Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 28 sie 2005, 1:42
BUNCH
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2005, 10:16
metol pisze: No oczywiście wspomniana już muzyka ze Szkoły Uwodzenia. Ale dorzuciłbym tu jedną piosenke z tego filmu "Counting Crows-Color Blind"
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 28 sie 2005, 18:33
MaWiK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 sie 2005, 0:37
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 sie 2005, 0:50
Krzysztof Jarzyna
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2005, 9:27
Widzę, że mamy podobny gust. Jeden z moich ulubionych filmów (tak powiedzmy na drugim miejscufutbolowa pisze:Mnie oczywiście najbardziej zachwyca muzyka z mojego ulubionego filmu - 'Grease'. Trochę lat już te utwory mają, ale mogłabym ich słuchać i słuchać
Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 29 sie 2005, 9:44
Hehehe, pwenie, że się zna takie zespołyKrzysztof Jarzyna pisze: ILL NINO, Spineshank, Slipknot, Chimaira czy From Autumn To Ashes (w ogole zna ktos takie kapele??)
ale do posluchania, jak najbardziej.
Kuchar
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 sie 2005, 10:37
Foreigner - Eye of the Tiger oczywiściefutbolowa pisze: Zapomniałam jeszcze o tej genialnej muzycje z filmy 'Rocky'
Pisakk pisze:Ale najlepszy sountrack dla mnie pochodzi z filmu Cruel Intentions (Szkoła uwodzenia). Po usłyszeniu otwierającego ten film utworu (Every You Every Me) po prostu zakochałem się w Placebo. Do tego bardzo fajna piosenka Counting Crows - Colorblind i na zakończenie fantastycznie dobrany utwór The Verve - Bittersweet symphony. Po prostu miód.
A słyszałaś utwory z "Dirty Dancing" (jedynki "of kors"). Może muzyka niezbyt do siebie podobna, ale myślę, że Ci się spodobafutbolowa pisze:Mnie oczywiście najbardziej zachwyca muzyka z mojego ulubionego filmu - 'Grease'. Trochę lat już te utwory mają, ale mogłabym ich słuchać i słuchać
Zapomniałem w swoich ulubionych kawałkach filmowych o nich wspomniećfutbolowa pisze:Poza tym dwa nieśmiertelne kawałki to te z 'Filadelfii' i 'Młodych gniewnych'
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 29 sie 2005, 10:43
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 sie 2005, 10:47
Masz dobry gustPisakk pisze:Widzę, że mamy podobny gust. Jeden z moich ulubionych filmów (tak powiedzmy na drugim miejscu) i na dodatek ze wspaniałą muzyką. Uwielbiam ten film
![]()
Jasne, że słyszałam - ale muzyki [i w ogóle całego filmu] Grease nic nie przebije...bagg pisze:A słyszałaś utwory z "Dirty Dancing" (jedynki "of kors"). Może muzyka niezbyt do siebie podobna, ale myślę, że Ci się spodoba
futbolowa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 15:18
snake
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 sie 2005, 16:59
Bogi pisze:A "Dawno temu w Ameryce" ? Ogólnie, Ennio Morriccone i Vangelis, to są jak dla mnie mistrzowie w tej kategorii.
Gem16
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 29 sie 2005, 17:04
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 29 sie 2005, 18:56
BUNCH
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 sie 2005, 19:11
Void pisze:Jak dla mnie to na razie powstały dwa wręcz GENIALNE i NIESAMOWITE soundtrack'i...
Pierwszy to oczywiście rewelacyjna ścieżka dźwiękowa z "Ojca Chrzestnego" autorstwa Nino Roty... Mam na dysku cały album i często do niego wracam
![]()
Drugi soundtrack to być może najlepszy album muzyczny z filmu jaki kiedykolwiek powstał, a już na pewno żaden z ostatnich lat nie może się z nim równać. To oczywiście muzyka z "Chłopaków na Ibizie" ["Kevin & Perry Go Large"]
Poziom samego filmu pozostawię bez komentarza, ale dźwięki dobiegające z głośników mogą przyprawić o dreszcze
![]()
Same najlepsze kawałki z gatunku techno i sami najlepsi DJ'e świata [ATB, Tiesto, Mauro Picotto, William Orbit, Chicane, Tom Novy i wielu innych]. Gorąco polecam!!!
A tak a-propos to proszę o kontakt jeśli ktoś ma namiary na cały soundtrack z "Chłopaków...", bo ja mam tylko 13 utworów, a razem są chyba 43![]()
A co do opinii romantyka - Muza w "Gulczasie..." jest super... Szczególnie "Gdy nie wiesz" zespolu Kangaroz
Gem16
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio