Muzyka Filmowa - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 28 sie 2005, 1:42

wIECIE, ŻE JA PO SAMEJ MUZYCE Z "pIĘKNEGO uMYSŁU" WIEDZIAŁEM, IŻ FILM BĘDZIE DOBRY? jAK DOSKONAŁA MUZYKA TO I NIE GORSZY BĘDZIE FILM, NAJPIERW ŚCIĄGNĄŁEM SOUNDTRACKA W TYM WYPADKU.

Sorry za CAPSLOOK'a, ale nie chce mi sie zmieniać.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 sie 2005, 10:16

metol pisze: No oczywiście wspomniana już muzyka ze Szkoły Uwodzenia. Ale dorzuciłbym tu jedną piosenke z tego filmu "Counting Crows-Color Blind"

Dla mnie cała muzyka ze Szkoły Uwodzenia jest idealnie trafiona w film. Oprócz The Verve i Counting Crows trzeba też w spomnieć o Placebo "Ever U and ever me".

Pozatym oprócz w/w melodii z filmów wspomnę o :

Vangelis - Last Mohican

David Grey :arrow: This years love(Dziewczyna z Sąsiedztwa)

Jean-Michelle Jarre & Vangelis - Miami Vice

Cały O.S.T. z Gladiatora ;)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 28 sie 2005, 18:33

dla mnie O.S.T. ze wszystkich części Blade'a ..połączenie trip-hopu, rapu i techno,
no i oczywiście muzyka z "powrotu do przyszłości" :):)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 sie 2005, 0:37

Mnie oczywiście najbardziej zachwyca muzyka z mojego ulubionego filmu - 'Grease'. Trochę lat już te utwory mają, ale mogłabym ich słuchać i słuchać ;)

Poza tym dwa nieśmiertelne kawałki to te z 'Filadelfii' i 'Młodych gniewnych' ;)

Dopisane:
Zapomniałam jeszcze o tej genialnej muzycje z filmy 'Rocky' :oops: 8)
Ostatnio zmieniony 29 sie 2005, 0:52 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 sie 2005, 0:50

Dla mnie jak dotad najlepszy soundtrack to "Freddy vs Jason". Film malo ambitny, ale za to muzyka!! tylko, ze jak ktos nie lubi zespolow typu ILL NINO, Spineshank, Slipknot, Chimaira czy From Autumn To Ashes (w ogole zna ktos takie kapele??) to nie polecam. generalnie jedna wielka sieczka, na dyskotece nie potanczycie przy tym :lol:
ale do posluchania, jak najbardziej.

Ps. Jest nawet Sepultura z Mikem Pattonem :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 29 sie 2005, 9:27

futbolowa pisze:Mnie oczywiście najbardziej zachwyca muzyka z mojego ulubionego filmu - 'Grease'. Trochę lat już te utwory mają, ale mogłabym ich słuchać i słuchać
Widzę, że mamy podobny gust. Jeden z moich ulubionych filmów (tak powiedzmy na drugim miejscu :wink: ) i na dodatek ze wspaniałą muzyką. Uwielbiam ten film 8)

Ale najlepszy sountrack dla mnie pochodzi z filmu Cruel Intentions (Szkoła uwodzenia). Po usłyszeniu otwierającego ten film utworu (Every You Every Me) po prostu zakochałem się w Placebo. Do tego bardzo fajna piosenka Counting Crows - Colorblind i na zakończenie fantastycznie dobrany utwór The Verve - Bittersweet symphony. Po prostu miód.

Na polecenie (baaaardzo duże polecenie) zasługuje także muzyka z filmu "Życie jak dom", który z resztą polecam do obejrzenia. Na początku przygrywa zespół, który dzięki temu filmowi odkryłem - Guster z bardzo fajnym utworem "What you wish for". W trakcie pojawia się jeszcze jeden bardzo fajny utwór tego zespołu - "Rainy day". W całym filmie przewijają się jeszcze tacy artyści jak: Marilyn Manson (cover "Sweet dreams") czy Limp Bizkit. POLECAM!!!!

........i pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 29 sie 2005, 9:44

Krzysztof Jarzyna pisze: ILL NINO, Spineshank, Slipknot, Chimaira czy From Autumn To Ashes (w ogole zna ktos takie kapele??)

ale do posluchania, jak najbardziej.
Hehehe, pwenie, że się zna takie zespoły :)

Mnie się najbardziej podoba muzyka z filmy Alone In The Dark, a mianowicie Wish I Had An Angel Nightwishów :):):)
Naprawde bardzo fajny kawałek trash-metalowy :)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 sie 2005, 10:37

futbolowa pisze: Zapomniałam jeszcze o tej genialnej muzycje z filmy 'Rocky'
Foreigner - Eye of the Tiger oczywiście 8)
Pisakk pisze:Ale najlepszy sountrack dla mnie pochodzi z filmu Cruel Intentions (Szkoła uwodzenia). Po usłyszeniu otwierającego ten film utworu (Every You Every Me) po prostu zakochałem się w Placebo. Do tego bardzo fajna piosenka Counting Crows - Colorblind i na zakończenie fantastycznie dobrany utwór The Verve - Bittersweet symphony. Po prostu miód.

Pisakk - 100% racji. Muzyka z filmu naprawdę świetna, a pozatym co ważne genialnie dobrana. Widzę, że mamy podobne gusta ;) A film się podobał?
futbolowa pisze:Mnie oczywiście najbardziej zachwyca muzyka z mojego ulubionego filmu - 'Grease'. Trochę lat już te utwory mają, ale mogłabym ich słuchać i słuchać
A słyszałaś utwory z "Dirty Dancing" (jedynki "of kors"). Może muzyka niezbyt do siebie podobna, ale myślę, że Ci się spodoba ;)

futbolowa pisze:Poza tym dwa nieśmiertelne kawałki to te z 'Filadelfii' i 'Młodych gniewnych'
Zapomniałem w swoich ulubionych kawałkach filmowych o nich wspomnieć :oops: Oczywiście genialny na gitarze Bruce Springstean(bodajże tak się piszę ? jak nie to mnie poprawcie) no i Coolio z "Ganstas Paradise". Utwory zdecydowanie warte polecenia ;)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 29 sie 2005, 10:43

A "Dawno temu w Ameryce" ? Ogólnie, Ennio Morriccone i Vangelis, to są jak dla mnie mistrzowie w tej kategorii.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 29 sie 2005, 10:47

Pisakk pisze:Widzę, że mamy podobny gust. Jeden z moich ulubionych filmów (tak powiedzmy na drugim miejscu ;) ) i na dodatek ze wspaniałą muzyką. Uwielbiam ten film 8)
Masz dobry gust :D 8)

bagg pisze:A słyszałaś utwory z "Dirty Dancing" (jedynki "of kors"). Może muzyka niezbyt do siebie podobna, ale myślę, że Ci się spodoba
Jasne, że słyszałam - ale muzyki [i w ogóle całego filmu] Grease nic nie przebije...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 sie 2005, 15:18

A moze mi powiedziec ktos jaki jest tytul piosenki z filmu "Dziewczyna z sasiedztwa"? Z gory dzieki.
Najbardziej podoba mi sie muzyka z filmu "Rocki", "Tytanic" no i oczywiscie "Mlodzi, gniewni" Inne filmy tez maja dobra muzyka. Moze zapomnialem o jakims filmie, ale byl taki jeden francuski film co tez bardzo mi sie podobala muzyka, ale zapomialem tytul.

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 sie 2005, 16:59

Bogi pisze:A "Dawno temu w Ameryce" ? Ogólnie, Ennio Morriccone i Vangelis, to są jak dla mnie mistrzowie w tej kategorii.

zgadzam sie z toba bez dwoch zdani. Oni poprostu wymiataja!!

robia kawal dobrej roboty za ktura ich bardzo cenie i oni sa u mnie na pierwszym miejscu w podkladach pod film.
jezeli podklad pod film tworzyl jeden z tej dwujki to film juz musi byc dobry!

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 29 sie 2005, 17:04

Jak dla mnie to na razie powstały dwa wręcz GENIALNE i NIESAMOWITE soundtrack'i...
:!: Pierwszy to oczywiście rewelacyjna ścieżka dźwiękowa z "Ojca Chrzestnego" autorstwa Nino Roty... Mam na dysku cały album i często do niego wracam :)
:!: Drugi soundtrack to być może najlepszy album muzyczny z filmu jaki kiedykolwiek powstał, a już na pewno żaden z ostatnich lat nie może się z nim równać. To oczywiście muzyka z "Chłopaków na Ibizie" ["Kevin & Perry Go Large"] :D Poziom samego filmu pozostawię bez komentarza, ale dźwięki dobiegające z głośników mogą przyprawić o dreszcze :D
Same najlepsze kawałki z gatunku techno i sami najlepsi DJ'e świata [ATB, Tiesto, Mauro Picotto, William Orbit, Chicane, Tom Novy i wielu innych]. Gorąco polecam!!!

A tak a-propos to proszę o kontakt jeśli ktoś ma namiary na cały soundtrack z "Chłopaków...", bo ja mam tylko 13 utworów, a razem są chyba 43 :cry:

A co do opinii romantyka - Muza w "Gulczasie..." jest super... Szczególnie "Gdy nie wiesz" zespolu Kangaroz :D

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 29 sie 2005, 18:56

A ten OST to jak sie tłumaczy?

O Soundtrack T ?

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 29 sie 2005, 19:11

Void pisze:Jak dla mnie to na razie powstały dwa wręcz GENIALNE i NIESAMOWITE soundtrack'i...
:!: Pierwszy to oczywiście rewelacyjna ścieżka dźwiękowa z "Ojca Chrzestnego" autorstwa Nino Roty... Mam na dysku cały album i często do niego wracam :)
:!: Drugi soundtrack to być może najlepszy album muzyczny z filmu jaki kiedykolwiek powstał, a już na pewno żaden z ostatnich lat nie może się z nim równać. To oczywiście muzyka z "Chłopaków na Ibizie" ["Kevin & Perry Go Large"] :D Poziom samego filmu pozostawię bez komentarza, ale dźwięki dobiegające z głośników mogą przyprawić o dreszcze :D
Same najlepsze kawałki z gatunku techno i sami najlepsi DJ'e świata [ATB, Tiesto, Mauro Picotto, William Orbit, Chicane, Tom Novy i wielu innych]. Gorąco polecam!!!

A tak a-propos to proszę o kontakt jeśli ktoś ma namiary na cały soundtrack z "Chłopaków...", bo ja mam tylko 13 utworów, a razem są chyba 43 :cry:

A co do opinii romantyka - Muza w "Gulczasie..." jest super... Szczególnie "Gdy nie wiesz" zespolu Kangaroz :D

nie moge sie z toba zgodzić
bo nie trawie muzyki klubowej
a film jest glupi i tandetny
a kolesie sa obrzydliwi
lepszy filmem jest chlopcy z sąsiedztwa
i podkład też oczywiście

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”