ) partii się wywodził i pomimo mody na j...nie Kwacha w SLD jakiś sympatyków tam miał. Lis jeśli chce być decydentem, a nie marionetką jeżdzącą na delegację i mieć jakiś wpływ na to co się w państwie dzieje a nie tylko na zagraniczną politykę, powinien po prostu założyć partię centrową i spróbowac za rok... Wątpie żeby brał udział w wyścigu...
Miejsce: zerowe

Belka- gość strasznie inteligentny na posadke pasuję jak dłoń w rękawiczkę (i mówię to bez ironii). Radzi sobie w każdej sytuacji: beznadziejnej (szef zdychającego rządu- robi co może)
idiotycznej ( do Iraku tesh go wysłali).
Niestety, choć niektórzy mają gorszą przeszłość to wyborcy będą pamiętali m.in. podatek Belki (zyski z lokat - straszna była histeria itp.), obrzucanie gościa gównem podczas premierowania. Większych szans nie daje. Lubię go za to, że choć z SLDeków sie wywodzi bardziej niż partia, układziki, własne interesy obchodziło go robienie własnej roboty. I za to go w sejme nie nikt nie lubi :twisted: .
Miejsce: wleczenie się na ogonie

Borowski: Facet, który wie czego chce teraz wątpie żeby była to prezydentura, partia ma pół roku na przekonanie go, że dla dobra Polski itp. :lol:. Duże ma szanse o dziwo ludzie lubią go i szanują.
Miejsce: 1,2,3 zależy jak wiatr wyborcami zawieje

Kaczyński- "spieprzaj dziadu". Tego dyktatora nie cierpię bardziej niż Leppera i Giertycha, którzy mnie śmiszą. Najlepiej zrobić IV RP bez tych wszystkich skorumpowanych komuchów aby nie zajmowali miejsca kolesiom Kaczora. Łowca wszelkich nieprawości, ostatni szeryf, najwiekszy radykał wśród normalnych polityków. Polacy chcą kary śmierci i to jedyny polityk gotow im to obiecać. Nikt nie był na tyle bezczelny... Żałosne, że to on teraz rządzi na prawicy. Teraz będziemy wybierać między bandą oszołomów Kaczyńskiego albo PO. Wolałem chyba kiedy był wybów międzu UW a AWS :roll: .
Miejsce: 2 nie daj boże pierwsze, bo bedzie pieklo

Oleksy- najgrubszy kłamca lustracyjny złapany do tej pory. Chrypką ukrywa, że Farinelli nie był ostatnim kastratem. Jak go wybiorą wątpie czy kraj będzie dalej nazywał Polska. Ostra konkurencja o dziwo dla Frasyniuka, który nawiasem myslę, że nie bedzie tak głupi i nie bedzie startował.
Miejsce: 6

Lepper- swojski Jędrek ma szanse odebrać głosy Schwarcenegerowi, ale to dopiero, kiedy w Ameryce zmienią warunki startowania i urodzeni zagranicą będą dopuszczeni. Co do Polski to wyborcy jak zwykle się sprężą :roll: :lol: .
Miejsce: Buhahahaha

Giertych lub ktoś z kliki: aby zebrać wymaganą liczbę głosów do progu wyborczego, wolontariat z Rodzin Radia Maryja będzie musiał prze całą nidzielę koczowac pod kościołem :roll: :lol:
Miejsce: <rotfl2>

Religa- to tej pory nie odkrywałem swoich upodobań więc pora rzucić karty na forum :wink: . Tak oto mój faworyt. Prawicowy, siedzący w senacie, więc mający dużo wspólnego z polityką, w przeciwieństwie do Lisa i Kwachowej co tylko dobrze wyglądają. Siwy a wię nobliwy 8) :wink: idol polskich nastolatek :wink: , łamacz serc :twisted: . No więc programu na razie brak, ale bez wątpienia fachowiec. W Polsce niestety prezydent to najcześciej funkcja na pokaz a Religa to kandydat:
a) nieumoczony ani w politycznych gierkach ani w poprzednim systemie
b) mający pozytywny wizerunek
c) i świeże, uczciwe, patriotyczne spojrzenie.
Potrzeba teraz ludzi spoza układu, poza Religa potrafi bronic swoich racji. Swojego czasu oglądałem pogram Najsztuba na TVNie, "zakręcony" Religa odpowiadał i robił to naprawdę świetnie. Najsztub swoim zwyczajem nie dawał taryfy ulgowej a Religa odpierał ataki związane z łapówkarstwem w służbie zdrowia, niesprecyzowanym programem wyborczym. I wychodził ze wszystkich pytań obronną reką...
Zdaję sobie szanse, że prawdziwy altruista nie ma większych szans u narodu baranów, ale choć raz w życiu trzeba spróbować...
Miejsce: Bóg wie tylko... Niech przywróci dobre imię polityce...

I to by było na tyle :twisted:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 kwie 2005, 15:21

No to ja może podbije, a nuż jakiś nowy forumowicz chciałby się wypowiedzieć, a nie zauważył tematu.

Najlepszą ostatnio charakterystykę prawdopodobnych kandydatów czytałem na... wielkarzeczpospolita.net :lol:.

http://www.wielkarzeczpospolita.net/mad ... a294f8c252

A oto wyjątki z tego artykuły:
hetmaan pisze:Tomasz Nałęcz: Fajny misiek. Wrażliwy społecznie, sympatyczny, wykształcony, nawet inteligentny. Dobrze by było, gdyby w każdym sejmie znalazł się ktoś taki i jeszcze lepiej, gdyby nie było takich zbyt dużo.

Marek Belka: Trzyma fason spoko-kolesia z tytułem profesora, ale coraz mniej ludzi daje się nabrać na te gierki. Okropnie umoczony w aferze PZU. Jeden z tych polityków, którzy nie potrafią wytłumaczyć dlaczego w procesie prywatyzacji najwięcej zyskała ta firma, w której oni akurat doradzali. A szkoda, bo miał zadatki na fajnego faceta.

Józef Oleksy: Mistrz sztuki pieprz..nia farmazonów. Nikt tak jak on nie umie mówić nie na temat. Nawet Lepper mógłby brać u niego lekcje. Z jego wypowiedzi nigdy nic nie wynika, zaś jego opinie nigdy nie są nic warte. Stary komunistyczny beton i tyle.

Bracia Kaczyńscy: Frustraci jakich mało. Najchętniej zlustrowaliby wszystko co się rusza, ale zanim to nastąpi zamknęliby wszystkich Polaków w areszcie, jako podejrzanych. Jeden z nich jest tak wielkim nieudacznikiem, że nadal mieszka z mamą i nie ma żadnego majątku. To jednak nie przeszkadza mu wierzyć, że byłby dobrym premierem, albo nawet prezydentem.

O politykach Samoobrony nie pisaliśmy celowo. Szkoda miejsca na serwerze.

Jessie James
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jessie James » 31 maja 2005, 13:07

Niedobrze, że Andrzej Lepper ma takie małe poparcie. On nadaje się na prezydenta bardziej niż jakiś Religa, Nałęcz i inni. Czuję się urażony zacytowanym fragmentem, ponieważ przewodniczący Lepper powinien mieć takie same szanse i powinien znaleźć się w artykule.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 31 maja 2005, 14:03

Jessie James - Twoja wypowiedź to żart, czy coś innego? Bo zaczynam się bać niektórych forumowiczów... :) Proszę o szybką odpowiedź!
Niedobrze, że Andrzej Lepper ma takie małe poparcie. On nadaje się na prezydenta bardziej niż jakiś Religa, Nałęcz i inni. Czuję się urażony zacytowanym fragmentem, ponieważ przewodniczący Lepper powinien mieć takie same szanse i powinien znaleźć się w artykule.

Jessie James
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jessie James » 31 maja 2005, 22:51

Dlaczego uważasz, że to żart? Przecież wszyscy kandydaci powinni mieć równe szanse. I niby w czym taki np. Religa, który nie ma pojęcia o polityce ma być lepszy od przewodniczącego Samoobrony?

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 24 cze 2005, 19:24

Borowski apeluje do L. Kaczyńskiego o wycofanie się z polityki

Szef Socjaldemokracji Polskiej Marek Borowski zaapelował w piątek do kandydata na prezydenta Lecha Kaczyńskiego o wycofanie się z polityki, w związku z wyrokiem sądu, który skazał Kaczyńskiego za zniesławienie Mieczysława Wachowskiego.
"Dopiero co Lech Kaczyński złamał konstytucję, zakazując bezprawnie demonstracji, a teraz został skazany za przestępstwo umyślne. Trzeba powiedzieć: dość, pora odejść! Taki prezydent nie może rządzić Polską" - oświadczył Borowski na piątkowej konferencji prasowej.

Jak dodał, reakcja Kaczyńskiego na wyrok, w której zarzuca on stronniczość sądowi, jest "znakomitą próbką powiedzenia, które jak ulał pasuje do PiS: prawo - prawem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie".

"Zobaczyliśmy, jak wygląda próbka IV Rzeczpospolitej - i wystarczy - więcej nie trzeba" - uznał Borowski.

Warszawa - dodał szef SdPl - "nie jest miasteczkiem afrykańskim, a Polska nie jest republiką bananową, żeby mieć takiego prezydenta".

Borowski ma nadzieję, że prezydent Warszawy "nie będzie kurczowo trzymał się stołka pod pretekstem, że wyrok nie jest prawomocny; że wykaże odrobinę honoru i wycofa się z polityki, zanim ona go wycofa w niełasce".

"Obawiam się jednak, że Lech Kaczyński zlekceważy hasło, które wypisane jest na sztandarach jego partii" - przyznał.

Jak orzekł sąd rejonowy, Lech Kaczyński dopuścił się przestępstwa zniesławienia, nazywając Mieczysława Wachowskiego wielokrotnym przestępcą. Sąd skazał za to Kaczyńskiego na grzywnę w wys. 10 tys. zł. Ma też zapłacić nawiązkę 5 tys. zł na PCK. Uprawomocnienie się wyroku mogłoby oznaczać dla Kaczyńskiego utratę stanowiska prezydenta Warszawy.

Kaczyński zapowiedział już, że złoży odwołanie.
Żeby była jasność - Kaczor preziem to tragedia dla Polski.

Jednak nie mogę zrozumieć Borowskiego, który zamiast siedzieć cicho, próbuje zdobyć poparcie hasłami wybitnie populistycznymi.

Moim zdaniem to wlaśnie lider SDPL powinien wycofać się z polityki - z jego winy polska lewica jest skazana na klęskę w wyborach prezydenckich. Gdyby Borowski wycofał się, wspólnym kadydatem lewicy zostałby Cimoszewicz....

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 cze 2005, 19:42

A nie ma racji? Wyborcza też bije na alarm kiedy poparcie dla LPR i Samoobrony jest niebezpiecznie wysokie. Akurat momentami mam ochotę wrzucić bliźniaka do jednego worka z tamtymi oszołomami. Niby nie popieram takich metod, ale każdy sposób dobry, żeby spowolnić Kaczora. A to, ze Borowski stara się wybić dzięki takim wypowiedziom, to mi lotto. Przeciętny wyborca nie zauważy, a i Borówka nie ma przesadnie wielkich szans. Za granicą bywa gorszy folklor polityczny i obrzucanie się błotem, więc nie ma co narzekać. Zawsze lepiej posłuchać inteligentnego komentarza, może ktoś się opanuje i odda sensowniej głos niż na złodzieja księzyców.

A Partia Maryja wystawia swojego kandydata?

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 24 cze 2005, 19:52

Oczywiście wśród kandydtaów nie ma takiego najlpeszego,

W sumie to trudno wybrać.

Ale ja nie zgodze sie z Wami i zagłosuje chyba na Lecha Kaczyńskiego.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 24 cze 2005, 20:06

Jessie James pisze:Dlaczego uważasz, że to żart? Przecież wszyscy kandydaci powinni mieć równe szanse. I niby w czym taki np. Religa, który nie ma pojęcia o polityce ma być lepszy od przewodniczącego Samoobrony?
jakto w czym :? we wszystkim.Prezydent to jest głowa państwa, reprezentant kraju na świecie.Wg mnie religa nie wygra tych wyborow ale napewno bylby lepszy od kaczek(idiota kompletny),giertychów(blee) i innych oszołomów.A przewodniczący samoobrony prezydentem??a jego żona w kaloszach na traktorze pierwszą damą??no pękam ze śmiechu
Marek Borowski ma styl klase i głowe do objęcia tego stanowiska

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 28 lip 2005, 21:06

kostek pisze: Moim zdaniem to wlaśnie lider SDPL powinien wycofać się z polityki - z jego winy polska lewica jest skazana na klęskę w wyborach prezydenckich. Gdyby Borowski wycofał się, wspólnym kadydatem lewicy zostałby Cimoszewicz....
Winą ja bym raczej powiedział, że jego zasługą. Z Twojej wypowiedzi kostek wywnioskować można, że szkodza Ci lewicy i ubolewasz nad jej losem. Martwi mnie to trochę, bo myślałem że mamy podobne poglądy na politykę. Obym sięmylił i ten cytat to taki ogólny komentarz o Borowskim.

Piwuss --> tutaj zapytam bo chyba najlepsze miejsce do tego. W jakim stopniu popierasz teksty, hasła, nurt polityczny jaki jest prezentowany na stronie która reklamujesz w podpisie?

do wszystkich przeciwników Kaczyńskiego --> prosiłbym o argumenty względem jego "głupoty", "bufonady", etc. Tak żęby można było się odnieść do konkretnych przypadków. BO przecież jako ludzie inteligentni na czymś opieracie swoje sądy- na czymś więcej niż to co powie wujek Czesiek po wypiciu pół litra czystej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”